Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikDecember 13 2019 23:42:07
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Kapcsolat
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 7
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,195
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Saját fotóalbumok
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Fórumtémák
Legújabb témák
Anagramma
Asszociáció.
Szerelem
Két rímelõ játéka
Minden ami jó... :)
Legnépszerűbb témák
Asszociáció. [10198]
Szótaglánc. [8524]
Földrajzi-né -l... [7724]
MÜFORDÍTÁS [4923]
Szerelem [3564]
Napkorong pályázat nyertesei.
Drogmentes életért
Hurrá nyaralunk!
Küldetésem van
1848-as szabadságharc
Pályázatok
Nem fizetõs pályázatok
Pályázatfigyelõ
Pályázatok
Online rádió
Lépésrádió online
Lépésrádió - Egy lépéssel közelebb hozzád
PageRank mérõ
Google PageRank
V E R S E K Váltás a PRÓZÁK főoldalára
Rossz a versem? Meglehet...
gyongyszem555

(Petőfi Sándor: Rossz verseimről c. verse ihlette)


Azt mondod, hogy rossz a versem?
Direkt írtam ilyenre,
nem azért, hogy megsebezzen,
cincáld széjjel, mi lesz ,Te?
Nem hallgatok úgysem én rád,
Parnasszusra nem vágyom,
engem itt is ér a fényár
T'án nem hiszed? Azt látom!

Egyszerűen írok, igen,
hogy mindenki megértse,
azt kérdezed, ilyen milyen?
Gondolkodom, ne félts Te!
Vannak, akik így szeretnek,
naplójegyzet, mit nekem?
örömök és bánathegyek
hogyha ülnek lelkemen

ki kell azt, hogy írjam gyorsan,
roppantul nem érdekelsz!
Nem változom, tudod? Jól van!
Megfagyhatsz a jéghegyen!
Kritizálj, ha ez a tiszted,
dobálom a morzsákat,
nem tudom, hogy miért hitted,
haragszom én, úgy láttad?

Tök mindegy, mert nem érdekel,
de legyen Neked jó napod,
ne hidd azt, hogy nem érlek el
majd akkor, ha én akarok!
Azt mondod, hogy rossz a versem?
Meglehet, az meglehet,
fogalmazhatsz tőlem nyersen,
vagy elballaghatsz csendesen!
Hozzászólások
Dellamama - március 23 2014 08:10:53
Én nem mondom, hogy rossz a versed,
hidd el nekem Kedvesem.
Eddig sokan mondták én-nekem,
Kifinomult, jól fejlett az ízlésem!
Drága Évikém!
Tetszik a versed! smileysmileysmiley
Ölellek: Maria
gyongyszem555 - március 23 2014 08:25:14
Marikám! Ezt a verset a hét elején írtam - rákattantam kicsit Petőfire, olvasgattam a verseit, már csak azért is, mert legkedvesebb költőm -, és gondoltam megverselem a mondanivalót. Nem is most akartam kérni a szerkesztését, de elolvastam a Prózák " rovatban" Mamuszka prózáját "Mennyit ér az ember", és úgy döntöttem, hogy "itt az idő, most vagy soha" felszerkesztetni, mert a mondanivaló hasonló.

Köszönöm szépen, hogy olvastál és köszi a rögtönzött verset is.
Szeretettel ölellek: Évismileysmileysmiley
vali75 - március 23 2014 08:30:23
Kedves Évi!

Mitől jó egy vers avagy rossz, ugyan ki bírálhatja felül, mi szívből jön, vagy a lélek szálai szövik a történést, a mondanivalót. Úgy gondolom, hogy a hajnali gondolatok amit papírra vet az ember az ébredés utáni pillanatok, meghatározóak, egyéni érzelemvilágot tükröznek. Kritikusok, véleményt alkotók mindig voltak és gondolom lesznek is, akik nyersen, avagy megfontoltan bírálhatnak. Remek mondanivaló, nekem tetszett.

Szeretettel: Vali. smileysmileysmiley
gyongyszem555 - március 23 2014 08:57:58
Köszönöm szépen kedves Valikám értő véleményedet. Nem kaptam sok negatív kritikát "bolyongásaim" során, egy volt, ami nagyon szíven ütött, mert otromba, nyers modorban történt, és akkor kinyílt a "bicska", de én intelligens voltam.
Egyébként tényleg, aki kritizál, ha kell, ha nem, szerintem azzal az emberrel vannak a problémák. Nyilván nincsenek érzelmei, amit papírra tudna vetni, még ha tudna is írni. Mostanában egyre többször olvasgatom ismételten NAGYJAINK verseit, és azokat maximálisan meg lehet érteni, érzelmekről, életünkről, gondolatainkról, rólunk, emberekről szólnak. De olvastam - mondjuk csak félig - mai "költőktől" olyan verseket, hogy többször nekifutottam, de akkor sem értettem, hogy miről akar beszélni, és nem azért mert annyira hülye lennék. Gondolom én ezt persze...

Egyébként tényleg a hajnali első gondolatok azok, melyeket gyorsan klaviatúrába kell püfölni, mert azok a reálisak és könnyen kúsznak a monitorra...smileysmiley

Azt mondja nekem egyszer egy pasi, hogy "írd meg, és hagyjad egy hétig pihenni, majd vedd elő újra és másképp fogod látni". Természetesen nem hallgattam rá, mert én úgy nem tudok írni. Ha sorakoznak a gondolatok, azok ott vannak és kész! Soha nem mentem vissza egyetlen versemhez sem "simogatni". De viszont van aki csak úgy tud írni, én azt is elfogadom.

Köszönöm szépen, hogy olvastál.

Szeretettel: Évismileysmileysmiley
Jessie - március 23 2014 11:31:40
Drága Anya! Gratulálok eme nagyon jó tartalmú versedhez,ami nagyon tetszett,már ama okból is,mivel nem tartok egy írást se rossznak,ha a szellemi adressz és a lélek együtt dolgozik és minden olyan embert,aki írástudó és leírja gondolatait azt én már nagyon tudom tisztelni,mert megtett valamit az utókor tanítása felé,még ha éltében egy verset írt és valakinek a kezébe akad és az jó érzéseket generál benne az már csodás,fontos és nagy dolog. Mindig úgy tartottam,hogy az-az igazi művészet,hogy akkor is tud élni valaki,ha már meghalt utalván,minden művészeti ágra. Tehát rossz vers és írás nincs,mert a lélek van benne és az a legfontosabb!! Nagy szeretettel fogadtam versed és gratulálok hozzá szívből!! Szeretettel ölellek! Kisfiad!smileysmileysmileysmileysmileysmiley
iytop - március 23 2014 12:38:51
Kedves Évi,itt jártam.Mindenkinek elovastam hozászólását.Sok mondani valóm nincs...talán amit irtál,egyetértek vele.Még annyit...annak a pasinak igaza volt.Szeretettel,Elemér.
gyongyszem555 - március 23 2014 15:35:50
Ez így igaz kisfiam, az igazi nagy művészeket az utókor "fedezi fel" igazából, de nyilván vannak olyanok is, akiket a kortársak már piedesztálra emelnek - vagy az olvasótábor - és életükben híressé válnak. Én is úgy gondolom, hogy nincs rossz vers, addig amíg a szerzője szívvel-lélekkel műveli, és nyilván minden embernek a "szeme fénye" a verse, hiszen az ő "gyermeke", még akkor is, ha másoknak nem tetszik. Különben is, ha nem kifejezetten a verstani szabályokra korlátozódik a kritika - bár megannyi szabály van már érvényben ezzel kapcsolatban is -, akkor az mind szubjektív vélemény. Ugyanis, különbözünk, nem tetszik mindenkinek minden és ugyanaz. Ami a szellemi adressz és a lélek együttműködését illeti, lelketlenül tényleg nem lehet írni, illetve, lehet, de az olyan is. Persze valakinek az is a kisgyereke.
Roppant felelősségteljes munka a kritikusé, és nyilván van aki nagyon jól "csinálja", degradálás nélkül.

Köszönöm szépen értékes véleményedet.

Szeretettel puszillak: Anyusmileysmileysmiley
farkas viola - március 23 2014 15:38:20
Gyöngyszem Drága!
Jól esett a versed, igazad van, jól megmondtad a Magadét. Nekem is ez a véleményem. Az a jó vers, - nekem legalábbis - amit egyből meg lehet érteni. Nem szaporítom a szót, GRATULÁLOK.
Szeretettel kívánok további örömteljes alkotásokat: Viola smileysmileysmiley
gyongyszem555 - március 23 2014 16:06:22
Kedves Elemér!
Köszönöm szépen, hogy "itt jártál", mely számomra azt jelenti, hogy "talán amit írtál, egyetértek vele", vagyis talán (talány?) és ebből kifolyólag meg is értem, hogy nincs sok mondanivalód a témával kapcsolatosan. Értem, és olvastam a sorok között.

Annak a pasinak valószínű, hogy igaza volt - később én is beláttam -, de az addig oké. Az a helyzet, hogy "simogatni" görcsösen nem lehet, akkor inkább hagyom a fenébe. Egy párszor kipróbáltam, hogy megbizonyosodjam abban, hogy igaza volt a pasinak, de nekem nem jött össze. Minél többször "simogattam" annál rosszabb lett. Úgy látszik én fordítva "működök". A végén már annyira rossz lett - ami nekem sem tetszik, annak végképp a kukában a helye -, hogy rá sem ismertem az első gondolatra, mondanivalóra, amit szerettem volna írni. Na, persze erre azt mondta volna egy rosszindulatú kritikus, hogy "na ugye, borítékoltam neked, hogy milyen hülye vagy, képtelen vagy megírni, hát erről beszélek, hogy "simogatni kell" addig, amíg..."

Nyilván vannak olyan amatőr írók, költők akik ezt teszik, és a végkifejlet maga a tökély.No én nem vagyok ilyen tökéletes, és ez nem igénytelenség, hanem csupán nagyvonalúság. Én így gondolom, aztán lehet, hogy totál hülyeséget írtamsmileysmiley, elő szokott fordulni az is.Meg aztán lehet, hogy a Cyrano de Bergerac effektus is közre játszik, miszerint "Mert magamat kigúnyolom ha kell, de, hogy más mondja azt nem tűröm el".A fene tudja. Tény, hogy én képtelen vagyok degradálni bárkinek a "gyermekét", ha az a világ legcsúnyább, legostobább gyermeke is, de valakinek ő is a "gyermeke".

Köszönöm szépen értékes véleményedet.
Szeretettel: Évismileysmileysmiley
gyongyszem555 - március 23 2014 16:19:31
Drága Violám!
Köszönöm szépen, hogy olvastál, Petőfinek van még egy nagyon klassz verse, aminek ez a mondanivalója - lehet, hogy van több is, de most csak kettő jutott eszembe - amit a kritikusaihoz intéz. (intézett) Egyik prózámban "fel is használtam" azt hiszem, mert annyira oda illett a mondanivaló szempontjából. Tudod, Viola kedves, én úgy vagyok a versírással, a versírókkal, aki a Parnasszusra vágyik, sikerorientált, induljon el "azon" az úton, ne térjen le, tegye meg a lépéseket, kérje és kapja az az irányú segítséget, melyek által sikeresen célba ér. A jó kritikusok őket segítsék, a kis mezei "halandókat" gyermekeikkel együtt pedig kerüljék el, ez pedig az ő nagyvonalúságuk tanúbizonysága (lenne).

Köszönöm szépen, hogy olvastál, szeretettel ölellek: Évismileysmileysmiley
mamuszka - március 23 2014 16:32:14
Aki verset ír, még nem biztos, hogy halhatatlanságra vágyik - de ha hallhatatlan lesz, az fájhat neki - elég például nekem is a sok kedves költőbarát, mint te is

szeretettel Mamuszkasmileysmileysmileysmiley
gyongyszem555 - március 23 2014 17:01:08
Ez így igaz Mamuszkám, a fájdalomküszöböm nagyon alacsony, nem bírom a fájdalmakatsmileysmileysmiley, a hallhatatlanság bizony nagyon tud fájni annak, aki halhatatlanságra vágyik akár minden áron, nem kímélve senkit maga körül.

Köszönöm, hogy olvastál és köszi bölcs gondolataidat.
Szeretettel: Évismileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Pontos idő
Mai névnapos
Ma 2019. december 13. péntek,
Luca, Otília napja van.
Holnap Szilárda napja lesz.
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Helen Bereg
13/12/2019 18:10
Csodálatos szép estét Napkorong! smiley

Manon
13/12/2019 11:21
Szép napot mindenkinek!

KiberFeri
13/12/2019 10:40
Poétaöleléssel üdvözlök mindenkit!

Gyongy
12/12/2019 15:24
Kellemes, szép délutánt Napkorong smiley

Manon
12/12/2019 10:10
Szép napot mindenkinek!

KiberFeri
12/12/2019 08:18
Kedves, esős napra virradtunk, de ma az éltetek legyen esőmentes...

Helen Bereg
11/12/2019 19:32
Szép estét Napkorong! smiley

vali75
11/12/2019 10:09
Szép napot kívánok! smiley

Manon
11/12/2019 08:53
Szép napot mindenkinek!

KiberFeri
11/12/2019 08:00
Mára mindenkinek, kellemes napsütéses napot kívánok...

Helen Bereg
10/12/2019 19:12
Szép estét Mindenkinek! smiley

Gyongy
10/12/2019 15:16
Szép délutánt Napkorong smiley

Manon
10/12/2019 12:23
Szép napot Napkorong!

Tiberius
10/12/2019 11:14
Kedves Barátaim !!Barátaimnak és minden Napkorongos tagnakBoldog karácsonyi ünnepeket kivánokSzeretettelTibor ( Tiberius )

KiberFeri
10/12/2019 08:03
A borús idő ne befolyásolja a kedveteket, legyen jó mindenki napja.

Archívum
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes