Kolbásztöltés
Írta: gaborlaci Dátum: November 28 2007 10:43:43
T

Kolbásztöltés els? része.
Toroknak az öblítése.




Teljes hír


Kolbásztöltés els? része.
Toroknak az öblítése.
Jó kolbászt csak akkor nyerünk,
Ha egy jó felest benyelünk.

Három rész hús, egy szalonna,
Felváltva van ledarálva.
Ezt tekn?be ellapítjuk,
Ízlés szerint pedig sózzuk.

Egyenl?re még nem gyúrjuk,
Paprikával jól megszórjuk.
?rölt borsot is teszünk rá,
S?t, kis köményt hintünk hozzá.

Daráljunk le pár fokhagymát,
Meg vagy két csíp?spaprikát.
Kevés vízbe megáztatjuk,
Levét mind a húsra nyomjuk.

Most kezd?dhet meg a gyúrás,
Asszonynépnek a bélmosás.
Egy jó párszor átforgatjuk,
Majd félórát állni hagyjuk.

El?készítjük a tölt?t,
Közbe sütünk ízelít?t.
Bírálókat meghallgatjuk,
Ízesítünk, ujragyúrjuk.

A tölt?t jól teletömjük,
És a masszát bélbe töltjük.
Méretre kell adagolni,
Hogy majd füstre tudjuk tenni.

Rövid kolbász se megy kárba,
Bekerül egy jó nagy tálba,
A süt?be pirosra sül,
Az asztalra ma az kerül.

Többi kolbászt pihentetjük,
Honap majd a füstre tesszük.
Akkor lesz finom,csemege,
Ha hidegen van füstölve.