Bor és pogácsa mustra (2017. február 4., Kaposmérő)
Írta: Torma Zsuzsanna Dátum: February 05 2017 13:10:44
Sz

Már alig-alig emlékszünk a mustra,
Mi présünkből oly vígan csordogált,
És kóstolgattuk reménykedve, s újra,
Hogy egy kevés cukor még nem árt,

Teljes hír


Bor és pogácsa mustra

Már alig-alig emlékszünk a mustra,
Mi présünkből oly vígan csordogált,
És kóstolgattuk reménykedve, s újra,
Hogy egy kevés cukor még nem árt,
Mit hozzá kéne tenni, hogy a mustunk
Borrá érve biztos jó legyen!
Finom szőlők termettek tavaly is
A kaposmérői szőlőhegyen.

Néhány hónap múlt el szüret óta,
És a boraink beértek azóta,
Bár még talán túl korai volt,
Kóstolgatni a sok finom bort!
A bormustra jó sokáig tartott,
A zsűrinek nehéz dolga volt,
A felhozatal ugyan most kevesebb,
A minőség mégis most tarolt!

Minden bor már asztalra kerülhet,
Nincs borhiba, dicsért a zsűri,
De egy jó ajánlat elhangzott a végén,
Jó, ha a gazda palackba szűri,
Mert a jelenlegi jó minőség
Évek múltán megmutatkozik:
Jó palackba parafa dugóval
A mostani bor jobbra változik!

A véletlen egybeesés műve,
Annyi fajta pogácsa, mint bor,
Jó pogácsák, s borok mellett ülve
A beszélgetéseket is bármikor
Jövőre is megismételhetjük.
Főleg, hogyha palackokba merjük
A borunkat, lehet több éves is,
S talán majd jövőre megérhetjük,
Borunkból lesz aranyérmes is!
A jó bor és a sok jó pogácsa
Mellé kolbász, s hurka is került,
Sok régen látott ismerős végül
Beszélgetésekbe elmerült.
A jókedvet emelte a jó bor,
Kivettük a részünk a sok jóból,
Ettünk, ittunk, jól telt el az est,
Köszönet jár a házigazdának,
S kedvesen kínáló hölgykarának,
Jövőre tán még jobb mustra lesz!

Torma Zsuzsanna
2017. február 05.