Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 19 2024 22:07:03
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 7
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,200
Nem aktiváltak: 1
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Metallica: Csapatépítés.
Novella a lovagiasságról







Nehéz nap volt. Nem igazán akaródzott elmenni a munkatársakkal a csapatépítésre. Tudta, hogy csak veszekedések, semmire sem vezető viták lesznek, egymás fejéhez vágnak majd olyan dolgokat, amik teljesen feleslegesek, és igazságtételük egyenlő a nullával. Elbeszélnek egymás mögött, és a komoly, a bajokat megoldani segítő hozzászólásokat meg sem hallgatják. Talán a foglalkozást irányító pszichológusnak üti meg a fülét egy- egy szó, de mivel az indulatok a tetőpontjukra emelkednek, nem akarja boncolgatni a dolgot.

Tavaly szintén ez volt, s mivel a cégen belül két csapatra osztódott a társaság, most sem várhatott mást. Van egy négytagú kemény mag / csak klánnak becézi őket mindenki /, akik éppen nem a munkájukkal hívják fel magukra a figyelmet, hanem a hatalomgyakorlás területén kifejtett " áldásos " tevékenységükkel. A feszültségét még az sem enyhítette, hogy most az egyik termelői sor is csatlakozott hozzájuk, s már lányok is voltak a csoportban. Imádja a nőket, mindig van egy kedves bókja még a legcsúnyább hölgynek is. Szerették is ezért, sokszor viccelődtek vele.
Már a buszon elkezdődött az " alapozás ", csodálkozott is ezen, hiszen munkaidőnek számít a mai is, hiszen fizette a cég ezt a napot is. Nem csalódott az érzéseiben, hiszen a " kemény mag " már is kiszemelte a legújabb áldozatát, sértő, durva megjegyzéseket téve ábrázatára, és férfiasságára. Nem is figyelt rájuk, hiszen szemét nem tudta levenni az egyik lányról. Festett vörös haja volt, színe jól ment sötét barba szemeihez. Már sokat beszélgettek a gyárban, de sosem mert közeledni feléje, hiszen idősebb is volt nála, meg a külseje nem igazán mondható dekoratívnak. Elhízott, nem igazán jóképű, bár sokan azt mondták róla, hogy sok évet letagadhatna a korából. Vágyódva nézte, gyönyörű volt a mosolya, nagyokat nevetett. Már álmában is megjelent a lány nem is egyszer, természetesen nagyokat szeretkeztek, a felesége volt, gyereket is szült neki. A valóságban tisztában volt vele, sosem fogja megkapni ezt a gyöngyszemet, hiszen az ő álmaiban nem olyan ember szerepel, mint ő. Elhessegette magától a gondolatait, miközben begurult a kis vadászház udvarára a busz.
Leszálltak róla. Körben fenyők ölelték át a lakot, árnyékukkal borítva be azt. Volt egy tisztás is, focipályával, gyerekeknek hintával, és íjászatra alkalmas területtel. Bementek a tágas előcsarnokba, a falakon trófeák díszelegtek, és fényképek az őket elejtő vadásszal. A székek és asztalok faragottak voltak, a lábaik vaddisznó fejű volt, és a székek támlája egy- egy vadászjelenetet ábrázolt. A társalgó közepén cserépkályha volt, cserepei vadállat portrékkal díszítve. Jobbra volt egy kultúrszoba, billiárd asztallal a közepén, könyvespolccal, ami tömve volt könyvekkel. Itt folytak a foglalkozások is. Balra a konyha volt, remek illatok áradoztak, szarvas és vaddisznó pörköltet főztek vörösborral, és fácánlevest. a nyál is összefolyt mindenki szájában, és nagyot nyelve léptek be a foglalkozásra.
Rövid bemutatkozás során ismét alkotott a " nagy négyes " , hiszen mikor a lány mutatkozott be, obszcén szavakkal dicsérték a külsejét. Magabiztosak voltak, hiszen Porthos küzdősportokban is kipróbálta magát, kezdetben nem kis eredményekkel, de a gyúrás során szedett kokszok kikezdték az agyát, hiába volt olyan, mint egy kétajtós szekrény, agyának térfogata egyenlő volt egy tyúkéval. Athos olyan volt, mint egy gnóm. Széles vállak, erős felsőtest, cérna lábak. Ő valamivel okosabb volt, de ha egyedül maradt, szellemi párbajt nem szeretett vívni, mert mindig alulmaradt. Aramis a fővezér, neki van érettségije, és valamilyen logisztikai sulija. Ő az okos ember, mindenki hülye, pedig csapnivaló a helyesírása, és sokat nevettek a háta mögött a fogalmazásain is. Nem túl magyarosak,voltak. Bátya, D'Artagnan még nála is sötétebb volt. A jó munkahelyét is az öccsének köszönhette, hiszen hat + kettő általánossal hová is vették volna fel őt. pirulva ült vissza a székére a lány. a logikai és munkakapcsolati kérdések után a szabadban folytatódott a foglalkozás. Párokat sorsoltak össze, az volt a feladat, hogy bekötött szemmel hátra kellett dőlni, és a pár kapta el. hogy a földre ne zuhanjon a másik. Bizalomépítő feladat volt a neve, erősítse a segítőkészséget, és a hitet, hogy vakon megbízhatunk a munkatársunkban, ha segítségre szorulunk. Ez a feladat már rosszul kezdődik, hiszen aki a " nagy négyesnek " nem nyal, az örökre elvágta magát. Fohászkodott is, hogy még csak véletlenül se valamelyiküket húzzák társnak, mert úgy is a földön köt ki, és halálra nevetik majd magukat tenyerüket egymásnak csapva, az újabb jól sikerült tréfán. Szerencsére a Mariann lett a kiválasztott, hiszen így hívták a lányt. Félt egy kicsit, hiszen fizikából éppen akkor vették a nehézségi erőt, és rögtön felmérte, hogy a súlya, plusz a sebessége legyőzheti ennek a törékeny lánynak az ellenállását, és ismét nevetség tárgya lesz. Bekötötték a szemét, majd hátradőlt. Meglepetés érte, hiszen puha karok ölelték át, és nem esett el. cseréltek, most neki kellett elkapnia a lányt.
- Aztán nehogy a mellét fogd meg!- kiabálta Athos.
- Remélem megcsókolod !- hallotta maga mögött.
Szíve dobogott, már sokszor szerette volna átölelni, csókolni Mariannt, s most büntetlenül megteheti. Magához szorította a kezét a lány, és hátradőlt. A karjánál fogta meg, úgy tartotta.
- Gyáva alak! - kiáltotta Porthos. - Én a mellénél fogtam volna meg!
Hálás mosoly volt a válasz, és egy kis kacér pillantás.
" Istenem! De szép! " gondolta magában. Letudná élni vele az életét, szeretné, megbecsülné örökre.
Vége lett a foglalkozásnak, megebédeltek, majd szabad foglalkozás kezdődött. A fiúk csapatot választottak, de ő már létszámon feletti lett, csak tartalék maradt. Pedig szeretett focizni, nagyon jó kapus hírében állt a kispályás bajnokságban. Versengtek érte, de megnősült, felhagyott a sporttal, ekkor kezdett el hízni. A kényelmes élet, és hogy nem kell már harcolni a nők kegyeiért, elpuhította. Aztán a neje másik munkahelyet keresett, majd pár hónap múlva a válási papírokkal jelent meg. Akkor lefogyott, de miután begyógyultak sajgó sebei, ismét hízni kezdett. Már feladta a reményt, hogy ismét sikeres lesz, és újra lesz aki szeresse. nem törődött a súlyával. Biliárdozni ment, Mariann is ott volt. Fogadásokat kötött a fiukkal, hogy melyik golyót rakja el. Egy feles, és egy sör volt a tét. Az ötödik sör, és feles után vesztett először, mert már a lábán is alig állt. Megszédült, és a jó reflexe miatt ő volt az első, aki elkapta, majd kikísérte a lányt a szabad levegőre.
- Sosem iszom.- mondta megbicsakló hangon.- Tegnap hagyott el a barátom! Az a rohadt strici otthagyott egy kis cafka miatt! De utálom a pláza cicákat!
- Jön majd más, nem hinném, hogy sokáig egyedül maradsz.- válaszolta
- De nekem ő volt a minden! Annyira aljas, olyan szemét volt! Szerettem volna tőle gyereket, de ő nem akarta. Most meg ezt a szemét kis cafkát felcsinálta! Van igazság?
Nincs. persze, hogy nincs. Ő is átélt már hasonlót. Csak ő öngyilkos akart lenni, és olyan ügyetlen volt, hogy még az sem sikerült neki.
Kicsit kijózanodott a lány, bementek. Mariann csak az ő társaságát kereste, és döntötte magába az italt. sajnálta nagyon. A " négyes fogat " exkluzív tagjai rástartoltak volna a védtelen lányra, de az ellenállt minden próbálkozásnak.
- Nagyon utálom ezt a négy majmot!- mondta tánc közben. -Ne engedd őket a közelembe.

Már nagyon várta a nap végét, azt, hogy induljon a busz, s már végre otthon legyen, és a párnába temesse arcát, hogy maga se lássa könnyeit.
- Kísérj haza kérlek!- mondta neki Mariann.- Félek, hogy elesek, és ronda látvány lennék részegen a földön elterülve.
Engedelmeskedett a kérésnek, lesegítette a buszról meg sem hallva a feléje kiabált megjegyzéseket.
- A mázlista! Aztán adjál neki rendesen!
Ha ezt mázlinak lehet nevezni, hogy egy részeg lányt kell hazakísérnie, akkor tényleg az. Be nem állt a lány szája, sajnálta szegényt, hiszen letört volt. Ugyanakkor csodálattal nézte bájos arcát.
A lépcsőházhoz érve előkereste a lány táskájából a kulcsot, felkísérte az emeletre. - A szüleim alszanak. Szeretkezzünk!-
Hirtelen szóhoz sem jutott a meglepetéstől. Minden vágya ez volt, most beteljesülhetne.
- Majd ha józan leszel, hívjál!- és megnyomta a csengő gombját.
Hozzászólások
Eta-Etusom - March 21 2010 20:36:07
Ilyenek vagyunk.. sajnos ha meg mar egy kutya gyorsan fel akarjuk kutatni a szőrt hozzá...Nagyon pontosan visszaadtad a céges bulik hangulatát .. A végén veled együtt néztem a remény és az álmok üvegcserepeit
Torma Zsuzsanna - March 22 2010 15:29:35
Kedves Metallica!

Nem si volt baj a lovagiassággal. A férfi nem élt vissza az ittas hölgy védtelenségével. "Majd ha kijózanodik".
Viszont tudjuk, hogy egy részeg férfinál csak egy részeg nő lehet "kiábrándítóbb", nem tudom, ezek után felveszi-e a telefont, ha a hölgy hívja?

Üdv.: Torma Zsuzsanna
smileysmileysmiley
Metallica - March 25 2010 03:57:22
Köszönöm kedves Etusom, hogy olvastál. Utálom is ezeket a céges bulikat, szerintem feleslegesen kidobott pénz. Inkább csapatrombolás, mint építés.
Szeretettel: István
------------------------------------------------------------------------------
Köszönöm kedves Zsuzsanna, hogy olvastál. Jó kérdést tettél fel, de lehetne azt is kérdezni, felhívja e a lány józanul?
Szertettel: István
mezeimarianna - March 26 2010 07:37:00
Igazán nemesen cselekedtél...smiley)Tetszettsmiley)
Metallica - March 26 2010 17:08:28
Köszönöm kedves Marianna, de ez az írás csak a fantáziám szüleménye. persze a valóságban én is így cselekednék.
Szeretettel: István
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 19. Friday,
Emma napja van.
Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Murak Tibor
19/04/2024 18:57
Annyira megváltozott itt most minden kedves Szerzőtársak. Mi történt? Ki szerettem volna egészíteni az írásomat és nem tudom, képet szerettem volna feltenni és nem tudok.
vali75
17/04/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
Murak Tibor
16/04/2024 18:40
Jó estét kívánok, szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
14/04/2024 07:16
Jó reggelt kívánok! Tibor boldog névnapot! smiley
vali75
10/04/2024 06:31
Jó reggelt kívánok! Boldog névnapot kívánok Zsolt!
vali75
04/04/2024 07:17
Jó reggelt kívánok!
vali75
31/03/2024 08:56
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!
vali75
29/03/2024 11:55
Kedves Dávid! Nem küldtek verset, naponta többször nèztem, csak az utóbbi nèhàny napban.
Szollosi David
22/03/2024 01:16
Március 10 óta nem küldtek be verset???
Wino
18/03/2024 01:35
Jó pihenést mindenkinek!
vali75
09/03/2024 12:28
Szép napot kívanok! smiley
vali75
07/03/2024 06:24
Jó reggelt kívánok! smiley
rapista
05/03/2024 00:47
Jó éjt!
vali75
04/03/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes