Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 20 2024 13:10:20
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 5
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,200
Nem aktiváltak: 1
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Geot: Deja
Deja' vu



N



....Emlékszem második osztályos voltam, a fiatalabb nővérem pedig negyedikes. Egy iskolába jártunk. Tanyán nőttünk fel és ezért mindig csúfoltak bennünket! Nagyon megalázó volt.
Akkoriban még heti váltásban hol délelőtt,hol délután jártunk iskolába. Télen már sötét volt,amikor indultunk a vasútállomásra,mert vonattal jártunk be a faluba.
Egy fiú délutánonként utánunk jött és az iskola előtt mindig megverte a nővéremet. Nem tudom miért,de engem soha nem bántott.Csak álltunk és sírtunk mindketten! Nem tettünk semmit,pedig együtt elbírtunk volna vele. Biztosan azért,mert bennünket mindig jóra neveltek és,hogy ne bántsunk másokat! Én soha életemben nem verekedtem.
Ennek a borzalomnak Édesapánk vetett véget.
Egyik alkalommal kileste a fiút az iskola előtt. Megfogta a fülét és azt mondta,hogy letépi,ha még egyszer ez megtörténik!
A szüleink mindig megvédtek bennünket,ha bajba kerültünk. Talán túl jónak,szófogadónak is neveltek bennünket!
A minap Édesapámat látogattam meg a szeretetotthonban. Nagyon el voltam keseredve az állapota miatt,még sírtam is vezetés közben.
Az egyik benzinkúton megmosattam az autómat! Megkértem a kútkezelőt,hogy vegye le és majd tegye vissza az antennát és később mérje meg a keréknyomást is! Nem az én méretemhez tervezték az autó magasságát.
-Rendben! Nagyon szívesen! Majd álljon be a megfelelő helyre!-mondta udvariasan!
Amíg a gép dolgozott, nézelődtem az épület előtt állva. Szép napsütéses,kiránduló idő volt. Sokan sétáltak,kerékpároztak.
Egy négytagú család érkezett. A legutolsó divat szerinti sportruhákban,vadonatúj kerékpárokkal. Apa,anya,akinek járművén egy év körüli kislány ült kisülésben és egy 10 év körüli kisfiú.
Két beálló volt a nyomásméréshez. Az egyiknél felfújtatták a gumikat,majd a fiúk biciklijét keresztben áttették a másik beállóhoz.
Elkészült az autóm mosása és be akartam állni vele a nyomásmérőhöz. Intettem a kezemmel,hogy vegyék el onnan a szabálytalanul odatett biciklit. A gyerek gyorsan eltolta onnan a járművét. Már az autóban hallottam,hogy az anya fennhangon kiabálva,felém mutogatva mondja a férjének:
-NÉZD MÁR HOGY INTEGET EZ!!!!
Kiszálltam az autóból.
-KÖSZÖNÖM!!!!-ordított rám az apa.
Én csak csodálkoztam. Gondoltam nem kell azért köszönetet mondani,ami jogosan jár az embernek! Nem szóltam,hanem elindultam a tíz méterre lévő épület felé és vártam a kútkezelőre.Ő még egy másik vevővel volt elfoglalva.
- MI VAN? NEM BÁNTJUK AZ AUTÓJÁT!! -kiáltott megint felém az apa gúnyosan.
Nem szóltam semmit,csak álltam rezzenéstelen arccal és összeszorult szívvel. Talán szólnom kellett volna! Talán meg kellett volna védeni magamat! Megigazítottam a szemüvegemet.
Mégis szólnom kellene!-gondoltam. Bár ismerem ezt az embertípust,ezt a "réteget". Ész érvekkel nem lehet semmire menni velük!!
Elindult a kis család. Az apa még búcsúzóul odakiáltott önelégült,gúnyos hangján:
-NEM PARKOLÓ!! SZEMÜVEG!!!
Az apa büszke volt magára.Micsoda apa,micsoda példát mutat a gyermekeinek! Megvédi a családot bármi áron!! Még akkor is,ha egy nyugdíjas korú pedagógus hölgyet kell leordítania,megaláznia!! Hiszen hogy jövök én ahhoz,hogy elvetessem onnan a kerékpárt,amit ŐK tettek oda!
Állt néhány férfi autómosásra várva.Szemtanúi voltak a történetnek,de nem tettek semmit! Mi lett volna ha még komolyabb dolog történik? Ugyanilyen közömbösen viselkedtek volna?
Vajon velem van baj? Nem tudom még mindig megvédeni magamat? Ismerős érzés fogott el! Mintha történt volna velem már hasonló,megalázó dolog!
Belegondoltam......Áprilisban születik az unokám!!!
Hol és hová tart a világ??!! Mi vár majd RÁ?
Nem szabad túl jónak nevelni a gyermekeinket!!!
Pedig én is ezt tettem ...... mindhárommal......
Hozzászólások
pirospipacs - January 17 2011 17:55:23
" Ugyan mire volt büszke? Hiába, intelligencia hiányban szenvedni, komoly betegség. A tükör az mindig fontos. Te nyugodtan nézz bele kedves Geot!smiley
Szeretettel: pipacs smiley
Torma Zsuzsanna - January 17 2011 18:59:54
Kedves Geot!

Én azt mondom, hogy bármilyenné tették is a rossz emberek ezt a világot, méginkább a gyermekeinket az emberségre, s mások segítésére kell nevelni, és arra ösztönözni majd a születendő kis unokát is. Azért, hogy több legyen a jó ember, hogy egyszer végleg kivesszenek a rosszak.
Csak nem fogjuk növelni a rosszak táborát?
A rosszak megbüntetése már nem a mi feladatunk!

Üdv.: Torma Zsuzsanna
smileysmileysmiley
rapista - January 17 2011 19:53:54
Jó írás, a gondolatmenet is..

Mellesleg az aki bántotta nővéredet, lehet, hogy éppen szerelmes volt? Afféle copf-húzogatós?

Én sem verekedtem, de amikor begorombultam, a nagyobbaknak is jaj volt.
Sajnos annak az volt az oka, hogy egy BOLOND nő tanított külön-angolon.. és az ideigeimmel lett ettől némi gondom..

Nem eredendően voltam verekedős..

Aztán voltam párszor az igazgatói irodában..

A másik iskolában - a verekedő társammal!
Uszodában találkoztunk pár éve, a legjobb barátságban..smiley

Az agresszív emberek tényleg veszélyesek, lehet, hogy a szemüveg is provokálja őket, GYENGÉBB VAGY!!!

Annak idején az iskolában LEGALÁBB NEVELTEK minket.. Most öntik a tudást, és iratják a tesztet!
pircsi47 - January 17 2011 20:07:41
Geot!
Egyetértek Veled, sajnos én is túl inteligens fiút neveltem és sorra
átverik a nők, mindenkiben csak a jót látja!/Kétdiplomás tanár!/
Nagyon jó a történeted, bizony vannak ilyen bun kók akik sem a nőt, sem a kort nem veszik figyelembe!
Puszillak: Pircsismiley
reitinger jolan - January 18 2011 09:44:50
Elszomorító történet, de egyre több ilyen ember nevelődik.
Jó kérdés, unokáink mire nőnek fel?
Szeretettel Jolismiley
Avi Ben Giora - January 18 2011 11:53:45
Geot!
Maga a történeted cime is arra hívja fel a figyelmet, hogy a dolgok ismétlődnek. Édesapádra mindig ugy fogsz visszagondolni, hogy egy adott esettben ott volt a hátatok mögött. Sajnos régen is meg manapság is az embernek meg kell védenie magát mert nem éllhatnak mindig a háta mögött. Az ilyentiousu emberek akiket leirtál valahogy mindig kitudják szúrni azt az embert aki nem klpes vagy nem akarja megvédeni magát. Elnézést rosszul fejezem ki magmat. Nem akar konfliktus szituációt és igyekszik ezt kerülni. Én is sokáig ilyen voltam aztán ráébredtem, hogy csak magamra számíthatók és ha sérelem ért csupán csak én magam tudom megvédeni magamat. Én sem szeretem a konfliktust. Sokszor én is hasonlóan teszek és ignorálom nem veszek tudomást az ilyenről. Tettlegességig fajuló dologra gondolok ami hal az Istennek azért ritka. De ilyen esetben csak saját magadra számíthatsz. A gyerekeink unokáink sajnos ebben kénytelenek felnőni. De ne féltsed őket. Mikor elérnek egy bizonyos korban saját maguktól is fogják tudni mi a helyes és mi a helytelen. Ami elkeserító hogy mindig akadnak hivatlan prókátorok akik rossz irányba terelik őket. Ez a gond. Ha egy gyerek normálisan gondolkodik akkor kiközösítik mobingolják heccelik. Válaszut elé kerül. Vagy beáll közéjük és egy követ fuj velük vagy nem vesz róluk tudomást és hagyja egy darabig, hogy kiközösítsék. Ez vezet a legtöbbször a konfliktushoz. kezelni kellene de manapság a akiknek kéne nem kezelik. Ezért irtam azt, hogy csak magadra számíthatsz. farkastörvény!
lenabelicosa - January 18 2011 13:46:26
Én is voltam ilyen Geot, aztán más lettem. Mikor elvégeztem egy konfliktuskezelő tréninget, és sok mindenen változtattam, változott mások hozzám való viszonyulása is. Lehet, hogy bevonzod, és ahogy AVi írja, minden ismétlődik, valószínűleg másképp kellett volna viselkedned. Kell, hogy kiállj bizonyos szituációkban magadért, attól nem leszel rossz ember.
Engem a szüleim sosem védtek meg, sőt... de a bátyám és az unokabátyám igen. Aztán mindenki kihalt, s magamra maradtam...

Szeretettel. Léna
Geot - January 24 2011 20:23:54
Kedves Pipacs,Zsuzsanna,István,Pircsike,Jolika,Avi Ben Giora,Léna!
Köszönöm,hogy olvastátok történetemet és köszönöm a véleményeket is! Annyit fűznék hozzá,hogy ezt a konfliktust szándékosan elkerültem! Szomorú és elkeseredett voltam azokban a napokban. Mérlegeltem,mi lenne jobb! Reagálni erre a kiabálásra és ilyen lelkiállapotban alul maradni,vagy úgy tenni,mintha nem érdekelne az egész! Az utóbbit választottam! Nem akartam kivetkőzni magamból,mert lehet,hogy ezt hozta volna ki belőlem ez a fiatalember,hiszen láttam rajta,hogy nem lehet ész érvekkel meggyőzni! A rezzenéstelen arc és a válaszreakció hiánya irritáló lehet. Talán ezért sértegetett még elmenőben is! Nekem három gyermekem van! Anyatigrissé váltam mindig,amikor meg kellett védenem Őket! Viszont senkit sem sértegettem és nem aláztam meg,ha azt nem érdemelte meg! Azért lehet,hogy érdemes lenne elvégeznem egy konfliktuskezelő tréninget,hogy akkor is meg tudjam védeni magamat,ha ilyen lelkiállapotban vagyok!
Még egyszer köszönöm,hogy olvastátok írásomat!
Szeretettel:Geotsmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 20. Saturday,
Konrád, Tivadar napja van.
Holnap Konrád napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Murak Tibor
19/04/2024 18:57
Annyira megváltozott itt most minden kedves Szerzőtársak. Mi történt? Ki szerettem volna egészíteni az írásomat és nem tudom, képet szerettem volna feltenni és nem tudok.
vali75
17/04/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
Murak Tibor
16/04/2024 18:40
Jó estét kívánok, szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
14/04/2024 07:16
Jó reggelt kívánok! Tibor boldog névnapot! smiley
vali75
10/04/2024 06:31
Jó reggelt kívánok! Boldog névnapot kívánok Zsolt!
vali75
04/04/2024 07:17
Jó reggelt kívánok!
vali75
31/03/2024 08:56
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!
vali75
29/03/2024 11:55
Kedves Dávid! Nem küldtek verset, naponta többször nèztem, csak az utóbbi nèhàny napban.
Szollosi David
22/03/2024 01:16
Március 10 óta nem küldtek be verset???
Wino
18/03/2024 01:35
Jó pihenést mindenkinek!
vali75
09/03/2024 12:28
Szép napot kívanok! smiley
vali75
07/03/2024 06:24
Jó reggelt kívánok! smiley
rapista
05/03/2024 00:47
Jó éjt!
vali75
04/03/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes