Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 24 2024 17:59:46
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 5
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,201
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
HenriEtta-Etusom: Micimackó társra vágyik..
Mese




M




Micimackó elgondolkozott... Úgy érezte, nem bírja tovább a magányt. Ott voltak a barátai a Százholdas pagonyban, de az mégis más volt. Róbert Gida meg szokta cirógatni a fülét, de ő más cirógatásra vágyott. Mivel a környéken senkivel se bírta elképzelni a közös életet, így felment a netre és regisztrálta magát a egy társkereső oldalon. Kicsit zavarba volt, amikor kitöltötte az adatlapját. Kinek kell egy ilyen kövér medve? Feltett egy képet is magáról, amelyen nem viselte a piros mellényét, mert úgy gondolta, hogy így nagyobb sikere lesz. A hatás nem maradt el. Dőltek hozzá a levelek, ajánlatok. Majd kibújt a bőréből, annyira örült neki. Izgatottan nyitotta az elsőt, amit a Hétfejű írt. Részletes leírást talált benne a nevezett egy testrészéről, amelyből a fejeivel ellentétben csak egy volt. Borzongva törölte a levelet, majd egy nyalat méz elfogyasztása után tovább csemegézett. A következő feladója Borsszem Jankó volt. Szálfa termet, felsőfokú végzettség, szilárd anyagi háttér. Hmmm... Micimackó elgondolkozott. Mennyire szép is lenne egy ilyen hős mellett leélnie az életét. Gyorsan összeszedte bátorságát és válaszolt a levélre. A reakcióra nem kellett sokat várnia.
- Még képet is kaptam! örvendezett magában
- Te jó ég! Csak ekkora?
Micimackó elhűlve nézte a szálfa termetűnek korántsem nevezhető Jankót és a becsapottság érzésével kukázta ezt is.
Egy kicsit elege lett az egészből, de azért tovább nézte a választékot. A következőt Hófehérke küldte neki, aki egy új, közös élményre invitálta a hét törpe részvételével. Ez valahogy nem az ő világa volt, így gyorsan nyúlt is a törlés gombhoz.
Egyre jobban elhatalmasodott rajta a kétségbeesés.
- Itt csak ilyen van?
- Esélyem sincs arra, hogy egy normális társat találjak?
Lelombozódva semmisítette meg a további leveleket, majd fogta Füles elveszettnek hitt farkát, elemet cserél benne és visszavonult édes magányába.
-
Micimackó tépetten ébredt. Az ágyneműje lucskos volt az izzadtságtól, szíve hevesen dobogott a beteljesületlen álmától. Az első útja a mézes bödönhöz vezetett, hogy egy kis édességgel ápolja a lelkét. Lenyalta a szája széléről az utolsó cseppet is, majd leült a gépe elé. Már gyakorlottan törölte olvasatlanul a Lófarkú herceg levelét és izgatottan nézte további leveleit. Írt neki a Nagymedve, aki egyedül él barlangjában és nagyon várja, hogy valakinek brummoghasson. Micimackó hirtelen azt se tudta, hogy sírjon, vagy nevessen. Nagymedvét személyesen is ismerte, de hát az öreg feje nem káptalan, így neki erről fogalma se volt. Valamikor együtt játszott a bocsaival és az Anyamacival két napja találkozott a kozmetikusnál. Azért válasz nélkül mégse hagyta. Pedofil, vén kéjenc és hasonló jelzők emlegetése után határozottan rátette mancsát a tiltás gombra. Ezek után szinte már örömmel osztotta ki a Kis hableányt, aki pikkelyeivel akarta simogatni bozontos szőrét (amúgy is frissen epilált).

Ez volt az a pont, amikor Micimackó úgy döntött, hogy ez nem mehet így tovább. Ő képtelen ebben a kavalkádban megválasztani, kinek is írjon és ő meg csak gyomrát forgató leveleket kap. Eddig is beleolvasott mások naplójába, de most eldöntötte, ő is belefog az írásba. Azt remélte, hogy akik olvassák őt jobban megismerik és mást is látnak benne, mint egy erősen pocakos mackót.
-
Micimackó kissé kábultan ébredt. Előző este átjött hozzá Róbert Gida, Malacka és Füles. Egy kicsit a fejébe szállt a mézbor, amit ittak. Ilyen állapotban mindig filozofikus gondolatai támadtak és meg akarta oldani a világ nagy problémáit. Éppen azon tűnődött, hogy miért is van ő egymagában. Tény, hogy sose indulna az erdő szépségversenyén, mert van önkritikája, de mégis vannak azért olyan dolgok, amiket lehet szeretni benne. Mindig próbált olyan lenni, hogy megfeleljen másoknak, mégis úgy érezte, hogy benne csak a mesehőst látja mindenki és nem érdekli őket mindaz, ami a szívében van. Sok barátja volt mindig, akikkel bolondoztak, bulikat rendeztek, de mikor leszállt az éj, egyedül feküdt a puha ágyába. Nem akart beleugrani egy futó kapcsolatba, mert ott volt neki a példa, hogy mi is lehet belőle. Kanga is magányosan nevelte Zsebibabát, a szemét farkasnak csak egy éjszakára kellett. Együtt röhögtek rajta, amikor a Kismalac megkopasztotta és azóta csak a templom egerei álltak szóba vele. Miután mindezek átfutottak csöppnyi agyán, megigazította szőkés fürtjeit és nagy sóhajjal leült a gép elé.

Már az előző napokban levelezett Ló Szerafinnal, az égszínkék paripával és most várta, hogy hátha újra írt neki. Tetszett neki az, ahogy ír, ahogy mosolyog a képeken, ahogy teszi a szépet neki. Sajnos még nem kapott tőle levelet, így elkezdett barátnőjével, a Hamupipőkével beszélgetni. Egy kicsit felhúzta magát azon, amiről mesélt. Hamupipőke már régen beszélgetett a Varanggyal és bár mindenki intette, hogy vigyázzon vele, úgy alakultak a dolgok, hogy egy gyenge pillanatában nála maradt éjszakára. A következő nap derült ki, hogy Varangy az egészet videóra vette és ezzel kezdte zsarolni Hamupipőkét. Hasonszőrű barátainak a felvétellel hencegett és fel akarta tenni a netre, hogy mindenki láthassa. Micimackó azt se tudta, hogy mit mondjon most a barátjának. Tudta, hogy Hamupipőke is hibázott azzal, hogy Varangyban megbízott, de nem is ez volt a fontos. Eddig nem hitte, hogy a mesék világában is létezik ekkora gonoszság, amit Varangy testesít meg

Lassan telt a nap és Micimackóban érlelődött egy gondolat. Elege lett ebből a képmutatásból, amiben része volt az utóbbi időbe. Pár órás hezitálás után rászánta magát és megnyomta a törlés gombot. Ekkor mintha egy nagy kő esett volna le a szívéről. Mosolyogva nézett a világba és áthívta vacsorára Fülest.
Füles évek óta ott élt mellette és már olyan volt, mint a régi komód a szobában. Kicsit kopott, kicsit elhasznált, de mégis olyan, ami űrt hagyna maga után, ha nem létezne.
Sokat beszélgettek az este folyamán. Micimackó azon gondolkozott, hogy talán nincs is más a világon, akivel meg tudná osztani minden titkát. Mindig mosolygott a lelke, ha együtt voltak, de nem nagyon tudta hova tenni ezt az érzést. Most egy pillanat alatt minden megváltozott benne. Már nem esetlennek látta a lekonyuló füleket, hanem vágyott rá, hogy megcirógassa. Még nem tudta, hogy mit hoz a holnap, csak a tegnapot szerette volna felejteni és végtelenné tenni a pillanatot. Közelebb húzódott Füleshez és a vállára dőlve hallgatta a csendet.
Ez az este megváltoztatta örökre Micimackó életét. Tudatosult benne, hogy a boldogság ott volt mindig egy karnyújtásnyira tőle, csak köd takarta a szemét és nem akarta észrevenni.
Hozzászólások
lira - July 19 2011 14:32:02
Nagyon ötletes, jó írás!
Gördülékeny a stílusod.
Gratulálok: Éva smiley
Torma Zsuzsanna - July 20 2011 08:24:08
Kedves Etusom!

Nagyon szép, megható modern mese, amit írtál a Micimackóról.
A végére hagytad azt a mondatot, amit most én szerettel volna ideírni neked hozzászólásul.
Nagyon tetszett, és azt hiszem, hogy ebben a mesében a szomorú valóságot írtad meg még akkor is, ha csak mesének szántad.

Őszintén, tiszta szívemből gratulálok!

Üdv.: Torma Zsuzsanna
smileysmileysmiley
szucsistvan - July 20 2011 08:36:22
Eszméletlenül jól írtad meg. Most el kell mennem, de ha hazajövök újra olvasom.
Azt már az elajén látom, hogy Micimac univerzális.smiley Férfiak is , nők is érdekliksmiley
gyongyszem555 - July 20 2011 16:55:40
Etusom kedves!
Szuper!
És a sorok közé olvasva ott a valóság!
Gratulálok!
Szeretettel: Évi.smiley
Andy Jazz - July 21 2011 10:35:54
smileysmileysmileysmileysmileysmiley Hát ez marha jó volt! Még most is könnyes a szemem a röhögéstől!smiley Profi módon mefogalmazott írás, (nem pályáztatod?).Akarva sem tudnék hibát találni benne, habár ,,, azt a varangyos témát jobban körül elhetett volna járni! smileysmiley Vagy ezt a témát következő irásodra tartalékolod?smiley
Szeretettel Andysmiley
reitinger jolan - July 22 2011 15:03:55
Én nem is mesének gondolnám ezt, hanem inkább tanmesének, pontosan az utolsó sorok miatt.

Jól megszerkesztett, olvasmányos a történet.

Szeretettel Jolismiley
haaszi - July 22 2011 18:04:35
Jó stílusú, olvasmányos - hát azt nem mondanám, hogy mese, bár...
Egyetértek azoknak a véleményével, akik szerint a régi klasszikus mesék tulajdonképpen rémtörténetek. Persze mégiscsak azokon nőttünk fel, aztán mégis itt vagyunk...A mai mesékhez képest altatók...
Na mindegy, szóval... tetszett!!smiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 24. Wednesday,
György napja van.
Holnap Márk napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
vali75
23/04/2024 18:20
Szép napot kívánok! smiley
Murak Tibor
22/04/2024 20:42
Szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
22/04/2024 19:32
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
22/04/2024 18:05
Szépséges délutánt mindenkinek! smiley
vali75
21/04/2024 23:18
Jó éjszakát kívánok!
rapista
21/04/2024 19:18
Jó éjt! Holnap jövök!
vali75
21/04/2024 19:14
Szia István! Örömmel làtlak újra az oldalon. Remélem jól vagytok. smiley
vali75
21/04/2024 19:09
Szia Tibor! Írok pü-t.
rapista
21/04/2024 19:08
Visszaállt! Valika! Köszönöm szépen! üdv
rapista
21/04/2024 19:07
Hová lettek a bejegyzéseim?
rapista
21/04/2024 19:04
Valika! Zszs nevet a prózánál nem tudom kiütni a novellám előtt! Valaki betagadt! Köszönöm szépen!
rapista
21/04/2024 18:43
Most küldök egyet! üdv
rapista
21/04/2024 18:37
Jó napot, lányok, fiúk!
Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes