Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 23 2024 23:12:00
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 6
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,201
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
varika12: ÚJRA HASZNOSÍTÁS
V


Igaz a hír, vagy csak kamu?

Emlékeztek Ernőre Karcsikának a segítőjére a vers írásban. No ő nyomja most a kaputelefonomat, zeng az egész ház, de végre felkapom és beleszólok, finoman, nőiesen, intelligensen.
- Mi a francot akarsz korán reggel, ki vagy Te?- ordítom mérgesen.
- Na ne üvölts a fülembe, Ernő vagyok, lejöhetnél segíteni felcipelni a dobozokat - LÉGY SZÍVES!- mondja Ernő. ( Ajaj itt már észnél kell lennem, ismeri ezt a szép két magyar szót, már fejlődött)
- No jól van, szia Ernő, megyek már!- mondom neki most már szelídebben és lerongyolok a lépcsőn.
- Na végre, azt hittem már sose érsz le, mi van, fáj a lábad? Nem baj, majd meggyógyul, itt hozom neked a "gyógyszert".- mondja sokat sejtetően.
Felcipeljük a dobozokat, 12 egy tucat, kiborítja tartalmát a nappalim közepére. Gurulnak szerteszét a karkötők.
Leül és a szép, finom stílusában rám üvölt:
- No önccsé má' a pofámba egy kis konyakot, szomjan döglök! Ne legyél irigy!- és várja tátott szájjal a rozsdabarna színű nedűt.
- No figyúzz! Ebből lesz nekem a jójárás! Neked is, ha rám hallgatsz!
Te is hallottad, láttad az este a híradóban amit én, ugye? Na ugye, hogy ugye? Ne gyere azzal, hogy Te megmondtad, mert képen töröllek!
Megbüntették a céget aki gyártotta, vagy azt aki forgalmazta, tudja a fene, mert nem értettem rendesen, no mindegy, az a lényeg, hogy én összegyűjtöttem az összeset és mivel baromi módon kreatív vagyok, elárulom neked, hogy mit fogunk belőle alkotni. Persze, hogy ketten, na nem, hát majd egyedül? Nem kis pofám,
ketten. Amíg Karcsika elvégzi a szini tanodát, kitanulja a mesterséget, mi is végzünk a melcsivel.- mondja lázban égve Ernő.
- No már most, neked az lesz a feladatod, hogy szépen kicsalogatod a mágnest - nincs benne, de próbálkozz, te simán megoldod, legfeljebb elképzeled, hiszen képzelőerőd mint a tenger, ha valaki, akkor te oda tudod képzelni - mondja nekem Ernő.
- Miután kicsalogattad a nem létező mágnest, szépen sorba rakod színek szerint - ja, hogy csak két színben van, fehérben és feketében? - no annál könnyebb, ennyit talán meg tudsz különböztetni te lúzer! - mondja nekem Ernő őrült nagy vehemenciával hozzákezdve a feladathoz.
Igyak egy konyakot én is, igyak! Mi bajom lehet tőle?Semmi! Legfeljebb majd utólag kiderül, vagy nem!
Elvégzem a feladatomat, Ernő megdicsér, jó munkát végeztem (na nagy meló volt ám, nehogy azt gondolja valaki, hogy nem, hiszen két színt megkülönböztetni, hogyne, büszke is vagyok magamra nagyon) de ezután következik a neheze.
Fel kell fűzni a karikákat, mert ebből lesz a jójárás! Ernő ki fogja vinni a Lehel téri piacra, eladja a hajléktalanoknak, jó lesz nekik tüzelőanyagnak az erdő széli sátorokba. Hogy nincs kályha, nem baj, de egy kis "varázserő" még maradt benne, az majd melegít, no meg a kannás bor. Így ketten együtt csodákra képesek.
Ami megmaradt, azt Ernő nekem szánta, mert tudja, hogy nagyon fáj a kezem, lábam, segíteni fog.
-No figyúzz tovább, hé'! A fehér színűek a karodra valók, a feketék a lábadra! Nehogy összekeverd, mert soha a rohadt életbe nem fog hatni, és akkor sírhatsz! Nem hallom meg, már csak azért sem, mert walkmenről tombol a zene a fülemben, no de te ezt úgysem érted,no mindegy, nem is magyarázok tovább. Falra borsó, le borsó, látom a tekinteteden- mondja kioktatva Ernő.
- No csapj ide egyet a kezembe, indulnom kell, korán kell érkeznem a piacra, mert ha nem terítem időben az árút, a nyakamon marad és akkor oda a jójárásnak!
Na, csumedli, este jövök és hozom a lét! Milyen lét, hát még ennyit sem értesz? Reménytelen eset vagy, meg kell, hogy mondjam! Hát a lepedőt, a rugót, a rongyot! Így sem érted?
No jó, feküdj le, rakd magadra amit kell, és este megismertetlek a rugóval, de remélem, hogy lepedő lesz belőle, mert az mégis csak több.- mondja nekem Ernő és elviharzik.
Hozzászólások
pircsi47 - November 26 2011 11:04:17
Barátnőm!
Ezek azok a karkötők, amiket annyira reklámoznak a TV-ben?
Szerintem nem kapkodják nagyon, mert igen drága!
Persze aki megengedheti magának, és főleg, ha ér valamit! Úgy legyen!
Gratulálok, puszillak: Pircsismiley
gyongyszem555 - November 26 2011 12:42:13
Barátnőm!
Valószínű, hogy elkerülte a figyelmedet tegnap este a híradóban volt erről szó. Amerikában megállapították, hogy semmilyen élettani hatása nincs a karkötőknek, csak elhitették az emberekkel. Ezért meg is büntették a gyártó és a forgalmazó céget.(Amerikában)
De nálunk még ez nem bizonyosodott be, mert hozzánk mindig később gyűrűzik be minden. Persze, hogy azok a karkötők amit a TV-ben is rongyossá reklámoznak, és van aki hisz ebben és megveszi és "érezni véli" a gyógyító hatást. Kész átverés az egész, ugyanúgy, mint a hókuszpókusz jósolós reklámok. Azt hiszem írtam már ezekről a baromságokról egy párszor. Most a karkötő az aktuális téma, majd csak eljut a tudatig, hogy emögött is a PÉNZ AZ ÚR!
Köszönöm, hogy olvastál és véleményeztél.
Szeretettel: Évi.smileysmiley
Torma Zsuzsanna - November 26 2011 16:54:45
Kedves Évi!

Néhány évvel ezelőtt mifelénk is árusítottak apró színes gyöngyöcskékből felfűzött "mágneses" karkötőt. A gyöngyszemek között voltak elhelyezve az apróbb mágnesgömböcskék.
Emlékszem, én is vettem, mert a munkahelyemen egyik dolgozó foglalkozott másodállásban búcsúban való árusításal, és Ő hozta be. Ő azt tapasztalta (mert Ő is hordta állítólag), hogy
jó hatással van a szervezetre. Utólag még sem lehetett kideríteni, a karon vagy nyakban való hordása kedvező élettani hatását.
Én is láttam a Tv-ben a híradást. Azt is mutatták, hogy sok sportoló is viseli. De mint kiderült, a karkötők nem egyformák. Van, ami bóvli, van, ami drágább. Szerintük is lehet, hogy csak a "placebó hatás" érvényesül.

Mindenből jó kis történetet tudsz kerekíteni!

Üdv.: Torma Zsuzsanna
smileysmileysmiley
gyongyszem555 - November 26 2011 17:38:21
Kedves Zsuzsika!
Igaz, hogy orvosilag nem bizonyított (fizikailag) jótékony hatása a karkötőnek, de viszont azt el tudom képzelni, hogy ha valakinek őrült nagy fájdalmai vannak - ízületi -, és már mindent kipróbált és nem változott az állapota, utolsó lehetőségként megveszi a karkötőt, hátha! És úgy gondolom, hogy pszichikailag tényleg "hathat" a karkötő hiszen annyira hinni akar benne az illető, hogy előbb-utóbb el is hiszi, és talán még "érzi is", hogy jótékony hatású. De ez csak a psziché "munkája".
Egyébként olvastam, hogy a sportolók, és akik reklámozták (reklámozzák) a televízióban, promóciós ajándékként kapják (kapták) ezeket a karkötőket. Vagyis reklámfogás.
De végül is teljesen mindegy, mert előbb-utóbb úgyis mindenről kiderül az igazság. De azt biztos, hogy az erős hit, sok mindenen átsegít. Én ugyan karkötőt nem vettem, de annak idején (2o évvel ezelőtt, még akkor kezdődtek nálunk az efféle "csodák" forgalomba hozatala) én is beleestem ebbe a csapdába. Azt hiszem, írtam is róla már egy prózát.
A fogyókúrás fülklipsz, amely úgy szorította a fülemet, hogy majd meg vesztem tőle - no mondanom sem kell, hogy eredménye nem volt- pedig azokat az akupunktúrás pontokat célozta, mely (éhségközpontot , anyagcsere, idegrendszer) kiiktatása elősegítette volna a fogyást. No de mindamellett, hogy minél többen megvásárolják, azt hirdette, hogy ugyanannyit lehet enni mindenből (szénhidrát, fehérje, zsírok) mint azelőtt. Igen ám, csak ez így nem működött.
Úgy hogy egy hét után a kukában landolt a gyönyörű - szoros- aranyozott fülklipszem. No ekkor megfogadtam, hogy soha többé nem dőlök be ilyen csodaszereknek.
Nagyon szépen köszönöm, hogy értékes történetedet megosztottad velem, és itt jártál véleményeddel.
Szeretettel: Évi.
Andy Jazz - November 26 2011 23:37:52
Kedves Éva!
De jó, hogy ide tévedtem. Idáig gondom volt, hogy mit ajánljak Neked nyócke' adománynak. És most tessék, itt van! Hát ezeket a karkötőket!
Ha cosmodiscet hozna az Ernő, szívesen átvennék egy 30 napos free traillert kipróbálásra, hátha megfájdul tőle a derekam. Ha nem, akkor még is van benne valami. A pénzem! Jó kis írás ez, az előző hozzámszólásoddal együtt.!smileysmileysmileysmileysmileysmiley
Szeretettel Andy
gyongyszem555 - November 27 2011 05:58:05
Vikikém drága!
Sajnos Ernőnek nem jött össze a tuti meló, épp az előbb távozott tőlem, úgy hogy nem leszünk gazdagok az már TUTI.
Tündiről éppen ma írtam, ha "meglátogatsz" olvashatod. Magam alatt vagyok különben, mert nagyon megdorgált!smileysmileysmiley
Nagyon szépen köszönöm, hogy olvastál és véleményeztél.
Szeretettel: Évi.smileysmiley
gyongyszem555 - November 27 2011 06:21:46
Kedves Andy!
No nem úgy van ám az, hogy Te csak így angolul írogatsz nekem -free trailler, te túlbecsülsz engem, hiszen én magyarul is alig tudok, be kell iratkoznom egy angol nyelvtanfolyamra, hogy megértsem, hogy miről írsz. No de a GÓGLIBA' (csak így fonetikusan írom, mert szakszerűen nem tudom) berongyolva megfejtettem.
Azt hiszem cosmodisc az van, de nem ajánlom, mert azt hallottam, honnan, honnan, azt nem árulhatom el, szolgálati titok, ezt nekem tudnom kell, hogy nem szabad mindent csak úgy kikotyogni, hát hogyan? No szóval azt hallottam, hogy a következő termék a cosmodisc lesz amiről kiderül, hogy kész átverés. No de ez az infó még nem publikus, - lehet, hogy már ezért a kis titok kiszivárogtatásáért is fenyítést kapok, de vállalom, hiszen barátok vagyunk, vagy mi a szösz!- de ha gondolod, 3o napra el tudom intézni. Ernő már tutira benne van a jójárásokban, most már ő ott vakok között félszemű és ő a császár. No ha tudok valamit, csörgetlek, de közben kagylózom, hogy mizújs van még a Lehel téri bazárban. Ilyenkor karácsony előtt? Hogyne! Minden eladó! Még az eladó is, Ernő már szemet vetett egy kis tengerkékzöld (franc sem emlékszik már rá, milyen színű a tenger vize)szemű takaros menyecskére Biankára.smileysmileysmiley

Nagyon szépen köszönöm, hogy "ide tévedtél", de miért, elhagytad a térképet, amit már százszor átküldtem neked email.-ben, hogy hogyan találsz ide? No nem baj. Most úgyis sok időm van, össze kell szednem a gondolataimat, a piát megvonta tőlem Tündike, úgy hogy rajzolni fogok, három térképet - mert tudod nekem a hármas szám mindig bejön, meg az összes többi - hát azért mert hármat akarok és kész! Jó, jó, barátok vagyunk, de nem Te fogod nekem megmondani, hogy hányat rajzoljak!smileysmiley
Szóval ha elkészül az alkotásom - térképem - küldöm Neked, hogy tutira ide találj, ne csak úgy tévedésből.smileysmileysmiley
Köszönöm, hogy olvastál.
Szeretettel: Évi.smiley
Ui.: Ja, most jutott eszembe, ingyenesen nem lehet kipróbálni, olyat lehet, hogy megígérik, hogy visszakapod a lét ha nem tetszik, de az majd csak a XXII. században válik valóra.smiley
gyongyszem555 - November 28 2011 14:09:16
Kedves Sanyi!
Köszönöm szépen, hogy olvastál.
Szeretettel: Évi.smileysmiley
farkas viola - November 30 2011 03:41:42
Kedves Évi!
Nagyon tetszik az írásod. Ismerős volt, hisz én is láttam, hallottam a Híradóban. Viszont a Ti párbeszédetek? Sok szót nem értek, elmaradott vagyok, de azt hiszem, ezt már nem tudom behozni.
Szeretettel gratulálok: Violasmiley
gyongyszem555 - November 30 2011 06:30:35
Kedves Viola!
Nagyon szépen köszönöm, hogy olvastál, és véleményeztél.
Szeretettel: Évi.smileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 23. Tuesday,
Béla napja van.
Holnap György napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
23/04/2024 18:20
Szép napot kívánok! smiley
Murak Tibor
22/04/2024 20:42
Szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
22/04/2024 19:32
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
22/04/2024 18:05
Szépséges délutánt mindenkinek! smiley
vali75
21/04/2024 23:18
Jó éjszakát kívánok!
rapista
21/04/2024 19:18
Jó éjt! Holnap jövök!
vali75
21/04/2024 19:14
Szia István! Örömmel làtlak újra az oldalon. Remélem jól vagytok. smiley
vali75
21/04/2024 19:09
Szia Tibor! Írok pü-t.
rapista
21/04/2024 19:08
Visszaállt! Valika! Köszönöm szépen! üdv
rapista
21/04/2024 19:07
Hová lettek a bejegyzéseim?
rapista
21/04/2024 19:04
Valika! Zszs nevet a prózánál nem tudom kiütni a novellám előtt! Valaki betagadt! Köszönöm szépen!
rapista
21/04/2024 18:43
Most küldök egyet! üdv
rapista
21/04/2024 18:37
Jó napot, lányok, fiúk!
Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Murak Tibor
19/04/2024 18:57
Annyira megváltozott itt most minden kedves Szerzőtársak. Mi történt? Ki szerettem volna egészíteni az írásomat és nem tudom, képet szerettem volna feltenni és nem tudok.
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes