Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 25 2024 07:17:21
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 4
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,202
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
varika12: OPERABÁL
V


Fájó szívvel konstatálom, nem konstatálom, hanem megállapítom, tudomásul veszem és kész, beszélj magyarul az anyád mindenit!


No most jól megfeddtem magam, hiszen amit ki tudok fejezni magyarul, azt írjam is magyarul ne nagyarcoskodjak!
2o12. január o2-án voltam pszicho-dokinál (miért, én nem mehetek oda? Dehogyisnem! Időpontom volt, még két évvel ezelőtt kértem, már hogyne mentem volna el. Persze, hogy tudtam, hogy szükség lesz rá, hiszen több okból is meg kellett, hogy látogassam.
Először is vittem neki a beígért kotyogó kávéfőzőt, örült neki, láttam a tekintetén, bár laza csukló mozdulattal röpítette az orvosi szoba bal sarkába a többi 143 közé (nem baj, én nem sértődtem meg érte, mert őt kifejezetten szeretem.)
- Jó napot kívánok, kezét csókolom, halljam mi a probléma! De gyorsan, mert nem érek rá, készülődnöm kell az idei operabálra! - sürget határozottan.
- Kedves professzor Úr, hiszen nem is lesz az idén megrendezve az operabál nálunk, én is oda készültem volna, de ahelyett mehetnék Prágába,
mert ha így a környező országokat veszem figyelembe, az esik hozzám a legközelebb.-mondom neki, de látom, hogy nem figyel rám, meg sem hallja, amit mondok. (Tündikém, a fene essen beléd - ő az ihletem, ha eddig nem mondtam volna, mert én már azt sem tudom, hogy mit mondtam - te beszéltél rá erre a dokira is, no majd számolok veled is, csak ezen a viziten legyek túl)
- No mondja már fiam, mi a hézag, melyik agytekervény nem működik, mutassa!- és nem néz rám, hanem valahová kifelé mereng szép szeme világa az Opera irányába. (Még, hogy fiam, a fene essen beléd, hát nem látod, hogy lyány vagyok? No jó, már nem fiatal, de mit számít az, úgy veszem észre, hogy én fogom felállítani nála a diagnózist, mert ő még rosszabb állapotban van mint én.)
Közben készülődik.Magára ölti a frakkot, belövi a séróját, (nem néz ki rosszul mit ne mondjak, de jól sem) parfümöt locsol magára, olyan ordítósat, nem, nem suttogósat, azt már ő nem ismeri)
Leül a foteljába, nekem pedig azt mondja:
- No fiam, ott az a hencser, dőljön le rá, hipnotizálni fogom, mert úgy látom, hogy csak ez segít magán! - és nem kis erővel rálök a dikóra.
Mit ne mondjak, meg sem merek mukkanni, hiszen én még csak az őrület határán voltam, de szavaiból, tekintetéből kiolvastam, hogy ő már át is lépte.
Soha nem kerültem még ilyen helyzetbe, de mit nekem, ezt is ki kell próbálni, hogy milyen hipnotikus állapotban "lebegni" és elcsacsogni kusza gondolataimat.
És csacsogok! Most idézem saját szavaimat.
"Én is készülődtem az idei operabálba, el is mentem tegnap - miért, te is ott voltál láttalak! - de nem jutottam be. Azt mondták, hogy zártkörű rendezvény és ez nem az a bál, amire nekem a jegyem szólt. Mondanom sem kell, mérgemben szerteszét téptem a meghívómat és kidobtam a kordon mögé. Persze, hogy oda, ott is sokan voltak, hát én is ott maradtam. Gondolkodtam. Hol is vagyok én most? Melyik évszázadban, melyik történelmi korszakban, és egyáltalán melyik országban? Nem tudtam megmondani magamnak, no hát ezért is jó, hogy eljöttem a dokihoz. Szóval megsúgták nekem ott a tömegben, hogy elmarad az oprabál, toljam haza a százforintos boltban vásárolt játékbringámat, jó lesz valamire, legfeljebb ha teljesen bezizzenek, a szoba legtávolabbi sarkában még eljátszogathatok vele."
Eddig jutottam el gondolataimban - természetesen hipnotikus állapotban - amikor a doki erélyes hangjára felébredtem.
Felkászálódtam a heverőről - no persze készségesen segített felhúzni a doki, mert a fájós térgyemmel jó párszor visszaestem -de végre közös erővel sikerült, azt mondta üljek le a fotelba mellé (no engem még egyszer le nem ültetsz sehová, hiszen te jóval rosszabb állapotban vagy mint én, ajaj, de hogy meneküljek innen gyorsan) mert következik a hipnózis második fázisa. (No ugyan az már nem velem dokikám, mert már a fejemben kirajzolódott a menekülési stratégia és az útvonal.)
Könnyű volt kisurrannom, mert nem figyelt rám,
újból az Operaházat vette górcső alá és ismét készülődött, már három csokornyakkendő volt a nyaka köré feszítve, úgy hogy közben simán kijutottam.
No végre magamba szívhattam a januári tavaszi levegőt, mert a fene sem tudja már követni még az évszakokat sem, de legalább meggyógyultam. Persze, hogy meg, a hipnózis csodákra képes ha nem tudnám! Most akkor végre haza téptem már, mindjárt itt a nyár, persze, és ekkor gyulladt az a bizonyos mindent elsöprő szikra az agyamban, hogy mégis csak lesz Operabál, majd nyáron, hiszen át lett csoportosítva, hogy melyik nyáron? Kit érdekel az már, lényeg, hogy a báli ruhám ott vigyorog a szekrényben, majd jó lesz valamire!
Hozzászólások
Torma Zsuzsanna - January 04 2012 09:18:29
Kedves Évike!

Nagyon jónak tartom ezt az írásodat is a mostanában "dilidokinak" becézett dokiról, akit TE pszicho-dokinak neveztél, bár a pszichológus és a pszichiáter között lehet találni némi különbséget. De csak addig amíg mindketten nem kerülnek betegebb állapotba a pácienseiknél!
Mint írtad, Ő már rosszabb állapotban volt Nálad. Előfordulhat az ilyen. (Sajnos, a volt megyeszékhelyi psziciáter ov. főorvos a vonat elé vetette magát, nevet nem említek, aki ismerte, az úgy is tudja!)
Gondolom az Operaház előtti kinti és benti "ceremónia" ihletett meg. Én nem néztem végig a híradásokban sem. Már nagyon elegem van a "rongyrázásból" és a tüntetésekből is. Az emberek tekintetében látszik az egymás iránti gyűlölet, ennél gyilkosabb fegyver nem igen lehet! Jó lenne már végre, ha békesség lenne a szívekben. Kevesebb embernek lenne szüksége pszichológusra, vagy netán pszichiáterre!

Gratulálok az írásodhoz!

Szeretettel: Zsuzsa
smileysmileysmiley
gyongyszem555 - January 04 2012 12:18:07
Kedves Zsuzsika!
Ezt az írásomat a tegnapelőtti Operaházi buli ihlette.
A pszichiáter doki képzeletem szüleménye, fikció, de soha nem lehet tudni, hogy a változások szele nem csapja- e úgy nyakon az ember lyányát vagy fijját, hogy nem padlózik meg. No és akkor jól jön egy doki, aki a pszichéjét helyre rakja, akár hipnózis által.
Olvastam, hogy hipnotikus állapotban az ember "fecseg", és ha kifecsegheti a stresszelő, frusztráló gondolatait, akár meg is gyógyulhat. No egyébként a hozzászólásodban említett "rongyrázást" én is utálom, de az átlagemberek nemigen fognak rázni soha többé, mert nem lesz mit. Akinek pedig eddig is "bérlete" volt a különböző eseményekre, úgyis el fog menni rázni" - bár olvastam, hogy az Operabál az idén elmarad, nem baj, úgysem mentem volna - de majd lesz helyette más (gondolom én, de lehet, hogy nem jól) de akkor oda majd megyek, no persze csak akkor, ha a doki engedélyezi. No meg persze akkor, ha "BEVÁLLALJA, IGEN,VAGY NEM?" tudod, biztos emlékszel erre a műsorra. No ha ott kapok engedélyt, mert már annyira javult az állapotom, menthális problémáim megszünőben vannak, akkor megyek.smileysmiley
Nagyon szépen köszönöm értékes véleményedet és köszönöm, hogy "itt voltál velem".
Szeretettel: Évi.smiley
gyongyszem555 - January 10 2012 19:22:01
Kedves "külső" olvasóim!
Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen sokan olvastatok, melynek mindíg nagyon örülök. Már megint nem volt hiábavaló megírom a "förmedvényemet".
Szeretettel: Évi.smiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 25. Thursday,
Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
vali75
23/04/2024 18:20
Szép napot kívánok! smiley
Murak Tibor
22/04/2024 20:42
Szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
22/04/2024 19:32
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
22/04/2024 18:05
Szépséges délutánt mindenkinek! smiley
vali75
21/04/2024 23:18
Jó éjszakát kívánok!
rapista
21/04/2024 19:18
Jó éjt! Holnap jövök!
vali75
21/04/2024 19:14
Szia István! Örömmel làtlak újra az oldalon. Remélem jól vagytok. smiley
vali75
21/04/2024 19:09
Szia Tibor! Írok pü-t.
rapista
21/04/2024 19:08
Visszaállt! Valika! Köszönöm szépen! üdv
rapista
21/04/2024 19:07
Hová lettek a bejegyzéseim?
rapista
21/04/2024 19:04
Valika! Zszs nevet a prózánál nem tudom kiütni a novellám előtt! Valaki betagadt! Köszönöm szépen!
rapista
21/04/2024 18:43
Most küldök egyet! üdv
rapista
21/04/2024 18:37
Jó napot, lányok, fiúk!
Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes