Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 20 2024 10:56:14
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 5
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,200
Nem aktiváltak: 1
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
varika12: KIRÁNGATLAK HA ADDIG ÉLEK IS...
Kezd az idegeimre menni a Tündi-lény, az ihletem...



M



Azon gondolkodtam már napok óta, hogy most rettenetesen megfeddem az ihletemet Tündit, mert már nagyon kezd az idegeimre menni....

- No ide figyelj Tündérkirálynőm! A fene essen beléd, ezt már nem tűrhetem tovább! Csönd legyen, most én beszélek! Nem érdekel, hogy eddig Te voltál az erősebb, okosabb, szerénytelenebb, eddig mindig azt kellett írnom amit Te diktáltál, ennek vége!
Ülj meg itt most nem a bal, hanem a jobb vállamon és sasold, hogy mit írok! Meg ne merj szólalni addig amíg nem adok rá engedélyt! Megértetted?- mondtam Tündikémnek magamból kikelve határozottan, erélyesen.
Itt kuporodik a jobb vállamon sírásra biggyesztve tűzpiros ajkait, de nem mer megszólalni, mert látja rajtam, hogy most nem tréfálok.
- Megihatok egy kávét előtte?- kérdezi nagyon halkan, könnyeivel küszködve.
Megsajnálom, és engedélyezek neki egy kávé szünetet. Nagyokat kortyol a keserű nedűből - mert úgy szereti - de látom rajta, hogy kezd megnyugodni a lelke, nem bírja ha veszekszem vele, de most muszáj volt egy kicsit "bekeményítenem", mert különben nem tér magához soha, teljes mértékben fulladozik az önsajnálat mocsarában. Ki kell rángatnom, nincs más megoldás, hiszen nem tudok élni nélküle, ő sem nélkülem.
- Mit gondolsz Tündikém? Más embereknek nincs problémája? Nem fáj az életük? Dehogynem! De Te eddig mindig pozitívan gondolkodtál, most is úgy fogsz! Nehogy letargiába zuttyanjál már nekem! Mit képzelsz? Nem olyan könnyű senkinek! Az, hogy Te itt már napok óta keseregsz, azzal nem lesz könnyebb. Állj talpra az anyád mindenét! Addig Te nem fogsz nekem suttogni semmilyen témáról a fülembe, amíg ki nem rángatlak! Megértetted?- ontom rá tovább az erélyes szavakat.
- Igazad van kedvesem, összeszedem magam ígérem, hiszen az én lényem a nevetés, humor, jó kedély, ettől érzem jól magam.- mondja Tündikém belátva, hogy igazam van.
- No akkor azt hiszem, hogy mára ennyi elég volt, alszol egyet a gondolataimra, magadévá teszed újra a régi életszemléletünket és éljük tovább a vidám életünket.- mondom Tündikémnek.
- Holnapra kitalálsz egy vidám szösszenetet, van rá 24 kemény órád! Nem több, ezt jól vésd az eszedbe! Senki nem kíváncsi tovább a síránkozásaidra. No de tudod Te ezt magadtól is, ehhez már én nem kellek!- mondom neki ellentmondást nem tűrő hangon.

Ezek után megiszik még egy kávét, elszívja az erkélyen a következő félszál cigijét, felnéz a égboltra, mindjárt sütni fog a Nap, csicseregnek a madarak, kezdődik egy új nap, indulnak a gyerekek az iskolába, óvodába, kacajuktól hangos az utcánk, és már Tündi is mosolyog.

Én pedig megállapitom a nem túl sok eszemmel, hogy szép az élet, mindig a Napos oldalát kell megkeresni, örülök, hogy szót tudtam érteni Tündivel.
Hozzászólások
Dellamama - March 08 2012 16:07:27
Kedves Évi!

Most kezdem " Tündikédet" megismerni. Nekem is jó lenne egy ilyen "társ", mert napokig nincs kivel beszélgetnem. Alapjában véve egyedül élek, csak vendégeim vannak, olykor 1-2 napra a családtagjaim meglátogatnak. Te is tudod más a magány és más
az egyedüllét.

Ezért is örülök, hogy ebben a közösségben " virtuális" barátokra találtam.
Benned pedig úgy vélem barátnőre.
Mai írásod is remek olvasmány volt ilyenkor délután.

Köszönöm! Ölel: Maria smileysmileysmiley
gyongyszem555 - March 08 2012 16:46:38
Kedves Maria!
Örülök, hogy kezded megismerni Tündikémet, én ugyan nem vagyok egyedül, de hogy még szebb és nagyobb legyen a családom beférkőzött a tudatomba ihletem, akit azért neveztem Tündinek, mert még amikor fiatal voltam és a férjemmel csak tervezgettük gyermekeinket, első gyermekünket Csabának neveztük (így is lett) második gyermekünket pedig Tündének, de akkorra mikorra megszületett, már nem tetszett a Tündi név, így Ő Szilvia lett. És amikor "kitaláltam" az ihletemet, beugrott a Tündi név, hogy mennyire imádtam akkor ezt a nevet, így lett Tündi.
Egyébként nagyon "jól elbeszélgetek vele" minden hajnalban, együtt szoktunk kávézni, cigizni, írni.smileysmileysmileysmiley
Néha "összekülönbözünk", de azután közös nevezőre jutunk. Nagyon jól elszórakozom vele, képzeletünk együtt szárnyal.
Ha gondolod, néha átküldöm Hozzád, ha nagyon egyedül érzed magad, jól lehet vele kommunikálni.smileysmileysmiley

Örülök, hogy ebben a közösségben virtuális barátokra találtál, én is nagyon szeretek "itt lenni", vannak kedvenc klubtársaim, barátaim, én is úgy gondolom, hogy Benned én is barátra találtam.
De én tulajdonképpen nagyon szeretem az embereket összességében. De különösképpen a gyerekeket és az időseket, mert ők még/vagy már gyámoltalanok, segítségre szorulnak, és én imádok segítséget nyújtani. De azt hiszem, hogy ez a verseimből kiderül.
No jól van, nem fényezem már magamsmiley mert még előszedem a férjem katonai sallangjait és a mellemre ragasztomsmileysmileysmiley, annyira elájulok magamtól.smileysmileysmileysmiley
Kedves Maria!
Nagyon szépen köszönöm, hogy kellemes délutáni olvasmányként - kertecskédben történt tevékenységed után - fellapoztad a Tündérkirálynőm "oldalait".smiley

Szeretettel, baráti öleléssel: Évi.smileysmileysmiley
Dellamama - March 08 2012 18:42:30
Kedes Évi!

Hogy legyen párja a Te Tündikédnek, lehet, hogy képzeletemben alkotok egy Csongort! De nem, ez olyan kemény név! Még gondolkodom!

Üdv: Barátnőd: Maria smileysmileysmiley
gyongyszem555 - March 09 2012 06:42:10
Kedves Maria!

Hogy ezt a nevet akarod adni az ihletednek, Vörösmarty Mihály: Csongor és Tündéjére asszociálok, de mivel Téged is gondolkodóba ejtett Csongor kemény nevesmileysmileysmileysmiley, úgy gondolom, hogy Te is lánynevet fogsz adni neki, mivel Te is lány vagy. Egyébként egyszer engem megkörnyékezett egy fiúihlet, és csak azért nem fogadtam magamba, mert hülyeségeket akart diktálni - nem az én stílusom szerint, rám akarta erőltetni az akaratát, no ezt én nem tűröm - és egyébként is zöld szeme voltsmiley, én pedig a zöldszemű (sem a kékszemű) pasikat nem csípem.smileysmiley
No meg Tündikém is itt zokogott a vállamon, hogy nehogy már lecseréljem Őt. De én hűséges tipus vagyok, úgy hogy megmaradok már örökre Tündi mellett.
De én biztos vagyok abban, hogy Te is ki fogod találni a neked megfelelő nevet. Különben is kopogtatni fog, nálam először az ablakon kopogtatott.

Kedves Maria!
Köszönöm, hogy még egyszer visszanéztél Tündire!

Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
Ui.: Aki nem követte nyomon eddigi írásaimat, csak így spontán ide téved, azt hiszi, hogy menthális problémáim vannak ennyi baromság írása után .smileysmiley
gyongyszem555 - March 09 2012 10:11:45
Szia Vikikém!
Hogy Te milyen bölcs vagy? Látod, már annyira hozzá, vagy ő hozzám (a franc sem tudja már) vagyunk nőve, hogy egymás nélkül létezni sem tudunk, nem hogy gondolkodni. Az első két pontba szedett ötletedet -anyagi okokból kifolyólag - elvetem, meg egyébként sem szereti a "flancot"smileysmiley
A 3. pontban említett tanácsodon gondolkodom, de ismerem annyira, hogy "idegenek között", még ha azok is ihletek, nem érezné jól magát. (Akkor meg minek, még hülyébb lenne, ha hazatér)
No viszont a 4. pontba szedett tanácsodat fontolóra veszem, mióta a Barnabással összeházasodtak, majd szétváltak, összejött Gáborral az ihletfiúval, de sajnos ez a kapcsolat is zátonyra futott, azóta nincs senkije, csak én. (No velem aztán sokra megysmileysmileysmiley)
Én mindenre - bizonyos határokon belül - hajlandó vagyok, csak arra nem!smiley
MÁS-különben mostmár egészen jól meghúzza magát, mindent megértett, legalábbis úgy veszem észre ( most kint sasol az erkélyen, vidám hangulatban van, talán még énekel is, ha jól hallom) de ettől függetlenül a 4. pontodban foglaltakat lehet, hogy evidenciában tartom és megfelelő időpontban előadom neki (no persze, ha megint hülye lesz nagyon. Bár nem ajánlom neki! Mármint, hogy hülye legyen!)

Kedves Viki! Nagyon szépen köszönöm, hogy ide látogattál hasznos tanácsaiddal, szeretem a humorodat, és, hogy "veszed a lapot".
Szeretettel: Évi.smileysmileysmileysmiley
szomorufuz - March 10 2012 16:42:49
Kedves Évike!
Olyan jó Hozzád újra betérni. Igaz - szép az élet és olykor keserves is, de nézzük mindig a napos oldalát. Szeretettel olvastalak: Szomorúfűz
gyongyszem555 - March 10 2012 19:25:57
Drága Gitka!
Nagyon örülök Neked minden írásomnál - és megmondom őszintén várom is, hogy mi a véleményed - hiszen mint már írtam apukám is tolószékbe kényszerült, de soha nem veszítette el az életkedvét és a humorát. Mindig az élet napos oldalát kereste - lehet, hogy éjszakak azért ejtett egy pár csepp könnyet amikor senki sem látta - de nekem nekünk soha nem mutatta. Ezt csak azért írom mert én maximálisan empatikus vagyok a kereskes székben élő emberekkel. És nagyon szeretem őket, mert nap mint nap bizonyítják, hogy igenis ők is teljes értékű emberek. Aki megjegyzéseket tesz, vagy bántja őket végtelenül tudom szánni, no és nekik nem keresek mentséget.
Drága Gitka! Nagyon szépen köszönöm, hogy benéztél hozzám, szeretettel várlak máskor is.

Szeretttel: Évi.smileysmileysmiley
Torma Zsuzsanna - March 10 2012 20:00:00
Kedves Évi!

Jó hozzád mindig "betérni", és olvasni Tündikéddel való "virgolódásaidat", mert hiszen ha semmi fontos nem jut az eszedbe, Neked akkor is sikerül nagyon jól "elbeszélgetned" Vele, és mindig egy jó kis történet kerekedik belőle.
Látom kaptál sok javaslatot, mit kellene tenned, hova kellene Tündikédet elküldeni "melegebb éghajlatra". De hiszen úgy is hamarosan itt lesz a jó idő, és Tündikéddel nem fogsz annyit veszekedni, hogy írjál, vagy ne írjál, vagy mit írjál, vagy mit ne írjál!

Az olvasót mindenesetre újra és újra feldobod!

Szeretettel: Zsuzsa
smileysmileysmiley
gyongyszem555 - March 11 2012 08:54:45
Kedves Zsuzsika!
Roppant örülök, hogy itt vagy újra, már hiányoltalak!
Köszönöm szépen véleményedet, néha meg kell reguláznom Tündit, de megnyugodott már végre, szót tudok érteni vele. Különben is kapom a jobbnál jobb ötleteket, hogy mitévő legyek vele kapcsolatosan.
Köszönöm, hogy olvastál és kedves, értő szavaidat.
Szeretettel: Évi.

Ui.: Én elbeszélgetek vel napközben is többször - nem mintha nem lenne kivel beszélgetnismiley- no de ő mégiscsak én vagyok.smileysmileysmiley
gyongyszem555 - March 11 2012 13:09:30
Kedves "külső" olvasóim!
Nagyon szépen köszönöm, hogy megtekintettétek ezt a kis szösszenetemet is és jó egészséget kívánok MINDENKINEK!

Szeretettel: Évi.smileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 20. Saturday,
Konrád, Tivadar napja van.
Holnap Konrád napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Murak Tibor
19/04/2024 18:57
Annyira megváltozott itt most minden kedves Szerzőtársak. Mi történt? Ki szerettem volna egészíteni az írásomat és nem tudom, képet szerettem volna feltenni és nem tudok.
vali75
17/04/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
Murak Tibor
16/04/2024 18:40
Jó estét kívánok, szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
14/04/2024 07:16
Jó reggelt kívánok! Tibor boldog névnapot! smiley
vali75
10/04/2024 06:31
Jó reggelt kívánok! Boldog névnapot kívánok Zsolt!
vali75
04/04/2024 07:17
Jó reggelt kívánok!
vali75
31/03/2024 08:56
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!
vali75
29/03/2024 11:55
Kedves Dávid! Nem küldtek verset, naponta többször nèztem, csak az utóbbi nèhàny napban.
Szollosi David
22/03/2024 01:16
Március 10 óta nem küldtek be verset???
Wino
18/03/2024 01:35
Jó pihenést mindenkinek!
vali75
09/03/2024 12:28
Szép napot kívanok! smiley
vali75
07/03/2024 06:24
Jó reggelt kívánok! smiley
rapista
05/03/2024 00:47
Jó éjt!
vali75
04/03/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes