Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 19 2024 05:24:38
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 7
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,200
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
varika12: ÉRTELMESEN ELBESZÉLGETVE...
V

Miért nem tudunk? (Már aki!)


Tündi robog be az erkélyről, cibál a gép elé.
- Mondtam, hogy ma nem írunk, hagyjunk helyet a többieknek is, ne légy ilyen szemét! - korholom Tündit, de ne haragudjatok rá kedves olvasóim, ebben a hónapban tehetetlen vagyok vele szemben.
- Oké, nem írunk, csak még ezt az egyet, kérlek szépen kedvesem. Nem nagy írás, de muszály kiírnom magamból, mert szétpattan az agyam! Jó, tudom, hogy a szürkeállományom sejtjei kissé (vagy nagyon?) már többnyire haldokolnak, vagy már el is pusztultak, de ami még maradt, az most diktál. - mondja Tündi szinte könyörögve.
- No jó, mondd akkor azt a fenomenális (ugyan már, hová gondolok én barom) témát, de ha nem lesz jó, kardomba dőlök, vagyis Te.
- No figyúzz! Ne szólj rám az alpári szövegem miatt, mert én csak tovább adom azt a párbeszédet amit hallottam. - mondja Tündi ujjaimat a billentyűzetre igazítva. Írjad!

Matildka szép, csinos, de butácska kislány, de szeret hódítani. Ott ül keresztbe tett lábbal a parkban a kis padon és csábítgatja bájos mosolyával és gyönyörű szemeivel a fiúkat.
Az egyik fiú le is huppan mellé, csak kissé bátortalan, ezért Matildka kezdeményez.
- Akkor járunk? - kérdezi nagy kék szemeivel rápillantva a fiúra.
A fiú nem néz rá, csak valahová a távolba mereng és ennyit felel:
- Aha!
- No akkor most járunk? Vagy mi a túró lesz? - kérdezi most már egy kissé idegesebben Matildka.
- Aha, járhatunk! - de még mindíg nem néz a lány szemébe. Hogy mi a francot bámul a gyönyörű zöld park másik oldalán, az talán soha nem fog kiderülni.
- Nos, akkor, ha járunk, akkor járjunk!- mondja Matildka, most már megfogja a fiú arcát és maga felé forditja és megpróbálja a szemkontaktust, de nem jön össze neki.
Gondolkodik, még egyszer rákérdez, ha a fiú nem reagál, ott hagyja a fenébe!
- No akkor járjunk már, mire vársz? - mondja a fiúnak mostmár teljes mértékben berágott.
- Nem járunk! - mondja a fiú mostmár állva Matildka tekintetét, aki nem tudja mire vélni a fiú szavait.
- De hát miért nem, hiszen azt mondtad, hogy "aha". - mondja tágra nyílt szemekkel Matild.
- Nem járunk, mert Te állandóan pofázol, nincs egy perc nyugtom Tőled, hogy a francba lehet ennyit dumálni?Na csá! - mondja a fiú mérgesen és eltávozik. Nem igazán hatja meg Matildkát, beletörődik, ha nem, hát nem, majd jön más!
Várakozik továbbra is a kis padon, jön egy újabb fiú, de ez nem igazán tetszik Matildkának, de azért egy menetre talán bejön neki.
A fiú rástartol, nyomul, ő aztán nem szívbajos, tudja, hogy mitől döglik a légy!
- Bejössz nekem! - mondja a fiú Matildkának.
Matild egyelőre válaszra sem méltatja, mert úgy egyébként nem szereti az ilyen nyomulós, tapadós fiúkat, nem, csak ő szeret nyomulni.
- Bejössz nekem, hallod? Mi van Veled, siket vagy? Nem érted a magyar nyelvet? - kérdezi a fiú kissé kacérkodva a gondolattal, hogy elkapja Matildka ajkát és egy nyelveset leenged a torkán. De amikor meglátja, hogy Matildkának a szemei szikrákat lövellnek felé, megtorpan és csendesebbre veszi a figurát.
- No akkor, járunk, mert bejössz nekem! - mondja a fiú és már egyre értetlenebbül nézi Matildot.
- Nem járunk, nem jössz be nekem! - mondja Matild ellentmondást nem tűrő hangon.
- No de miért, olyan szépen mosolyogtál rám, szinte csalogattál szép szemeiddel, ide ragasztottál magad mellé a padra, azt hittem, hogy van esélyem Nálad. - mondja a fiú közelebb húzódva a lányhoz. Meg merje fogni a kezét, vagy meg merje simogatni a combjait?
De amíg ílyen módon tépelődik gondolatai között a fiú, Matildka megszólal:
- Nem járunk, nem jössz be nekem mert rengeteget pofázol! Nincs Tőled nyugtom! Ki a franc tud ennyi kérdésre válaszolni! Na csá! - és feláll Matildka és eltávozik.

- No kedvesem, ez egy kis limonádé szösszenet, de most csak ennyire vagyok képes! - mondja Tündikém és azért megelégedve magával, megveregeti a vállát és rágyújt egy cigire, már ott is hagy a gép előtt.
- Legszívesebben törölném ezt az írást, de nem merem, mert amilyen bolond ebben a hónapban, képes és egyedül újra megírja ezt a kis semmiséget.
Hozzászólások
Dellamama - April 14 2012 09:47:15
Kedves Barátnőm!

Bizony Te nyitott szemmel és füllel jársz a világban!
Ez a fiatalok közötti kis csevegés akárhol és bár-mikor megtörténhet napjainkban. Mostanában tömegközlekedéssel is járok és én is hallgatok ilyen "épületes" társalgást. Mi le vagyunk maradva. Nem ismerjük eléggé a fiatalok viselkedését, szokásait, nyelvezetüket.
A napokban ezt hallom a buszon a mögöttem ülő fiatal sráctól: Figyusz Moni! Mi az evolúció selejtjei vagyunk! Miből gondolod ezt Sanya?
A f....m, és a te pi...d is rossz helyen van! Mé....? Hát ha a tenyerünkben lenne akkor most itt a buszon is kezet foghatnánk!

Tündikéddel legyél továbbra is jó viszonyba, ha lehet mondd neki ne cigizzen annyit /habár a füstölt Tündi- husi tovább eláll/.
Remek írásodon jól szórakoztam, de el is gondolkodtam.
Az én unokáim hála, nem ilyenek!
Nagy szeretettel gratulálok!
Ölel : Maria smileysmileysmiley
gyongyszem555 - April 14 2012 12:37:23
Kedves Maria Barátnőm!
Én úgy gondolom, hogy nem vagyunk mi lemaradva, mert ez az épületes társalgás azért nem jellemző minden fiatalra. Legalábbis az intelligensebbekre nem ez a jellemző. Akiben még van erkölcsi érzék az még értékelendő, akiben nyincs, az minősíti magát ezekkel a durva kifejezésekkel.
No igen, az a buszos szöveg, az a tuti, hát mé...?smileysmiley
Tudod kedves, engem az ilyen alpári szöved úgy ki tud borítani, hogy el sem tudom mondani.
Szerencsére az én unokáim sem ilyenek, de nem is állnák velük szóba, ha ilyenek lennének!smileysmiley
Füstölt-Tündi?smiley Nem is rossz, csak az a baj, hogy ő az a bizonyos "kocadohányos", nem tüdőre dolgozik, csak szippant egyet és már ki is ereszti az összes füstöt a pofáján!smiley No és nem tudom, de utána fogok nézni, hogy a mentholos cigifüst alkalmas-e füstölésre, akkor hadd álljon el még tovább a kelleténél.smiley
Hátha megajándékoz engem meg a kedves olvasóimat még ilyen tuti, frankó szösszenetekkel. Bár ez nagyon magamalatti mű (mit mű, már megint nagyképűsködöksmiley) nem vagyok megelégedve most Tündivel. No látod, ez most egy nagyon "gyenge" írásutánzat.Most ha valaki olyan kritikát írna, hogy gyenge, piszkosul tudnám értékelni, mert maximálisan igaza lenne.
Nagyon szépen köszönöm, hogy olvastál és ma is itt voltál velem kedves véleményeddel.

Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
gyongyszem555 - April 14 2012 12:40:07
No két elütésem már van, a fene a pofámat, látod, hogy magamalatti vagyok!
Természetesen, alpári szöveg - helyesen,
de nem is állnék velük szóba - helyesen.
Még, hogy állnák, tiszta hülye vagyok!smileysmiley
gyongyszem555 - April 14 2012 12:43:05
Szia Vikike!
Köszi, hogy újra itt vagy velem!
Igen, nem tudja az ember, hogy sírjon-e vagy nevessen?
Sírok, hogy ilyen is van, de nevetek, mert nem tudok mást tenni!smiley
Köszönöm szépen véleményedet.

Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
Dellamama - April 14 2012 13:05:20
Kedves Évi!

Gondolom, hogy ismersz már annyira, hogy nem álltam meg szó nélkül az előttem elhangzó kis evoluciós kritikát.
Megböktem a fiatalembert és mondtam neki:
Igazad van! Más hiba is van a teremtésben a te szád helyére tette a seggedet!

No, ezt az előbb kellett volna írnom. Maria
gyongyszem555 - April 14 2012 13:14:33
Kedves Maria!
Lelki szemeim előtt látom a szituációtsmileysmileysmileysmileysmiley, gondolom a kis matyóhímzéses cserépedény (mint köcs...) döbbenet az orcájára fagyott, vagy lepergett róla!
Nem árt az ilyeneknek "beszólni", de nem látok változást náluk ezáltal, de legalább Te kiadtad a dühödet és a sajnálatodat iránta, én pedig magamba fojtom. A Tiéd jobb megoldás!

Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
szomorufuz - April 14 2012 15:51:58
Kedves Évike!
Én nem akarom bántani a mai fiatalokat - távol álljon tőlem - de ilyen az életük, az egymáshoz való viszonyuk, beszélgetéseik. Tapasztalom - úton-útfélen és a környezetemben is. Persze - tisztelet a kivételnek. Eszembe jut fiatalságom - és ne mondja senki azt, hogy ... mert bizony, sokkal szebb volt, sokkal emberibb, még akkor is, ha mi is tettünk rosszat.
Szeretettel gratulálok írásodhoz: Szomorúfűz
Torma Zsuzsanna - April 14 2012 15:59:33
Kedves Évike!

Ez is egy nagyon jó és "mai" fiatalos téma!
Talán az lenne a legjobb, ha sem a fiú, sem a leány nem szólalna meg, így egyiknek sem lenne terhére a másik sok beszéde!
Ki érti ezeket a mai fiatalokat?!

De ha már egy TV-reklámban is ehhez hasonlókat lehet látni, nem tanulnak sok okosságot, annyi biztos!

Szeretettel: Zsuzsa
smileysmileysmiley
gyongyszem555 - April 15 2012 03:08:09
Kedves Zsuzsika!
Már nagyon vártalak, köszönöm szépen, hogy újra itt vagy nálam.
No látod, milyen jó ötletet adtál, minek is az a sok beszéd, egy-két fejbiccentés jobbra- balra, megfelelő testbeszéd kialakítása és már indulhatnak is, ha bejönnek egymásnak.

Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
gyongyszem555 - April 15 2012 08:41:56
Kedves Gitka!
Maximálisan egyetértek Veled, és szívesen emlékezem vissza a fiatalságomra. Tényleg nem viselkedtünk így, ahogy a történetemben a fiatalok, de én úgy gondolom, hogy mindenkor minden korban volt egy ilyen réteg, aki így fejezte ki magát. Csak legfeljebb nem volt ennyire publikus, nem volt ennyire nyilvánvaló, nem volt ekkora nagy szabadosság, mely azért erről a rétegről bármilyen korban minőségi tanúsítvány. (No persze ez csak az én véleményem) Én sem bántom őke, csak szánalmat érzek, hogy ennyire alacsony szintre tették a mércét, értékrendi probléma, melyet nem tudom, hogy kitől örököltek, tanultak, vagy nem tanultak.

Nagyon szépen köszönöm, hogy meglátogattál értékes véleményeddel.

Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
gyongyszem555 - April 17 2012 15:06:14
Kedves Olvasóim!
Nagyon szépen köszönöm, hogy ismét "Átléptem" hála nektek a 4oo-as mutatót.
Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 19. Friday,
Emma napja van.
Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
17/04/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
Murak Tibor
16/04/2024 18:40
Jó estét kívánok, szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
14/04/2024 07:16
Jó reggelt kívánok! Tibor boldog névnapot! smiley
vali75
10/04/2024 06:31
Jó reggelt kívánok! Boldog névnapot kívánok Zsolt!
vali75
04/04/2024 07:17
Jó reggelt kívánok!
vali75
31/03/2024 08:56
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!
vali75
29/03/2024 11:55
Kedves Dávid! Nem küldtek verset, naponta többször nèztem, csak az utóbbi nèhàny napban.
Szollosi David
22/03/2024 01:16
Március 10 óta nem küldtek be verset???
Wino
18/03/2024 01:35
Jó pihenést mindenkinek!
vali75
09/03/2024 12:28
Szép napot kívanok! smiley
vali75
07/03/2024 06:24
Jó reggelt kívánok! smiley
rapista
05/03/2024 00:47
Jó éjt!
vali75
04/03/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
vali75
01/03/2024 15:08
Szép napot kívánok! smiley
2xistvn
21/02/2024 10:06
csodás napot "Napkorong"smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes