Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 24 2024 15:16:29
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 5
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,201
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
varika12: BARÁTNŐK EGYMÁS KÖZÖTT...
MM

Ha őszintén szeretsz, és igazi barát vagy, mondd meg az igazat...

Bianka és Dorina évtizedek óta jó barátnők, de közel 1o éve nem találkoztak személyesen a nagy távolság miatt. Bianka elhatározta, hogy felkerekedik és meglátogatja régen látott barátnőjét, akivel szinte 15 éves koruk óta barátnők. Ifjúkorukat együtt töltötték, együtt cseperedtek, együtt jártak iskolába, együtt érettségiztek, majd mindketten elég korán férjhez mentek és élték mindennapi átlagos életüket. Dorinát az élet hajója másfelé vitte, nagy lett a távolság közöttük, de időnként találkozgattak. Közben csak úgy gyorsan elröppent 4o év, most mindketten közelednek a 6o. születésnapjuk felé.
- Dorina kedvesem, most mondd meg nekem - tudom, hogy Te igazat fogsz szólni, mert a barátom vagy - hány évet tagadhatok én le az éveimből? Hány évesnek nézek ki? -kérdezi barátnőjét és közben elhelyezkedik kedvenc foteljában és türelmesen vár.
Dorina sasolja balról, jobbról, profilból, hunyorít
(hol a francba van az az átkozott távollátó szemüvegem, no mindegy, Bianka nem tudja, hogy hiúságból nem hordom) és megszólal:
- Drága Barátnőm! Ahogy így elnézlek így saccperkábé 1,5 méterről, hát nem is tudom, hogy mit mondjak. Húzd ki magad, mellet ki, egyenes derékkal ülj, álladat emeld magasabbra, így ni! Nem bírsz sokáig egyenesen ülni, nem baj, mostmár összeroskadhatsz, láttam amit látnom kellett. - mondja Dorina és töri a fejét.
- Na mondjad már, ilyen rossz a helyzet, hogy meg sem tudsz szólalni? Tök mindegy, mondjad akkor is, ha nem tudsz jót mondani, elviselem!
- Oké, mondom, de fájni fog! Nagyon fog fájni!
Úgy mint annak idején szállóige volt, a franc sem emlékszik már rá, hogy melyik esztendőben, tudod, emlékszel, fájni fog, nagyon, dübörög az igazság, de el kell, hogy viseld!
No szóval ott tartottam, hogy ha így még jobban megsasollak letagadhatsz a korodból úgy 15 napot. Miért, nem tetszik? Mondtam, hogy fájni fog, örülj neki, hogy ennyit is letagadhatsz, miért mit gondoltál? Könyörgöm 6o éves leszel 3 év múlva, jó tudom, én is, hiszen egyidősek vagyunk a fene enné meg a pofánkat, de elszaladt ez a rohadt idő! No tehát ahogy így még jobban megnézlek, ősz a hajad, ha mondjuk befestenéd bármilyen szinűre - a feketén kívül - tutira levonhatnék a korodból mondjuk 5 évet. Ha egy kis botox-kezelésen is átesnél, no meg egy kis szilikont is segítségül hívnál, no és egy kis zsírleszívás is bejátszhatna a képbe, az újból mínusz 5 év.
Hadd nézzem a fogadat, egy nagy Á-t kérek, meg van mind a harminckettő? Épségben, szépségben, fehérségben? Mert enélkül nem megy! Úgy látom, hogy tutira hiányos a fogazatod, - sürgősen csináltasd meg, nincs rá keret? Az baj, bármelyik bank ad kölcsönt, fordulj hozzájuk bizalommal - no így is elmész, csak ne szólalj meg és nevetni és röhögni szigorúan tilos! Csak mosolyogni szabad!
Tehát ott tartottam, hogyha ezeket a munkálatokat megejtenéd magadon, akkor most ebben a pillanatban kinéznél 5o évesnek. Egy perccel sem kevesebbnek!
De ha mondjuk tőled jóval fiatalabb partnerre vágynál, akkor bizony ez kevés. De ha tele lennél zsozsóval, ingatlanod lenne ezer, autóid márkásak, akkor lehet, hogy bejönnél egy ifjú titánnak.
De én amondó vagyok, hogy maradj Te csak a finom, intelligens, veled egykorú őszes halántékú kedves pasiknál, azok a tuti megoldás.
De azért egyetlen előnye van ennek a kornak, hogy nem kell félned gyermekáldástól. Már ez is valami, nem?
Az, hogy rohadtul fáj a lábad, kezed, ropognak a csontok, lassabban jársz (tovább élsz!) ki a fenét érdekel?
Az a lényeg, hogy a víg kedélyed soha ne hagyjon el, és ki a francot érdekli, hogy hány évet tagadhatna le? Az a lényeg, hogy hány évesnek érzed magad?
No és a szellemi frissességről még nem is beszéltem! Remélem emlékszel, hogy megírtad-e a szakdolgozatodat, mert ha már nem emlékszel dolgokra, az a folyamat sajnos visszafordíthatatlan. Emlékképek előjönnek ugyan, de csak halványan. Vagy ha nem jönnek elő soha többé, akkor nagy a gáz, keresni kell! Ha a fene fenét eszik, meg kell keresni, be kell bizonyítani, hogy igenis Te voltál valamikor hajdanán szellmileg is friss! Nem megy? Nem baj! Én így is szeretlek, mert a barátom vagy!
Különben is, mi a fenét érdeklődsz te tőlem, aki ugyanannyi idős mint te, nem is jól látok, hallani is csak azt, amit én akarok, ugyan már, ott egye meg a fene a korunkat ahol van!
Akkor most mondd meg az igazat, hány évesnek érzed magad így hatvan év felé közeledve?
Bianka gondolkodik, ha ő azt tudná, hogy eddig mit pofázott neki Dorina - vagyis ha hallotta volna rendesen minden szavát - már azt is elfelejtette, hogy mire várja az őszinte választ, minden erejét - szellemileg - összeszedve azt válaszolja:
- Hány évesnek érzem magam? Hát mondjuk úgy százhúsznak!
- Akkor meg mi a fenét idegesítesz engem ezzel a hülyeségeddel, hogy hány évet tagadhatnál le a korodból? Amennyihez kedved van, tök mindegy, a kutyát nem érdekli, különben is, a százhúszból van mit letagadni nem? Nem csusszansz mínuszba!!!
Hozzászólások
Dellamama - May 21 2012 17:12:56
Drága Barátnőm!
Ez ami hiányzott!
Vidám kedves és humoros, öniróniával fűszerezett kis novellád.
Én is így vagyok a korommal. Kívül mennyinek látszom nem érdekel.
Ugyan most, hogy már betöltöttem a hetvenet, közöltem a családdal, hogy ezentúl születésnap öt évben egyszer, névnap egy évben ötször, már ami az ünneplést illeti.
Nem valószínű, hogy akármilyen "kezelésnek" vetném alá magam.
Az alakomra régen nagyon hiú voltam, sportos, karcsú, de ma már nem érdekel.
Ma fiatalabbnak érzem magam, mert a jókedv fiatalít. Ezt Neked köszönhetem.
Jó olvasni kis remekeidet! smileysmileysmileysmiley
Szeretettel: Marika
gyongyszem555 - May 21 2012 19:13:10
Drága Marika!
Köszönöm szépen, hogy olvastad és véleményezted ezt a kis szösszenetemet. Ez olyan apropóból született, hogy beszélgettünk a miskolci barátainkkal és szóba került az emberek - főleg a nők - kora, és hogy ki hogyan éli meg az öregedés folyamatát kezdettől a végéig. Én is amondó vagyok, hogy azért egy természetes hiúság legyen a nőben (is) de nem kell (szabad) túlzásba vinni. Tudomásul kell venni, hogy az idő mindenki fölött eljár, egy hatvanéves (vagy hetven, nyolcvan, kilencven) ne akarjon harmincötnek látszani. Ne akarjon úgy viselkedni, mint egy kamaszlány, mert az már neki nem áll jól. Minden kornak meg van a saját szépsége, értéke, aszerint kell élni. No és nem utolsósorban pozitívan, vidáman akkor is, ha leginkább sírni lenne kedvünk.
Kedves Marika Barátnőm! Őszintén örülök annak, hogy nekem tulajdonítod, hogy jó kedved van (írásaim által) végtelen megtiszteltetés ez számomra és doppingol a további szösszenetek megírására. Ezért szoktam mindíg megköszönni MINDENKINEK, a külső olvasóimnak is, hogy olyan sokan olvasnak. Úgy érzem, hogy nem volt hiábavaló megírnom ezt a kis baromságot sem, de én úgy gondolom, hogy leginkább az életünkről, mindennapjainkról, emberi érzéseinkről szóló történetek ami érdekli az embereket. Nem nagy "művek" ezek tudom - meg már le is írtam vagy százszor - no ugye én beszélek a szellemi frissességről és itt van, ismétlem magam, a hülye filkómból már ki is röppen a gondolatsmileysmileysmiley - de nagyon szépen köszönöm, hogy értékelted az írásomat, annak külön örülök, hogy "hiányoztam", Te is nagyon hiányoztál nekem és a többiek is!!

Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
gyongyszem555 - May 26 2012 19:08:37
Kedves külső olvasóim!
Egyértelmű számomra, hogy Ti pörgetitek a számlálót és én ennek maximálisan nagyon örülök, mert tudom, hogy olvastok. Ha nem is nagy dolgokról írok, de tudom, érzem, hogy Ti itt vagytok velem.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki olvas.
Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
szomorufuz - May 27 2012 20:50:27
Kedves Évike!
Mindig olvasom - és igen nagy szeretettel írásaidat. Előfordul, hogy többször is visszatérek és újra olvasom. Van, amikor annyi minden forog a fejemben és mégis állok, nehezen tudom a gondolataimat összeszedni, amikor nem vagyok olyan jól. Viszont mindig felüdítenek, elgondolkodtatnak az írásaid.
Szeretettel vagyok Nálad - ölelve: Szomorúfűz
gyongyszem555 - May 28 2012 04:59:32
Kedves Margitka!
Nagyon szépen köszönöm, hogy olvasol és véleményezel.
Mindig szeretettel várlak.
Ölellek: Évi.smileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 24. Wednesday,
György napja van.
Holnap Márk napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
vali75
23/04/2024 18:20
Szép napot kívánok! smiley
Murak Tibor
22/04/2024 20:42
Szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
22/04/2024 19:32
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
22/04/2024 18:05
Szépséges délutánt mindenkinek! smiley
vali75
21/04/2024 23:18
Jó éjszakát kívánok!
rapista
21/04/2024 19:18
Jó éjt! Holnap jövök!
vali75
21/04/2024 19:14
Szia István! Örömmel làtlak újra az oldalon. Remélem jól vagytok. smiley
vali75
21/04/2024 19:09
Szia Tibor! Írok pü-t.
rapista
21/04/2024 19:08
Visszaállt! Valika! Köszönöm szépen! üdv
rapista
21/04/2024 19:07
Hová lettek a bejegyzéseim?
rapista
21/04/2024 19:04
Valika! Zszs nevet a prózánál nem tudom kiütni a novellám előtt! Valaki betagadt! Köszönöm szépen!
rapista
21/04/2024 18:43
Most küldök egyet! üdv
rapista
21/04/2024 18:37
Jó napot, lányok, fiúk!
Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes