Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikMarch 28 2024 15:26:37
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 3
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,199
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
varika12: KISLÁNY A ZONGORÁNÁL
V


Érzelmek viharában c. novellám II. része.
"Kislány a zongoránál, fehérebb az orgonánál, jaj de szépen játszotta a Liszt-rapszódiát"...

Krisztina sokáig állt még a műterem ablakában, zokogott mint egy kisgyerek, akinek elvették a játékát. tudta, érezte, hogy jól döntött, mert nem tudta volna folytatni ezt a kapcsolatot Gáborral így tovább.
Szerencsére Krisztinának a szülei nagyon kedves, rendes, szeretetre méltó, gondoskodó szülők voltak egyetlen leányuknak. Észrevették azon nyomban Krisztina hangulatán a változást. Édesanyja meg is kérdezte a vacsoránál - melyet minden este együtt költöttek el szeretben békességben - leányától, hogy mi okozta a változást.
- Anyukám édes, elküldtem Gábort, pedig a szívem majd megszakad annyira szeretem, de érzem, hogy benne valami nagyon megváltozott, vagy ilyen is volt, csak én nem vettem észre a végtelen nagy szerelmem és szenvedélyem közepette. Alább hagyott a láng, mellyel először szította vágyamat, de kissé "megégetett", vagy inkább lehűtött a legutolsó találkozásunkkor. Nem részletezném anyukám, majd ha tudok róla beszélni, te leszel az első, akivel megosztom a felismerésemet.- mondta Krisztina könnyeivel küszködve és apró puszit lehelt édesanyja arcára és felvonult a szobájába. A vacsorájához hozzá sem nyúlt, lezuhanyozott és megpróbált aludni. Nem jött álom a szemére, egyre csak Gábor után vágyakozott, végül álomba sírta magát.
Belevette magát a tanulásba, teltek a hetek és egyik reggel szörnyű fejfájásra és hányingerre ébredt. Mi a fene lehet ez, neki soha életében még nem volt hányingere, rosszul érezte magát.
Hirtelen ránézett a menzesz-naptárára, te jó ég, erről el is feledkezett, hiszen már egy hetet késik a menzesze. Gyorsan leszaladt a patikába és vásárolt egy terhességi tesztet, izgatottan felszaladt a fürdőszobába és beigazolódott a gyanúja. Terhes, igen, várandós, gyermeket vár.
Semmi másra nem tudott gondolni, csak a szíve alatt fejlődő magzatára. de mit tegyen, mit fognak szólni a szülei, hiszen még főiskolára jár, hogyan tudja majd összeegyeztetni tanulmányait a gyermekvállalással. Pedig tudta, érezte, hogy meg akarja tartani Gábor gyermekét. Meg kell beszélnie a szüleivel, tudta, hogy rájuk számíthat. Krisztina édesanyja észrevette leánya rossz kedvét és azt is hallotta, amikor egy-két reggel hányt Kriszti a fürdőszobában. Tudta, hogy a lánya terhes, de megvárta amíg Kriszti kikéri a véleményét.
- Anyukám, terhes vagyok, és segits nekem kérlek, mert én meg szeretném tartani ezt a gyermeket. - mondta Kriszti egy cseppet sem félve, mert érezte anyukája aggodalmát és ismerte annyira, hogy számíthat a segítségére.
- Kislányom, tudom, hogy másállapotban vagy, azt is tudom, hogy megtartod, én nem ellenzem, mindenben számíthatsz a segítségünkre.
Teltek a hónapok, Krisztike egészséges leány gyermeknek adott életet. Szépen nevelte gyermekét szülei segítségével, elvégezte a főiskolát, igéretes festői pálya állt előtte. Szeretett festeni, apukájának a barátja patronálta, kiállításokat szervezett neki összeköttetései révén, időközben eltelt 1o év.
Melinda - így nevezte el a kislányát - csodálatos kislánnyá cseperedett. Művészi pályára szerette volna édesanyja, mert roppant tehetséges volt, de ő a zenében. Zongoraórákra járt, imádta a zenét, kitűnő tanuló volt. Krisztina nem ment férjhez, egyelőre a kislánya sem érdeklődött afelől, hogy neki miért nincs apukája mint a többi gyermeknek. Egyébként is azt mondta volna ha megkérdezi, hogy édesapja meghalt.
Gáborral ezidő alatt nem találkozott, annyit tudott róla évfolyamtársaitól, hogy ott hagyta a főiskolát, külföldön keresett magának jól fizető állást, megtehette szülei külföldi kapcsolatai révén.
Egy csodálatos szombat délután volt az egyik fővárosi galériában Krisztina képeinek a kiállítása. Gábor éppen Budapesten járt egy üzeleti útból kifolyólag és betért a galériába, mert azért szíve mélyén szeretett volna festő lenni. Áhítattal nézegette a festményeket, amikor megakadt a szeme egy csodálatos festményen és szinte azonnal földbe gyökerezett a lába. A festmény az ő lakásuk hallját ábrázolta és egy egymás szenvedélyesen átkaroló szerelmes párt, melynek az arcvonásai nem látszottak jól a csigákban leomló hosszú szőke hajtól, mely a lány ékes hajkoronája volt. Rögtön tudatosult benne, hogy ez Krisztina festménye és a festmény őket ábrázolja. Azt hitte, hogy a szíve szakad meg, felelevenedtek a régi közös emlékek, a vágy, a szerelem, a szeretkezés, az együtt töltött mámoros, romantikus percek, órák, melyet együtt töltöttek. Érezte, hogy forró könnyek csorognak végig az arcán, amikor oda lépett hozzá egy 1o év körüli hosszú szőke hajú kislány - amikor reá pillantott, azt hitte, hogy nyomban elájul, hiszen Krisztina mása volt, a szeme, a szája, a mozdulatai mind ugyanazok, mint Krisztináé akkor régen - és megkérdezte tőle:
- Miért sírsz bácsi? Fáj valamid? Maradj itt, szólok az anyukámnak, övé ez a sok csodálatos festmény, ő biztosan tud neked segíteni! - és a kislány elszaladt az édesanyjához.
De mire Melinda meg akarta mutatni a síró bácsit anyukájának az már nem volt sehol.
Amilyen gyorsan csak tudott kibotorkált a galéria elé, gyorsan hívott egy taxit és a repülőtérre vitette magát. A taxiban hullottak a könnyei mint a zápor, a taxi sofőr figyelte a visszapillantó tükörben Gábort és segíteni próbált.
- Segítsek, uram, fájdalmai vannak? Vigyem a kórházba, mondja, hová menjünk? - kérdezte aggódva.
- Nem, nem köszönöm, jól vagyok, csak tovább a reptérre, minél hamarabb, el kell érnem a délutáni járatot Bécsbe. - mondta Gábor és tovább záporoztak a könnyei. Amikor kissé megnyugodott, tudatosult benne, hogy mit veszített azzal, hogy nem szerette igazán Krisztinát és tudta, hogy az édes kicsi lány az ő gyermeke.

Folytatás következik...
Hozzászólások
Dellamama - June 22 2012 09:50:09
Évikém!
Most én írom, hogy nem számítottam erre a fordulatra, bár egy kapcsolatból bármikor születhet gyermek. Krisztinának szerencséje volt, hogy édesanyja mindig mellette volt és elfogadta a döntését. Viszont hiányolom, hogy a lány nem tudatta Gáborral, hogy gyerekük lesz. Szerintem egy férfinek joga van tudni, hogy apa lett és a gyereknek is, hogy van édesapja.
Másrészről nem tudom mi is volt a tényleges oka, hogy Gábor elhidegült Krisztinától és ha szerette a lányt miért mondott le ilyen könnyen róla
Gondolom a folytatásban ez is kiderül. Krisztina sebei sem gyógyultak be ha azóta sem ment férjhez, bár nem tudom, hogy van-e kapcsolata.
Nagyon lekötött az írásod és alig várom a folytatást, remélem holnap megérkezik!
Szeretettel ölellek Marika smileysmileysmileysmileysmileysmiley
gyongyszem555 - June 22 2012 11:45:00
Kedves Marikám!
Krisztinának olyan érzékeny és sérülékeny a lelkivilága, hogy nem tudta megbocsájtani Gábornak az "elhidegülését", mert az volt a kezdeti lángolások után. Rettenetesen vérig volt sértve, azért döntött úgy, hogy nem tudatja Gáborral a gyermekük létezését. No meg egyébként sem kereste többet Krisztinát, inkább "elmenekült" még a főiskoláról is, minél távolabbra külföldre.
Gábor még nem érett meg az apaszerepre, nagyon fiatal volt - szokták mondani - de én ezt nem vallom. Van olyan férfi aki soha sem érik meg az apa szerepre, tök mindegy hány éves. Krisztina akkor abban a sebzett lelkében így érezte.
Hogy miért mondott le ilyen könnyedén Krisztináról? Fiatal volt, még élni akart, tele az ijfuság összes reményével, karalndjaival, szórakozásaival, mindamellett csüngtek rajta a nők, ez roppant tetszett neki.

Köszönöm szépen, hogy nyomon követted írásomat.

Szeretettel ölellek: Évi.smileysmileysmiley
szomorufuz - June 23 2012 16:58:38
Kedves Évike!
Érdeklődve várom a folytatást. Jövök. Szeretettel - Szomorúfűz
gyongyszem555 - June 24 2012 06:08:39
Kedves Margitka!
Nagyon szépen köszönöm, hogy nyomon követed a kis "förmedvényeimet" hűségesen.
Szeretettel ölellek: Évi.smileysmileysmiley
Torma Zsuzsanna - June 24 2012 12:12:34
Kedves Évike!

Most visszafelé olvastam ezt a történetet, és megismerhettem az előzményeket. Így már teljesebb a kép. Nagyon tetszett!
Gratulálok!

Szeretettel: Zsuzsa
smileysmileysmiley
gyongyszem555 - June 24 2012 12:26:41
Kedves Zsuzsikám!
Nagyon örülök neki, hogy "visszafelé olvasva" is elnyerte a tetszésedet!

Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
gyongyszem555 - June 27 2012 09:53:37
Kedves "Vendégeim"!
Nagyon szépen köszönöm, hogy benéztetek hozzám ismételten ilyen sokan, nagyon szeretem a vendégeket (is) máskor is szívesen látlak benneteket!smiley

Szeretettel: Évi.smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. March 28. Thursday,
Gedeon napja van.
Holnap Auguszta napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Szollosi David
22/03/2024 01:16
Március 10 óta nem küldtek be verset???
Wino
18/03/2024 01:35
Jó pihenést mindenkinek!
vali75
09/03/2024 12:28
Szép napot kívanok! smiley
vali75
07/03/2024 06:24
Jó reggelt kívánok! smiley
rapista
05/03/2024 00:47
Jó éjt!
vali75
04/03/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
vali75
01/03/2024 15:08
Szép napot kívánok! smiley
2xistvn
21/02/2024 10:06
csodás napot "Napkorong"smiley
vali75
18/02/2024 07:56
Szép napot kívánok! smiley
Szollosi David
16/02/2024 18:18
4x Szép napot! Feb 12-től máig... smiley
vali75
12/02/2024 15:21
Szép napot kívánok! smiley
vali75
11/02/2024 21:45
Jó éjszakát kívánok! smiley
2xistvn
11/02/2024 09:37
Köszöntelek "Napkorong" Szép napot!
vali75
11/02/2024 07:43
Jó reggelt Napkorong! smiley
vali75
10/02/2024 15:47
Szép napot kívánok! smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes