Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikMarch 29 2024 14:44:03
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 2
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,199
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
varika12: KUTYABESZÉD
V

Történetem fikció, de ha beszélni tudnának...

- Tündi, szedd össze magad, tedd a füledbe ezt a fülhallgatót - tudod amit a múltkor rendeltünk a televízióból, tudod, rápattintod a füledre és úgy hallod a szöveget akár a 1o. emeletről is, mintha ott állnál mellettük. - mondom Tündinek és a fülére teszem a készüléket.
- No jó, itt van a fülemen, egyelőre a te hülye hangodat hallom őrült hangerővel. - mondja Tündi.
- Várj, még nem kell bekapcsolni, csak majd ha szólok! Figyelj, látod ott azt a négy hölgyet a négy kutyával, szokásos esti sétájukra indulnak.
Eldobod az agyad, ha meghallod őket beszélni. Nem a nőket, jaj ne idegesíts már, a kutyákat! Igen, a kutyákat, ugyanis tudnak beszélni, én tegnap este "kihallgattam őket", haláliak. Először is bemutatom neked őket. Egyetlen lány van közöttük az a kis csau-csau, látszik is rajta, hiszen masni van a "hajában". Ő a Gizike. A következő a csivava, őt Donátnak hívják. Majd következik a drótszőrű foxterrier, őt úgy hívják, hogy Kamu, és végül az a fehér hosszú szőrű komondor a Misi. No a Misivel van a legtöbb baj. Már csak azért is, Gizike most tüzes vágyait éli át,nagyon szeretné megkapni Gizikét a csau-csau-t. No meg egyébként is ő a legnagyobb testű, azt hiszi, hogy ő a főnök, a király. Közben nagy ívben lesajnálják ám a többiek, de van amikor jól kijönnek egymással. Mint például most is. Amikor pletykálni kell, akkor minden oké közöttük. No most figyelj, illetve hallgatózz, kezdődik a parti.- mondom Tündinek.

- No mi újság fiúk,hogy vannak a gazdik?- kérdezi Gizike (csau-csau) illegetve magát a fiúk előtt, Misit úgy kell visszarángatni a többi kutyának, mert azon nyomban magáévá akarta tenni a kis csaut.
- Maradj már Misi, ő Gizike, a mi házunkban laki, a szomszédban, őt nem szabad bekebelezned, hiszen nem örülne csau-csau a kis jövevényeknek, tudod, hogy mi a véleménye a sok kölyökről. No ugye, akkor maradj szépen csendben! - inti le Donát (csivava)
- Képzeljétek el, ez a marha gazdám - mert sajnos azt kell, hogy mondjam rá, mert komolyan mondom elköltözöm tőle, hiszen annyi értelem nem sugárzik a szeméből, mint egy bolhának amit a múltkor magamon találtam -mondja kamu a drótszőrű foxterrier - egy rohadt bolha nyakörvre sajnálja a pénzt, de bezzeg ő nyakalja egymás után a hideg sört. Elköltözöm tőle az tuti, nem tud valamelyikőtök egy olcsó albérletet? Mit? Menjek a Duna-parta? Nem jó, mert bevisznek az éjszakai menhelyre, onnan soha a büdös életben nem engednek ki. - mondja Kamu.
- Te Donát (csivava)- kérdezi Kamu, mi a franc baja van Misinek? Folyton rá szeretne mászni csau-csau Gizikére, ja persze, hát a vágyak, értem már, vigyem magammal ne talán tán a Duna partra? Kinlódik vele a rossz nyavalya aki megeszi ott ahol van. Akkor inkább a sörös gazdám.
Csau-csau (Gizike) roppant módon kihívóan viselkedik, egyébként is mindig tetszett neki Misi a komondor, csak nem gondolta, hogy Misi is ennyire belé van zúgva. Nem tiltakozik, enged a kisértésnek és megtörténik a dolog. Hiába rohan eszét vesztve Donát és Kamu, létrejött a szex., Donát és Kamu elkéstek.
No ebből már kiskutyák fognak születni. Csau-csau nem védekezett, különben is annyira elvakította a szerelem, hogy elfelejtette a fogamzásgátló zselét (vagy pesszáriumot) a fene sem tudja már.

Növekedik a kis csau-csau/Gizike pocakja, itt az idő a szülés megkezdődött. Komondor Misi tűkön ül, várja az apró csemetéit. Meg is születnek sorban mind a kilencen. Gizike jó anya, nem hagyja el egyetlen gyermekét sem, Komondor Misi viszont tesz a nagyvilágra, az ő feladata ezennel véget ért, új kalandra készülődik.

Telt múlt az idő, a kis csau-csau/Gizike sétál a kilenc kis nebulóval, összetalálkozik Kamuval (drótszőrű foxterrier) és halálosan bele szeret. Kamunak is roppant tetszik Gizike és a kilenc kis keverék kutyus. Elhatározzák, hogy egybekelnek, (Kamu úgyis unja a sörös
gazdáját) és boldogan élnek az újabb kiskutyák folyamatosan születnek.
De lehet, hogy kamu az egész történet.
Hozzászólások
Dellamama - June 26 2012 17:18:44
Kedves Évi!
Kutyáéknál már csak így van!
/Néha az embereknél is/
Kedves történetedet olvasva kíváncsi lettem volna, hogy a kis Csau-csau és Komondor nászából milyen kiskutyák születtek. Ráadásul kilenc. No és még a további szaporulat. De mivel kamu is lehet a történet, így csak azt mondom jól szórakoztam.
Vajon hogy viselik a lakók az ilyen szapora kutyákkal rendelkező lakót.
Jókat nevetek a történeteden, mivel a képzelőerőm nagyon is működik.
Szeretettel gratulálok: Marika smileysmileysmileysmileysmiley
gyongyszem555 - June 26 2012 18:00:39
Kedves Marikám!
Megmondom Neked őszintén, most jártam először úgy, hogy nem voltam biztos magamban, illetve mondanivalóm nem ütötte meg a saját magamnak állított mércét, de akkor már Tündi ráütött a kezemre és megnyomtam a beküldés gombot. Mindegy, egye fene - gondoltam- legfeljebb kapom a negatív kritikákat, kibirom, de csak attól a személytől fogadom el, akire én "felnézek", mert jobb nálam, jobban ír, vagy ha nem is ír jobban, de az elméletet jobban tudja. Azt azért - bármennyire hülye vagyok is - meg tudom itélni, hogy kik azok. De most, hogy olvasom a kommentedet, megnyugodtam, hogy nem kritizáltál a föld alá, mert tőled elfogadtam volna. Hogy milyen kiskutyák lettek volna a csau-csau és a komondor nászából halvány fogalmam sincs, egyáltalán létre jöhetett volna-e, szóval teljesen tudatlan vagyok ebben a témában. De remélem, hogy vannak a koronglakók között kutyatulajdonosok, akik fel tudnak világosítani, mert most úgy látszik csupa ilyen "előttem homályos" témákba gabalyodok bele - no mentségemre legyen mondva, hogy ez még a múlt heti hőség mellékhatása, most kezd "kitisztulni" az agy, de sajnos mire kitisztulna, újra elborul, mert hétvégén már itt a "frankó" idő.
És én még Andy Jazznek "süteményt" igértem, de ha a fene fenét eszik akkor is betartom az igéretemet. Legfeljebb a süti a kukában fog landolni, mert rohadt módon ehetetlen lesz. Nagy dolog, majd "sütök" (nem is tudok) másikat.smiley
Köszönöm szépen értékes véleményedet, én inkább úgy gondolom, hogy maradjon ez kamu.smileysmiley

Szeretettel ölellek: Évi.smileysmileysmiley
Andy Jazz - June 27 2012 10:58:24
Kedves Varika12!
A mese befejezése: a 4 ember (nőnemű) egykedvűen nézték a kutyák viháncolását. Igaz, a két idősebb hölgy szívesen lement volna kutyába. A söröst nem érdekelte a dolog, ő már csak arra várt, hogy elérjék a sarki kricsmit. A legfiatalabbnak, aki még nem ismerte a kutyasétáltatás effajta örömeit, a tv-ben látott ragasztóreklám jutott eszébe, ahol egy ember elkeseredetten nézett összeragadt hüvelyk és mutatóujjára, és kérdezte: "Ez így fog maradni örökre?" A kutyák (csau-csau, csivava, komondor és foxterrier) miután befejezték a hancurozást rápillantottak a közelben ácsorgó gazdáikra. A komondor még egy kicsit lihegve, így szólt a többiekhez: na, befejezhetjük mára! Azzal megfogták a gazdáik pórázát és hazavitték őket. (előre, hátra, jobbra és balra). A csendet csak Tündi harsány, szünni nem akaró vjhogása zavarta meg. Nagyon jól szórakozott az egész idő alatt, mint ahogy én is, bohókás történetedet olvasva!
Szeretettel Döbrögi András!
gyongyszem555 - June 27 2012 11:54:37
Kedves András!
Én pedig most röhögtem ronggyá magam a hozzámszólásodon!
Nagyon jól befejezted a mesémet. Igen, a két idősebb gazdi elképzelhető, hogy lement volna kutyába, de azért az visszatartotta volna őket (talán), hogy nehogy úgy járjanak mint amit a legfiatalabb nem értett a ragasztós reklámból kifolyólag. hogy a söröst csak a sör érdekelte, az egyértelmű, hiszen sietős volt a dolog, mert nem sokára zárt a kricsmi.
Igen, Tündit nyakon is kellett vágnom, mert nem bírt magával annyira jól szórakozott és olyan hangosan.
Nos kedves Döbrögi András! Mivel 3X igértem, ez volt az első - igéretemtől számítva - a második ma volt, figyelmedbe ajánlom a "palacsintát" te kérted, azt mondtad, hogy szereted, bár nem valószínű, hogy azt akkor megetted volna. És holnap lesz a harmadik, még azt kitalálom.

Köszönöm szépen, hogy befejezted a mesémet!smileysmileysmileysmiley
Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
Tolnai Imre Krisztian - June 28 2012 14:36:38
Kedves Évi!

A kutyák is tudnak beszélni a maguk módján! smileysmileysmiley Tündi nagyon meglepődött a nyakonvágástól?smileysmileysmiley Gondolom , a jó kedve a nyakleves után alábbhagyott,csökkent.smileysmileysmiley Érdeklődve olvastalak,ahogy a hozzászólásokat is !smileysmileysmiley

Szeretettel voltam itt: Imre smileysmileysmiley
gyongyszem555 - June 28 2012 15:30:14
Kedves Imre!
Nagyon örülök, hogy "meglátogattál" és felkeltettem az érdeklődésedet. Egyébként az alapötletet - no Tündi segítségével természetesen - a dr. Dolittle c. film adta, - biztosan láttad, ahol a doki állatorvos és érti az állatok nyelvét, érti minden szavukat - nagyon régen láttam egyszer még a Mercédesz unokámmal amikor kicsi volt, együtt néztük. Csak nekem itt már bejátszott a fülhallgató, tudod, azt meg a tv-ben reklámozzák, hogy csak felteszi az ember és tisztán hall mindent. No ezt a kettőt ötvöztem - vagyis Tündi -a történetemben. Nem lepődött meg a nyakonvágásonsmileysmileysmiley nagyon, számított rá, de már kissé idegesített, hogy hahotázott.smileysmileysmiley Alig tudtam leszedni róla a fülhallgatót, úgy kellett ráüvöltenemsmileysmiley, hogy "nem veszed észre, hogy már mindenki eltávozott, nincs itt semmi hallgatni való".smileysmiley

Kedves Imre mindig örülök ha ellátogatsz hozzám, gyere máskor is. Megkínállak, kávé, tea, üditő, sütismileysmiley, csak telcsizz előtte!smileysmiley

Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
Torma Zsuzsanna - July 01 2012 08:53:30
Kedves Évike!

Én is sokszor figyelem a kutyánkat és a szomszéd kutyákat is, amikor éppen ugatnak valakit vagy valamit az az utcai kerítés felé futva. A miénk is alig bírja ezt a "kutyanagymeleget", mégis, ha valami zörejt hall, rögtön felkel fektéből és máris szalad előre az utca felé. Néha én is elgondolkodom azon, hogy talán nem is az utcán menő embereket, bicikliseket ugatják leginkább, hanem egymáshoz van némi "ugatnivalójuk", és hasonló, vagy különféle csaholásukkal ezt próbálják egymásnak tudtára adni!
Főleg két egynemű (hímnemű) kutya nem tud kijönni egymással. Ami még nagyon érdekes (megfigyeltem), a mellettünk lévő szomszéd kutyája (farkasölő) nagy szürke bundás kutya ha ugat, a mi kutyánk nem szalad oda és nem is csaholászik, ilyen esetben mindig csöndben van. Csak ha a másik szomszéd kutyák ugatnak, akkor fut Ő is a kerítéshez és "válaszolgat"!
Lehet valamiféle hierarhia a kutyák életében is. Ha náluknál nagyobb és feljebbvalóval állnak szemben, még a "szájukat sem merik kinyitni"! A szomszéd farkasölő kutyával a mi kutyánk soha nem vált "szót", kutyanyelven sem, csak megszagolják egymást a kerítés két oldalán. Pedig mindkettő fiú!
Örülök, hogy végre ideértem!!!

Szeretettel: Zsuzsa
smileysmileysmiley
gyongyszem555 - July 01 2012 09:08:09
Drága Zsuzsikám!
Nagyon örülök Neked (mindig) és nagyon szépen köszönöm ezt a részletes információt a kutyákról. Én is nagyon szeretem az állatokat - leginkább a kutyákat - én úgy tekintek rájuk, hogy egy kis "emberkére", hiszen olyan csodálatos, intelligens a tekintetük, hogy szinte csak "meg nem szólal". Igen az biztos, hogy náluk is van valamiféle hierarhia, hiszen mint ahogy Te is írod, hogy a "feljebbvalót"smileysmiley tiszteletben tartják és nem "ugatják" le.smileysmiley

Nagyon szépek köszönöm értékes tapasztalataidat és mindig nagyon várlak!

Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
gyongyszem555 - July 02 2012 16:11:54
Kedves Vendégeim!

Nagyon szépen köszönöm, hogy ebben a hőségben is ilyen sokan megtekintettétek apró kis szösszenetemet, nagyon megköszönöm és mindig szeretettel várlak Benneteket. A jelszót tudjátok, nem változtatom!smileysmileysmileysmiley

Szeretettel: Évi.smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. March 29. Friday,
Auguszta napja van.
Holnap Zalán napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
29/03/2024 11:55
Kedves Dávid! Nem küldtek verset, naponta többször nèztem, csak az utóbbi nèhàny napban.
Szollosi David
22/03/2024 01:16
Március 10 óta nem küldtek be verset???
Wino
18/03/2024 01:35
Jó pihenést mindenkinek!
vali75
09/03/2024 12:28
Szép napot kívanok! smiley
vali75
07/03/2024 06:24
Jó reggelt kívánok! smiley
rapista
05/03/2024 00:47
Jó éjt!
vali75
04/03/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
vali75
01/03/2024 15:08
Szép napot kívánok! smiley
2xistvn
21/02/2024 10:06
csodás napot "Napkorong"smiley
vali75
18/02/2024 07:56
Szép napot kívánok! smiley
Szollosi David
16/02/2024 18:18
4x Szép napot! Feb 12-től máig... smiley
vali75
12/02/2024 15:21
Szép napot kívánok! smiley
vali75
11/02/2024 21:45
Jó éjszakát kívánok! smiley
2xistvn
11/02/2024 09:37
Köszöntelek "Napkorong" Szép napot!
vali75
11/02/2024 07:43
Jó reggelt Napkorong! smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes