Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 25 2024 18:30:19
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 5
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,202
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
varika12: SOK-SOK ELSŐ RANDI
V

Évekkel ezelőtt láttam egy érzelmekkel, lélekig hatoló csodálatos szerelmes, romantikus filmet, mely azóta is itt él a tudatomban, "kitörésre" vár, megpróbálom úgy megírni, hogy aki látta rögtön ráismerjen, aki nem, a lelkéig hatoló csodálatos élmény legyen. Ha nem sikerül, ne kövezzetek meg! Csak próbálkozom!

Feri élte a mindennapi fiatal életét, kissé szertelen, de nagyon romantikus, érzelmekkel és vidámsággal teli lénye elvarázsolta környezetét. Szerette a női nemet, de ugyanakkor kapcsolatait a tisztelet, megbecsülés és szépséges lelkéből fakadó intelligens viselkedés motiválta.
Minden délben a munkahelyéhez közeli kis vendéglőben költötte el ebédjét. Nem volt sok kapcsolata ezidáig, úgy igazából nem is volt még szerelmes, de minden ismerkedését a szeretet motiválta. Egyik ilyen ebédnél pillantotta meg Őt.
Erika gyönyörű szép leány volt, a mellette lévő asztalnál ebédelt. Feri nem tétovázott, intelligensen közeledett a lányhoz. Ugyanakkor sziporkázó humora, kedvessége kisérte egész lényét.
- Kedves kisasszony, megengedi, hogy itt helyet foglaljak, nem szeretek egyedül ebédelni, szeretnék az Ön közelében lenni. - mondta vidám mosollyal.
Erika nem lepődött meg különösebben, hiszen naponta kapott bókokat, és ha valaki ilyen kedvesen, szépen közeledett hozzá, nem utasította el.
- Tessék, foglaljon helyet, én sem szeretek egyedül ebédelni, és nagyon szeretek beszélgetni, szeretem az embereket.- mondta kedvesen invitálva Ferit.
Kellemesen elfogyasztották ebédjüket egymás társaságában, érezték, hogy valami elkezdődik kettejük között, ami nagyon is hasonlít egy csodálatos bimbózó szerelmi kapcsolat kialakulásához. Miután befejezték az ebédet, megbeszélték, hogy másnap is ugyanitt ugyanebben az időben találkoznak. Ferinek szárnyalt a lelke, madarat lehetett volna vele fogatni - ahogy a közmondásban - annyira eddig ismeretlen, de boldog érzés járta át a lelkét. Alig várta másnapot, hogy újra láthassa, beszélhessen a kedves, szeretetre méltó lánnyal.
Ott ült a "szokott" helyükön, de Erika késett. Feri kezdett aggódni, nem, az nem lehet, hogy még el sem kezdődött igazából és máris vége! De nem látta Erikát sehol. Majd egy kicsit félre nézett és meglátta a mellette ülő asztalnál. Gyorsan felkerekedett és oda lépett a lány asztalához. Már amikor leakart ülni, Erika mosolyogva megkérdezte tőle, hogy "segíthetek valamiben"? Feri megdöbbent egy kissé, nem lehet, hogy nem ismeri meg? Vagy mégis?
Tétován újra megkérdezte a lánytól, hogy helyet foglalhat-e Erika asztalánál? A lány igent mondott, közben a pincér intett a fejével Ferinek, hogy beszélni szeretne vele. Feri elnézést kér a lánytól és a pincér után sietett.
- Figyelje Feri, Te nem ismered ezt a lányt, de azt tudnod kell, hogy van egy betegsége. Memóriazavar, évekkel ezelőtt volt egy autóbalesete, sokáig volt kómában, amikor felébredt, az orvosok megállapították, hogy a rövidtávú memóriája sérült egyelőre visszafordíthatatlanul. Nem emlékszik a szó szoros értelmében vett tegnapra, csak a mára és a nagyon régen történt eseményekre. Ne csodálkozz, ha most nem ismert meg, holott tegnap találkoztatok, beszélgettetek. Az apukájával él - anyukája meghalt a baleset következtében, ő vezette az autót, mellyel balesetet szenvedtek - és rettenetesen félti a lányát, hiszen csak egyedül ő maradt a számára. De ugyanakkor nagyon szomorú, hogy leányánál ez a betegség megmaradt. Úgy gondoltam ezt tudnod kell, úgyhogy légy szíves így közelíts hozzá.- mondta a segítőkész pincér Ferinek.
Feri visszament Erikához és úgy tett, mintha most látná először a lányt és újra bemutatkozott, újra beszélgettek, Feri érezte, hogy egyre jobban szereti ezt a lányt.
Ez így folytatódott hosszó hónapokig, egészen addig, amíg a szerelmes találkozásokat - mely ismételt bemutatkozással kezdődött minden randi alkalmával - testi kapcsolat koronázta. Boldogok voltak. Csak az volt a legnagyobb probléma, hogy másnapra Erika nem emlékezett az égvilágon semmire. Feri elhatározta, hogy neki akkor is kell ez a gyönyörű lány, hiszen égett a szerelmes vágytól, hogy eggyé váljanak örökre és megkérte a lány kezét az édesapjától.
- Fiam, tudod, hogy Erikának mi a baja, nem tartom jó ötletnek, egyelőre az orvosok tehetetlenek a betegségével kapcsolatban, mi lesz ha ráunsz és egyszer csak ott hagyod, elfogy a türelmed a szereteted iránta, nem akarom, hogy te is sérülj, Erika ettől jobban nem fog sérülni, hiszen ő nem fog emlékezni másnap már az előző nap történtekre, hiszen ezt te is tapasztalod. - mondta Károly bácsi.
- Károly bácsi, engem nem érdekel, én akkor is szeretném feleségül venni Erikát, én igérem, hogy soha nem okozok neki fájdalmat, soha nem hagyon el, mert én az életemnél is jobban szeretem, tisztelem őt, ő az életem értelme.
Károly bácsi látta, hogy Feri őszintén beszél és érezte, hogy őszinte szívvel közeledik egyetlen leányához és beleegyezett.
Teltel az évek, Feri napról napra egyre jobban szerette feleségét, Erika is nagyon boldog volt, mindig csak egy napig, mert másnapra elfelejtette, hogy mi is történt vele, de Feri kitartó szerelme újra és újra lángra lobbantotta Erika szívét. Eltel egy év, Erika megszülte első gyermekét. majd a következő évben második gyermekét. Feri minden percben vele volt, végtelen türelemmel és gondoskodással ölelte át minden nap kedves kis családját. holott, mindennap be kellett, hogy mutassa Erikának két szépséges gyermeküket. És ekkor történt a csoda. Kontroll vizsgálatra volt berendelve Erika a főorvoshoz. Erika tudatában a felismerésnek piciny szikrája lángra lobbant. Emlékezett, emlékezett a tegnapra, emlékezett a balesetre, emlékezett arra, hogy miért is kell neki kontroll-vizsgálatokra járni. Hirtelen tudatosult benne, hogy van egy férje, igen az a szépséges gyöngéd, szeretetre méltó ember az ő férje, aki most a vizsgáló melletti szobából figyeli őt, van két szép gyermeke, igen ott állnak a férje mellett és várják, hogy a doki elvégezze a szükséges vizsgálatokat. Boldog volt.
Befejeződött a vizsgálat, Erika boldogan ölelte magához férjét és gyermekeit. Feri megdöbbent, hiszen arra számított, hogy újra és újra be kell mutatkozni, gyermekeit is bemutatni, de most erre nem volt szükség. Forró örömteli könnyek csorogtak Feri gyönyörű szép szemeiből és hálát rebegett, hogy végre, végre bekövetkezett a csoda!

Hogy vannak-e ilyen csodák, nem tudom, ez a filmből sem derült ki, de végül is a lényeg, hogy hosszú idő után "egymásra" találtak a szerelmesek és boldogan élték mindennapjaikat szeretetben, békességben.
Hozzászólások
Dellamama - June 29 2012 07:50:04
Kedves Évi!
Bár valóban sok a dolgom, de nem hagyhattam ki a mai novelládat. Igen ráismertem a filmre, a történet alapján azt hiszem, hogy Drew Barrymore és Hanry Tomas játszották a főszerepet. Már nem tudom mi volt a címe.
Jó, hogy most felidézted, mert akkor is tetszett a történet.
Szeretettel gratulálok, nagyon érdekesen írtad, jó volt olvasni!
Baráti öleléssel: Maria
gyongyszem555 - June 29 2012 08:01:47
Kedves Marika!
A film címe az "5o első randi" volt, a férfi főszerepet Adam Sandler játszotta - ő volt Henry, a lány pedig Drew Barrymore, Lucy (kedvenc szinészeim egyébként) nagyon régóta motoszkál a fejemben, hogy meg kellene írnom a film alapján ezt a történetet. Csak a végére kristály tisztán nem emlékszem, de hátha látta még valaki és el tudja "mondani", de kitaláltam helyette ezt a végkifejletet.

Nagyon szépen köszönöm, hogy temérdek teendőid mellett időt szakítottál a történet olvasására.

Szeretettel ölellek: Évi.smileysmileysmiley
gyongyszem555 - June 29 2012 09:56:04
Marikám! Most egyébként elolvastam a neten a film cselekményét, mit ne mondjak eléggé eltértem az eredeti cselekménytől, de nem baj, végül is én most az emlékeimet hagytam "kitörni". No és abban térek el az eredetitől, hogy ott nem tér vissza Lucy emlékezete és csak egy gyermekük van. No lehet, hogy ezért nem emlékeztem a végkifejletre, mert nem varikás a befejezés!smileysmileysmileysmiley
Évi.smileysmileysmiley
Torma Zsuzsanna - July 01 2012 08:16:45
Kedves Évike!

Igen, én is ráismertem az "50 első randi" c. filmre és az abban történtekre. Sok olyan esetről hallottam már, hogy valamilyen tragikus baleset következtében emberek sérült az agya és ezáltal nem emlékezett az előtte történtekre. De valami újabb sokkhatás ismét visszatérítette őket a valóságba.
Nagyon szép és megható film volt, s Te novelládban valósághűen ábrázoltad a cselekményt!

Szerettel olvastalak: Zsuzsa
smileysmileysmiley
gyongyszem555 - July 01 2012 09:36:03
Kedves Zsuzsika!
Nagyon szépen köszönöm véleményedet, sejtettem ,hogy Te is láttad ezt a filmet, a lányoméknak meg van DVD-n, hát mondanom sem kell, hogy legalább 4-szer megnéztem, ugyanúgy a Titanic c. filmet is nagyon sokszor, és arra jöttem rá, hogy amelyik nagyon jó film - vagy könyv - azt többszöri olvasásra, vagy megtekintés után is olyan élmény, hogy egyáltalán nem unalmas és minden egyes alkalomkor ad még valami pluszt, amit előzőleg nem vettem észre. A Hallmark csatornán voltak régebben csodálatos szerelmes, romantikus, nagyon jó mondanivalójú filmek. Megmondom őszintén, hogy a televízióból csak ezek a filmek érdekelnek.

Köszönöm szépen, hogy olvastál és véleményeztél.

Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 25. Thursday,
Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
vali75
23/04/2024 18:20
Szép napot kívánok! smiley
Murak Tibor
22/04/2024 20:42
Szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
22/04/2024 19:32
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
22/04/2024 18:05
Szépséges délutánt mindenkinek! smiley
vali75
21/04/2024 23:18
Jó éjszakát kívánok!
rapista
21/04/2024 19:18
Jó éjt! Holnap jövök!
vali75
21/04/2024 19:14
Szia István! Örömmel làtlak újra az oldalon. Remélem jól vagytok. smiley
vali75
21/04/2024 19:09
Szia Tibor! Írok pü-t.
rapista
21/04/2024 19:08
Visszaállt! Valika! Köszönöm szépen! üdv
rapista
21/04/2024 19:07
Hová lettek a bejegyzéseim?
rapista
21/04/2024 19:04
Valika! Zszs nevet a prózánál nem tudom kiütni a novellám előtt! Valaki betagadt! Köszönöm szépen!
rapista
21/04/2024 18:43
Most küldök egyet! üdv
rapista
21/04/2024 18:37
Jó napot, lányok, fiúk!
Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes