Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 24 2024 15:17:52
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 5
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,201
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
A NYUGALOM SZIGETE
MM

Tündit az Adriára küldöm!

- Tündikém, befizettem Neked egy hetes, illetve 1o napos nyaralást az Adriai- tenger partjára Horvátországba. Nincs apelláta, nincs mellébeszélés, el fogsz menni! El fogsz menni, mert nagyon-nagyon elegem van belőled! Áprilisban bolond voltál, azt hittem, hogy csak az április hónap volt Rád ilyen hatással, de most már látom, hogy komolyabbak a gondok. Májusban volt egy kis pauza mármint az őrültségeddel kapcsolatban, június-július hónap - mióta ez a nagy hőség tombol kis hazánkban (is) maga a katasztrófa. Ingerült vagy, pörölsz velem, belém kötsz, degradálsz, semmi sem jó amit én kitalálok, hogy megírjuk, mindenben a hibát keresed, elegem van belőled! Fogd a beutalódat és indulj! Nem akarlak látni 1o napig! Ez a lakás most az én "NYUGALOM SZIGETEM", vedd tudomásul, hogy nyugalomra van szükségem és ez Veled együtt nem megy. Tűnj a szemem elől!!!- korholom Tündit (az ihletemet), mert most már tényleg a tűrőképességem határát kilométerekkel túllépte.
- A jugókhoz nem megyek! Különben is, ott háború van, harcok zajlanak, elküldenél egy szál semmiben fegyverzet nélkül? Hát tudod, önző dög vagy! - mondja nekem Tündi, szemei szikrákat lövellnek felém.
- Tündikém! Hiányosak a történelmi ismereteid. Jugoszlávia már nincs, az 199o-es alkotmány elfogadása óta Horvátországban parlamentális demokrácia van. Nézz utána, hogy mit jelent, ha nem tudod, csak ne idegesíts! Nincs már harc, 2o12-es évben járunk, miről beszélsz? Az Adriai- tenger partjára mész Horvátországba és punktum! Vedd a csomagodat, vár a taxi és indulj! Hírt ne halljak felőled - csak ha bajban vagy - 1o napig.- mondtam Tündinek, de majdnem elbőgtem magam (ő is, hiszen egyek vagyunk) de most én voltam az erősebb.
Bezárult mögötte a bejárati ajtó és most már zokogtam! Jól kisírtam magam és boldogan (dehogy boldogan, hiszen szeretem a kis hülyét és már ebben a pillanatban hiányzik is a kis céda, de elegem is volt már belőle) elővettem kedvenc olvasmányaimat, melyekre végképp nem volt időm ezen a nyáron pontosan Tündi miatt, mert örökké itt lihegett a nyakamban, diktálta a rosszabbnál rosszabb verseket, prózákat, de nem mertem hadakozni ellene, mert láttam az őrület jeleit tekintetében.
Telnek a napok, egészen jól éreztem magam nélküle, bár egy kicsit hiányzott de legalább volt időm elolvasni újra és újra kedvenc regényemet Victor Hugo: Nyomorultak cimű művét.
Mit ne mondjak hamar elszaladt ez a tíz nap, úgy gondolom, hogy fel is töltődtem kissé, nyugalomban voltam, tudtam pihenni, elérkezett Tündikémnek a haza érkezésének a napja.
Nagyon vártam már, tartotta magát a megállapodásunkhoz, nem hívott 1o napig - meg voltam nyugodva, hogy nincs semmi baj, hiszen megbeszéltük, hogy csak akkor hív, amikor baj van - de kezdtem egy kicsit aggódni. Már egy órája itthon kellene lennie. Aggódom a fene egyen meg engem. Mitévő legyek? Percenként hívogatnám de ki van kapcsolva a telefonja. Hová menjek, kit hívjak, hogy rátaláljak?
Egyszer csak őrületes hangzavarra eszmélek a lépcsőházban. De mintha nem csak magyar nyelven beszélnének. Mivel én idegen nyelveket nem beszélek, így nem értem miről diskurálnak, de a nyelveket megismerem. Beszélnek angolul, németül, franciául, még egy kis kinai is van közöttük, vagy japán, no ezt nem tudom, de kezdem rosszul érezni magam. Már csak azért is, mert a hangfoszlányok egyre inkább közelednek a mi ajtónk felé és akkor ér el a döbbenet szele, meghallom Tündi hangját. Nyitja a bejárati ajtót és 8 ihletfiú nyomul utána. Még egy kis mulatt is van közöttük és mindegyikőjük beszél, beszél a saját anyanyelvén. Természetesen nem értem, de (Tündi sem) de megpróbál a fantáziájára hagyatkozni és büszkén áll elém.
- Kedvesem, ezek az ihletfiúk különböző náció, megkértem őket, hogy jöjjenek velem - akartak, mert nagyon jól összebarátkoztunk a tengerparton, ja nagyon jó volt, jövőre is megyek, ha akarod, ha nem - mert unom már, hogy csak magyar nyelven írod (irjuk) a förmedvényeinket. Fejlődni kell, nyelveket kell tanulni, mert így akarsz megdögleni? Persze, tudom, hogy te a magyar nyelvre és csakis arra esküszöl, hogy az a legszebb, a legjobb, de meg fogod tanulni velem együtt az idegen nyelveket is. No mit szólsz? Mit szólsz e fenomenális ötletemhez? Nyugalom szigetének vége, nem mondhatod, hogy nem tartottam tiszteletben kérésedet, de most már én veszem át az irányítást, megértetted!? Kemény leszek mint a kő! Úgyis jön a hosszú forró ősz, a hideg kemény tél, vagy nem, mi a francot akarsz csinálni egész télen? Mindig csak magyarul írni? Nem, ezt befejeztük, tanulni kell, amíg élünk tanulni fogunk. Buták vagyunk, mint a sejhaj, ez így nem mehet tovább! - korhol Tündi. No most újra kezdek közeledni az őrület határa felé, de mielőtt agyam teljes mértékben bekattanna, óriási erővel a fülemben ébreszt a telefonom! Csörög, feleszmélek, Te jó ég, gondolkodom, álom volt ez vagy valóság? Keresem a kis kínait, a franciát, azt angolt a mulattot, benézek minden sarokba, kiroggyanok az erkélyre is, hátha... de nem találok senkit, a kis mocsok mobilom pedig csak csörög. Gyorsan felkapom.
- No végre, hol a fenében kóvályogtál, már hívlak egy fél órája kisebb nagyobb megszakításokkal, már aggódtam miattad, hívni akartam a kórházakat, hogy nem kerültél- e véletlenül oda.-mondja Tündi hadarva szavait. Megkönnyebbültem, hogy csak álmodtam a különböző nációk érkezését.
- Szia Tündikém, mondd egyedül vagy? Egyedül érkeztél? - kérdezem azért óvatosan, mert nem vagyok biztos magamban.
- No most én nem értelek kedvesem, lázad van, hogy félre beszélsz, hazafelé menet beugorjak a dokiért, hogy vizsgáljon meg? De nem ugrok, majd helyre jössz magadtól, illetve a meglepetésemtől. Mindjárt otthol vagyunk!- és kinyomta a telefont.
Ó te jó ég, ettől féltem, csak nem mégis valóság, hogy 8 ihletfiúval érkezik? Gyorsan megittam 5 kávét, elszívtam 15 szál cigarettát, alkoholhoz nem nyúltam, mert ebben a nagy melegben nem szeretem, így is dob az agyam, a sört pedig nem szeretem, úgy hogy maradt a kávé, cigi, ásványvíz, és az idegesség. Még hogy nyugalom szigete? Hol van az már?
Nyílik a bejárati ajtó, Tündikém belibben egy kis mulatt fickóval, bemutatja mint ihlet-barátját. Kérdőn nézek rá, hogy mi a fenéért hozta Őt ide - jó, jó szeretem a vendégeket, de nem váratlanul és különben sem tudok vele kommunikálni, ő biztos, hogy nem tud magyarul én pedig nem értem az ő nyelvét.
- Kedvesem! Ez az aranyos kis fickó a tengerparti barátom, 8 nyelven beszél, tud magyarul is. Felajánlotta a segítségét, hogy megtanít bennünket legalább három idegen nyelvre amíg nálunk tartózkodik. No nem is örülsz, legalább nem csak magyarul fogjuk írni a förmedvényeinket, hanem angolul, franciául és törökül.- mondja Tündi kissé kajánul vigyorogva.
- Ne szólj semmit kedvesem, elárulom Neked, hogy ez az én bosszúm - egyébként tudod, hogy nem vagyok bosszúálló tipus, de egy kissé, nem kissé, hanem nagyon megsértettél, amikor elküldtél a tengerpartra, hiszen tudod, hogy utálom a tengert, utálom a folyóvizet, utálom a tavakat, mert én csak abban a vízben szeretek fürödni - medencében - aminek az alja ki van csempézve. Nem tartottad tiszteletben szokásaimat, csesztél a fejemre egy nagyot, elkergettél magad mellől, ez a büntetésed, hogy megtanulod perfekt ezt a három nyelvet. Nincs apelláta, nincs visszabeszéd, mert kapsz egy horgot, vagy egy balegyenest, a kutyafáját neki, most már én parancsolok!- mondta Tündi ellentmondást nem tűrő hangon.
Bele kellett, hogy nyugodjak és valamelyest igazat is adtam neki, hiszen én is elbántam vele, ő csak visszaadta. no de biztos, hogy közös nevezőre fogunk jutni, mert ő én vagyok, én ő, és csak meg tudjuk beszélni valahogyan a dolgokat, további viták elkerülése végett.
Hozzászólások
Torma Zsuzsanna - August 01 2012 17:10:27
Kedves Évike!

Én őszintén gratulálni tudok ehhez a jól "kigondolt" történetedhez!
Örülök, hogy Tündikéd nem 8 nációval érkezett haza (ahogy álmodtad), hanem csak eggyel, aki 8 nyelven beszél. Azért nem mindegy, hány embert kell(ene) vendégül látnod!
Ez így kész főnyeremény!

Szeretettel olvastalak: Zsuzsa
smileysmileysmiley
gyongyszem555 - August 01 2012 18:53:29
Kedves Zsuzsika!
Nagyon szépen köszönöm, hogy - temérdek nyári munkáid közepette - meglátogattál kedves, méltató véleményeddel. Mindig szeretettel várlak.

Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
gyongyszem555 - August 04 2012 08:53:59
Kedves Vendégeim!
Nagyon szépen köszönöm, hogy ismételten ilyen sokan megtekintettétek e kis förmedvényemet (is) Mindig nagyon örülök Nektek és szeretettel fogadlak Benneteket.

Szeretettel: Évismileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 24. Wednesday,
György napja van.
Holnap Márk napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
vali75
23/04/2024 18:20
Szép napot kívánok! smiley
Murak Tibor
22/04/2024 20:42
Szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
22/04/2024 19:32
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
22/04/2024 18:05
Szépséges délutánt mindenkinek! smiley
vali75
21/04/2024 23:18
Jó éjszakát kívánok!
rapista
21/04/2024 19:18
Jó éjt! Holnap jövök!
vali75
21/04/2024 19:14
Szia István! Örömmel làtlak újra az oldalon. Remélem jól vagytok. smiley
vali75
21/04/2024 19:09
Szia Tibor! Írok pü-t.
rapista
21/04/2024 19:08
Visszaállt! Valika! Köszönöm szépen! üdv
rapista
21/04/2024 19:07
Hová lettek a bejegyzéseim?
rapista
21/04/2024 19:04
Valika! Zszs nevet a prózánál nem tudom kiütni a novellám előtt! Valaki betagadt! Köszönöm szépen!
rapista
21/04/2024 18:43
Most küldök egyet! üdv
rapista
21/04/2024 18:37
Jó napot, lányok, fiúk!
Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes