Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 19 2024 14:53:56
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 3
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,200
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
varika12: ZSÍROS KENYÉR
Életemben először 17 éves koromban találkoztam irígy, gonosz emberrel.

V

17 éves voltam - fiam már a méhemben fejlődött -, 6 órás munkaidőben dolgoztam a Tűzoltóparancsnokságon, titkárnőként. Azért csak 6 órában, mert akkor még 18 éven aluliakat nem volt szabad foglalkoztatni 8 órában, később fiam születése után ebből kifolyólag nem vehettem igénybe a GYES-t, mert ahhoz pedig 8 órás munkaidő kellett. Nem voltam különösebben kívánós, de néha-néha nagyon megkívántam a zsíros kenyeret és a kiflit sportszelettel. Sportszeletes szendvicsnek hívtam - mert az volt -, no meg is lett az eredménye, mert amire fiamat megszültem 2o kg-al többet mutatott a mérleg, mint előzőleg.
A zsíros kenyérre visszakanyarodva, a parancsokság mellett volt egy kis ÁFÉSZ- üzlet, élelmiszerbolt, ott dolgozott alkalmazásban a keresztanyám és a keresztapám, kereskedők voltak. A keresztanyám végtelenül kedves, jólelkű, vidám, humoros természetű, nagyvonalú ember volt. (Ő volt apukámnak a testvére) No nem ilyen a keresztapám. Fösvény, irígy, gonosz ember volt, a gyerekeket kifejezetten utálta, neki nem volt egy sem, talán azért? Nem tudom.
Egyik nap munka közben megint rám jött a kívánós időszak, gondoltam átszaladok a kis boltba, kérek egy szelet zsíros kenyeret a keresztanyámtól. Igen ám, csak ő akkor nem volt ott, csak a keresztapám. Pénzt nem vittem magammal, mert nem kellett, hiszen egy szelet zsíros kenyeret, vagy 1 sportszeletes szendvicset a keresztanyám minden nap adott nekem.
Ingen ám, de Jankó (így hívták keresztapámat) nem volt ilyen jószívű, mondhatnám azt, hogy irigysége, fösvénysége mellett egy kicsit (nagyon) bunkócska volt.
- No mi kell már megint Te lány?- mondta hideg, közönyös tekintettel rám meredve.
Fiatal voltam, tapasztalatlan és az emberi közönnyel, bunkósággal még nem igen találkoztam, de általa megtapasztaltam.
Kedvesen mosolyogtam rá - mint mindenkire -én csak a jót feltételeztem mindenkiről (róla is) no de ekkor jött a döbbenet.
- Keresztapám kérek szépen egy szelet zsíros kenyeret, keresztanyu is szokott adni.- mondtam kissé félőn, de már meg is bántam, hogy kértem tőle. Azt a tekintetet soha nem fogom elfelejteni.
Úgy nézett rám, mintha anyját apját megöltem volna, úgy stírölte a méhemben fejlődő kicsi magzatomat, - mely már domoborodott a ruhám alatt-, mintha örödögöt, vagy szörnyet látna.
Olyan megvető pillantást lövellt felém, hogy potyogtak a könnyeim.
- Nem adok zsíros kenyeret, mit gondolsz, ki fogja azt kifizetni, ez nem járja, hogy te minden nap ide jössz zsíros kenyeret zabálni! - korholt a keresztapám. Ekkor lépett be a boltba keresztanyám. Rettenetesen leteremtette a férjét, engem átkarolt, zokogtam, hiszen ilyen atrocitás, megszégyenítés fiatal életemben még eddig nem ért engem. Vigasztalt a keresztanyám és elkészítette a zsíros kenyeret is és a sportszeletes szendvicset is, összeszedtem magam, visszamentem a munkahelyemre, de már nem kellett a zsíros kenyér, a sportszeletes szendvicset elmajszoltam, de most először és utoljára keresűnek éreztem a csokoládét.
Hozzászólások
Borsosirenke - July 31 2012 10:39:00
Írásodhoz gratulálok!
Sok családban létezik a szituáció; a szeretett rokon jóindulatú és kedves, a társa pedig rosszindulatú bunkó. Mi azért "vagyunk" hogy [b]ezt is [/b]megírjuk, hátha valaki magára ismer... (?) Írtam hasonlóról én is, de mivel az illető [b]nem olvas, [b]végül mások [/b]i[b]smertek rá ...![/b] smileysmileysmileysmileysmileysmiley
gyongyszem555 - July 31 2012 10:55:25
Kedves Irénke!
Szeretettel köszöntelek kis szösszenetemnél és köszönöm a gratulációdat. Én szeretek ilyen életből kimerített történeteket írni, még akkor is ha nem valós, csak kitalálom, mert úgy találom ki, hogy az akár meg is történhet(ne). Egyébként a bunkó, a buta, soha nem tudja magáról azt, hogy bunkó, nem érzi, egyszerűen nem, mert nincs annyi esze, hogy felfogja.No igen, ha élne még a keresztapám, ő sem olvasná el, mert ő bunkó voltsmiley és még ráadásul rosszindulatú, irígy. A felesége pedig tudta, hogy ilyen, apukám mindig kérdezte tőle, hogy "hugocskám, te egy értelmes, iskolázott nő vagy, intelligens, életvidám, hogy a fenébe tudsz ezzel az emberrel élni?" Soha nem kapott rá választ, hogy miért, a fene tudja. Második házassága volt Jankósmileysmiley a keresztanyámnak, neki sem volt gyermeke, Jankónak meg főleg nem kellett volna soha, valahogyan összetalálkoztak, hogy mi volt a motiváció, hogy mégis csak vele élt a fene tudja.
Mindenesetre én ezen ominózus eset után nem rajongtam érte, sőt! gondolhatod!smileysmileysmiley
Aztán lehet, hogy végül is megbánta, vagy keresztanyám hatott rá, de ezután ha bementem a boltba, mindig megkérdezte, hogy "kislányom mit adjak, van szalámi is, parizer is, nem kérnél?"
Már hogyne kértem volnasmileysmiley, de mégsem kértem! Tőle nem! Keretanyámtól pedig nem kellett kérni, ő adta rögtön.
Különben az a lényeg, mint ahogy Te is írod Irénke valaki csak ráismer a környezetéből.!smileysmiley
Nagyon szépen köszönöm véleményedet.
Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
Dellamama - July 31 2012 11:37:27
Évikém!
Történeted nagyon meghatott. Te szinte még gyerek-lány voltál. Hogy ez az ember milyen szívtelen irígy alak volt, megdöbbent. Egy kis rokonnal így bánni, de még egy idegent sem küldenék el ha éhes és tőlem kérne egy kis zsíros deszkát.
Élethűen írtál erről a rokoni kapcsolatodról. Nagyon tetszenek nekem is az életből merített történeteid. Annyira egyszerűek, de emberiek.
Szeretettel gratulálok és ölellek: Marika smileysmileysmiley
gyongyszem555 - July 31 2012 12:49:03
Marikám!
Nem voltam én a szó szoros értelmében éhes - vagyis ehettem volna szalámit is, meg parizert is, mert keresztanyám azt is szívesen adott volna - de nekem speciel - vagy gyermekemnek ott a pocakomban?smileysmileysmiley - zsíros kenyérre "fájt a fogam". Azt kívántam, no meg a sportszeletes szendvicset. Tudod milyen finom volt az? Imádtam!smileysmiley No most biztos nem enném meg, hacsak nem kerülnék másállapotba!smileysmileysmileysmileysmiley De az már kizárt!
Egyébként rohadt irígy volt tényleg, nem szerettem.
Nagyon szépen köszönöm, hogy meglátogattál kedves véleményeddel, mindig várlak és mindig érdekel a véleményed.
Szeretettel ölellek: Évi.smileysmileysmiley
pircsi47 - July 31 2012 18:23:44
Barátnőm!
Nagyon kedves a novellád! Életszerű!
Gratulálok: Pircsismiley
gyongyszem555 - July 31 2012 20:43:33
Kedves Barátnőm!
Nagyon örülök Neked, és nagyon szépen köszönöm, hogy megtekintetted írásomat.
Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
Tolnai Imre Krisztian - July 31 2012 23:44:55
Kedves Évi!

Érdeklődve olvastalak újfent. Meglepett, ilyen volt veled a keresztapád.smileysmileysmileysmileysmiley

Élethű írásra bukkantam.

A zsíros deszka és a sportszelet jöhet .smileysmileysmiley
A sportszeletes szendvics az milyen? smiley A sportszeletes csoki és szendvics keveréke, vagy micsoda?smileysmileysmileysmileysmileysmiley

Szeretettel:

Imre
gyongyszem555 - August 01 2012 04:46:00
Kedves Imre!
Örömmel vettem látogatásodat prózámnál.
Milyen a sportszeletes szendvics?
Finom - volt - akkor nekem másállapotban. Egy kifli vagy zsömle kettévágva és a kettő közé helyeztem a sportszeletet, mintha sonka, vagy bármi lenne a szendvicsben a betét, de itt sportszelet volt. Egyébként nagyon szerettem az édességet, a sportszelet talán túlságosan is édes volt, de a kiflivel pont jó volt.smileysmileysmiley
Jó kalóriadús, hízlaló "étek"smiley aki hízókúrát tart ajánlom figyelmébe. Szénhidrát a javából.
Igen a keresztapám egy rettenetesen önző, egoista, irígy ember volt. Nem szerettem, a mai napig sem szeretem az irígy embereket.
Köszönöm, hogy meglátogattál.
Szeretettel: Évi.
Gyere máskor is! Csináljak Neked egy "sportos szendvicset mire érkezel? Egy szavadba kerül!smileysmileysmiley
Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
MARCSY - August 01 2012 07:31:15
Kedves Évi! A zsíros kenyeret én is nagyon szeretem, pedig gyermekkoromban gyakran csak az volt. Az irigyektől pedig mentsen meg az Isten minden jó lelkű és kedves embert. Tetszett az írásod, nagyon is.smiley
Szeretettel: Hajdu Mária
gyongyszem555 - August 01 2012 08:41:07
Kedves Marika!
Szeretettel köszöntelek prózámnál és végtelen nagy öröm számomra, hogy megtiszteltél kedves véleményeddel.
Maximálisan igazad van, hogy az irigyektől mentsen meg az Isten mindenkit, akinek szép a lelke. Nagyon otromba emberi tulajdonság az irigység, én az utolsó filléremet odaadnám bárkinek, aki kérné, no egyedül az irigy embernek nem. Mert tutira az is kérhetné, hogy neki még több legyen!smiley

Nagyon szépen köszönöm látogatásodat.
Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
Torma Zsuzsanna - August 01 2012 17:23:08
Kedves Évike!

Igen nagyon megsajnáltalak! 17 évesen az ember lánya még igen érzékeny lelkületű, főleg, ha gyermeket is vár!

Éppen tegnap ettem én is zsíroskenyeret paradicsommal. Nagyon finom volt!

Az irígy embereket én sem szívleltem soha életemben!

Szeretettel: Zsuzsa
smileysmileysmiley
gyongyszem555 - August 01 2012 18:57:11
Kedve Zsuzsikám!
Gondolhatod, az egyébként is mimóza, érzékeny lelkivilágomnak - főleg olyan fiatalon, másállapotban - mennyire rosszul esett az az önző viselkedés.
Óh, az nagyon finom zsíroskenyér paradicsommal, paprikával isteni. Én is nagyon szeretem.
Köszönöm szépen, hogy meglátogattál.
Szeretettel: Évi.smileysmiley
Tolnai Imre Krisztian - August 01 2012 23:22:58
Kedves Évi!
Akkor jóra gondoltam.
Bizony attól aztán lehet híznismileysmileysmileysmiley Nekem azonban a "szerény kilóimból " le kell adnom párat.smileysmileysmileysmileysmileysmiley

Szívesen voltam itt: Imresmileysmileysmiley
gyongyszem555 - August 02 2012 07:06:27
Kedves Imre!
Köszönöm szépen, hogy visszanéztél, le kell adnod pár kilót azt mondod, én úgy gondolom, hogy egyik sem könnyű. Sem a fogyókúra, sem a hízókúra.
Volt egy kollégám, akinek viszont mindig azzal volt a problémája, hogy híznia kellett volna mert nagyon sovány volt, és nem tudott. Hiába ajánlottam neki ezt a kitünő receptet - kalóradús étrendet - olyan rosszul működött az anyagcseréje, hogy semmit nem raktározott el a szervezete, azon nyomban távozott kis idő múltán a szervezetéből a tápanyag. Az sem lehetett jó dolog, mert sokat evett, de minek?
Szeretettel: Évi.smileysmileysmiley
Tolnai Imre Krisztian - August 04 2012 09:07:17
Kedves Évi!

Szívesen.smileysmileysmiley

Egyik sem könnyű téma.

Szeretettel: Imre smileysmileysmiley
gyongyszem555 - August 04 2012 16:33:53
Kedves Külső Olvasóim (Vendégeim!)
Nagyon szépen köszönöm, hogy ismételten túlléptem a négyszázas határt, melyet Nektek köszönhetek.
Szeretettel: Évi.smileysmileysmileysmileysmiley
Tolnai Imre Krisztian - August 04 2012 18:19:09
smileysmileysmiley
gyongyszem555 - August 04 2012 18:41:15
Szia kedves Imre!
Örülök, hogy újra itt voltál!
smileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley
szomorufuz - August 05 2012 17:32:18
Kedves Évike!
Talán - fiatalon - naívabbak vagyunk és hiszünk az emberekben. Ahogy olvaslak, az emlékek felsorakoznak bennem. Bizony, sok élettörténetem lenne nekem is. Ma is érdeklődéssel, szeretettel olvastalak. Ölellek szeretettel: Szomorúfűz
gyongyszem555 - August 05 2012 19:11:53
Kedves Margitka!
Én bátran ki merem jelenteni magamról, hogy ugyanolyan naív vagyok 57 éves vén fejemmel, mint l7 évesen, csak az élettapasztalatom nagyobb, amely talán párosult egy kis bölcsességgel, de nem biztos! Én ugyanúgy hiszek most is minden embernek, mint 17 évesen. Lehet, hogy én akkor totál hülye vagyok, de akkor is ilyen vagyok.
Nagyon szépen köszönöm értékes, kedves véleményedet, mindig szeretettel látlak és várlak!
Miért nem írod meg az élettörténeteidet? Én biztos, hogy szívesen olvasnám.
Szeretettel ölellek: Évi.smileysmileysmiley
gyongyszem555 - August 08 2012 08:33:58
Végtelenül örülök kedves Vendégeim, olvasóim, hogy már 653 megnyitásnál tartok - melyet ismételten Nektek köszönhetek - ilyen rövid idő alatt.
Nagyon szépen köszönöm, hogy olvastok!

Szeretettel: Évi.smileysmileysmileysmileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 19. Friday,
Emma napja van.
Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
17/04/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
Murak Tibor
16/04/2024 18:40
Jó estét kívánok, szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
14/04/2024 07:16
Jó reggelt kívánok! Tibor boldog névnapot! smiley
vali75
10/04/2024 06:31
Jó reggelt kívánok! Boldog névnapot kívánok Zsolt!
vali75
04/04/2024 07:17
Jó reggelt kívánok!
vali75
31/03/2024 08:56
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!
vali75
29/03/2024 11:55
Kedves Dávid! Nem küldtek verset, naponta többször nèztem, csak az utóbbi nèhàny napban.
Szollosi David
22/03/2024 01:16
Március 10 óta nem küldtek be verset???
Wino
18/03/2024 01:35
Jó pihenést mindenkinek!
vali75
09/03/2024 12:28
Szép napot kívanok! smiley
vali75
07/03/2024 06:24
Jó reggelt kívánok! smiley
rapista
05/03/2024 00:47
Jó éjt!
vali75
04/03/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
vali75
01/03/2024 15:08
Szép napot kívánok! smiley
2xistvn
21/02/2024 10:06
csodás napot "Napkorong"smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes