Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 19 2024 17:18:48
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 10
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,200
Nem aktiváltak: 1
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
HÁZISÁRKÁNY
A mesében csúfak, gonoszak, okádják a tüzet, van egyfejű, kétfejű, sokfejű, de a valóságban? Léteznek egyáltalán? Most speciel erre keresem a választ...





Gyönyörű idilli környezet, zöldövezet amerre a szem ellát. Egyszer volt, hol nem volt - de volt- van - egy gyönyörűséges királykisasszony. Telt múlt az idő a királykisasszonyból érett nő lett, csodájára jártak hetedhét országon innen és túl. Minden királyfi vágya lett volna Ő, aki immár királynő. Szépsége, jósága nem vetekedhetett egyetlen halandóval sem. E szépséges királynő megházasodott. A szomszédos zöldövezet kastélyának az Ura vette feleségül. Élték boldog mindennapjaikat, gyermekük is született kettő.
Sok volt a teendő a ház körül, a háztartás körül, mert a királynő szeretett mindent maga végezni, nem lesték kívánságait a szolgák, mert ő nem szerette, ha kiszolgálják.
Történt egy napon, hogy sötét fellegek gyülekeztek az égbolton. Dörgött, villámlott, szakadt az eső, de a királynő dalolt, mert imádta az esőt. Az esőfelhő viszont megharagudott rá és tüzes villámokat szórt a mennyekből. Ekkor történt a változás. Bella - így hívták a királynőt -, borzalmas fejfájásra ébredt a vihart követő reggelen, vagyis nem volt még reggel, hiszen hajnali négyet ütött az óra. Kipattant szeméből az álom és éktelen haragra gerjedt Bécire -a férjére - és beleüvöltött a fülébe!
- Ébredj Béci az anyád mindenét, vár a kert, a locsolás, mit gondolsz talán én fogom elvégezni azt a feladatot is? - közben eszeveszetten kezdte rángatni férjét.
Béci megrettent eme változást látva, gondolta, hogy megőrült a kedvese, de talpra ugrott és már indult a kertbe kezében az 5 cm. átmérőjű slaggal, hogy megöntözze a kertet. Még talán egy dalt is dúdolt közben, de nem tehette sokáig, mert Bella asszony kiadta a következő parancsot.
- Béla, hol a frászban kóborolsz ilyen sokáig, fejezd be a locsolást, indulj a konyhába reggelit készíteni a gyerekeknek, mit gondolsz, azt is én fogom csinálni? - üvöltötte a teraszról férjének.
Béla ijedtében elengedte az 5 cm. átmérőjű slagot, hanyatt homlok rohant a konyhába. Közben járt az agya sebesen, hogy mi a fene történhetett a kedvesével. No mindegy gondolta, jobb lesz meghunnyászkodni, mert kő kövön nem marad, ha nem teljesíti rögvest Bella parancsát. Elkészítette a ham and eggs-et kis családjának pillanatok alatt, tálalta és helyet foglalt ő is az étkezőben.
Bella asszony azonban nem díjazta férje gyors cselekedetét, mert pillanatok alatt felrángatta férjét a székről és már kezében a listával adta a következő parancsot.
- Zabálni ráérsz később is, mit gondolsz, munka van itt, rohanj a vásárcsarnokba, vegyél halat, halászlé lesz az ebéd, túrós csuszával. Persze, hogy te fogod megfőzni, hát mit gondoltál, mindent én csináljak? - rikoltozta Bella asszony.
Béci eszét vesztve rohant a csarnokba, csak, hogy kifogja Bella asszony vitorlájából a szelet, de közben találkozott egy régi barátjával, akivel azóta sem, mióta megnősült. Annyira beszédbe elegyedtek, hogy el is feledkezett az időről, no meg a halról is és úgy összességében a házisárkányról is.
Beültek egy hangulatos kis vendéglőbe egy két kávé mellett - mely rummal bélelt volt - beszélgetni. Hirtelen 1o óra lett, Bécinek dobott az agya, a kutyát sem érdekelte már a hal és a halászlé. Még a kedvenc nótáját is elénekelte a barátjával.
- No Dezső, akkor most azt énekeljük, hogy "vörös bort ittam az este, angyalom, ragyogóm, szeretem a bort, most is részeg vagyok tőle, angyalom, ragyogóm szeretem a bort", de amikor a következő strófát énekelte volna megjelent a kávézó ajtajában Bella asszony.
- Béci, hol a hal azt a keserves úristenedet még, hogy vörös bort ittál, ne hidd, hogy lesz még neked ezután több estéd, nem lesz, mert agyonváglak rögtön, ha nem szeded a lábaidat hazafelé!- rikoltotta Bella asszony. Hát mindent én csináljak?- felrángatta Bécijét a székről és futólépésben útbaindította. Hal nem volt, hogyan is lett volna, hiszen Béci elmulatta az árát, elénekelte a nótáját, de legalább pár másodpercig jól érezte magát. Gondolkodóba esett, hogy mi a fene történt a kedvesével. Milyen földöntúli hatalom szállta meg az elméjét, hogyan fog ez lenni ezután? Ő elválik, gondolta, hiszen így nem lehet élni. Ilyen házsártos, házisárkánnyal egy fedél alatt? No de nincs hozzá bátorsága! Mit tegyen? Gondolataiba mélyedve megbotlott egy nagy kőbe, beverte a fejét és abban a pillanatban bekattant agyának icipici szegletébe a megoldás. Szembefordult asszonyával és kedvesen kérdezte tőle.
- Belluskám, én vagyok a hal, egy aranyhal - látsz engem, képzeld el, rettenetes fantáziával rendelkezel, tudom - no meg van, látsz engem mint egy csodálatos aranyhalat? - kérdezte Béci szuggerálva asszonyát!
- Igen Béci látlak, egy csodálatos aranyhal vagy, már látom a kis pikkelyeket az oldaladon, sőt tollakat is látok a hátadon, vagy azt nem jól látom? Mindegy, de a csillogó pikkely itt van lelki szemeim előtt.
- No akkor kedvesem, három kívánságodat teljesítem, halljam! - mondta Béci kedvesen.
- Szeretnék egy tündérmesében királylány lenni, szeretném a régi énemet visszakapni és azt szeretném ha te egy sárkány lennél aki tüzet okádna felém és elkergetné a gonosz szellemeket.- mondta Bella asszony áhitattal.
- Kérésed számomra parancs, én vagyok egy tüzet okádó sárkány, aki nem a gonoszt tériti el, hanem téged kedvesem!- és egy rumgőzös leheletet okádott Bella felé. Időközben haza értek, Béci még kissé fájlalta a fejét, amikor felébredt, nem tudta, hogy álmodott-e vagy valóság volt a három kívánság. Óvatosan lépdelt a terasz felé, ahol Bella asszony húzatta nótáját az udvari cigányzenekarral és énekelte, hogy "vörös bort ittam az este, angyalom, ragyogóm szeretem a bort, olyan részeg vagyok tőle, angyalom, ragyogóm szeretem a bort, a lábamon alig, alig állok, mégis szerettem a párom, angyalom, ragyogóm szeretem a bort".
- Béci, hol vagy az anyád mindenét, amíg te tudatlanságban fetrengtél rumgőzösen és lementem a tóra, kifogtam a pontyot, megfőztem a halászlét, a túrós csuszát, visszaengedtem az aranyhalat és elhúzattam a nótámat, nótádat.
No most mondd meg kedvesem, házisárkány vagyok én? De az anyád keserves mindenét, meg ne szólalj, indulj bevásárolni holnapra, de azon nyomban, mert mit képzelsz mindent én fogok csinálni?
Hozzászólások
Dellamama - August 22 2012 12:49:12
Kedves Évám!
Minden kellék meg van ami a meséhez kell. Sárkány, aranyhal. három kívánság!
Mi történhetett a szépséges királylánnyal, mitől lett házi sárkány?
Tudom már! Megunta, hogy mindent neki kell csinálni.
Nagyon tetszett a "meséd"! Nekem ez miért nem jutott eszembe eddig, hogy sárkánnyá változzak?
Gratulálok, remekül szórakoztam.
Szeretettel ölellek: Marika smileysmileysmiley
gyongyszem555 - August 22 2012 15:27:26
Kedves Marikám!
Lehet, hogy ez a rettenetes rohadt hőség teszi ismét velem, még hogy sárkány egy nő? Ugyan már! Hiszen a világ legcsodálatosabb teremtménye a NŐ! (Figyeld ezt a nemi sovinizmust a részemről most meg már!)
Csak úgy eszembe jutott, hogy hallom, hogy "megyek már, mert hív a házisárkány", mitől válhat egy nő sárkánnyá? Csakugyan sárkányok csak a mesében léteznek, hiszen a valóságban minden nő szeretetreméltó, kedves, odaadó, szerény, jó természetű, alázatos, nem perlekedő, szóval tökéletes! No de speciel akkor nem jutottam semmire a válasz a sorok között rejlik, majd jól belevetem magam a förtelmes nagy mondanivalóm taglalásába, hátha jutok valamire!smileysmileysmileysmiley
Köszönöm szépen, hogy olvastál Marikám és ha még egy kicsit szórakoztatónak is találtad förmedvényemet már nem volt kár megírnom!
Ölellek: Évi.
Ui.: Ez a szösszenetem is ugyanolyan kis limonádé jéggel, mint az összes többi, semmilyen irodalmi értéket nem képvisel, tudom, de én is jól szórakozom.smileysmileysmileysmiley
gyongyszem555 - August 28 2012 15:16:13
Kedves Vendégeim!
Nagyon szépen köszönöm, hogy ismételten meglátogattatok, szeretettel fogadtalak benneteket.
Szeretettel: Évi.smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 19. Friday,
Emma napja van.
Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
17/04/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
Murak Tibor
16/04/2024 18:40
Jó estét kívánok, szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
14/04/2024 07:16
Jó reggelt kívánok! Tibor boldog névnapot! smiley
vali75
10/04/2024 06:31
Jó reggelt kívánok! Boldog névnapot kívánok Zsolt!
vali75
04/04/2024 07:17
Jó reggelt kívánok!
vali75
31/03/2024 08:56
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!
vali75
29/03/2024 11:55
Kedves Dávid! Nem küldtek verset, naponta többször nèztem, csak az utóbbi nèhàny napban.
Szollosi David
22/03/2024 01:16
Március 10 óta nem küldtek be verset???
Wino
18/03/2024 01:35
Jó pihenést mindenkinek!
vali75
09/03/2024 12:28
Szép napot kívanok! smiley
vali75
07/03/2024 06:24
Jó reggelt kívánok! smiley
rapista
05/03/2024 00:47
Jó éjt!
vali75
04/03/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
vali75
01/03/2024 15:08
Szép napot kívánok! smiley
2xistvn
21/02/2024 10:06
csodás napot "Napkorong"smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes