Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikDecember 07 2019 09:15:43
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Kapcsolat
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 5
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,194
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Saját fotóalbumok
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Fórumtémák
Legújabb témák
Anagramma
Asszociáció.
Szerelem
Két rímelõ játéka
Minden ami jó... :)
Legnépszerűbb témák
Asszociáció. [10198]
Szótaglánc. [8524]
Földrajzi-né -l... [7724]
MÜFORDÍTÁS [4923]
Szerelem [3564]
Napkorong pályázat nyertesei.
Drogmentes életért
Hurrá nyaralunk!
Küldetésem van
1848-as szabadságharc
Pályázatok
Nem fizetõs pályázatok
Pályázatfigyelõ
Pályázatok
Online rádió
Lépésrádió online
Lépésrádió - Egy lépéssel közelebb hozzád
PageRank mérõ
Google PageRank
Hőség-és tűzriadó...


Hőség minden "szinten".Tartalékos tüzoltók és katonák vagyunk Tündivel. Van ám ilyenkor rengeteg munkánk, amikor ez a forróság a nyakunkba zúdul. Kaptunk még annak idején - tartalékállományba helyezésünkkor- három kis jelzőberendezést, melyet a falra kellett szerelni, kis lámpicsku, mely ha riasztás van ,világít és fenemód hangos kürtszó árad belőle. Három színű van felszerelve a szobánkban, a piros (tüzoltó) kék (hadsereg HVHKSZ (Háborús veszély harckészültség) a harmadik pedig fehér, azt a Katasztrófavédelmisek dobták utánunk, mondván, hátha... szükségét érzik, hogy segítsünk. Bár halkan megsúgta az egyik tiszt - csupán tele jóindulattal, kaján vigyorral a képén, melyet le is töröltem volna, ha Tündi hagyja, de elrángatott a helyszinről -, hogy nem fognak bennünket igénybe venni, mert katasztrófából elég lesz az ami éppen bekövetkezik, mi már nem kellünk... no ekkor akartam még egyszer indulatba jönni a tiszt irányába, de győzött a józanabbik eszem Tündi.

Most viszont eszeveszett hangerő kiséretében "ég" a piros lámpa.
Tündi természetesen zuhanyozik - mi mást tehetne szerencsétlen, hiszen a tegnapi esőfelhő nagyívben lesajnálta a mi kerületünket, tovább haladt - de meghallotta a parancs szavát. Kapkod, ideges, keres valamit.
- Hol az egyenruhám? (ruhánk?) Azt mondd meg kedvesem, hová tetted, remélem nem dobtad ki a lomizóknak? Itt ütlek agyon, ha ez megtörtént. - mondja Tündi, de tovább kutat.
- Ne bomolj már! Nem kell felvenni, akár egyszál semmiben is berongyolhatunk a parancsnokságra, hiszen hőségriadó van, ilyenkor mindent szabad, mindenhol, mindenkinek. Tüzoltó készüléket se keress, mert kapunk a pság-on, hidd már el, tutira tudom, egy régi plátói szerelmem van a tűzoltótisztek között, ő nyomatta az info.-t.

No végre Tündi megnyugszik, az értünk küldött gépjárműre felpattanunk - mint a régi szép időkben még fiatalon - szirénázva beérkezünk a parancsokságra. Azért egy tűzoltónyi vizet nem bíznak ránk, mert oda erő kell, ahhoz pedig fiú kell, hiszen a nagy tömlőket (fecskendőket) mi nem tudnánk szakszerűen kezelni. No de, mivel tartalékosok vagyunk, kapunk egy gépkocsit - már csak azért is, hogy ne kelljen cipelni a porral, habbal, szén-dioxiddal és halonnal oltó készülékeket. Lakástűzhöz megyünk, három jelzés érkezett a kerületünkből.
Tündi foglal helyet a parancsoki ülésen, nem bánom, ő az okosabb, leleményesebb, de most matat. Mi a fenét kereshet a szimatszatyorban - amit azért a nyakunkba akasztottunk, hátha jó lesz valamire - és hahotázva előveszi a két varázsszemüveget, mellyel simán bekukkanthatunk a lakásokba, nem vesznek észre bennünket.

Első helyszin a második emelet hatos számú lakás. Hallgatózunk, csend van, ha megint átvert bennünket a diszpécser szolgálat, vagy a tüo.tiszt... kő kövön nem marad, mert volt már rá precedens...feltesszük a szemüveget, de gyorsan le is kapom a szememről Tündi még sasol egy kicsit, én unszolom, hogy mondja el, hogy mit lát.
- Kedvesem, mért' vetted le a szemüvegedet, nem látod a csodát! No de majd én mondom. Ők tutira szerelmesek, tűz az van látom, a láng a plafonig ér (ereje mint a zsanai gárkitörésnek, emlékszel ott is ott voltunk a honvédségi gépjármű ágyújával cselekedtünk) no de most hogyan rontsunk rájuk, ajtóstól, mindenestől, tüzoltókészülékestől?
- Nem Tündikém, várunk egy kicsit, mindjárt vége lesz, ez a tűz az nem az, amihez a mi szakszerű segítségünk kell, itt ránk nincs szükség, úgy hogy el is ballaghatunk a következő helyszinre.- mondom Tündinek, de roppant kiváncsi (lenne a végkifejletre, ha hagynám, de most én vagyok az erősebb) és lerángatom az emeletről.
- Ide figyelj kedvesem, a fene egye meg a Te nagy plátói szerelmedet, igen azt a tüzoltó tisztet, milyen helyszint adott nekünk? Persze, nem figyelt, mert meglátott téged és se kép, se hang, láttalak benneteket, le nem hervadt a vigyor a képetekről. -mondja Tündi műbalhét kezdeményezve.

Második helyszin egy másik tízemeletes, kilencedik emelete. A lift működik szerencsére, úgy hogy célszemély felfedezve. No ez igen, itt már van balhé, azt már a hatodik emeletről halljuk. Ide behatolunk erőszakkal, mert az ajtócsengőt nem hallják.
Ez egy katasztrofa sujtotta övezet, főleg a konyha. Mihelyt belépünk, kicsit elcsendesednek a lakók, középkorú házaspár, a férfinak izzik a feje, vörös mint a rák, no de nem a tűztől, hanem az elfogyasztott alkoholmennyiségtől. A feleségnél ugyanez a helyzet, csak ő még imbolyog is, mint az a bizonyos láng. No és itt sincs tűz a szó szoros értelmében. A konyhába bekukkantva konstatálom, hogy a linóleum kiszinezve az oda landoló töltött paprikával, mely szép pirosra festette a környezetet.
A lábas - gondolom ebből zúdult, illetve szállt alacsonyan a massza - hanyattfekve integet a gáztűzhely mögül. Nincs vész, nem ég semmi, csak a lakóknak az orcája. Tovább rongyolunk, mert itt sincs ránk szükség. Látom, hogy Tündi iszonyatosan pipa, már szóra nyitná édes pici piros ajkát, de csendre intem:
- Tudom, hogy mit akarsz mondani, a tüzoltótiszt, a plátóim, tudom...majd megfegyelmezem csak kerüljön a kezeim közé.- mondom Tündinek gyorsan kiragadva a vitorlájából a szelet.

Harmadik helyszin egy harmadik emeleti lakás és itt halok (halunk) szörnyet - majdnem - hiszen ez a mi lakásunk! Ez meg hogy a fenébe lehet, hiszen itthon sem vagyunk. Felrongyolunk lift nélkül, iszonyatos égett szag áramlik ki a lakásból.
Megyünk a füstforrás felé, no most tedd fel a fejedre a szemüveget, vagy a gázálarcot - milyen jó, hogy vittük a szimatszatyrot - füstöl a fürdőszoba. No persze, Tündi bekapcsolva hagyta a hajsütővasat, az lecsúszott egy kicsit a mosógép tetejére és elérte a terítőt. Még szerencse, hogy más gyorsabban éghető anyag nem volt a közelben, csak mondjuk a fürdőszobai ajtó, no egy hajszálon múlott.Gyorsan cselekedtünk, szakszerűen kioldottuk a készüléket, habos volt még a kutyafüle is a fürdőszobában, azért még egy kis porral is megfűszereztük, nehogy a tűzfészek újra erőre kapjon.

Sikeresen elvégeztük a feladatunkat, Tündi kitakarította a fürdőszobát, ragyogott, mint a patyolat, előre engedtem, hogy zuhanyozzon. Majd én következtem, ő már akkorra itta a jéghideg sört a kanapén elnyúlva - nem is szereti, de most imádta - és várt engem, mert diktálni akart. Én pedig öltözködni kezdtem.Parfüm, smink oké, frizura belőve, Tündi bárgyún vigyorog - ez már a sör hatása, ki tudja hány dobozzal nyomatott le, amíg én készülődtem - és megkérdezi.
- Te meg hová a túróba mész kedvesem, úgy illatozol mint egy drogéria és a szemeid csillognak mint a csillagok, értelek már, minden világos. Mész a tűzoltótiszthez tüzet oltani és közben jól megdorgálod, na persze,de remélem megteszed!! No menj, megírom helyetted a förmedvényünket, ne is lássalak három napig. Legalább nekem is nyugtom lesz Tőled egy kicsit.
Már indulnék, de visszarángat egy pillnatra, ad egy puszit, egy olyan söröset, már alig bír megállni a lábán és a fülembe ordítja artikulátlan hangon:
- Megtedd az anyád úristenit, mert ha nem teszed, akkor én fogom! - és visszaballag a sörös dobozai közé.

Hozzászólások
Andy Jazz - július 14 2013 01:09:28
Kedves Éva!
A Nap korongja állandóan változó,iszonyú forró, csillagászok szokták kiszámítani, hány fokos. A felszínén napkitörések (protuberanciák) észlelhetők a csillagászati távcsöveken keresztül. Ezek hatással vannak az emberekre, az időjárásra.
Az irodalmi Napkorong is forr, pezseg a beküldött remek írások, versek hatására. Van itt is ismétlődő, az olvasókra kedvezően ható napkitörés is. A neve varika12! Megfigyelések szerint kitörését mindig egy Tündi nevű kisbolygó kiséri. Jót szórakoztam utánozhatatlan varikás hangulatkeltőkkel dúsított irásodon!smileysmileysmiley
2 figyelmeztetés! Égő házban soha se használd a liftet! Áramkimaradás miatt benszorulhatsz!smiley Brrrr! A tűzoltó tisztek csapodárak! Ha olyan verseket írsz neki, mint a "Halvány erotika..." kész, véged van!smileysmiley Óvó szeretettel barátod, Andy
gyongyszem555 - július 15 2013 10:55:14
Kedves András!
Őszintén örülök Neked, köszönöm, hogy rám találtál ebben a nagy hőségben és köszi ismeretterjesztő előadásodat. Mindig szeretem, szerettem. Drága Barátom! A felhevült - természetesen a hőségtől, mi mástól is?smiley tűzoltó tisztnek nem olvastam fel a Halvány erotika c. versemet, hiszen tudom, hogy akkor végem lett volna - de neki is -, úgy hogy Neked elárulom mert régi barátom vagy, hogy megmaradtunk a plátói szinten, abban nem lehet csalatkozni soha.A Tündi nevű kisbolygóm először megfeddett ezért, de végül is rájött, hogy jól cselekedtem (cselekedtünk).
Köszönöm szépen, hogy itt jártál örök barátod: Évismileysmileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Pontos idő
Mai névnapos
Ma 2019. december 07. szombat,
Ambrus napja van.
Holnap Mária napja lesz.
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Manon
07/12/2019 08:53
Szép napot mindenkinek!

KiberFeri
07/12/2019 07:35
Mindenkinek kívánom, hogy legyen jó napja!

vali75
06/12/2019 21:27
Jó éjszakát Napkorong! smiley

vali75
06/12/2019 21:27
Jó éjszakát Napkorong! smiley

Gyongy
06/12/2019 12:41
Szépséges napot Napkorong smiley

Manon
06/12/2019 10:09
Szép napot Napkorong! smiley

orok szerelem55
05/12/2019 19:24
Szép estét kívánok Mindenkinek! smiley

Helen Bereg
05/12/2019 17:34
Csodás estét Koronglakók! smiley

Gyongy
05/12/2019 14:33
hzsike, Neked is smiley

hzsike
05/12/2019 14:32
Szépséges napot mindenkinek! smiley

Gyongy
05/12/2019 14:26
Szépséges délutánt Napkorong smiley

Manon
05/12/2019 09:04
Szép napot mindenkinek!

KiberFeri
05/12/2019 08:57
Még kellemesen gyenge a tél! Legyen mindenkinek jó napja...

Helen Bereg
04/12/2019 17:27
Szép estét Mindenkinek! smiley

Gyongy
04/12/2019 08:27
Szép napot napkorong smiley

Archívum
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes