Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikAugusztus 18 2019 19:32:34
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Kapcsolat
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 11
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,189
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Saját fotóalbumok
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Fórumtémák
Legújabb témák
Két rímelõ játéka
Szerelem
Asszociáció.
Anagramma
Minden ami jó... :)
Legnépszerűbb témák
Asszociáció. [10190]
Szótaglánc. [8524]
Földrajzi-né -l... [7724]
MÜFORDÍTÁS [4923]
Szerelem [3561]
Napkorong pályázat nyertesei.
Drogmentes életért
Hurrá nyaralunk!
Küldetésem van
1848-as szabadságharc
Pályázatok
Nem fizetõs pályázatok
Pályázatfigyelõ
Pályázatok
Online rádió
Lépésrádió online
Lépésrádió - Egy lépéssel közelebb hozzád
PageRank mérõ
Google PageRank
SZFÉRÁK - első rész


SZFÉRÁK c. könyv rövidített változata, folytatásbanokban

SZFÉRÁK
Jelen írás az alsó szférák rövidített kivonatai.
A Földet hét légköri gyűrű vagy kör veszi körül. Minden kör egy szellemszférát képez. Minden körnek hét szférája van. Ezek a szférák, mint kis világrészek a Föld és a Nap közötti térségben vannak: magukban foglalják az egész föld térképét, feltaláljuk bennük mind az öt világrészt, a Föld minden nemzetét és vallását.
Minden szellemcsoport körül az ő gondolataikból és érzéseikből alakul ki a szféra. A Földön minden ember napról-napra építi szférabeli otthonát, mert minden ember naponta, alvás alatt a szférákba viszi szellemi eredményeit, így alakulnak ki fokról-fokra a szférák. Tehát rendkívül fontos a következő szentírási tétel: „Ne múljék el a nap haragoddal”, /Efez.4:26/ azaz, ne múljék el a nap úgy, hogy lelkemből a haragot estig ki ne oldottam volna, mert különben a harag hajlékát építem a magam számára a szférában. Ez pedig tragikus jövőt jelent nekem. Magam építettem a magam számára, mindennapi magatartásommal.
A Koránban jelzett földi pompával ékesített paradicsom, drága kövekkel díszített paloták, a katolikusoknak van tisztítótűz, pokol és mennyországuk, a buddhistáknak nirvánája, majd Olympus és mindenféle kép a túlvilágról, megtalálható. Azok, akik a hálál utáni életről ezeket tanították, az igazat mondták, mert ez mind létezik. Minden ember, aki a fizikai síkon a jó elvében dolgozik, a hozzá kapcsolt természetet is jobbá teszi. Az őhozzá tartozó állati és növényi elvek vele együtt magasabb létsíkba emelkednek. Ha pedig az ember a gonosz elvében dolgozik, a hozzá kapcsolt természetet is süllyeszti, az állati és növényi elvekkel együtt.
A meteorológia, a geológia és a Szentírás egyezései:
A Szentírás a mennyország és a pokol helyéről rendkívül tömören szól: a mennyország fent van, a pokol pedig lent. A fent fogalom minden kontinensen a légköri szférákra, a lent fogalom pedig a Föld mélyében lévő geológiai szférákra utal.
Ezek után nézzük a meteorológia alapvető megállapításait, melyek fizikai szinten igazolják „A kegyelem törvényvilága” megállapításait. A Föld felszínéhez legközelebb lévő légrétegek a legsűrűbbek, a legszennyezettebbek. Az alsó levegő-régiókban viharok dúlnak, emelkedve a légkör folyton tisztul. A legalsó légrétegekben vannak a legszennyezettebb szellemi szférák, az itt élők asztrális viharokban élnek
A legalsó légköri réteg, a troposzféra három szintre oszlik: viharzóna, esőzóna, bárány- és fátyolfelhők zónája. Az emberiség döntően a troposzféra három szintjének hatása alatt él és ez így törvényes, mert az emberiség 95 százaléka az alsó három szellemi szférából, a troposzférából ölt testet. Ezen szféra szellemi seregeinek villamos feszültségei, asztrális viharai fizikai viharokban csapódnak ki, melyek nyugtalanítóan hatnak az egyre érzékenyebb emberi szervezetekre. A troposzféra alsó szintjének frontátvonulásai az okozói sok közlekedési balesetnek, sikertelen operációnak, betegségek súlyosbodásának, fejfájásoknak, nyomott hangulatoknak.
A troposzféra három szintjére, vagyis a purgatórium három szférájára a reinkarnáció kötelező törvény. Meggyőzően tükrözi a szellemi valóságot az a körülmény, hogy a pára vízcseppé válásának, testet öltésének mindig valamely tisztátalanság, szennyeződés az oka. Ugyanez a szellemekben lévő tisztátalanság, a bűn és az attól való szabadulás kényszere oka az emberi testet öltéseknek is.
1. Szféra
Purgatórium mélyszint: 2 km magasságig a légkörben, troposzféra alsó szint, viharfelhők zónája. A szféra lakóinak jellemzői: kegyetlenség, erőszak, durvaság, zsarnokság, érzékiség. Akiknek emberi életében ezek a szenvedélyek uralkodnak, annak halála után - az 1- szférában, a viharzónában felébredve – az élet rémületes. Bűnei mind őt üldözik. Ezen kívül a bűnökkel terhelt szellemekkel való együttélés kínos poklot jelent. Az ellenségek itt találkoznak, egymás bosszúja elől menekülnek. Testet öltve, a gondviselés olyan pályára tereli őket, ahol találkozniuk kell, hogy alkalmat nyerjenek a kiegyenlítődésre. Számukra a megszületés mennyországi állapotot jelent, bármilyen nyomorúságos
helyzetbe kerülnek a földi életben. Egy fokkal tisztább megismeréshez jutva felismerik, hogy mi a jobb.
2. Szféra
Troposzféra középszint kb. 6 km magasságig a légkörben. Esőfelhők zónája. Itt már valamivel finomultabb érzésvilágú szellemek laknak. A világ mindig a győzőnek adja a hatalmat, de a szellemi törvény csak egyszer engedi meg a győzelmet. A következő testet öltésnél a győzőkből legyőzöttek lesznek. A legyőzetés fájdalma új igazságot termel ki a lélekből
A 2. szféra szelleme a sok ütközés folytán megismerte, hogy önző törekvéseit büntetlenül nem elégítheti ki, mert mindig fájdalom a következmény. Az itt élő azonban szenvedéseinek okát, mindig másban keresi, még nem érett arra, hogy önmagába tekintsen. Amíg az 1. szférában a gőg, kegyetlenkedéssel és zsarnoksággal adott magáról életjelt, addig a 2. szférában a gőgből bontakoznak ki az árnyalatok: hiúság, önzés, becsvágy, uralomvágy. Tehát önzők, kapzsik, irigyek, ravaszok, /a törvényeket kijátsszák/ testies vágyaknak hódolók, haragosak, de már nem engesztelhetetlenek, indulataik rövidebb lejáratúak. Az igazságot még nem képesek elviselni. Nagy a kapkodás a gazdagság után és nagy a vágyakozás a kényelem, a pompa és a dicsőség után. Fényűzőek, telhetetlenek, de előfordulnak jó cselekedetek is, hogy becsületes embereknek tűnjenek fel.
A szerelmi lángolás féltékenységgel, bosszúval, érzékiséggel, hűtlenséggel erős izgalomban tartja őket. Közöttük sok az idegbeteg, őrült, megszállt és más betegségben szenvedő. Le kell válnia a salaknak a lélekről, hogy tisztább, jobb beismerésére megérett szellemekként feljebb emelkedhessenek.
3. Szféra
Troposzféra felső szint: 16 km magasságig a légkörben. Purgatórium felső szintje, bárányfelhők, fátyolfelhők szférája. A légkör folyton ritkul, tisztul, szellemesül. A 3. szféra meleg otthon,
Pihenőhely és tanulóhely. Az itt lévők megismerték a rosszat rossznak, a jót, jónak. Ami érték volt szemükben, a földi csillogás, a testnek kedvező örömök, itt kezdik megtagadni. Megismerik, hogy a földi javak utáni kapkodás nem lehet életcél. Fokról-fokra megismerik és látják a munka békességes eredményét, megszeretik a munkát. Megtanulják tisztelni a törvényt és többé nem kijátszani, lelkük mindjobban megtelik hittel. A 3. szférában élők is még mindig reinkarnációra kényszerülnek.
A 3. szférában minden célszerű, egyszerű, tiszta, de nagyobb művészi szépségeket itt még nem lehet találni. A lelkek megbékélnek,, tisztább hitet szereznek, de még nincsenek megtisztulva a földi formáktól. A pihenő és fejlődő szellemek hazája ez, akik a nagy szenvedéseken már túl vannak. Itt a betegségek meggyógyulnak, a bánat és szomorúság megenyhül. Nagy százalék visszaesik, mert elhiszi magáról, hogy az előnyök, melyekkel rendelkezik, érdemeinek következményei.
Akik a próbát megállják, megerősödnek s felfelé törekedve, átléphetnek a 4. szférába, a menny előcsarnokába.
A növény és állatvilág az alsó három szférában
Az evolúció törvénye a szellemek minden gondolatát, érzését és cselekedetét formába öltözteti. Ezek veszik körül a szellemeket, állatok és növények alakjában, a fizikai sikor fizikailag, a szférákban fluidikusan. Az 1. szférában - mint az ott élő szellemek gondolatai - a vérengző vadállatok, valamint a halált okozó mérgező növények. A 2. szférában vannak azok a ragadozó állatok, melyek már nem támadják meg az embert, valamint a rovarok, férgek, hüllők. A 3. szféra alsó szintjén vannak fluidikusan azok a növények, melyek állatok táplálására már alkalmasak. A 3. szféra közép szintjén vannak a táplálékul szolgáló növények, valamint a megszelídíthető állatok és háziállatok. A felső szinten vannak a gyógynövények.
Az állatok megölése az élet törvénye ellen való bűn. A vágóhidakon kimondhatatlan félelemmel és gyötrődéssel múlnak ki az állatok. A húsevés megbosszulja magát, nemcsak az ember testében, betegségek alakjában, de lelki erőiben is. Ezért, aki teheti, az állati élet megszüntetésével előállított ételektől tartózkodjék – mondja „A kegyelem törvényvilága”.
Összeállította: Farkas Viola
Forrás:
1. Szférák a Föld és a Nap között
Közli Ágoston Szellem, Báró Vay Adelma médium útján
Szellemi Búvárok Pesti Egylete 1925.
2.Az örök fejlődés kozmikus útja I. kötet 1995.
Makk István
Hozzászólások
Helen Bereg - július 27 2014 04:56:08
Nagyon érdekes a téma. Én a reinkarnációban hiszek. Vannak azért a két elmálet között találkozási pontok.
farkas viola - július 27 2014 05:48:12
Köszönöm szépen KEDVES HELEN BEREG!
Szeretettel: Viola smileysmileysmiley
mse - július 29 2014 10:06:20
különleges, érdekes téma...majd még átolvasgatom párszor...
gufi - július 31 2014 21:28:04
Viola Drága!
Elolvastam, érteni még nem értem, de lementettem, és e számomra ismeretlen világot, megpróbálom értelmezni.
Ölellek szeretettel: gufismiley
farkas viola - augusztus 01 2014 04:04:54
Kedves Mse!
Köszönöm, hogy itt vagy és benéztél a minket érintő témába.

Kedves Gufi!
Örülök érdeklődésednek. Igen, mi még nagyon itt élünk a Földön és nem szívesen gondolunk arra a más-világra, pedig előbb-utóbb ott folytatjuk.

Szeretettel gondolok Rátok: Viola smileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Pontos idő
Mai névnapos
Ma 2019. augusztus 18. vasárnap,
Ilona napja van.
Holnap Huba napja lesz.
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Manon
18/08/2019 10:07
Boldog névnapot Ica!

reitinger jolan
18/08/2019 08:54
Sziasztok, szép napot, Icuknak, Ilonáknak boldog névnapot!

KiberFeri
18/08/2019 08:00
Jó reggelt kívánok mindenkinek és legyen kellemes a hátralevő hosszú hétvégétek!

Manon
18/08/2019 06:45
Szép reggelt mindenkinek!

Manon
17/08/2019 10:42
Szép napot Napkorong!

Wino
16/08/2019 22:42
Jó pihenést Mindenkinek!

vali75
16/08/2019 19:41
Szép estét kívánok! smiley

Manon
16/08/2019 19:13
Szép estét mindenkinek!

KiberFeri
16/08/2019 08:40
Kellemetes, napsütés napotok legyen!

vali75
15/08/2019 20:13
Szép estét kívánok! smiley

Manon
15/08/2019 17:13
Szép délutánt Napkorong!

Manon
15/08/2019 11:58
Szép napot mindenkinek!

vali75
14/08/2019 21:01
Jó éjszakát kívánok! smiley

Manon
14/08/2019 08:12
Szép reggelt mindenkinek!

Szollosi David
12/08/2019 19:04
Boldog Névnapot a Klárikáknak! smiley

Archívum
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes