Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikMájus 20 2019 16:51:57
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Kapcsolat
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 3
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,186
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Saját fotóalbumok
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Napkorong pályázat nyertesei.
Drogmentes életért
Hurrá nyaralunk!
Küldetésem van
1848-as szabadságharc
Pályázatok
Nem fizetõs pályázatok
Pályázatfigyelõ
Pályázatok
Online rádió
Lépésrádió online
Lépésrádió - Egy lépéssel közelebb hozzád
Fórumtémák
Legújabb témák
Asszociáció.
Szerelem
Anagramma
Minden ami jó... :)
Tagjaink által bek...
Legnépszerűbb témák
Asszociáció. [10188]
Szótaglánc. [8524]
Földrajzi-né -l... [7724]
MÜFORDÍTÁS [4923]
Szerelem [3540]
PageRank mérõ
Google PageRank
SZFÉRÁK folytatás 6.


SZFÉRÁK 6. folytatás
5. légköri gyűrű 1. szféra
A Jupiter és a Bika befolyása alatt. Gondolatvilág és értelem felfedezések.
Héra: E gyűrű 1- szféráját olyan szellemek lakják, kiknél az értelem túlsúlyban van, s akik az ember gondolkozására hatnak. Az itteni szellemek főleg a fény hatását és a hang erejét tanulmányozzák. Ők az igazság képviselői és a hamis nézetek kiirtói. E gyűrű szféráiból a szellemek más bolygókba utazhatnak, és közlekedési eszközöket állítanak elő a bolygók és e szféra között.
Ebből a szférából a Földre olyan férfi fog születni, aki közvetlen érintkezést fog létesíteni a szellemek és emberek között.
Intelmek és bátorítások
Hubertus szellem /1870/: Bízzál Istenben! Legnehezebb napjaidban is csak Őrá bízd magad. Működésed nehéz a materializmus és türelmetlenség ez idejében. Kövesd Krisztus példáját az önmegtagadásban. Ti mindnyájan, kik magatokat szellemhívőnek valljátok, legyetek Krisztusnak jó és hű követői. Az a szeretet, mely nem meri az igazat megmondani, nem a valódi szeretet. A szeretethez nemcsak szív, hanem értelem is szükséges. A szigorú ítélet igazságtalan, de az elnézésnek is az okosság határain belül kell maradnia. Távolítsatok el a szeretetből minden tétovázást; ne féljetek fájdalmat okozni, mondjátok ki bátran az igazságot Isten és a szeretet szent ügyének dicsőségér, amelyért küzdötök. Ne féljetek ellenségeitektől, engedjétek át őket Istennek.
Jónás szellem nyilatkozata:
Buzdítja a médiumot, hogy a szegények és betegek iránt szeretetet gyakoroljon. A gyógyító erő isteni adomány, Isten azokat ruházza fel szellemi adományokkal, akik azokat az egyszerűség és hit szellemében keresik. A tiszta szív és a szilárd hit az isteni dolgok és erők mélyebb ismeretére jut, mint a fennhéjázó tudós, kinek feje művekkel és értekezésekkel van tele. Engem is tudósnak hívtak az emberek, és mily csalódás ért halálom után! Mily sokat tanultam azóta és teljesen beláttam, hogy az a tudományosság, mely nem Istenből indul ki, hiú, értéktelen, csonka mű.
Az emberek kételkednek a legfenségesebb igazságokban: Istenben, a halhatatlanságban, a szellemekkel való közlekedhetésben. Gyakorold gyógyító erődet hittel és szeretettel Isten iránt. Ki végzett csodásabb gyógyításokat, mint Krisztus és az ő apostolai? Tanultak ők gyógyítani? Nem! De volt mindenható hitük és szeretetük.
A szellem erősebb minden húsnál és testnél, csak munkába kell azt szólítani. Hadd növekedjék benned Isten kegyajándéka és az Ő ereje nyilvánulni fog rajtad és általad.
5. légköri gyűrű 2. szféra
Felfedező utazók. A Vénusz és a Rák befolyása, Erélyt és kitartást hoz.
Héra: Ebből a szférából született Kolumbusz a Földön. Az itteni szellemek szeretnek utazni, felkutatják a Földet, a szférákat és a bolygókat. E szférából két szellem fog a Földön testet ölteni, mint új területek felfedezője. Az egyik felfedezi az összeköttetést az északi sarkkal a Golf-áramon át, a másik Közép-Afrikában nagy oázist fedez fel, gyönyörű termékeny országot, ahol egy fehér néptörzs lakik, amely Osirist és Isist imádja. Ezek a felfedezések a jövő évezred elején történnek meg. Mindazok, akik a felfedező utazásokra nagy hajlammal bírnak és arra még életük veszélyeztetésével is készek, ebből a szférából jönnek.
Két jó barát következik, Nándor és Frigyes, akik utazást tettek a Vénuszba.
Nándor: Kedves Médium! Frigyes és én nagyszerű utat tettünk a Vénuszba, mely annyira különbözik a földi fogalmaktól, hogy leírására nem találok szavakat. Frigyes azonban valóságos tudományos lexikon és tudása egyre szaporodik.
Frigyes: Jó, megkezdem: Felemelkedünk a levegő éterébe a Vénusz felé, ez természettörvény. Egyenesen járni a folyton forgó földtekén, szintén természettörvény. Az ember csak megy, mi meg emelkedünk.
Engedd meg, hogy előbb magamról mondjak egyet-mást. Csak az emberi test levetése után éreztem magam igazán ”én”-nek; megismertem magamat és múltamat, átgondoltam életemet és a különböző szerepeket, miket eljátszottam; ahogy a művész minden szerepében más-más egyéniség és az előadás végeztével lesz ismét önmaga. Nem minden szellem tud egyformán visszaemlékezni, én azonban minden korábbi testet öltésemre visszaemlékeztem. Felkerestem az országokat, a helységeket, ahol egykor éltem és felismertem az embereket és szellemeket, kikkel érintkeztem. A szellemnek megvan ez a visszaemlékezése, de az embernek nem szabad meglennie, hogy szerepéből ki ne essék és mily gyakran megtörténik mégis, hogy a testet öltött szellem öntudatlanul visszaemlékezik korábbi szerepére.
De térjünk utazásunkra. A földi légkörben a tovalebegés pompásan ment; megszabadulva az emberi tüdőtől, szabadon szívtuk be az étert. A Vénusz fel spirálkörben haladtunk. A Föld ellipszis pályáján keresztülhaladva, különféle fluidikus áramokkal találkoztunk. Magunkba szívtuk a szükséges életelemeket és felszereltük lelki testünket a tovautazásra. A Földet már csak kis csillagként láttuk alattunk és Nándor nem tudott betelni a csodálkozással.
Nándor: Ó, mily dicső volt a színpompa a légkörben! Lila, aranysárga és rózsaszín, azután a söétkék sávok és a millió csillag, mely világokká alakult, amint felfelé emelkedünk. Bepillantás volt az Isten nagyságába, mely a legmélyebb imádatra ragad minket. „Mily hatalmas és nagy vagy Te Istenem és Teremtőm!”
Frigyes: Igen, észrevettem Nándor megindultságát, hallottam ujjongó énekét; ő a Teremtő alkotásaiban csodálta, én pedig törvényeiben. A rotáló lélekelemek egész rétegeit átbarangoltuk: Nem lát minden szellem egyformán; észrevettem, hogy a szellemek belső értelmük szerint jól, vagy kevésbé jól látnak. Gyönyörködtem a fényállatkák, a monadok, a molekulák miriádjaiban, melyek a légkörben keringenek és az atomok körül életet keltenek.
Nándor: És a pompás virágok, melyek élnek és mozognak, mintha fluidból készültek volna, melyek átlátszók, fenséges illatot árasztanak, és mennyei színpompában gyönyörködtetnek. Azután a szép és jó szellemek, kikkel találkoztunk, akik a légkört átszelik.
Frigyes: Ó, a költő! Én az egészet inkább tudomány szempontjából vizsgáltam. A parányok folytonos vonzása és taszítása, a fluidok keringése és a légkörök egymásba ömlése rendkívül érdekes látvány.
A Vénuszt éppúgy, mint a Földet hét légköri gyűrű veszi körül, amelyen át kellett hatolnunk, csak azután érhettük el magát a bolygót. A viszonyok a Vénuszon, általában az élet, sokkal kitűnőbb és civilizáltabb, mint a Földön. Lakói sokkal szebb emberfajhoz tartoznak, vallásuk általában a tiszta istenhit, de felekezetekre oszolva. A természet fenséges, üde és viruló, sok növényt és fát megcsodáltam, aminőt a földön még nem láttam. A léghajózás tökéletes közlekedési eszközt képez, légnyomású pályák is vannak; A Vénuszon általában nem a gőzt alkalmazzák erőnek és mozgató eszköznek, hanem a levegő és a hang nyomását.
Szép városok vannak a Vénuszon. Hibátlan és fenséges stíl látható minden építésükön; különösen a kertek meseszépek. Úgy látszik, a tudomány is sokkal előrehaladottabb, mint a Földön, különösen a csillagászat. Az Istenben és a szellem halhatatlanságában való hit és a szellemvilággal való közlekedés ott megállapított tény. Azt az embert, ki ezekben nem hinne, vadembernek tartanák. Sajnos, nem tartózkodhattunk sokáig a Vénuszon, nem bírtuk ki a levegőjét, azután a törvény, meg a mi földlégköri szféránkhoz köt minket.
5. légköri gyűrű 3. szféra
Természettudósok és csillagászok. A Nap és az Oroszlán befolyása alatt. A Földön életre kelti a lángészt.
Ebből a szférából küldték ki a Földre Galileit, Newtont, Ticho de Brahet és minden híres csillagászt s általában minden Istentől megáldott nagy tehetséget; itt kutatnak és tanulnak, hogy aztán a Földet tudományukkal gazdagítsák.
Iris szellem nyilatkozata. Rátok nézve, emberek, a Nap mindent jelent. A Nap a Föld élete, nélküle nincs tenyészet, nincs termés s ti a világosság királyának hívjátok és a Nap mégiscsak szolga, szolgája egy másik nagyobb napnak. A világegyetemben az örök világosságnak egy központja van: Isten. Őbelőle árad minden élet, minden erő, angyalai és a kiválasztottak az örök világosságnak ebben a központjában élnek. Alkotó erejénél fogva Isten mindenüvé elhat és az egész világegyetemben mindenütt jelen van, és kormányozza az egész világmindenséget.
A ti Földetek a bűnhődés, a megpróbáltatás, nem pedig az üdülés helye, de Isten ott is jelen van. A Nap bolygórendszeretek megvilágosodott, megjavult és jó szellemeinek gyülekező helye. A Napból hozzátok nemcsak világosság és élet jő, hanem jó szellemek is, kik az embereknek szellemi világosságot hoznak. Szellemibb élet ébredésével a Föld és a Nap között harmónia jöhetne létre, amelyet most még a zavaros, tisztátalan szellembefolyások olyan gyakran megzavarnak.
A gonosz szellemek ártalmas befolyásukkal sötét korongként a légkörben a Föld és a Nap közé helyezkednek, ami a Földön rettenetes elemi folyamatokat idéz elő. Ha minden ember Istenben egyesülne, eggyé lenne a szeretetben, és béke uralkodnék közöttük, akkor ezeket a gonosz befolyásokat megsemmisíthetnék. De sajnos, a Földön tagadják a szellemek befolyását és az azokkal való közlekedést az egyházak eltiltják.
Minden bolygó megérzi a napszellemek jó befolyását, de ezen kívül ki vagytok még a Földön téve a bolygók /planéták/ szellemei befolyásának is; az egyik hat a másikra pl. Jupiter, Neptun, Vénusz jó bolygók, Mars és Szaturnusz ártalmasak, de minden tekintetben jobbak a Földnél.
Minden bolygón emberek laknak, kik a születés, a halál és az újra testet öltés törvényének vannak alávetve. Szellemibb bolygók szellemibb törvény alatt állnak, mert ott, ahol a szellem uralkodik, a testiség elhal és a halál fullánkja eltűnik. Minden bolygón vannak állatok,, a természet mindenütt a Földhöz hasonló, mert minden bolygó egy anyának, a Napnak gyermeke és bukott szellemek testet öltő világa, kiket Isten szeretete vált meg.
Pulcheria szellem nyilatkozata: Az emberi lét minden korában szerepet játszott ez a szó: szellem. Minden korban megvolt a fogékonyság a halhatatlanság kérdése iránt és mindig vágyott az ismeretlen eme fátyolát fellebbenteni és tudni, hogy mi van a halál után. Számtalan bölcsész és tudós írt a szellem létéről és nemlétéről. Azokat, kik az igazságot hirdették, nem értették meg; sokat üldöztek és halálra ítéltek. Krisztus, a Messiás, az Ő apostolai és tanítványai, Szókratész, Galilei, mind küldetésük szolgálatában haltak meg. A spiritizmus - /vigyázat, ezt a szót hamisítják/ - van hivatva az emberek és szellemek között közlekedést teremteni. Sok spiritisztát még ma is halálra kínoznának és megégetnének, ha az inquisitio hatalmát el nem vesztette volna; hála Istennek, ez eltűnt a Föld színéről, de démoni szellemek, kik a világosságtól és az igazságtól irtóznak, még élnek.
Gonosz szellemek befolyásukkal őrültséget és mindenféle betegséget tudnak az emberben előidézni. Az újtestamentum ezeket az eseteket megszálltságnak nevezi. Krisztus az ilyen embereket hatalmas szavával megszabadította a hipnotizáló szellemtől. Azért hát ti, a tudomány művelői tanuljatok a szellemektől, tanulmányozzátok a szellemi erőket, hatásokat és sok dolog, indító okára, származására fogtok rájönni, mely most még rejtély előttetek.
A különböző bolygók szellemeinek befolyása az emberekre szintén önálló tudomány. Az asztrológia /csillagjóslás/ magas szellemi szempontból tanulmányozva, magasztos tudomány, mert megtanít minket annak megfejtésére, hogy a bolygók és fluidjaik a Földre minő különféle befolyást gyakorolnak. Annak a bolygónak szellemei, melynek uralkodása alatt születtél, bizonyára befolyást gyakorolnak egészségedre, fluidikus környezetedre. A Nap, Jupiter, vagy Vénusz befolyása alatt születettek jó befolyást hoznak magukkal. Alacsony szellemek a Hold és Merkúr befolyása alatt születnek. Mars a harcosok szellemének jegye, Szaturnusz se valami nagy szerencsecsillag.
A szellemekre való kutatás mezeje végtelen, de a legfenségesebb, mert az a halhatatlanság tanulmányozása!
Mesmer szellemének nyilatkozata az ód hatásáról:
A médiumi írás a szellemvilággal való közlekedés látható jele, a szellem gondolatainak visszasugárzása. A gondolatok a szellem ódvibrációi.
Minden lelki jelenség, mint: szeretet, rokonszenv, gyűlölet, ellenszenv, bátorság, félelem stb. valamint sok betegségi tünet ódvibráción alapul. Ezeket mind a szellemek, emberek, állatok, növények, ásványok és a világosság ódvibrációi idézik elő. Aki e törvényeket kutatja és megismeri, az mindent tud. A gonosz szellemből eredő ódvibrációk bűnnel és átokkal vannak terhelve, A szónak, beszédnek és éneknek megvan a maga ódvibrációja. Az átoknak megvan a maga hosszan tartó káros ódvibrációja nemzedékről nemzedékre, mert a kimondott szó, vibráció tovább terjed, mindig gonosz, kártékony szellemeket vonzva, kik az átok szavait tettre váltják. Tartós, jó hatású az áldás szavai is, mert a szeretet szava vibrációjával magas szellemeket vonz, kik a jó művet befejezik. Krisztusnak egy szava gonosz szellemeket űzött el. A szavakban rejlő ódvibráció ereje tény, amiből azt is láthatjátok, milyen hatalmas ereje van az imának.
Forró ódvibrációk, Merkúrbeli és alacsonyabb földi szellemekből és gonosz emberekből, ezek haragot, rossz hangulatot idéznek elő.
Meleg ódvibrációk Jupiter-szellemekből és jó földi szellemekből és emberekből, amelyek örömet és jóérzést keltenek.
Hűvös órvibrációk a Hold-szellemekből és szerencsétlen földi szellemekből/emberekből, ezek szomorúságot és fájdalmat okoznak.
Hideg ódvibrációk Mars-szellemekből és tisztátalan földi szellemekből/emberekből, amelyek kegyetlenséget és undort gerjesztenek.
Feszülékeny /expanzív/ ódvibrációk Vénusz-szellemekből, tiszta földi szellemekből és emberekből, ezek szeretetet és rokonszenvet ébresztenek.
Összehúzó /kontraktív/ ódvibrációk Szaturnusz-szellemekből, erős akaratú szellemekből és emberekből, melyek akaraterőt és önfejűséget keltenek.
Nemleges /negatív/ ódvibrációk a naprendszer összes alacsony szellemeiből és alacsony lelkületű földi emberekből, akik hitetlenséget terjesztenek.
Tevőleges /pozitív/ ódvibrációk Napszellemekből és a Föld legjobb szellemeiből/embereiből, ezek hitet és bizalmat ébresztenek.
Az ódoknak gyógyító tulajdonságai is vannak, amiket a homöopatia dinamikus erőivel lehetne összehasonlítani.
Villamosság – delejesség: A villamosság a delejesség ellenereje. A magasabb napkörökben, ahol minden ellentét megszűnik; a delejesség teljesen feloldja a villamosságot.
B. János nyilatkozata:
Régen múlt, amikor a Földön meghaltam és a szellemvilágban felébredtem, de csak nemrégen érzem szellemi újjászületésemet, csak azóta, hogy a légkörökön át vezető hosszú út után e szférát elértem. Életemből mindenki okulására elmondom a következőket:
Jólelkű szüleim sok gondot fordítottak nevelésemre. Előre törekvő, fáradhatatlan szellemű ifjú lettem, a teológiát választottam a református egyházban. A legbuzgóbb tanulmányaim közepette, szellememet a kétkedés és tépelődés hozta forrongásba. Sok dolog nem volt előttem világos. Prédikációm közben gyakran úgy éreztem, mintha magamban nevettem volna s mintha egy gúnyos hang szólt volna: hallgass, hiszen magad sem hiszed azt, amit mondasz! A kételkedésnek ezt a rettenetes belső harcát senki se sejtette. Imával végre legyőztem ezt a démont. Súlyos szenvedés és keserves megpróbáltatások térítettek vissza Istenhez.
Halálom után még nem kevés emberi előítélet tapadt hozzám, melynek letisztítása sok fáradtságomba került. A Földön igen nagyra becsültek, ez nekem kissé a fejembe szállt. Mint szellem azonban beláttam, hogy sokkal jelentéktelenebb vagyok, mint amilyennek tisztelőim tartottak. Azt vártam, hogy a mennyországba jutok, hol Isten fényét és angyalait láthatom. Alázatosan kellett belátnom, hogy még nagyon messze vagyok ettől a mennyországtól. Mert Isten igéjét nemcsak prédikálni, hanem átérezni és gyakorolni is kell.
Ó ember, bármilyen szent és jó légy is, sohase tartsd magad elég jónak, mert a nagyravágyás, mint a kígyó, ott leselkedik szellemed valamely rejtekhelyén, hogy megrontson.
5. légköri gyűrű 4. szféra
Zene, tiszta szellemek, az emberszeretet és erkölcs hordozói. A Vénusz és a Szűz befolyása alatt.
A Beethoven, Bach, Mozart, Haydn, Wagner stb. szféráiban vagyunk; mindazokéban, kik a tiszta, magasabb zenét, a szellemszférák hangjait a földre hozták.
Azon kívül még azok a szellemek is itt vannak, kiknek működését a Földön az emberszeretet és magas erkölcs jellemzi.
Theodosius szellem nyilatkozata:
A keresztény tan első parancsolata: Az Isten és a felebarát iránti szeretet. A szellemtan ugyanezt tanítja. A keresztény tan szerint a szellemnek csak egyetlen rövid földi élete van, mely örökre eldönti, hogy a pokolba, a mennyországba, vagy a tisztítótűzbe kerül-e? A szellemtan szerint vége az örök kárhozatnak, a bukott szellemnek a testet öltések ciklusán kell magát keresztülküzdenie, míg arra a fokra ér, ahol testi születésre, szellemi fejlődése céljából nincs már többé szüksége és ahol a bűnhődésnek és tisztulásnak e lenyűgöző törvénye számára megszűnik. A haladás örök és a gonoszt végre legyőzi a szeretet.
Az orvosok az embernek csak a testét ismerik, szelleméről semmit sem tudnak. A szellem a testben gondolatok, érzések, emlékezés, öntudat és a lelkiismeret által jut kifejezésre. A tudomány ezeket a tulajdonságokat egyedül az érzékekre akarja visszavezetni. Hogyan magyarázhatók hát meg az emberek szellemi tehetségeinek óriási különbségei? Hol találunk az állatoknál öngyilkosságra és őrültségre? A lelki és szellemi dolgokat nem lehet mérés és mikroszkóp segítségével megtalálni. A szellem csak emberi testben ölthet testet, soha sem állati testben. Bármennyire elfajult is a szellem, a halhatatlanság lényege, a benne lévő isteni szikra elválasztja az állattól és emberi testbe, az egyéni életbe vonzza.
Egykor orvos voltam a Földön és ezeket a dolgokat komolyan tanulmányoztam. Kérem Istent, hogy ismét, mint orvost küldjön a Földre. Akkor ott új rendszert, a lelki delejes /psychiatr.-magnetikus/ gyógymódot akarom megalapítani. Célom lesz az elvadult embereket,, nem normálisokat, tébolyodottakat visszaadni az emberi társadalomnak; ehhez a hang és az összhang /harmónia/ erejét a fény és a színek erejét fogom, alkalmazni s azért vagyok ebben az isteni szférában, hogy ezeket tanulmányozzam.
5. légköri gyűrű 5. szféra
Költészet és az írás művészete. Imákat, áhítatot visz a Földre. A Nap és a Nyilas befolyása.
Itt a képzelet, a toll és a szó erejét találod. Shakespeare, Milton, Schiller és mindazoknak a költőknek szférája ez, kik tisztán idealisták voltak és nemcsak költők, hanem erényesek és nemes lelkűek is voltak. Minden költő öntudatlan médium, művei saját és idegen gondolatok vegyüléséből jönnek létre, megérzik és meghallják a hangokat, melyek őket környezik, azt mondják róluk, hogy élénk fantáziájuk van. A fantázia a szellemek gondolatainak tükröződése az emberek agyában.
Meseszép szféra ez! Az alakok világa, a világlelkek egyesülésének egyik helye. Itt ölt alakot a lelki princípium. A szellem megpillantja a halhatatlanságot a természetben, mindenféle formában; költői gondolatok cikáznak innen a Földre, melyek harmatcseppekként hullnak azoknak az embereknek a lelkére, kik magasabb szférába vágynak. Minden embernek vannak pillanatai, melyekben vágyódás fogja el ezután, amit túlvilágnak neveznek. Feltekint a csillagos égre és kérdi magában: Hová megyek?
Szép nyári estén kertedben, vagy az erdőben ülsz, gyönyörűen ragyognak a csillagok milliói, a Hold kísérteties árnyakat vet a folyó fodraira, szent csend és áhítat borul az éjre, ami visszhangra talál az emberben.
Boldog az, kit az éj fensége és szentsége megrezegtet, és aki az Alkotót imádva, megleli Őt a csillagok között; de jaj, annak, aki érzéketlenül szemléli mindezt, aki se nem tagad, se nem hisz, kit csak a Föld vonz, de az ég nem.
Ne félj ó ember, hanem örülj! A szellemi, a gondolkodó, a szerető az örökkévaló!
5. légköri gyűrű 6. szféra:
Művészet, a tehetségek szférája. Jupiter és a Halak befolyása.
Ebben a szférában képzik ki magukat a tehetségek. Innen küldenek le a Földre oly férfiakat, mint Phidias, Michel Angelo, Canova stb., hogy az embereket a magasabb művészet remekeivel Istenhez térítsék és hogy a magasztosról fogalmuk legyen. Itt a szépség tökéletes, mert szellemileg tiszta. Szellem csak ritkán ölt testet a Földön ebből a szférából, mert, bár különösen fog hangzani: a hús elrontja az igazi esztétikailag szépet és tökéletes.
Ismertetést e szférából nem tudunk adni a médium útján, hanem aforizmákat közlünk.
Aforizmák
-Várni tudni nagydolog.
- Hagyjátok meg a világ fiainak a maguk örömeit és ne szomorkodjatok, hogy nektek ezeket az élvezeteket nélkülöznetek kell. Örüljetek Istenben, ez az igazi örökké tartó öröm.
- Ember, ne zúgolódjál az élet árnyoldalai és szenvedései miatt, ha éj nem volna, nem volna olyan szép a nappal; nincs fény árnyék nélkül, nincs fájdalom nélkül öröm. Mi volna a nappal éj nélkül, a nap felhő nélkül? Elviselhetetlen egyformaság.
- Ha sohase éreztél volna fájdalmat, nem tudnád, mi az öröm.
- Az emberek már nem hisznek az isteni jelekben, de nemsokára nagy jelentőségű idők következnek a Földre. A büntető, az irgalmas, az igazságos Isten meg fog nyilvánulni a világnak és az embereket hinni kényszeríti. Az, amit az emberek csodának neveznek, isteni törvény.
- Bensőd templom legyen, amelyben menedéket találsz, elmélkedsz és imádkozol.
- Boldog az, akinek szíve és lelkiismerete tiszta és mindig nyugodtan tekinthet saját énjébe.
- Ember, szabadságért kiáltasz? Balga, tekints körül! Semmi és senki, egyetlen csillag sem szabad, minden megváltozhatatlan törvénynek engedelmeskedik. Egyedül Isten szabad. Semmi sem korlátlan, még a gondolatok sem; mindenütt átvághatatlan határokra találsz, melyeket őrültség erőszakkal áttörni akarni.
- Ember már halálos ítéletével születik.
- A születés különbözővé, a halál egyenlővé tesz; a születés fájdalom, a halál megváltás.
- Ha tudnád, milyen békét teremt az Istenbe vetett erős bizalom, sohase kételkednél; de a te gondolataid ide-oda csaponganak, miképpen volna jobb ez, vagy az ahelyett, hogy megelégednél azzal, amit Isten rendelt. A leghihetetlenebb kívánságokkal állsz elő, ezt vagy azt szeretnéd és boldogtalan vagy, ha kívánságod nem teljesül; ez önzés, az elégedetlenség gyötrelme. Adj hálát Istennek mindenért, elégedj meg azzal, amid van; alkalmazkodjál sorsodhoz, ebben bölcsesség rejlik.
- Ha azért mégy a templomba, hogy lássanak, jobb volna, ha otthon maradnál.
- Az igazi szeretet szűzies, fél a világ pompájától és a kíváncsi szemektől.
- Fátyol takarja az ember szemét, vannak azonban néhányan, kik előtt a szellemvilág nyitott könyv, ezek megmondhatják nektek, hogy miképp történik az átmenet a szellemvilágba.
- Ha az élet minden körülményei közt így tudsz szólni: „Ha Isten akarja, én is akarom”, tökéletes leszel.
- Ha azt akarod, hogy lelkedben béke legyen, arra törekedjél, hogy semmiféle kívánságod se legyen; végy köszönettel minden adományt Isten kezéből.
- Ne törd, fejedet a jövő eshetőségein s ne képzeld, hogy azokon valamit változtathatsz, mert az események Isten rendelése szerint következnek be. Bízzál mindent Istenre, bízz Benne.
- Gyenge az ember Isten felé való törekvésében, a földi élvezetek mindig visszahúzzák Istentől, míg a megpróbáltatások őt ismét visszatérítik Istenhez.
- Örüljetek a nélkülözéseknek és az élet fáradalmainak, mert akkor nem szeretitek annyira a Földet és könnyebben hagyjátok el, semmint a kéjelgők és tékozlók, kik az élet élvezeteit fenékig ürítették.
- Tarts lépést sorsoddal, ne szaladj előre, de ne is állj meg. Sohase beszélj azokról rosszat, kiknek arcát csókkal érintetted.
5. légköri gyűrű 7 szféra
Bemenet a 6. légköri gyűrűbe. Egyedül a Nap befolyása alatt.
Ez a szféra mindazoknak a szellemeknek gyülekező helye, akik a tökéletesség bizonyos fokát már elérték, és akiknek a 6. légköri gyűrűbe a bemenetel meg van engedve. Boldog szellemek serege megy fel innen magasabb szférákba, mások testet öltést, küldetést vállalnak a bolygókon és a Földön. Ebből a szférából a legjelesebb szellemek közölnek gondolatokat az embereknek. A testet öltés innen a Földre mindig nagy áldozat, melyet a szellemek Isten iránti szeretetből hoznak földi testvéreiknek.
6. légköri gyűrű mind a 7 szférájában a Nap és a Jupiter uralkodik
7. légköri gyűrű mind a 7 szférájában
A duálok találkozása, és együtt mennek a napkörbe, - családi egyesülések, akik szellemi kapcsolatban álltak önzetlen szeretettel, a földi szülői, testvéri, gyermeki viszony itt teljesen megszűnik, - oktatás, -
Igazak és jók szférája, - missziók, védőszellemek, - gyermekek/angyalok szférája, akik 7 éves koruk előtt meghaltak.
Ágoston: Kedves tanítványom! Most már a célhoz értünk! Immár tudod, mi vár rád, azt is tudod, hogy minden ember bukott szellem, kinek vezekelnie és feladatát be kell töltenie a Földön. Tudod, hogy senki sem kárhozik el, tehát te se kárhoztass senkit. Ismered a hatalmakat, melyek téged rosszra csábítanak és azokat is, amelyek jóra ösztönöznek; menj fiam, lépj a törvény útjára, mely azt parancsolja: Szeresd Istent mindenek felett és felebarátodat, mint önmagadat!
Forrás:
SZFÉRÁK a Föld és a Nap között
Közli: Ágoston Szellem, Báró Vay Adelma médium útján
Kiadja a Szellemi Búvárok Pesti Egylete, 1925.
Összeállította: Farkas Viola
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Pontos idő
Mai névnapos
Ma 2019. május 20. hétfő,
Bernát, Felícia napja van.
Holnap Konstantin napja lesz.
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
20/05/2019 10:27
Szép napot kívánok! smiley

Manon
20/05/2019 08:16
Szép reggelt mindenkinek! smiley

KiberFeri
20/05/2019 08:00
Változó a május! De én kívánok mindenkinek kellemes napot.

Helen Bereg
19/05/2019 14:25
Szép délutánt Mindenkinek!

hzsike
19/05/2019 13:45
Szépséges napot mindenkinek! smiley

reitinger jolan
19/05/2019 12:47
Sziasztok, szép napot mindenkinek smiley

Manon
19/05/2019 10:00
Szép napot mindenkinek! Sziasztok Ica, Feri, Sancho! smiley

Helen Bereg
19/05/2019 09:12
Csodálatos vasárnapot Mindenkinek!

KiberFeri
19/05/2019 08:32
Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

Sancho
19/05/2019 08:31
Szép vasárnapot mindenkinek! smiley

vali75
18/05/2019 20:06
Szép estét kívánok! smiley

KiberFeri
18/05/2019 08:40
Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

Manon
18/05/2019 07:51
Szép reggelt mindenkinek! smiley

orok szerelem55
17/05/2019 20:45
Kellemes, szép estét és jó éjszakát kívánok Mindenkinek smiley

vali75
17/05/2019 20:21
Szép estét kívánok! smiley

Archívum
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes