Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 20 2024 13:43:42
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 6
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,200
Nem aktiváltak: 1
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
A női hiúság, avagy miért nézik bugyutának az idős embereket?


Az internet nagyon jó szórakozást, kikapcsolódást nyújt az idős embereknek is. Megvallom magam is elég sok időt töltök a számítógép előtt. Nem vagyok semmi jónak elrontója, így ha valami megkönnyíti az életemet bizony szívesen igénybe veszem az internet adta lehetőségeket.
Néhai férjem számomra haszontalan műszaki jellegű könyveit, igaz a lányom segítségével feldobtam az internetre. Egy töredékét sikerült is eladnom, igaz jóval áron alul, de legalább nem foglalja a könyvespolcon a helyet. A vevőkkel általában Budapesten találkoztam. A könyvek cipelésébe kicsit még meg is erősödtem. Néha csak a postáig vittem a könyveket, ha nagyon messziről jelentkezett a vevő. Azt vagy a neten vagy telefonon megbeszéltük, hogy milyen drága a csomagfeladás, ezért a legolcsóbb módszert választottuk. Pláne ha előre átutalta a vevő a könyv árát, rettegtem, hogy megkapta-e a könyvet mindaddig, míg meg nem írta, hogy rendben megérkezett a könyv. Szerencsére elég megbízható a Magyar Posta, mert semmi problémám nem akadt.
Aztán merészebb lettem, mert „megtanultam” a bankban egy igen kedves alkalmazottól, hogy hogyan kell a netbankot használni. Így ha elfelejtek befizetni valamit, pár kattintással elintézem. Igaz, pénzbe kerül.
Tovább fokoztam a merészséget és rájöttem, hogy vásárolni is lehet a neten. Például állateledelb ől elég sok fogy. A két cicám a kertből is bejár a macskaalomba. A labrador is sokat eszik. Köztudomású hogy az állateledelek és a macskaalom is elég nehéz, ezért egy hónapban egyszer megrendelek mindent, átutalom és házhoz szállítják, méghozzá ingyen, egy bizonyos értékhatár fölött. Ez nagyon hasznos, mivel autóm nincs.
Rendeltem már cipőket, ruhafélét, könyvet interneten, sőt még építőanyagot is. A cipőt az egyik vezető cipőkereskedő ingyen szállítja, az összeghatártól függetlenül. Őket szeretem a legjobban. Könyvet többször rendeltem már, de fene tudja miért, szinte többe kerül a szállítás , mint maga könyv. Ezért megrendelem és beszaladok érte egy budapesti könyvesboltba.
Az ismeretlen helyekről inkább szállításkor fizetek a futárnak.
Most jön a hiúság. Mint általában a nők, én is állandóan fogyókúrázom. Ezt sajnos „emilben” sem lehet megírni senkinek, mert abban a pillanatban felugrik egy ablak, egy –két csalhatatlan, méregdrága fogyasztószerrel. A párom ugyan megmondta, hogy így szeret, ahogy vagyok, és egyáltalán nem vagyok kövér, de nem hittem neki és megrendeltem valamit, amitől Angelina Joli is jól lefogyott (ő talán korábban sem volt túlsúlyos, de ezt nem gondoltam végig) Igaz mutattak még néhány fényképet magyar háziasszonyokról is, ilyen volt-ilyen lett címmel és egy csomó hozzászólást, melyben tömjénezik a fogyasztószert. Egy bátortalan hang is megszólal, hogy használt-e már valakinek? Választ is kap rá: Hát persze és vissza is lehet küldeni. ( Igen valamilyen soha nem hallott helyre,Wilmingtonba például . No, én mindezt sem gondoltam végig, a csodás fogyiszertől híztam egy kilót. Soha többé semmi ilyent!
Termék bemutatókra még mindig hívják az idősebbeket, lehetőleg valamilyen, többféle nyavalya gyógyítására alkalmas lámpával, edénnyel, matraccal, masszázsfotellel. Legutóbb 3 havi C vitamint ígértek, a „látogatásért” cserébe…
Most jön a csúcs. Levelet hozott a posta. Egyenesen Wiener Neustadt-ból, elsőbbséggel.
Nem kell sehová menni, telefonon lehet rendelni , négy napig napi 3 órában. Mindez egy személyes hangú levélből derül ki, melyben a keresztnevemen szólít az írója „ Fogadja tőlem, Ausztriából Bécsújhelyről sok szeretettel ezt a levelet”. Ez után elmeséli, hogy 10-15 év múlva biztosra vehető egy térdprotézis, ha nem rendelek egy fél kiló titkos német recept alapján készült gélt 7990 Ft helyett, most 4990 Ft-ért. Kapok mellé még egy pár mágneses talpbetétet és egy Q10 arckrémet is. Fényképpel van minden illusztrálva és a készlet erejéig 3333 Ft-ért rendelhető tisztítókoncentrátum, ami a foltos függönyök mosója, de a levéltetveket is elpusztítja egy életre a szobanövényeknél, kutya szőrét (Bichon bolognese) csak ezzel mossák. És különleges hatása van a mosott ruhákra is.
Vettem a fáradságot és rákerestem a neten a „termékekre”. A gél annyira titkos, hogy nincs meg! A talpbetétet és a Q 10-et ingyen adja. A koncentrátum pedig kapható az interneten a harmadáért.
A fiú,aki a levelet írta, nyomtatta, Ausztriában postára adta, rajta van a fb-n, nem az ismerőseim között.
A tanulópénzt én már megfizettem, remélem, aki elolvassa okul belőle!
Hozzászólások
kakukkmarci - October 10 2014 16:07:10
Kedves esprit!
Bizony a jó pap is holtig tanul.smiley
mamuszka - January 29 2015 15:05:24
Nagyon tanulságos, amiről beszámoltál.
Sajnos, velem is történt már hasonlóan bosszantó eset, de már az is trükk, hogy kisorsoltak, ajándékot kapok, ha elmegyek a termékbemutatóra - is gyakori.
Miért engedik ezt a hivatalos szervek?
Azt hiszem, érdemes elmondani mindenkinek, mert már hihetetlenül szemtelenek.
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 20. Saturday,
Konrád, Tivadar napja van.
Holnap Konrád napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Murak Tibor
19/04/2024 18:57
Annyira megváltozott itt most minden kedves Szerzőtársak. Mi történt? Ki szerettem volna egészíteni az írásomat és nem tudom, képet szerettem volna feltenni és nem tudok.
vali75
17/04/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
Murak Tibor
16/04/2024 18:40
Jó estét kívánok, szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
14/04/2024 07:16
Jó reggelt kívánok! Tibor boldog névnapot! smiley
vali75
10/04/2024 06:31
Jó reggelt kívánok! Boldog névnapot kívánok Zsolt!
vali75
04/04/2024 07:17
Jó reggelt kívánok!
vali75
31/03/2024 08:56
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!
vali75
29/03/2024 11:55
Kedves Dávid! Nem küldtek verset, naponta többször nèztem, csak az utóbbi nèhàny napban.
Szollosi David
22/03/2024 01:16
Március 10 óta nem küldtek be verset???
Wino
18/03/2024 01:35
Jó pihenést mindenkinek!
vali75
09/03/2024 12:28
Szép napot kívanok! smiley
vali75
07/03/2024 06:24
Jó reggelt kívánok! smiley
rapista
05/03/2024 00:47
Jó éjt!
vali75
04/03/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes