Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 19 2024 22:14:53
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 8
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,200
Nem aktiváltak: 1
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Farsangi fánk Tündi módra!




Elfoglalta a konyhát. Az asztalon egy malomkő nagyságú szakácskönyv. Hogy honnan szedte, fogalmam sincs. A nyakában egy gyönyörű fehér kötény, haja összefogva, fehér fityula díszeleg rajta. Lapoz, keresi a fánk receptjét. Őrült sebességgel, és látom, hogy kezdi elveszíteni a türelmét. Egyáltalán csodálkozom azon, hogy ilyen nagy fába vágta a fejszéjét...de gondolom a szerelem, az Ádám iránt érzett szerelem csodákra képes, de azért ekkorára? Ezt kétlem viszont. Sajnos szóvá kell tennem neki bármennyire is szeretem Őt, mert Ő az ihletem.
- Tündikém mi a jó istent csinálsz? - és körbejárom az asztalon a könyvet.
- Nem látod? Vedd fel az összes szemüvegedet, fánkot sütök. Farsang ideje van, február hava. Ennyit sem tudsz?Mit tudsz Te már úgy egyébként vénségedre? - és szorgosan dolgozik.
- Biztos, hogy meg tudod sütni? Ádám hol van? A szerelmed, a mindened, a kedvesed, majd a leendő örökbe fogadandó gyermeketek apukája? - csak megjátssza az eszét Ádám előtt...
- A franc ami megeszi ezt a könyvet! Nem értem, hogy mit ír! Lessél már bele légy szíves magyarul van ez egyáltalán? Mi a túrót kell itt csinálnom? Dögöljek meg, ha értem!
- Na hiszen Tündi jótól kérdezel ilyet! Azt hiszed, hogy én értem? Egy nagy frászt. Ez az első mondat biztos, hogy németül van, ezen a nyelven pedig nem tudok. Egyszer beíratkoztam egy tanfolyamra még fiatal koromban, azt mondta a tanárom, hogy gyorsan íratkozzak ki, mert soha a büdös életben nem tanulok meg németül. Ő nem kínlódik velem, mert nincs nyelvérzékem. Hallottál Te már ilyet? - és olvasnám tovább a receptet, de megint csak akadályba ütközöm.
- Na mi van kedvesem, már olvasni sem tudsz? Pedig egyértelműen le van írva, csak én nem értem. MI az, hogy szalagos fánk? És hol a szalag? Ha most nem fájna a térded, leküldenélek szalagért. Persze, hogy világoskékért, mert az a kedvenc színünk. Jó, nem lesz rajta szalag, ott egye meg a fene! Biztos, hogy elnézi nekem Ádám a zöldszeműm, mert ő engem szeret, nem pedig a fánkot.
- Na, ahogy elnézlek téged, azt a fánkot amit te készítesz, biztos, hogy nem fogja szeretni, na de azt sem amit én. Hát jól van, akkor így járt. Különben is hol van Ádám? - kérdeztem most már én is idegesen.
- Hol van, hol van, hát lement a közértbe a fánkhoz töltelékért. Mert azt meg is kell tölteni ha nem tudnád te ostoba! Nem zabáltál még a metró aluljáróban különböző cukorbevonatokkal elkészített fánkot? Dehogynem! Csak tovább nem gondolkodtál, hogy hogyan is készülhet az! Mert csak teletömted vele a képed és élvezted az ízeket! Van pedig mesébe illő, vanilia, puncs, csoki, na ugye...,hogy emlékszel, na én ilyet fogok most szerkeszteni, csak finomabbat mint azok! - mondja Tündi ingerülten és levágja a fityulát a fejéről idegességében. Mindjárt a kötény következik, ha egyáltalán marad belőle egy picinyke folt. Ennyire már ismerem. Olvassa a könyvet, de továbbra sem érti. Következik a kötény! Darabokra tépi, a haja az égnek áll, és az őrület szikrái tombolnak szép szemeiben.
Mitévő legyek, nem tudok neki segíteni sajnos! De azt tudom konstatálni, hogy a konyha pult terítve liszttel, tojással úgy, hogy nincs már egy szabad tiszta felület sem! Az olaj mindent beborít, még a konyha talaját is! Na jól van, jól nézünk ki!
- Na figyelj Tündi! Van itt egy magyar szó: élesztő. Az hol van, ugyanis az is kell bele! - mondanám Tündinek az okosságot...erre majdhogynem fellök, és rám ordít!
- Élesztő nem kell! Különben is mi az, hogy élesztő! Soha a büdös életben nem hallottam még ezt a szót, ez neked magyar? Te tiszta hülye vagy? Jó, eddig jutottam a sütésben, fejezd be a művemet, ha ilyen okos vagy! Nem érdekel tovább a fánk - és ott hagy! Leül tv-t nézni! Bravó!
- Ha már olyan jól elvégezted ezt a munkát Tündikém, légy szíves rendelj egy vizes takarítógépet, mert ezt a dzsuvát én ugyan fel nem takarítom, csupa olaj minden!
Már veszi is elő a kis dögöt, hogy hívja a takarítócéget, ekkor nyit be Ádám. Arcán széles mosoly, szerelmes pillantás a Tündikéjére, virágcsokrok mindkettőnknek és tálal. A nappaliban - mert konstatálja a konyha állapotát -
Terülj, terül asztalkám, és megannyi finom fánk kerül az asztalunkra...
- Jó étvágyat csajszikáim, megegyétek ám mindet egy darabig, én pedig rendbe teszem a konyhát, mert látom, hogy a szándék megvolt, az, hogy nem sikerült és már boritékoltam magamnak előre, mindjárt hozza a postás a levelet...de nem baj, majd a következő...vagy a következő életünkben, ha hinnénk benne. - mondta és pillanatok alatt rendet tett a konyhában.
Mi pedig Tündivel mint aki jól végezte dolgát bezabáltuk az összes fánkot a franc sem tudja már, hogy mennyi volt, ki számolta azt, hiszen volt pudingos, lekváros, málnás, szamócás...de hogy a fotelból délig fel nem tudunk állni az biztos...ja, de szalagos nem volt, úgy látszik azt Ádám sem kapott...
Hozzászólások
Tiberius - March 20 2017 11:55:52
Kedves Évi !
Érdekes trténet a fánkrol
Szeretettel
Tibor
gyongyszem555 - March 20 2017 13:11:00
Kedves Tibor!
Köszönöm, hogy olvastál.

Szeretettel: Évi
Kapolyi Gyorgy - March 20 2017 19:42:26
Kedves Évi.

Jó kis fánkos történet, enni sokkal kellemesebb, mint csinálni.
De a végén minden jóra fordult, és teljes siker!
Szeretettel.
gyuri
gyongyszem555 - March 20 2017 23:46:26
Kedves Gyuri!
Köszönöm szépen, hogy olvastál. <3

Szeretettel: Évi
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 19. Friday,
Emma napja van.
Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Murak Tibor
19/04/2024 18:57
Annyira megváltozott itt most minden kedves Szerzőtársak. Mi történt? Ki szerettem volna egészíteni az írásomat és nem tudom, képet szerettem volna feltenni és nem tudok.
vali75
17/04/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
Murak Tibor
16/04/2024 18:40
Jó estét kívánok, szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
14/04/2024 07:16
Jó reggelt kívánok! Tibor boldog névnapot! smiley
vali75
10/04/2024 06:31
Jó reggelt kívánok! Boldog névnapot kívánok Zsolt!
vali75
04/04/2024 07:17
Jó reggelt kívánok!
vali75
31/03/2024 08:56
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!
vali75
29/03/2024 11:55
Kedves Dávid! Nem küldtek verset, naponta többször nèztem, csak az utóbbi nèhàny napban.
Szollosi David
22/03/2024 01:16
Március 10 óta nem küldtek be verset???
Wino
18/03/2024 01:35
Jó pihenést mindenkinek!
vali75
09/03/2024 12:28
Szép napot kívanok! smiley
vali75
07/03/2024 06:24
Jó reggelt kívánok! smiley
rapista
05/03/2024 00:47
Jó éjt!
vali75
04/03/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes