Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 25 2024 06:35:31
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 5
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,202
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Én ezt rohadtul nem értem...



-Egy - két, fővárosi - kórház valamelyik osztálya, mindegy is, hogy melyik a történet szempontjából. Két idősödő hölgy párbeszédét fogta a "radarom" tovább adom, hátha Te megérted Tündi.
- Jól van, nyomd a szöveget kedvesem, igencsak elcsodálkoztam én is bizonyos dolgokon a napokban, de mindig tanul az ember, vagy nem! Na ez a vagy nem kategória nálam, de majd erről később! Hallgatlak! - mondja Tündi és dönti magába a nedűt. Nem pia - mert azt már nem szereti - hanem kávé helyett kapucsínó, de jó sok!
- Idézem Tündikém a párbeszédet!
"Mondd Rózsikám, te meg vagy elégedve ezzel a kórházzal? Azt mondják ott a faluban, hogy ez a legpucosabb -hmmm. hogy lehet egy kórház "puccos"?! - itt a fővárosban?
Hagyd el Rozikám, nem hiszek én ezeknek sem! Felírják nekem a rahedli gyógyszert, én mindig elolvasom a tacepao hosszúságú betegtájékoztatót, na hallod, annyi mellékhatás, a rosseb aki beszedi, dobom ki a kukába az egészet! Itt a kórházban sem veszem be, pedig itt azt sem tudom, hogy mit kapok, nincs tacepao, de én szkeptikus vagyok!
Én is így cselekszem Rózsa, engem ugyan nem mérgeznek "ezek itten" a hülyeségeikkel, lefogadom, hogy azt sem tudják, hogy mik lehetnek a mellékhatások! Én ugyan be nem veszem! Ezek se jobbak, mint az én körzeti orvosom ott vidéken a kis falunkban. Az sem érti meg, hogy ne írjon fel nekem olyan gyógyszert, ami nekem árt. Hiába mond ő nekem akármit, én tudom a magam igazát, azon nem változtathat senki! Már alig várom, hogy kinn legyek a kórház kapuján útban hazafelé! Majd betérek én Ágikámhoz a jósnőhöz, az mindig megmondja a frankót, hogy mi a bajom, milyen "gyógyszer" kell a bajaimra. Az sem használ, de legalább benne megbízom! Megy nyavalya többé abba "puccos kórházba", nem tudnak ott semmit!"
- Érted Te ezt Tündi? Miért ilyen bizalmatlanok egyes emberek? Egyáltalán miért fordulnak az ilyenek az orvoshoz? Lesajnálják az orvos döntését, szaktudását, ostobák a végtelenségig, miért fordul az ilyen ember orvoshoz?
- Nem tudom kedvesem, de nem is gondolkodom ezen, mert csak megfájdul a fejem. Itt vagy például Te. Te naiv vagy, te aztán mindent elhiszel, tudod, hogy ez sem jó? Mert átvernek, igen, átdobnak mint azt a bizonyosat a palánkon. És amikor pofára esel, igen, oda bele, csodálkozol. - mondja Tündi kegyetlenül a képembe vágva az igazságot.
- Jól van, de most nem erről van szó! Miről ugatsz nekem? Miért bizalmatlanok az emberek az orvosokkal szemben? Ez egyszerű, érthető kérdés, nem? Megfájdult tőled a fejem.
- Vegyél be! Mit is? Várj! Adom a gyógyszert! - csak áttanulmányozom a tacepaót, hogy melyik lesz a legjobb neked, igen neked is, mert féltem az egészségedet! Kinek fogok én diktálni, ha megpadlózol megint?
- Jól van, de siess, mert szétpattan az agyam!
- Jól van ne sürgess, már a tizedik fájdalomcsillapítónál járok és nem találom a neked megfelelőt. Mert annyi mellékhatása van mindegyiknek, hogy ha egy fél is igaz rád nézve, már nem élsz! - mondja Tündi dobálva kifelé a kukába a gyógyszereket.
Elgondolkodom. Tényleg, miért is fáj nekem a fejem? Egyáltalán hogy jut eszembe fájdalomcsillapítót kérni ettől a hülyétől? Hiszen tegnap beszedte az összeset, amikor haza értünk a tanulmányutunkról. Csak kiment a filkójából, hogy melyiket is vette be fájdalomcsillapító gyanánt? Hiszen nem volt otthon egy sem! Na de akkor honnan van ez a sok gyógyszer? Nagyon furcsán néz ki most Tündi, békén is hagyom, hadd üljön a tacepaó hegyek között, nekem már a látványától elmúlt a fejfájásom. Hát ennyi! Ugyanigy járt a két öreglány is! Elfáradtak, el nagyon a gyógyszerek kiválogatásában és úgy döntöttek mint Tündi! Nem kell gyógyszer, főleg az nem amit a doki ír fel! Majd a jósnő!
Hozzászólások
Menda - April 25 2017 19:05:59
Kedves Évi!

Vidám írásod olvasva rájöttem, hogy se gyógyszer, se jósnő. Én az utóbbiakban még annyira sem hiszek, mint a gyógyszerek gyógyító hatásában. Talán az egészséges életmód lenne célravezető, de hát azt nagyon nehéz betartani egy életen át, meg hát valamiben meg kell halni mindnyájunknak. smiley Tetszett e prózai alkotásod is!

Üdv. Melinda
gyongyszem555 - April 25 2017 19:28:34
Ica kedves! Úgy gondolom, hogy igazad van, hiszen orvosok és orvosok között különbség van. (Aki kettessel végzi el az egyetemet ő is operálhat). A nyakló nélkül felírt antidepresszánsokról nem tudok nyilatkozni, amit tudok róla: "Az antidepresszáns célja, hogy megváltoztassa az agyban a kémiai anyagok egyensúlyát, de ennek a változtatásnak vannak mellékhatása" ennek megítéléséhez szerinte egy szakmailag KIVÁLÓ pszichiáterre van szükség. aki teljes felelőssége tudatában dönt. És úgy gondolom, hogy ez tényleg igaz a lelki betegségekre, de nem a szerviekre.

Köszönöm megtisztelő figyelmedet.
Szeretettel: Évismiley
gyongyszem555 - April 25 2017 19:32:51
Melinda kedves!
Igazad van, ami a megelőzést illeti, nyilván aki úgy él, élt - vagy netán olyan géneket örökölt -, hogy makk egészséges maradt, nincs szüksége a mérgekre, melyek a gyógyszerekben vannak semmilyen szinten, az szerencsés ember. De véleményem szerint ők vannak kevesebben. Aki pedig a gyógyszerekre - a megfelelő - kényszerül, annak hinni kell az orvosában, mert attól várja a gyógyulást.

Köszönöm megtisztelő figyelmedet.
Szeretettel: Évi
Tiberius - April 26 2017 19:09:44
Kedves Évi !
Szerencsémre én egyikben sem hiszek,szeretettel olvastalak
Tibor
gyongyszem555 - April 27 2017 03:00:38
Ennek végtelenül örülök kedves Tibor, hiszen Te akkor makkegészséges vagy, ritka géneket örököltél. Igy evidens a hitetlenséged!

Köszönöm, hogy olvastál.
Szeretettel: Évismileysmileysmiley
Kapolyi Noemi - April 27 2017 18:01:27
Kedves Gyöngyszem,

Jó kis történetedhez gratulálok. Egyet kell értsek a génekkel kapcsolatos gondolattal, mert vannak olyan bajaim, amik mellett hiába, csak beszedem a bogyót és akkor nem ugrál a szívem és jól vagyok smiley antidepresszánsokat meg szerencsére nem kell szedjek. És hát fontos hogy a körzeti nagy tudású és jó orvos legyen, ebből pedig nagy a hiány, nálunk remek de ez ritkaság.
gyongyszem555 - April 28 2017 00:00:58
Az jó kedves Noémi, ha olyan gyógyszert kaptál, amely megfegyelmezi a rakoncátlan szívedet. Én is túl vagyok két kórházi "élményen", hogy a szívritmust megfelelő irányban szabályozni tudják az orvosok Köszönöm, hogy olvastál..
.

Évismileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 25. Thursday,
Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
vali75
23/04/2024 18:20
Szép napot kívánok! smiley
Murak Tibor
22/04/2024 20:42
Szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
22/04/2024 19:32
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
22/04/2024 18:05
Szépséges délutánt mindenkinek! smiley
vali75
21/04/2024 23:18
Jó éjszakát kívánok!
rapista
21/04/2024 19:18
Jó éjt! Holnap jövök!
vali75
21/04/2024 19:14
Szia István! Örömmel làtlak újra az oldalon. Remélem jól vagytok. smiley
vali75
21/04/2024 19:09
Szia Tibor! Írok pü-t.
rapista
21/04/2024 19:08
Visszaállt! Valika! Köszönöm szépen! üdv
rapista
21/04/2024 19:07
Hová lettek a bejegyzéseim?
rapista
21/04/2024 19:04
Valika! Zszs nevet a prózánál nem tudom kiütni a novellám előtt! Valaki betagadt! Köszönöm szépen!
rapista
21/04/2024 18:43
Most küldök egyet! üdv
rapista
21/04/2024 18:37
Jó napot, lányok, fiúk!
Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes