Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 18 2024 08:13:46
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 2
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,200
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Lelki terror

Ágnes és Béla elég korán, fiatalon kötötték össze életüket, nagy szerelem volt közöttük. Érkeztek a gyerekek, szépen, boldogságban, szeretetben nevelték őket. Az erdő szélén laktak egy csodálatos emeletes kastélyszerű családi házban, amely még Béla öröksége volt. Ismerte a háznak minden zegzugát a pincétől a padlásig.
Ágnesnak nem kellett dolgoznia, ő vezette a háztartást és nevelte a gyerekeket, Béla pedig dolgozott. Olyan munkát is elvállalt - szolgálatot - ahol éjszaka is kellett dolgoznia. Ágnes megszokta ezt, nem félt egyedül a nagy házban - amely egyébként kísérteties volt az első perctől kezdve Ágnes számára - mert a gyerekei még otthon voltak. Akkor kezdődtek a gondok, amikor a gyerekek már kirepültek, önálló életet éltek a szüleiktől távol.

Ekkor már félt, félt egyedül maradni a házban, hiába mondta Bélának, hogy adják el, vagy csináljanak vele valamit, Béla hajthatatlan maradt mondván, ő nem hagyja el a családi örökséget. Megromlott a kapcsolatuk olyannyira, hogy napokig is egyedül hagyta asszonyát. Hogy szabadidejében mit csinált, csak a jó ég tudja, bár egy-egy jól értesült szomszéd pletykaszinten elárulta Áginak, hogy talán a férjének szeretője van, azért nem megy haza. Ági ebbe lelkileg belebetegedett, nem akarta elhinni és kérdőre vonta a férjét:
- Mondd kedvesem, miért dolgozol Te ennyit amennyit, soha nem vagy itthon, nincs szükségünk nekünk már erre a rengeteg pénzre, hisz már ketten maradtunk. Maradj itthon velem többször, tudod, hogy félek...és könnyeivel küszködve eleinte megpróbált uralkodni magán az asszony, de n em sikerült neki. Monumentális erővel tört fel belőle a zokogás és oda akart bújni a férjéhez egy kis vigaszért, de Béla majdhogynem ellökte magától.

- Most mit hisztizel, fejezd be! Tudod, hogy utálom, ha sírsz! Más nő örülne neki, ha ilyen jó módban élhet mint Te, nem kellene neki dolgoznia és mindig lenne pénze! Csönd legyen! Ebben a házban én parancsolok! Amig én vagyok a kenyérkereső, addig neked kuss van! - és magára hagyta az asszonyt!

Ági alig tudott felocsúdni, nem tudta, hogy mi történt a férjével, hiszen még soha nem beszélt vele így! Áginak nem volt senkije, a szülei meghaltak, még fiatal korában, Őt egy nagynénje nevelte, de már Ő is meghalt. Egyedül maradt, teljesen egyedül. A szomszédok sajnálták az asszonyt, aki soha nem panaszkodott, de mindíg ki volt sírva a szeme. A település körzeti megbízottjának, illetve annak feleségének feltűnt, hogy nincs valami rendben abban a házban és a házaspár körül. Köztudott volt, hogy Bélának voltak fiatalkori botlásai, talán még fiatalkorúak börtönében is ült csínytevései miatt. De miután megnősült, úgy nézett ki, hogy jó útra tért. Ági ezekről semmit nem tudott.

- Angéla - a körzeti megbízott felesége -, én figyelni fogom ezt a pasast, nekem roppant gyanús a viselkedése, és amit Te is mondasz, hogy Áginak mindíg ki van sírva a szeme...figyelni fogom.
- Én is ezt akartam kérni Tőled, mert nekem sem tetszik Béla. És elmondta férjének amit Béla életviteléről hallott a kis településen.
Béla már ott tartott, hogy egy hétig nem ment haza, totál magára hagyta az asszonyt. Ágnes nyugtatókon és altatókon élt, de minden éjjel hallotta a felette lévő szobából a lépteket. Nagyon félt, rettegett, olyannyira, hogy már napközben sem mert kimozdulni a szobájából.Tudta, érezte, hogy nem hallucinál, hiszen nem bolond, nem őrült meg, hiszen hallja a lépteket. Amikor egyszer végre egy hét végén otthon maradt Béla, szóvá tette neki az asszony, melyre könyörtelen és kegyetlen volt Béla reakciója:

- Baromság, meghülyültél, be kellene menned a pszichiátiára, ott majd nem hallanád a hangokat! - és nyúlt Béla a telefon után, hogy régi cimboráját egy pszichiátert felhívja.

- Nem, nem akarok bemenni, nem vagyok őrült! Szedek nyugtatókat, altatót, de azért mert félek ebben a házban egyedül...és zokogás törte meg az asszonyt. Majd elcsendesedett, és halkan kérte a férjét.
Ne tedd, hogy bezáratsz engem a pszichiátriára, ne tedd, csöndbe maradok, soha többé nem említem neked a gondjaimat, bajaimat, igérem - mondta az asszony könnyes szemét a férjére irányítva. Béla közönnyel,maró gúnnyal, szenvtelenül nézett a nő arcába.

- Jól van, de egy szót se halljak többé erről a baromságodról, megértetted? Most mennem kell, nem tudom, hogy mikor jövök haza, pihenj, szedd a gyógyszereidet, ki ne hagyj egy napot sem!

Eltávozott, ment a szeretőjéhez.
- Borbála, kedvesem, valamit, valami hathatósabbat kell kitalálnom, nem elég neki az, hogy éjszakánként visszatérek "kísérteni" és járkálok az emeleten, soha nem fog megőrülni! - mondta a szeretőjének és elkezdte róla lefejteni a melltartóját és a bugyiját...de valahogy Bori most ellenállt. Nem tetszett neki már ez az ötlet, amit egyébként együtt terveltek ki, sajnálta az asszonyt. Magára kapkodta gyorsan a ruháit és faképnél hagyta Bélát. Elszaladt a körzeti megbízotthoz és elmondta, töredelmesen bevallotta az igazságot...

A rendőr azonnal cselekedett. Minden lépését figyeltette Bélának, és amikor legközelebb ismét "kisérteni" ment haza, ők is kísérték. Videora vették, hangfelvétel készült a léptekről, melyek egy fél óráig tartottak. Amikor Béla lesétált az emeletről, kéjes vigyorral a képén (megdöglesz már végre, Te átkozott nőszemély!) fényárban úszott a kastély és kattant a Béla csuklóján a bilincs!
Ebben a pillanatban megjelent Ági ajtajában Ági, akit Borbála tartott az ölében, hogy megmutassa neki, hogy ki volt a betolakodó. Ági elveszítette az eszméletét, vége lett lelki erejének, beszállították a kórházba. Hónapokig tartott a kezelése, majd amikor meggyógyult, Borbála odaköltöztette magához, és együtt éltek.

Béla elkezdte letöltendő szabadságvesztését, soha többé nem árthatott az asszonynak, mert ezután már visszaeső lett, minden lépését figyelték...
Ági teljes mértékben felgyógyult és külföldre, ismeretlen helyre távoztak Borival.
Hozzászólások
Tiberius - August 04 2017 15:24:37
Kedves Évi !
Váratlan fordulat s az ilyen ritka,Ági nak szerencséje volt Borbálával.
A történet érdekfeszítő amihez szeretettel gratulálok
Tibor
gyongyszem555 - August 05 2017 09:06:47
Igen, kedves Tibor tényleg ritka a valóságban, de a képzelet szárnyal és nem szeretem a szomorú végkifejleteket.

Köszönöm, hogy olvastál.
Szeretettel: Évismiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 18. Thursday,
Andrea napja van.
Holnap Emma napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
17/04/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
Murak Tibor
16/04/2024 18:40
Jó estét kívánok, szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
14/04/2024 07:16
Jó reggelt kívánok! Tibor boldog névnapot! smiley
vali75
10/04/2024 06:31
Jó reggelt kívánok! Boldog névnapot kívánok Zsolt!
vali75
04/04/2024 07:17
Jó reggelt kívánok!
vali75
31/03/2024 08:56
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!
vali75
29/03/2024 11:55
Kedves Dávid! Nem küldtek verset, naponta többször nèztem, csak az utóbbi nèhàny napban.
Szollosi David
22/03/2024 01:16
Március 10 óta nem küldtek be verset???
Wino
18/03/2024 01:35
Jó pihenést mindenkinek!
vali75
09/03/2024 12:28
Szép napot kívanok! smiley
vali75
07/03/2024 06:24
Jó reggelt kívánok! smiley
rapista
05/03/2024 00:47
Jó éjt!
vali75
04/03/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
vali75
01/03/2024 15:08
Szép napot kívánok! smiley
2xistvn
21/02/2024 10:06
csodás napot "Napkorong"smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes