Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikFebruár 24 2020 13:08:02
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Kapcsolat
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 3
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,197
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Saját fotóalbumok
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Fórumtémák
Legújabb témák
Asszociáció.
Szerelem
Anagramma
Két rímelõ játéka
Minden ami jó... :)
Legnépszerűbb témák
Asszociáció. [10199]
Szótaglánc. [8524]
Földrajzi-né -l... [7724]
MÜFORDÍTÁS [4923]
Szerelem [3565]
Napkorong pályázat nyertesei.
Drogmentes életért
Hurrá nyaralunk!
Küldetésem van
1848-as szabadságharc
Pályázatok
Nem fizetõs pályázatok
Pályázatfigyelõ
Pályázatok
Online rádió
Lépésrádió online
Lépésrádió - Egy lépéssel közelebb hozzád
PageRank mérõ
Google PageRank
Vérmagyarok
Orosz T CsabaVérmagyarok- Taksony öregszik r11; mondta indulatosan Bulcsú horka a titkos tanácskozás közben r11; Csak akkor maradhatunk meg, ha folyamatosan adóztatjuk a nyugati országokat! Nem húzódhatunk vissza hegyeink mögé! Százszor is bizonyítottam, hogy vagyok olyan erõs, mint Taksony! Kemény kézre van szüksége Attila népének! Ki tart velem?
- Az õsi törvény szerint Gyevü vagy ahogy õk nevezik Géza lesz a következõ, de Taksony még fiatal. Nem korai még a fejedelemségrõl beszélni horka?-kérdezte Lél hatalmas kürtjét igazgatva.
- Bulcsúnak igaza van r11; kiáltott Súr vezér r11; Már elfelejtették a napnyugati kövér kalmárok, hogy kitõl rettegett minap Bizánc. Maholnap még az adójogunkat is elvitatják.
- Az már régen elveszett Súr! r11; mondta hûvösen Bulcsú r11; Aki magyar velem tart! Megleckéztetjük a fazékfejû vaslovasokat és az Ottó nevû arcátlan kutyát!
- Minden népemmel követlek horka!- kiáltott fel újra Súr.
- Én is megyek-, mondta Lél r11; de akkor is azt mondom, Taksonynak szólni kellene!
Tíz nap múlva együtt volt a sereg a Balaton partján, mintegy tízezer harcos. Bizánc és a Pireneusok leigázói a hírhedt r világnyargalókr1;. Taksony tudott a készülõdésrõl, de nem szólhatott közbe mert az Erdõelvi kabar lázadás lekötötte minden erejét. Annyit megtett, hogy Kerecseny táltost lóhalálában a sereg után küldte, hogy próbálja lebeszélni az esztelen Búlcsú horkát a csatáról. Bulcsú örömmel fogadta a vén táltost hiszen õ mindig látta a jövendõt.
- Ültess nyírfát öreg és egy fehér csõdört, áldozunk, hogy nagyra nõjön!
Kerecsen elültette a kis hajtást és megöntözte a csõdör vérével, majd azonnal szent transzba esett. A harcosok borzadva nézték a földön fetrengõ és érthetetlenül vartyogó öreget, de tudták, hogy ilyenkor az Iz-ekkel beszéli meg a jövendõt. Három óra múlva a táltos felpattant majd intett a horkának, hogy kövesse. Bulcsú odasietett az erdõ sûrûjébe törõ vénemberhez és izgatottan várta a magyari Isten válaszát.
- Varjak tépik ki a szíved horka r11; mondta csendesen a táltos r11; vér borítja be a sereged! Tégy le terveidrõl és vonulj Taksony segítségére a kabarok miatt.
- Taksony küldött vénember? r11; kérdezte gúnyosan Bulcsú r11; Soha ilyen erõs seregem nem volt. Ha ennyi követõm van mindig, akkor Bizánc már magyar terület lenne.
- Elbíztad magad, Bulcsú! Fehér galamb is volt az álmomban!
- Köszönöm atyám, hogy nem a sereg elõtt mondtad r11; mondta már szelíden a vezér, hiszen a fehér galamb biztossá teszi a jövõt r11; Kérlek, most térj vissza a bihari gyepükre. Értsd meg ha sikerül újra birkaként terelni a nyugati országokat gazdagabb és fényesebb lesz a magyar törzs mint valaha. Ilyen fejedelem kell, ha országot készítünk, de addig is nyargalni kell!
- Ottó erõs és hamarosan az egész nyugati világnak õ parancsol majd! Az Izek vigyázzák minden léptedet horka! r11; mondta könnyes szemmel az öreg.
- Attila lépett ki sírjából! Méltó vezére lenne a Magyarnak Árpád, urunk után. r11; motyogta a vén sámán az eldübörgõ sereg után bámulva.
Szinte veszteség nélkül ért a sereg a Lech folyó partjához. Útközben minden várost megdúltak és a csapat rohamosan gazdagodott, még a lovászfiúk is öt hat nyerget tudhattak a magukénak. Bulcsú összehívta a vezéreket amikor a távolban feltûnt Ottó serege akik a dúlások hallatán elébementek a magyar csapatoknak. Tombolt az augusztusi hõség. Lél minduntalan kaftánja újába törölgette izzadó homlokát. Bulcsú így szólt:
- Lél vezérnek úgyis melege van ezért minden népével a szemhatáron túl keljen át a folyón és támadja hátba a vasfazekat, hordó csapatokat. Súr, te most kelsz át néhány száz lovassal és kikémlelitek az ellent utána, pedig az õsi módon nyilazgatva elhúzzátok õket északnak amíg a fõsereg átvergõdik ezen a habzó pokolfolyón. Ausburg kapui elõtt egyesülünk, majd megkezdjük eme német rókák kifüstölését. A terv bevált. A kisszámú német sereg fejvesztve menekült a biztonságot nyújtó falak mögé. Bulcsú már az ostromhoz fogott volna, amikor megérkeztek Konrád báró követei.
- A báró azt ajánlja, hogy tedd le a fegyvert és menekülj, amíg lehet! Nem elég erõsek már a magyarok nyilai. Bizonyára nem tudod, hogy Nagyuratok Taksony jelenleg is tárgyalásban áll Ottó királlyal a keresztény tanok elterjesztéséért országotokban.
- Mit vartyog ez a kimosdatott béka? Méghogy a szabad magyarok egy kifeszített istenre cseréljék az Izeket? Ezt még Taksony sem merné megtenni. Megsértetted a vendég jogát a mérges nyelveddel! Takarodj, mielõtt karóra ültetlek!
- Vigyázz azzal a karóval horka! Nehogy te ficánkolj rajta hamarosan!
Súr nem bírta tovább és fokosával kissé ráhúzott a nagyszájú követre. Ez túl jól sikerült, mert a parlamenter feje érett dinnyeként hasadt ketté. A többi német uraság hanyatt homlok rohant ki a vezéri sátorból és meg sem álltak a város határáig. Vörös Konrád bosszankodva hallotta a követek beszámolóját és azonnali támadást vezényelt abban a hiszemben, hogy a magyar sereg másik fele még nem kelt át a folyón, hiszen a követek elmondták, hogy körülbelül mennyi lovat láttak.
Bulcsú elmosolyodott a hírtelen felhangzó dübörgés hallatán. Lóra ugrott és hatalmas r hújjr1; kiáltások közepette ellovagolt a sereg elõtt. A zoltánok kiadták az: Ijjat feszíts! r11; parancsot és iszonytató, gyilkos nyílvesszõ erdõt küldtek a német lovasok felé. Konrád azonban fiatal kora ellenére rengeteg hadban forgott és ismerte a magyar szokásokat ezért a csata elõtt megerõsíttette a harcosai nyakán és vállán lévõ bõrpáncélt acél lemezekkel. A lovakat hasonlóképpen. Így a gyilkosnak szánt vesszõfelhõ alig okozott kárt a német csapatokban. Annál inkább a magyarokban a súlyos vasas német lovasok. Amikor összerobbant a két sereg a hatalmas német lovak szinte legázolták a gyenge páncélzatú magyar harcosokat. Közelharcban a vaspáncél volt az eredményesebb. Szinte eldõlni látszott a csata az elsõ összecsapásnál, de Konrádnak valami nem tetszett ezért nem engedett a szorításból. Jól gondolta. Hírtelen a semmibõl hatalmas magyar csapat termett elõ és vezérük egy iszonyú kürtöt fújva ledarálta a német lovasság felét mivel azok a hátukon nem viseltek páncélt. Konrád megosztotta erejét és kétfelé támadott egyszerre. Bulcsú horka boszorkányosan gyors fokosa hatalmas erõvel lyukasztotta a német sisakokat. A magyar seregek rájöttek, hogy a kardok lesiklanak a német páncélokról, de a fokosok hegyes része kiválóan alkalmas a páncélok és sisakok bezúzására. Kiegyenlítõdtek az erõviszonyok. Mindössze egy lovon múlt a csata sikere. Amikor Bulcsú vezér beszakította a német vezér Konrád sisakját az a földreomlás közben belekapaszkodott a magyar horka lovának szíjaiba. A magyar ló nem bírta a vasas német súlyát és elesett maga alá temetve Bulcsú vezért. Ekkor a fáradt magyar seregen kitört a pánik és megindultak a folyó felé abban a hiszemben, hogy vezérük elesett és visszavonultak Hiába ugrott fel szinte azonnal Bulcsú, már csak néhányszáz magyar íjász és Lél valamint Sur vezérek maradtak körülötte. Szinte egy félóra alatt kiürült a mezõ csak a halottak és a német lovasok maradtak ott akik percek alatt legyûrték a néhány lovast és elfogták a magyar vezéreket.

Másnap az augsburgi vár ormáról három megkínzott, vérbe fagyott holttestet köszöntött a felkelõ nap. A folyó másik partján álló vezér nélkül maradt túlélõ sereg megvágva arcát megszaggatva ruháit tisztelgett a Vérmagyarok Uruszának Vér Bulcsú vezérnek Lélnek és Súrnak. A magyarhonba hazatérõ sereget folyamatos gyászdalai miatt r Gyászmagyaroknakr1; nevezte el Kerecseny táltos.
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 50% [1 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 50% [1 szavazat]
Jó 0% [Nincs értékelve]
Átlagos Átlagos 0% [Nincs értékelve]
Gyenge Gyenge 0% [Nincs értékelve]
Pontos idő
Mai névnapos
Ma 2020. február 24. hétfő,
Mátyás napja van.
Holnap Géza napja lesz.
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Manon
24/02/2020 08:13
Szép új hetet mindenkinek! smiley

KiberFeri
24/02/2020 07:31
Legyen kellemes a hetetek, ezt kívánom nektek!

Gyongy
23/02/2020 14:21
Kellemes délutánt Napkorong smiley

orok szerelem55
23/02/2020 11:04
Kellemes, szép vasárnapot kívánok Mindenkinek! smiley

Manon
23/02/2020 10:54
Kellemes pihenést mindenkinek!

Helen Bereg
22/02/2020 19:12
Szép estét Mindenkinek! smiley

Gyongy
22/02/2020 15:24
Kellemes, szép délutánt Napkorong smiley

hzsike
22/02/2020 11:06
Szépséges napot mindenkinek! smiley

Helen Bereg
22/02/2020 10:43
Csodás, tavaszias hétvégét Koronglakók! smiley

orok szerelem55
22/02/2020 10:30
Szép napot és kellemes hétvégét kívánok Mindenkinek! smiley

KiberFeri
22/02/2020 10:30
Kedves korong-lakóink és látogatóink, mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!

Helen Bereg
21/02/2020 19:18
Szép estét Mindenkinek! smiley

Gyongy
21/02/2020 12:52
Kellemes délutánt Napkorong smiley

KiberFeri
20/02/2020 08:46
Kellemes napot kívánok, kedves korongosok...

Manon
20/02/2020 08:19
Kellemes csütörtöki napot Napkorong!

Archívum
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes