Ünnepi menü
Írta: Marie Marel Dátum: November 02 2008 13:24:50
Gy

Egy tálon ananász, belseje kivájva,
kehelyként heverve töltelékét várja.
Teljes hír


Körben szép piros paradicsom ragyog,
középen szeletelt sajt-halom kucorog.
Rajta zöld bogyók kelletik magukat,
A vendégek bizony fenik rá fogukat...

Fûszerrel kevert finom vaj is akad,
kenyér-szeletkék süttetik hasukat.
Finom borocska kínáltatja magát,
vidítja egyben a vendégek hadát.

Mi jöhet ezután? Kezdõdik a trakta,
kedves atyámfia víg születésnapja!
A zsírban hússzelet billeg, irul-pirul,
illatától a gyomor nagyokat kordul.

Egy tálon ananász, belseje kivájva,
kehelyként heverve töltelékét várja.
Rendhagyó körítés, én úgy gondolom,
ízlik e, elfogy e, aggodalmaskodom.

Pezseg a hangulat, az idõ meg szalad.
Hátra már csak épp az édesség marad.
Forró barackok és hideg fagyi-halmok,
pergetett méz rajtuk, s olvadt csokirajzok.

Még egy cseppnyi fahéj, citromfû ágacskák,
sehogy sem lehet már fokozni tovább.
Nem is kell, kapós: azt hiszem, jól látom.
Nem maradt bizony semmi sem a tálon.
Marie Marel
(2008. július 25.)

(Hozzá tartozó recept:https://receptcsere.spaces.live.com/blog/cns!B6A10D40EDEB1A1C!226.entry) :-)