Fûszernövényes kiskertem
Írta: nagygabi Dátum: November 12 2008 04:34:35
T

Friss hajtásom hogy
legyen, a régit levágom,
megmosom összevágom,
s szépen megszárítom.


Teljes hír


Bazsalikom, szurokfû,
tárkony majoránna
borsikafû ,rozmaring
kell télen a spájzba.

Friss hajtásom hogy
legyen, a régit levágom,
megmosom összevágom,
s szépen megszárítom.

Jó lesz majd a pizzára,
pörköltbe, levesbe,
nem mehet el ettõl
senkinek a kedve.

Finom lesz az ételem,
ha ezeket használom,
de csak akkor, ha tudom
mihez mit kell adnom.

Pizzához a szurokfû
más néven oregánó.
Pörköltbe a borsika,
igen csak helytálló

Ha húst sütök, a rozmaringot
el nem hagyom mellõle,
majoránnát levesbe,
mártáshoz s , fõzelékbe.

Köménymagot ha krumplit fõzök,
s ha levesnek disznóhús lesz.
Bizony ki nem felejtem,
e fûszer is kell nekem!

S nézzük csak mi termett
még itt a kiskertbe,
Hát az üde bazsalikom,
a paradicsomos ételekbe.


Tökfõzelékbe kapor,
meg a túrós lepénybe.
borsmenta, fodormenta
lehet finom tea belõle.

Ezzel fûszeres kertecském
végéhez is értem
Mibõl lehet, cserepekbe
is teszek be kérem.

A konyha ablakába
beteszem én szépen,
s ha friss hajtás kell,
hát az is lesz a télen.