Fûszernövényes kiskertem
Írta: nagygabi Dátum: November 12 2008 04:34:35
T
Friss hajtásom hogy
legyen, a régit levágom,
megmosom összevágom,
s szépen megszárítom.
Teljes hír
Bazsalikom, szurokfû,
tárkony majoránna
borsikafû ,rozmaring
kell télen a spájzba.
Friss hajtásom hogy
legyen, a régit levágom,
megmosom összevágom,
s szépen megszárítom.
Jó lesz majd a pizzára,
pörköltbe, levesbe,
nem mehet el ettõl
senkinek a kedve.
Finom lesz az ételem,
ha ezeket használom,
de csak akkor, ha tudom
mihez mit kell adnom.
Pizzához a szurokfû
más néven oregánó.
Pörköltbe a borsika,
igen csak helytálló
Ha húst sütök, a rozmaringot
el nem hagyom mellõle,
majoránnát levesbe,
mártáshoz s , fõzelékbe.
Köménymagot ha krumplit fõzök,
s ha levesnek disznóhús lesz.
Bizony ki nem felejtem,
e fûszer is kell nekem!
S nézzük csak mi termett
még itt a kiskertbe,
Hát az üde bazsalikom,
a paradicsomos ételekbe.
Tökfõzelékbe kapor,
meg a túrós lepénybe.
borsmenta, fodormenta
lehet finom tea belõle.
Ezzel fûszeres kertecském
végéhez is értem
Mibõl lehet, cserepekbe
is teszek be kérem.
A konyha ablakába
beteszem én szépen,
s ha friss hajtás kell,
hát az is lesz a télen.