Recept IV.
Írta: Sancho Dátum: Május 18 2009 08:26:34
M

2 liter vízbe tegyél sertéscsontokat, jó sokat,
1-2 szál répát, gyökeret, zellert, sót s borsokat.
Enyhe tűzön főzzed, habját ha van szedd ki,
És ha készre főtt a hús a csonton, vedd ki.
Teljes hír


Húsgombóc leves keddre
2 liter vízbe tegyél sertéscsontokat, jó sokat,
1-2 szál répát, gyökeret, zellert, sót s borsokat.
Enyhe tűzön főzzed, habját ha van szedd ki,
És ha készre főtt a hús a csonton, vedd ki.
½ kg darált sertéshúshoz rakj 1 apróra vágott hagymát,
1 marék rizst is, sót, borsot és egy friss tyúkmonyát.
Gyúrd meg, majd közepes gombócokat formálj,
S főzd a csontlevesbe akkor, mikor forr már.
Citromlével ízlésnek dolgával savanyíts bele,
A tányérba tejfölt adj, így nem lesz híg a leve.
Csalán tea mindenre
Egy púpozott teáskanál fűre adunk,
Negyed liter, forró vizet, így teát kapunk.
Vese – és hólyaghomok képződése ellen,
Vizelet és székletpangásra, hogy napod jól teljen.
Epére, lépre, gyomorra, és vérnek tisztítója,
Érszűkületre, így kerülhető el a láb amputációja.
Eperbólé bulikra
½ kg mosott epret, 5 evőkanál cukorral szórj nyakon,
1 deci narancslikőrrel locsold le és fél órát hagyd az asztalon.
Kövesse ezt 1,5 liter fehérbor és egy üveg szóda,
Jég között tartsd hidegen, idd és jöhet az örömóda.