Receptek - Rántotta
Írta: RobagD Dátum: November 09 2011 09:33:04
V

Földarabolva a hagymát rakd az olajba, de lassan,
Mert ugye már forró az olaj, s kicsapódhat a kézre.
(Nem mondtam, de a tűzhelyet ekkor már a gyufával
meggyújtottuk, s lángol a rózsánk úgy, ahogyan kell.)

Teljes hír

Pont harminc deka kell a szalonnából vagy esetleg
kétfele osztva lehet bele ejteni egy kis adag meg-
füstöltet darabolva, s még ugyanannyit a főzött-
ből. De előtte szerezz hagymát, vöröset, meg
Vénusz olajból pár kanalat, s mellé a füles tál
kell, ami más néven csak serpenyönek neveződik.
Földarabolva a hagymát rakd az olajba, de lassan,
Mert ugye már forró az olaj, s kicsapódhat a kézre.
(Nem mondtam, de a tűzhelyet ekkor már a gyufával
meggyújtottuk, s lángol a rózsánk úgy, ahogyan kell.)
Dinszteld jól meg a szemfacsarót, ami könnyeidet ki-
préseli szép szemeidből! Tedd bele gyors a szalonnát,
s megpirulása után a tojás helyezése jöhet már!
Meg kell törni belőle talán kettőt vagy akár még
többet is; attól függ, hogy mennyire kell a fehérje.
Lassú tűzön süsd az egészet, azért hogy a drága
tyúkpetesejt megégve nyomot nehogy adjon a tálnak!
Elkészülte után zárd jól el a gázt a kezeddel,
és tálalva a rántottádat a paprika porral
szórva, igen jó ízűen beehetsz vacsorára.