Receptek - Brassói
Írta: RobagD Dátum: November 12 2011 06:39:43
V
Most sertésnek a combja kerül bele – feldarabolva
apró kockára, s jól összekeverve az átsült
krumpli hasábokkal – tányérodnak közepébe.
Menj el a henteshez, s kérj tőle a rút röficombból!
Teljes hír
Most sertésnek a combja kerül bele – feldarabolva
apró kockára, s jól összekeverve az átsült
krumpli hasábokkal – tányérodnak közepébe.
Menj el a henteshez, s kérj tőle a rút röficombból!
Nos, harminc deka itt is elég lesz néked ebédre.
Mosd meg a húst és fend meg a nagy kést – mert emez is kell! –
és vágó deszkára helyezd le a combot a vágás
végett! Kérlek - az ujjacskádra vigyázva - a húst szeld!
Dinsztelj hagymát, úgy ahogy anno a rántottánál,
és ha a hagyma puhára kisült, jöhet egyböl a comb is!
Sajnos az átlagosabb malacoknak a húsa eléggé
lassan képes a rágósságát teljesen elve-
szíteni, épp emiatt kell vízzel a tálat a húsnak
elboritásáig feltölteni. Közben a krumplit
már lehet is megsütni, ha kész van az összes
megpucolása, s feldaraboltad. (Hú de finom lesz!)
Húsunknak pedig illik ajándékozni a híres
ízesitők valamely’kéből néhány csipetecskét.
Hogyha a hús ehető, s a krumpli is kész van, a kettőt
összekavarhatod egy tálban, de ügyelj, hogy a krumpli
össze ne törjön, mert mégis hogy nézne ki az már?
Majd ezután csak tedd le a tányérodra az étket!
és ha a szád kívánja a szószt, önts rá majonézt is!