Receptek - Palacsinta
Írta: RobagD Dátum: Február 25 2012 12:18:17
V
Jó gyerekeknek a kedvenc étke a sült palacsinta,
éppen ezért, ha a gyermekeidben akarsz örömet tá-
masztani ezzel, jól döntesz, mert nincs ilyen olcsó
étel a nagy könyvben lekaparva, ha ezt kihagyom most.
Teljes hír
Jó gyerekeknek a kedvenc étke a sült palacsinta,
éppen ezért, ha a gyermekeidben akarsz örömet tá-
masztani ezzel, jól döntesz, mert nincs ilyen olcsó
étel a nagy könyvben lekaparva, ha ezt kihagyom most.
Kell a tojás, meg a liszt, meg a lábas, hogy kikavarjuk,
plusz kicsi szóda. De kelleni fog még majd a sütéshez
serpenyö társunk, és az olaj mértékkel. A lábast
tedd le a pultra, törj bele mondjuk hármat a tyúk ter-
mékéből, de a hószinü részt, kérlek, ha lehet, rakd
másik tálnak a mély fenekére, mer’ ebböl a habja
fog készülni, amely megemelheti térfogatát majd!
Öntsd bele lisztedet érzéssel, hogy a tészta kicsit meg-
duzzadjon, hogy több embernek is étke lehessen!
Nem szabad engedned, hogy a tejfölnél kicsivel sű-
rűbbé váljon a massza, de vízszerüvé se higítsad!
Ó, én balga, a tej kimaradt! Gyors’ vedd a kezedbe,
s azt használd legelőször, hogyha higítod a cuccot!
Addig bővítsd liszttel, s tejjel, míg a doboz tej
el nem fogy! Csak ezt követően nyomj bele szódát!
Verd ki habosra a félrerakott részét a tojásnak,
s add hozzá a korábbi anyaghoz jól bekavarva!
Ezzel megvagy? Jól van, mondd ki magadban a kérdést:
Mennyi időm van az ételkészítésre? Talán egy
hét vagy még kevesebb? Ez esetben ajánlom a kettő
serpenyö kézbevevését, mert rövidebb ideig tart
így ez a műsor. Hidd el, hogy redukálja idődet!
Önts az olajból pár kanalat palacsintasütőnkre
még mielőtt belekezdesz a konyhai munka hevébe!
Gyújtsd meg a tűzhelyet! Aztán láss neki gyorsan, azonnal!
Hogyha a tűz heve már igazán átjárta a tálat,
merj leveses kanaladdal bátran a tál tetejére
és forgasd a kezedben, hogy beterítse a tészta.
Egy kis idő eltelte után már mozdul az étek,
mert az olaj nem hagyja a tésztát jól leragadni,
s csúszik a cucc, ha a vízszintből kikerül kezed által.
Most jön a cirkuszi zsonglőr mély szégyenbehagyása:
lendítsd oldalirányba, de úgy, hogy a nyers fele szépen
landolhasson alulra kerülve, s felfele álljon
sült felivel! Csak ismételgesd folytonosan, míg
el nem tűnik a tészta a lábas mély fenekéről,
s addig, amíg nem tornyosul a palacsinta hegy orma.
Rád bízom hogyan ízesited, de ajánlom az édes
ízfokozókat, mint például az áfonya lekvár.