TARHONYA
Írta: Mityka Dátum: Szeptember 16 2015 09:36:18
M
Akkoron, mikor éhre teremtették,
még fő étel volt, együtt kanalazták,
és hagymás zsírral, szalonnával ették,
s a kondér alját tisztára kaparták,
Teljes hír

Akkoron, mikor éhre teremtették,
még fő étel volt, együtt kanalazták,
és hagymás zsírral, szalonnával ették,
s a kondér alját tisztára kaparták,
a liszt, tojás és só volt az a három,
mit összegyúrtak, s áttörtek rostán,
majd kiszáradt a nyári napsugáron,
s egy vászonzacskó védte hónapok szám,
sós vízbe főtt, ha rákívánt a szükség,
és krumpli sűrítette laktatósra,
nagy néha közé áldott hús került még,
hogy ízesedjen füstölődött sósra,
ma boltok polcán hever zacskószámra,
és készre fő egy fürge forralással,
olyan magyar lett, mint az Isten áldja,
mit nem tévesztünk össze semmi mással.