Rántotta, a kezdők specialitása
Írta: ILLC G3C Dátum: Július 11 2017 13:00:18
Sz
A tyúk tojik néha okosan olyat,
Amit egyszerűen bárki megoldhat,
Nem kell más csak serpenyő s olaj,
S bátorság hogy a gázt begyújtsad,
Teljes hír
Ha megéheztél, de nem vagy ügyes,
S a konyhában törsz mint egy kőműves,
Durván darabolsz és zúzol ha betérsz,
Ne csüggedj neked is van még remény,
A tyúk tojik néha okosan olyat,
Amit egyszerűen bárki megoldhat,
Nem kell más csak serpenyő s olaj,
S bátorság hogy a gázt begyújtsad,
Az edény legyen szép és kerek,
Minimum négy férjen is bele,
Addig verd, míg be nem sárgul,
Egy kis só és mindenki ámul,
Ha kész a massza és elég meleg,
Az olajba mindet beöntheted,
Közepes lángon pörkölj oda,
Ne legyen kicsi és ne túl durva,
Sül, sül, de figyelj rá nagyon,
Ha leég az egészet vakarhatod,
És a pazarlás manapság nem divat,
Hát szívvel főzz és add át magad,
Ha merész vagy, semmi sem gátol,
Turbózd fel, ne félj a "mástól",
Tegyél bele egy kicsi hagymát,
Kolbászt sonkát némi szalonnát,
Mire megsül, megjön az étvágy,
Túl is élted és kicsit sem fájt,
Nem vagy profi, de ez már haladás,
Magadnak főztél, ez nem is vitás,
Kész az étek, hát mondj egy imát,
Ha a konyha ép és még áll a ház,
A mosogatás majd holnapra marad,
Nehogy ma már megerőltesd magad.
Jó étvágyat :)