Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikJúlius 20 2019 18:06:52
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Kapcsolat
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 10
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,188
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Saját fotóalbumok
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Napkorong pályázat nyertesei.
Drogmentes életért
Hurrá nyaralunk!
Küldetésem van
1848-as szabadságharc
Pályázatok
Nem fizetõs pályázatok
Pályázatfigyelõ
Pályázatok
Online rádió
Lépésrádió online
Lépésrádió - Egy lépéssel közelebb hozzád
Fórumtémák
Legújabb témák
Szerelem
Asszociáció.
Anagramma
Minden ami jó... :)
Tagjaink által bek...
Legnépszerűbb témák
Asszociáció. [10189]
Szótaglánc. [8524]
Földrajzi-né -l... [7724]
MÜFORDÍTÁS [4923]
Szerelem [3547]
PageRank mérõ
Google PageRank
Váltás a VERSEK főoldalára P R Ó Z Á K
Most már mindegy
Sz

Marx, Lenin és Sztálin találkozik a...
Marx, Lenin és Sztálin találkozik a...találkozik a Másvilágon.
- Nahát! Mivé lett ez a világ! – dühöngött Marx. - Maguk nem voltak normálisak! Nem vették észre, hogy mekkora lehetőségek vannak az osztályharcban? Az osztályharc a leg...
A hitch-hiker
M

Las-Vegas-t elhagyva a Nevadai országuton észak irányába közepeskorú ember állt,karját
feltartva,remélve,hogy valaki felveszi.már esteledett az eső szemerkélni kezdett,a szél
fújdogálta a tumbleweed gazokat.
Fikció
Március
Gy.

Mesenovella

Nagy hó borította a nagyszülők kertjét és a közeli erdőt is. Papónak nagyon sok dolga akadt a berekben. Barátjával, egyben munkatársával az Erdésszel ritkították a fákat, hogy fény jusson a talajra, és fejlődni tudjanak a csemeték. Már a vadászok sem lőhették ki a túlszaporodott állatokat. Ilyenkor már ők is segítségére voltak az erdészeknek. Panka és testvérei épp Papóhoz indultak volna, amikor megpillantották a hóból kikandikáló hóvirágot. – Nézzétek, mennyi hóvirág! - kiáltotta testvéreinek. Mindannyian odanéztek és jól szemügyre vették a tavasz hírnökét.
Február
Gy

Mesenovella

Kemény hideg téli napok következtek. A közeli tó is tükörsimára fagyott. Panka és testvérei épp a nagyszülőknél töltötték a hétvégét. Papóval kimentek egy kicsit sétálni, amikor meglátták a tavacskát. A Napsugár kacarászva fürdőzött a tükrében. Pankának és testvéreinek kedve támadt siklani a jégen. Gyorsan felvették a korcsolyacipőt, Zozóra is rásegítették. Panka és Janka, akik már jól tudtak kötni, mindenkinek jól bekötötte a cipőjét.
Családi szeretethiány
Sz

három nemzedék viszonya
Nem gazdag, de jómódúnak mondható, diplomás család két gyermeket – egy fiút és egy lányt - nevelt engedékeny, bőkezű szülői „szeretettel.”
Egyetemista korukban ismerkedtek meg, majd összeházasodtak.
Január
Sz

Ónos esőre, illetve hófúvásra figyelmeztetett a média. Édesapa óvatosan vezetett az úton, s nagyon figyelt. Bár nem volt hosszú az út a nagyszüleinkig, de a havazás és erős szél miatt fokozottan kellett figyelnie.
December
Sz

Másnap reggel lehullott a hó. Hófehér ruhába burkolózott a föld, a fák is fehér fátylat tűztek a fejükre, némelyiken tűhegyes zúzmara csillogott. Az ablakra jégvirágot rajzolt a fagy. Az ereszen hosszú, csilingelő jégcsapok csimpaszkodtak.
November
M

Nyirkos, esős, hűvös napra ébredt Panka és testvérei, kedvük is rossz volt, hiányoztak a nagyszüleik. Arra gondoltak milyen jó is volt velük lenni. Duzzogva mentek reggelizni. Anyukájuk bekapcsolt nekik egy természetfilmet reggeli közben, hogy jobb kedvre derítse őket.
Mesenovella
GOLGOTA 1
Sz

Történet
A dombra vitt fel, a szűk sikátor hepehupás köves útja. Majd bokáit törte a rögökön.
Patakokban folyt róla a víz, háta, majd beszakadt. Egyre nehezebbnek tűnt a zsákja, úgy érezte belenőtt a hátába, talán le sem tudná tenni.
Táncmulatság
M

Táncmulatság. Népitánchoz sokan öltöztek az alkalomhoz illő népiesbe. Pityu szép lányt keresve járkál a táncolók között. Végre talál egyet, akit már ismer. Pörgőset járnak éppen. Szökdelve követi a párt, hogy táncra hívhassa a lányt, de mire megszólalna, a lány már tova libben. Végül már eleget szökdécselt utánuk, hát elkiáltja magát:
A VÖLGY
M

Csak nem arra gondolsz, hogy mi lehet a völgyben? Hát bokrok meg fák, meg apró állatkák, akik az aljnövényben matatnak szüntelen.
Hogy miért? Hát élelemért. Vagy keresnek, vagy esznek, vagy alszanak.
Monológ.
Október


Ősz volt. A fákon aranyszínekben csilingeltek a falevelek. Télre készülődött az erdő. Sárgult a nyárfa, a juhar és a gyertyán. A vadcseresznye levele is elpirult akárcsak a galagonya, vadrózsa és a vadkörte. Potyogott a földre a makk, a vadgesztenye,
Mesenovella
Szeptember
M

Már magasan járt a Nap az égen. A konyhakertekben, a földeken bőségtől roskadoztak a fák. Beérett az alma, a körte, a szilva és a szőlő. A néne szorgosan dugdosta a jácint, a nárcisz és a tulipánhagymákat kis kertjében, hogy tavasszal gyönyörködhessen a színpompás virágokban.
Mesenovella
Augusztus
Sz

Mesenovella
Leírhatatlan volta a mai napkelte. Narancs- vörösben úszott az égbolt. Volt benne élénk vörös és titokzatos halvány rózsaszín is. Karikás szemekkel, gyűrött arcocskával ébredt a természet. Arató-cséplő gép dübörgött végig a gabonaföldeken.
A HÁZ
Sz

eset
Még a múlt század derekán épült Klasszicista homlokzatát szépen rendbe hozták, minden lakáshoz erkély is tartozott. Volt, aki muskátlikat nevelt rajta, volt, aki csak a ruhaszárítót tette ki, megrakva vizes ruhákkal, Egy erkély ékeskedett egy vén nyugággyal, benne egy öreg nénivel. Csendes ház volt, hozzáillő öreg lakókkal.
Július
M

De szép is volt júliusban az erdő, a mező, a szántó! Sárgultak a búzatáblák, arany fényben ragyogott a kalász. Fűszálak fölött suhant el, gömbölyű, hullámokat vetett az aranyló árvalányhaj. Mily szépen, könnyeden táncolt! A szél húrja zengett, citerált, bongyor felhőnyájat terelgette vígan fütyülve.
Mesenovella
Június
M

A Rejtekadó erdőben feltámadt a gyenge szellő, birizgálta a leveleket, és az ösvényen az eső után lépten- nyomon vidáman csúszkáltak nyálkát hagyva maguk után a csigák. Vígan röpdösött a Hétpettyes katica, a Pávaszemes lepke,
Mesenovella
Május
M

A falu végén állt egy réges régi parasztház. A belsejében tiszta szoba, konyha, kamra és hálószoba volt. A konyhában csikó sparhelt állt, és ide nyílott a búbos kemence szája is. A tető szalmából készült, a ház fala vályogból.
Mesenovella
Április
Sz

Mesenovella
Sietős léptekkel jött derék legény, az Április. Nem jött ám egyedül! Csendes esőt hozott magával. Nagyon várta már az erdő, a mező. Léptei nyomán kipattantak a rügyek a fákon, kikandikáltak a csírák a földből, színes virágkoronát tűztek fejükre a fák, illatos virágok nyíltak. Aztán tovább úszott az égen a felhő.
A varázslatos tavaszi kert
Sz

Mesenovella
Szép volt a kert, gyönyörű, mint minden májusban. Úgy virult, mint egy királynő. Fején aranytiaraként ragyogott a Nap. Esküvőre készült az erdő, a mező. Pattantak a rügyek, hófehér fátylat tűztek fejükre a fák.
A szórakozott tudós
V

a dohányzás kezdete Európában
Professzor doktor Howard Artúr már gyermekkorában tudósnak készült. Sohasem játszott játékokkal, sem a szomszéd srácokkal. .Kedvelte az állatokat, legfőképp a bogarakat. Szorgalmasan gyűjtögette, gombostűre feltűzködte. Társai mind megcsodálták a különleges sokféle bogárfajtát...
VIZSGÁZTAM AZ ELLENFÉL JÁTÉKOSÁNÁL
H

„Te jó ég – szaladt át rajtam a rémült gondolat – ha ez úgy vizsgáztat, ahogyan kézilabdázik, akkor nekem most végem…” Merthogy a kérdéses BEAC játékos volt az adjunktus elvtárs.
Ám szerencsémre vizsgáztatónak sokkal emberségesebbnek bizonyult, mint kézilabdázónak, így sikerült összekaparnom egy hármast. De mindmáig nem emlékszem a részletekre.
Elégséges
Sz

egy rosszindulatú osztályzat
Húsz tanévet éltem diákként az elemi iskolától az egyetemi diplomákig. Nem buktam év ismétlésre, sőt,jeles vagy kitűnő eredménnyel bizonyítottam minden félévi osztályzataimban, hogy jó tanuló vagyok. A húsz évnyi diákság alatt egyetlen elégséges /2/ érdemjegy teszi érdekessé diákkori emlékeimet.
A tisztás
H

Néhány ismerős alakot látott elmenni maga mellett, némelyik rá is köszönt. Volt aki megállt, megkérdezze - hogy van Rozika? Úgy tett, mintha nem hallotta volna, nem lassított, ment tovább csak előre. Mit válaszolhatott volna a kérdésre? - Köszönöm, jól?
Kiesett egy diplomata
Sz

Vicc
New Yorkban szalagcímek adták hírül, az ENSZ palota kollégium szárnyában a 100. emeletről kiesett egy Szergej nevű orosz diplomata! Az FBI nagy erőkkel nyomoz az ügyben!
Oldal: 4 / 180 < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
Pontos idő
Mai névnapos
Ma 2019. július 20. szombat,
Illés napja van.
Holnap Dániel napja lesz.
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Manon
20/07/2019 09:20
Szép napot mindenkinek!

vali75
19/07/2019 20:33
Szép estét kívánok! smiley

Helen Bereg
19/07/2019 18:26
Csodálatos szép nyári estét Mindenkinek! Még pár napig itt, azután remélem végleg ott. smiley smiley

Manon
19/07/2019 08:49
Szép napot mindenkinek!

KiberFeri
19/07/2019 08:42
Jó reggelt kívánok!

Gyongy
19/07/2019 06:37
Jó reggelt Napkorong smiley

vali75
18/07/2019 21:02
Jó éjszakát Napkorong! smiley

Manon
18/07/2019 08:18
Szép reggelt mindenkinek!

KiberFeri
18/07/2019 07:43
Jó reggeltet mindenkinek!

Manon
17/07/2019 17:39
szép délutánt mindenkinek!

orok szerelem55
17/07/2019 13:27
Szép napot kívánok Mindenkinek! smiley

Gyongy
17/07/2019 11:36
Szép napot Napkorong smiley

Gyongy
17/07/2019 11:36
Szép napot Napkorong smiley

Manon
17/07/2019 07:32
Szép reggelt mindenkinek!

KiberFeri
17/07/2019 07:10
Legyen kellemes napotok. Egész nap süssön rátok a nap!

Archívum
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes