Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikSzeptember 19 2021 22:37:07
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Kapcsolat
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 5
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,204
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Saját fotóalbumok
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Napkorong pályázat nyertesei.
Drogmentes életért
Hurrá nyaralunk!
Küldetésem van
1848-as szabadságharc
Pályázatok
Nem fizetõs pályázatok
Pályázatfigyelõ
Pályázatok
Online rádió
Lépésrádió online
Lépésrádió - Egy lépéssel közelebb hozzád
PageRank mérõ
Google PageRank
ÜDVÖZLET AZ OLDALON
Üdvözöllek oldalunkon!

Ez a portál egyaránt összefogja a kezdõ és már érett alkotók közösségét és bátorító, szeretettel kritizáló magatartásával segíti minden alkotó mûvészi kibontakozását.

A beküldött versek és prózák szerkesztése általában reggel öt és este hét között történik. Ha valaki este küldi be az alkotását, elõfordulhat, hogy csak másnap kerül kiszerkesztésre. Ebben az esetben vagy ismét csak este, vagy másnap küldjetek be új mûveket. Megértéseteket köszönjük.
Politikai tartalmú írásokat nem fogadunk és nem közlünk!

Minden látogatót szeretettel várunk! Szerkesztõség
HÍREK
HIBA AZ OLDALON

Privát üzenet küldésekor a visszaigazolásnál a levél tárgyában a HIBA szó látható. Valójában rendesen elmegy a levél.
Üzenõfalra való íráskor elküldés után az üzenõfal üresnek látszik. Egy oldalváltás vagy frissítés után ismét látszanak az üzenetek.
Elfelejtett jelszó esetén a support@napkorong.hu címen lehet újat kérni.
Váltás a VERSEK főoldalára P R Ó Z Á K
Halálos út !
H

Vasárnap volt,kék égbólt,virágíllatos tavaszi levegő súhant át a dunám. A sétahajó kerekei lassan indultak amíg elérték a kitűzött sebességet. A hajó nem volt telve,kirándulók itt-ott jól ölttözött vendégek kik valamit ünnepeltek. Mikrofonbol zene szólt. Római part előtt haladt el a hajó ahol elég sok látványosságot lehetett látni,csónakházak egyik a másik után ... Fikció
Félő gondolatok !
H

Két fiatal 16 – 18 év körüliek Dunaparton ülnek,nézik a rohanó vizet.Csak a lányon van álarc.
- Pali a lányhoz :Juci te beoltattad magadat ?
- Juci : igen szüleim unszoltak,már a másodikat is megkaptam -
- Juci : és te ? Fikció
Kutya a tanu !
M

Motorkerékpár száguld az úton egyszercsak egy nagy huppanás, motoros nem néz vissza rohan tova. Fiatal nő sikoltott egyet mielőtt összeesett, eszméletét veszthette, mozdulatlan feküdt,talán nincs életbe. Kóbor kutya kiváncsian szaglászik körülötte, leül melléje mintha ismerőse lenne. Fikcio
Molly, az egyszarvú
M

Ez az állat igen különleges volt. Feje vörös és ló alakú, teste fehér és ló formájú, lába az őzéhez, farka az oroszlánéhoz hasonlított, homloka közepén egy egyenes, hatalmas, hegyes szarv állt ki. Ám sose bántott vele senkit.
Az elvarázsolt kastély
M


. Egyszer csak odaért a grádicshoz. Az első fokán egy kígyó sziszegett mérgesen rájuk, de ők mentek tovább bátran. A kígyó ekkor félrehúzódott, nem bántotta őket. A második lépcsőfokon egy erős szélfuvallat próbálta őket eltántorítani, de ők mentek tovább bátran. Az erős szél ekkor félrehúzódott, nem bántotta őket.
Angyali érintés
M


Aztán egyszer csak egy tündérszép hölgy lebbent az ágya fölé. Arany volt a hosszú haja, hófehér, csillámporos a gyönyörű ruhája. Úgy megvilágította az éjszakát, hogy talán egy angyal lehetett. De az arca olyan ismerős volt és szemüveget viselt. Finom, puha kezével lágyan megcirógatta Boglárkát, homlokára bársonyos csókolt lehelt. Még egy utolsó angyali érintés és eltűnt az éjben.
Zsebi az óriás
H

Egyszer, valamikor, nem is olyan régen a szavannán született egy icipici zsiráf baba. Egy csoda volt ez a parányi növényevő, - akit szülei Zsebinek neveztek el, - hisz oly aprócska volt, hogy akár a nadrágzsebben is elfért volna.
Emberi sors - a múlt században
M

családunk emlékezete
Száz évvel ezelőtt született Tóni bácsi. Korán árvaságra jutott. Apja második házasságából született, voltak hát féltestvérei, akiknek anyja meghalt gyerekszülésben. Abban az időben szokás volt felségül venni az elhunyt feleség nőtestvérét, ha az még hajadon volt,
Szivárvány kapuja !
M

Fikció
Terézia !
V

Terézia !
Fiatal lány,huszonkét éves,megismerkedett egy József nevű emberrel,magas,majdnem jóképű.Horváth József harminckét éves,partnere egy kis vállalatnak ahol orvosi műszereket gyártanak. Józsefnek volt egy előző házassága amiről soha nem akart beszélni. Józsefnek Teri volt az új álma akit dédelgetett ajándékokkal halmozta el jövőt látott kettőjükkel.
Váratlanul jött a halál !
V

Váratlanul jött a halál !
San Francisco környékén 1989 délután öt órakkor a csúcsforgalom leg kritikusabb órájában váratlamul jött a halál 67 szerncsétlen embernak.
Ez volt a második legnagyobb foldrengés ami 40- 50 Km távolságig hatott. Az egyik öböl hídja ami összeköti San Franciscót Oakland városával a híd közepéből egy húszméteres darab lezuhant a tengerbe.
Zolka bullterrierje Plicsplaccs mesél
H

Hétfőn, kellemes idő volt. Az utcasoron állt egy elhagyatott ház. Borostyán sűrűn benőtte, az ablakokat pók hálózta buján. A kopott kerítésen a faragott tulipánok is egyre jobban kifakultak. Ahogy mentünk hazafelé, velünk szembe Bubut sétáltatta pórázon Zolka. Nem volt rajta szájkosár.
KÜLÖNLEGES BARÁTSÁG
H

Képzeletem játszik velem, így született történetem. Valóságból indult, elkalandozott, a fantázia szigetén kikötött és ott maradt. Rokonlátogatáson jártunk a minap. A család gazdálkodik. Szép házuk a falu szélén épült, szomszédok közelben nincsenek. Mellettük ritkásan nőtt akácfák erdeje, mellette végét nem látható gabonaföldek terülnek el. ÁLLATMESE
Zotya vörösfarkú boát kap Bogi mesél
M

Zotya mesélte, hogy az apukája mindig szeretett volna kapni egy különleges állatot, de nem így történt. Ezért amikor egy állatkereskedés előtt sétáltak, érdeklődve nézegették a hüllőket. Zotya egyszer csak megkérdezte:
- De jó lenne egy ilyen kígyó! Apa, megveszed?
Pötyi, a papagáj Bogi mesél
H

Nagyon szép volt. Pihe- puha, aprócska, meleg kis teste, kerek fekete szemei és kampós csőre teljesen elbűvölt engem. A kalitkában tartották, melyben egy tükör állt, abba nézegette magát és volt egy műanyag madár, mindig ahhoz beszélt.
Medvevadászat
H

Egyik alkalommal, amikor az erdőben gombásztam az egyik szembejött velem. Hirtelen a földbe gyökerezett a lábam.
A trófeák Bogi mesél testvéreinek
H

Nem is olyan régen a Csalafinta csalitosban bekukkantottam egy kis faházba. Vadászatból hozott trófeákat láttam a falon. Nagyon szépek és érdekesek voltak. De egyből az jutott eszembe, hogy ehhez bizony le kellett vadászni az állatot.
A királynő
M

Valamikor régen,sokat jártunk Angliába sokszor azt gondoltuk,hogy a második otthonunk. Lányunk ott ment férjhez és az elmúlt huszonöt években minden évben ott voltunk. Saját lakásunk volt a házukban ahonnan bejártuk Angliának minden kis részét. London a nevezetességeiket kivéve csak egy átlag város túlnépesedve. Igaz történet
Ha az állatok beszélni tudnának
M


Egyszer csak nyüszítésre, fájdalomteli vonyításra lettek figyelmesek. Az egyik kertben egy házőrző kutya volt láncra kötve. Régóta lehetett ott, mert nagyon rá volt tekeredve a kötél, és ennivalója, innivalója se volt.
Liza apukájának laborjában Bogi mesél
M

A portán szigorúan őrzött parkoló, mogorva biztonsági őr és sorompó sorakozott komoran. Kutató volt, aki patkányokon, nyulakon és egereken kísérletezett.
Palkó megunja a pincsit
M

Ráadásul megrágta anyukája kedvenc bojtos papucsát. Aztán apukája panaszkodott, hogy milyen sokba kerül az étel, az oltás, a tartásához való felszerelés.
A beszélő kert
H

Egyszer csak elkerekedett a szemük és tátva maradt a szájuk. Egy aprócska tündér libbent a kert és a balkon fölé. Varázspálcájával parányi, milliónyi gyémántport szórt szerteszét. Aztán tovaröppent. Illa berek, nádak erek és már nyoma se volt.
Nyomorúltak !
H

Régen volt már,nagyon régen. Volt egy ember aki sokat gondolt magárol aminek volt valami alapja, ő lett a tőzsde királya, amit művelt mindenki csodálta. Büszke volt családjára,nője a legszebb a társaságokban. Családjuk öröme,két apró gyermek: Szilárd és Júlia akikért mindent megtettek. Fikció
Bogi a becsületes
M

Kezdett szürkülni és lemenni a Nap.
Bogi körül tanácstalanul, tétován nézett körül. Nagyon el volt keseredve.
- Most mit tegyek?
- Vancsi megígérte, hogy hamar visszahozza a füzetemet, amiben még holnapra meg kell írnom a házi feladatot. Kölcsönkérte, hogy bepótolja a hiányzásakor írtakat.
- De sehol sincs. Vajon mi történhetett?
Sándor papagáj ballépése
H

Íbisz Izolda a kolóniától lemaradva békésen evett. Nagyon finom lehetett az iszapban keresgélni a csemegéket. Itt is volt egy, ott is volt egy finom falat. Egyszer csak hirtelen öklendezni, majd fuldokolni kezdett. Sándor papagáj, aki épp arra járt, csodálkozva nézte.
Oldal: 1 / 191 1 2 3 4 > >>
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2021. szeptember 19. vasárnap,
Vilhelmina napja van.
Holnap Friderika napja lesz.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Helen Bereg
19/09/2021 19:38
Szép estét Napkorong! smiley

KiberFeri
19/09/2021 15:45
Kellemes vasárnapja legyen mindenkinek!

Delfinke
19/09/2021 14:40
Sziasztok! smiley Legyetek nagyon boldogok!smiley

Manon
19/09/2021 12:47
Szép napot mindenkinek!

Helen Bereg
19/09/2021 11:35
Szép napot Mindenkinek! smiley

Helen Bereg
18/09/2021 19:10
Szép estét Koronglakók! smiley

Gyongy
18/09/2021 13:39
Szép napot Napkorong smiley

KiberFeri
18/09/2021 08:19
Kellemes, nyárias, napsütéses hétvégét kívánok mindenkinek!

Helen Bereg
17/09/2021 12:13
Szia Évi! smiley

Gyongy
17/09/2021 12:10
Szép napot Napkorong! Szia Ica! smiley

Helen Bereg
17/09/2021 12:05
Szép napot Napkorong! smiley

Helen Bereg
16/09/2021 17:50
Szép estét Mindenkinek! smiley

Gyongy
16/09/2021 11:43
Boldog Névnapot Edit nevű koronglakóinknak! smiley

Gyongy
16/09/2021 11:42
Szép napot Napkorong smiley

Gyongy
16/09/2021 11:41
Szép napot Napkorong smiley

Archívum
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes