|
Vendég: 8
Nincs Online tag
Regisztráltak: 2,202
|
|
|
Szerző |
Fincsi olasz pizza |
Maryam
Adminisztrátor
Hozzászólások: 2645
Lakóhely: Debrecen
Regisztrált: 15.05.07 |
Elküldve: 06-01-2010 20:27 |
|
|
Olaszországban tanultam egy pizza receptet, ami nagyon könnyű, egyszerű és finom, nem lehet elrontani. A tésztája hajszálvékony, a feltét a lényeg
Egy kg lisztből szoktam, amiből rengeteg kijön, 4 tepsire való. Felfuttatok egy csomag élesztőt kb 2dl meleg tejben, bele öntöm a lisztbe, pár evőkanál oliva olajat ráöntök, megsózom, bele teszek egy csipet szódabikarbónát, és jól összekeverem. Langyos vízzel szaporíthatom, vagy ha túl híg, lisztet teszek hozzá. Meleg helyre teszem, nekem kelesztő tálam van, kb fél óra alatt kész, egyébként egy óra körül.
Feltét:
Lehet sima sonkás, vagy kolbászos, halas. A kedvencem a cukkínis, vagy a padlizsános. Vékony szeletekre vágom hosszában, besózom, állni hagyom. Ha a tészta megkelt, olivás kézzel kilapítgatom, húzogatom a tepsiben, amit előzőleg kiolajoztam. vigyázva, mert a tészta nem tapad újra. Be a sütőbe, és mikor majdnem kész, reszelt mozarellát szórok a tetejére, pár perc múlva kész is.
Másnap is nagyon finom, laktatós, nem szárad meg.
Jó étvágyat!
http://maryamoldala.gportal.hu |
|
Szerző |
RE: Fincsi olasz pizza |
rea
Tag
Hozzászólások: 53
Lakóhely:
Regisztrált: 21.02.09 |
Elküldve: 06-01-2010 21:21 |
|
|
Kedves Maryam!Én is így csinálom,csak én teszek a liszthez oregánot vagy/és bazsalikomot!/Ízlés szerint./Próbáld ki így is,mert érdemes!
Szeretettel:Rea |
|
Szerző |
RE: Fincsi olasz pizza |
kandracs roza
Tag
Hozzászólások: 153
Lakóhely: Ózd
Regisztrált: 27.09.13 |
Elküldve: 08-10-2013 13:52 |
|
|
Dió, vörösbor, hagymafélék ,zöld tea, paradicsom. Ezek a minden nap asztalra kerülő étel- és italféleségek egyes betegségek megelőzésében is segíthetnek.
A csonthéjasok - például a dió, a mogyoró - rendszeres, havi többszöri fogyasztásával (naponta együnk meg pár szemet) a legújabb táplálkozástudományi vizsgálatok tanúsága szerint csökkenthetjük a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, mivel a bennük lévő esszenciális zsírsavak és az erek falát védő vitaminok találhatók ezekben az olajos magvakban.
A napi fél- egy pohár vörösbor (maximum napi 1dl.) fogyasztása véd a sejtkárosító szabad- gyökök ellen, s mivel antioxidáns hatású, gátolja az érelmeszesedés kialakulását. Az alkoholok zsíroldó hatása ugyancsak közrejátszhat az erek védelmében, míg a szőlőben lévő rezveratrol nevű anyag, gombásodásgátló, ugyancsak hasznos a szervezet számára. A vörösborban található quercetin rákellenes hatása ma már bizonyított (ez az anyag található például a brokkoliban, a sütőtökben, a vöröshagymában is).
A vörös- és fokhagyma kéntartalmú vegyületeiknek köszönhetik vírus- és gombaölő hatásukat. A fokhagyma magas acetil- és szalicilsav-tartalma miatt gátolja a vér alvadását, hígítja a vért, csökkenti a gyulladást és a fájdalmat is. Egyes kutatások szerint egyes hagymafélék - póré, snidling - rendszeres fogyasztása csökkenti a gyomorrák kialakulásának kockázatát. Az érzékeny gyomrúak számára ma már léteznek fokhagyma és vöröshagyma-kivonatot tartalmazó készítmények, amelyek hatóanyagai azonosak e fűszernövényekével.
A paradicsomban található lycopin, sejtvédő anyag, amely a béta-karotinnál is erélyesebb antioxidáns, ezért véd a gyulladásos, a daganatos, a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben.
A szójából készült termékek gyomordagant-megelőző hatása, a szója genisztein-tartalmának köszönhető.
Az Ázsiából származó és ma már nálunk is népszerű zöld tea csökkenti a az UV-sugarak által előidézhető bőrrák kockázatát, s a benne lévő, epiganokatechin nevű vegyületnek köszönhetően segíthet a tüdő- és gyomorrák megelőzésében is.
A brokkoliban lévő nagy mennyiségű magnézium és a klorofillok és karotinoidok a sejtvédelemben játszanak fontos szerepet, ezért gyakori fogyasztásuk segíthet az immunrendszer erősítésében.
A felénk kevéssé ismert és fogyasztott articsóka javítja az emésztést, csökkenti az érelmeszesedés kockázata, epehajtó és koleszterin-csökkentő hatású.
Az ananászban található enzimek (például a bromelain) nemcsak emésztésre hatnak jól, hanem az anyagcserét is harmonizálják, ezért a friss ananász levének, húsának fogyasztása jól egészíti ki a fogyókúrázók étrendjét. Az ananász gyulladáscsökkentő, ödéma-gátló és váralvadás csökkentő, daganatmegelőző hatása is közismert a táplálkozástudománnyal foglalkozó előtt.
Olvas és ismerj meg. |
|
Szerző |
RE: Fincsi olasz pizza |
Dellamama
Tag
Hozzászólások: 448
Lakóhely: Budapest
Regisztrált: 16.10.11 |
Elküldve: 08-10-2013 14:12 |
|
|
Remek tippek!
Én is szeretem a pizzát sokszor készítem is!
Mi olaszok már csak tudjuk hogyan kell ezt a finom, laktató és hízlaló ételt elkészíteni.
Feltétek közül nálam a menő: Gombát kis olajon megpirítok, borsozom pici só, majd sonka és mexikói zöldséggel párolom.A tésztára kent pizza szószra helyezem, sajttal hintem és a tetejére paradicsom és hagyma-karikákat helyezek. |
|
Szerző |
RE: Fincsi olasz pizza |
kandracs roza
Tag
Hozzászólások: 153
Lakóhely: Ózd
Regisztrált: 27.09.13 |
Elküldve: 09-10-2013 13:09 |
|
|
TOJÁSOS SZENDVICS SÜTŐBEN RECEPT
Hozzávalók:
6 szelet kenyér
2 tojás
2 kk mustár
1 fej piroshagyma
3 kk kenősajt
2 ek ketchup
só, bors
Elkészítése:
A 2 tojást megfőztem, közben megpucoltam és felaprítottam a hagymát! A tojást megpucoltam és egy nagyobb edényben villával összetörtem, majd belekevertem a felaprított hagymát, kenősajtot, mustárt, sót, borsót, végül pedig ketchupot. (apróra vágott füstölt kolbászt is lehet keverni bele, jó ízt ad) Fontos, hogy a massza ne legyen túl híg.
A tepsit kevés olajjal kikentem, majd a kenyérszeleteket a masszával megkentem, belehelyeztem a tepsibe és mehet is a sütőbe. Kb 20 percet lehet hagyni. Én egy kicsit megfeledkeztem róla, de ennek ellenére finom lett, nem sült oda.
Olvas és ismerj meg. |
|
|
|
|
|
Ma 2024. April 27. Saturday, Zita, Mariann napja van. Holnap Valéria napja lesz. |
|
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni
|
|