Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikFebruár 25 2020 01:52:39
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Kapcsolat
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 3
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,197
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Saját fotóalbumok
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Fórumtémák
Legújabb témák
Szerelem
Asszociáció.
Anagramma
Két rímelõ játéka
Minden ami jó... :)
Legnépszerűbb témák
Asszociáció. [10199]
Szótaglánc. [8524]
Földrajzi-né -l... [7724]
MÜFORDÍTÁS [4923]
Szerelem [3566]
Napkorong pályázat nyertesei.
Drogmentes életért
Hurrá nyaralunk!
Küldetésem van
1848-as szabadságharc
Pályázatok
Nem fizetõs pályázatok
Pályázatfigyelõ
Pályázatok
Online rádió
Lépésrádió online
Lépésrádió - Egy lépéssel közelebb hozzád
PageRank mérõ
Google PageRank
Terebesi Orosz Csaba:Város, ahol a bukott angyal földet ért
-Orosz T Csaba


Város, ahol a bukott angyal földet ért.Szaszó mosolyogva fordult le a kis sétányról. Még mindig eszében járt az a helyes fiú aki a közeli pláza fagyizójában rámosolygott. Eddig nem nagyon mosolyogtak rá a fiúk. Inkább ikertestvére a tűzről pattant Ranó volt a sikeresebb ezen a téren. Szaszó tizennégy éve minden optimizmusával, világba és az emberekbe vetett hitével, boldogan fordult rá a házak között megbúvó kis játszótér, fákkal övezett kavicsútjára. Szaszó átlagos kislány volt. Különösebben nem szeretett tanulni. A számítógép és a chatportálok voltak a kedvencei. Cicás arca és mára egészségessé nyúlt egykor kövérkés alakja egyedivé tette megjelenését. Négyen voltak testvérek. A két fiú Manó és Miló és az ikerlányok a tizennégy éves éppen kamasz Szaszó és Ranó. Manó volt az idősebb testvér, Miló nemrég lett tizennyolc. Mindkét fiúnak régóta komoly barátnője volt.
- Talán hamarosan nekem is lesz barátom! – gondolta Szaszó és ezen újra elmosolyodott.
Mosolya még akkor is az ajkán fénylett amikor a játszótér túlsó oldalán a bekerített pálya melletti bokorból felugrott az a középkorú férfi. Őszes haja és eszelős szeme egy pillanatra megrémítette Szaszót, de aztán arra gondolt, hogy fényes délután egy játszótéren semmi baja nem történhet. A férfi azonban másképp gondolta. Elkapta Szaszó karját és a bokrok felé kezdte rángatni. A kislány kétségbeesetten védekezett, de a férfi erősebb volt. Hatalmas pofont adott a kislánynak, amitől az kiáltani is elfelejtett. Még soha nem ütötték meg. Legfeljebb Ranó játék közben. A meglepetéstől meg sem bírt szólalni, nemhogy kiáltani. Ugyan kinek is kiáltott volna a kihalt játszótéren! A közeli házak hőségben kinyitott ablakai pedig közönyösen figyelték a gyermeklány néma harcát.
A férfi hamar a földre lökte a védekezni képtelen gyönge, beteges kislányt. Egy ugrással fölötte termett. Mocskos kezével befogta a megnyíló ajkakat. Másik keze őrjöngve tépte a kislány ruháját. Szaszó hamarosan elviselhetetlen, feszítő fájdalmat érzett az altestében. A koszos tenyér alatt sikolyra húzódott a szája. Mindhiába. A gerinctelen állat lihegő arca örökre az agyába vésődött. Hamar végzett. Még ebben sem bizonyult embernek. Valamiféle állati vágyat elégített ki. Mint a kutyák amikor elkapják az emberek vádliját és azzal párzanak. Ekkor megszólalt borgőzös hangon.
- Tudom hol laksz kis szuka, ha elmondod bárkinek akkor egy éjjel megöllek!
Szaszó rémületében és fájdalmában csak bólintani tudott. Látta, hogy a sétányon néhány babakocsit toló nő vidáman fecseg, de makacsul másfelé nézett mind. Az emberi patkány felállt és a bokrok között elsurrant. Szaszó nehéz mozdulatokkal talpra állt és némileg rendbe szedve tépet ruháit, hazaindult. Eszébe sem jutott, hogy beszóljon a boltba, amely előtt elmen segítséget kérni. Inkább szinte futott hazáig a drága Anya biztonsága mellé.
Amikor hazaért igyekezett egy szó nélkül eltakarni a tépett nyári blúzt és a véres nadrágot. Beült a sarokba és némán maga elé nézett. Még Ranó vidám csacsogására sem válaszolt. Anyának is csak egy idő után tűnt fel, hogy kisebbik lánya mennyire szótlan. Azt hitte, hogy az utóbbi idők gyakori rosszullétei törtek a kislányra ezért odalépett, hogy megsimítsa a homlokát, amikor észrevette a tépett felsőt. Kérdésére a kislányból kitört a borzalmas történet. Szó nélkül és megdöbbenve állt egy darabig zokogó lánya haját simogatva és szipogó testvére kezét szorongatva. Úgy érezte ezen a földön nincs igazság. Miért ezt a gyönge kis beteges virágot választotta az az állat? Letaglózott állapotából anyai ösztöne hozta ki pár pillanat múlva. Ranóra pillantott, aki megértette a ki nem mondott parancsot és átölelte ikerhúgát. Addig Anya a telefonhoz ugrott és apa számát tárcsázta. Remegő hangon kezdte a mondandóját, de az apa fájdalmas kiáltása után összeszedte magát és a mentőket tárcsázta. Később a szimpatikus fiatal orvos helyet mutatott neki a mentőben a nyugtatótól kissé lelassult lánya mellett.
Szaszó nem érezte a tű szúrását a karján, pedig máskor irtózott az injekciótól. Hamar megnyugodott a mentőben és Anyának dőlve boldog biztonságban hagyta, hogy a mentőasszisztens elkészítse az elkövetkezendő vizsgálatokra. Ranó otthon várta a félőrülten hazaszáguldó apát és elmondta neki amit húgától hallott és Anya nem tudott belehadarni a telefonba. Az apa a kórházba rohant ahonnan a vizsgálatok végeztével együtt mentek át a rendőrőrsre. Itt hosszas kihallgatás kezdődött. A rajzoló egy fantomképet készített, amelynek fénymásolt példányát Apa egy zavaros pillanatban a zsebébe csúsztatta. Senki sem vette észre csak Szaszó. Amikor kora este hazaértek már a fiúk is otthon voltak. Borzadva hallgatták a történetet és magukban fogadkoztak, hogy utánanéznek annak az állatnak. Éjjel Szaszó kiosont a szobájából amit Ranóval osztott meg, és amikor látta, hogy Milónál ég a villany akkor benyitott kedvenc bátyjához. A fiú kedvenc rock balladáit hallgatta és közben csendesen könnyezett. Kishúga gyermekkorát siratta. Amikor a kislány belépett, megtörölte a szemét és kitárta a karját a remegő gyermeknek Csöndesen beszélgetni kezdtek, Miló arról érdeklődött, hogy hogy nézett ki a támadó. Szaszó kibujt a bátyja ölelő karjai közül és a fogashoz ment ahol apja nadrágja volt felakasztva. Hátsó zsebéből elővette a rendőrségen készült fantomképet és bevitte a bátyjának. Miló megdöbbent, amikor meglátta az elkövető arcát. A környéken közismert kötekedő, kocsmatöltelék és balhéhős volt, akit felismerni vélt. Betakarta az álomba szenderült kislányt, akit nem volt szíve kivinni saját ágyából és a számítógép asztalhoz ülve gondolkodni kezdett. Reggel álmosan és a széken töltött éjszaka után fáradtan elindult a közeli kocsmákba. Most nem ivott sehol sem egy kortyot sem. Figyelmesen körülnézett és kifordult mindenhonnan. Dél volt mire az összest végigjárta. Ekkor hirtelen ötlettől vezérelve a bolt mögé fordult ahol Szaszó elmondása szerint az eset történt. Nem a sétány felől ment, hanem a bolt raktár felőli részénél. Egyből meglátta a földön guggoló izmos sittest. Mögé lépett és halkan megkérdezte.
- Imádkoztál ma te rohadék rothadó szíved valamelyik sötét angyalához? – a férfi a nyugodt hangtól először megrándult, majd hátranézve lassan felállt. Látta, hogy egy nagyra nőtt kamasszal van dolga. Még így is magasabb volt, és börtönmúltja elegendő előnyt adott neki hogy legyőzze a kölyköt aki nemtudni miért belekötött. Lassan a zsebébe nyúlt és kiélezett éttermi kést vett elő.
- Arra neked nagyobb szükséged kisfiam, ha a pénzemet akarod. – azt hitte a nyomorult, hogy a rockerfiú a pénzéért támadta meg.

Miló óvatosan hátralépett támaszt keresve és néptáncon izmosodott hátsó lábával hihetetlenül gyors és erős rúgást helyezett el az ellenfele kést tartó kezére. Az őszes férfi mozdulni sem tudott, amikor már az állán csattant Miló ökle. Másik keze pedig szinte benyúlt a férfi sovány, de izmos gyomrába. Miló hideg nyugalommal kiszámítottan rúgta fejbe a térdre hanyatló férfit, miközben kishúga kisírt szemére gondolt. Az elterült és szája szélén véres csík indult lefelé. Még nem ájult el, de már szemében ott volt a félelem.
- Miért? – kérdezte elhalóan.
- A fekete pólós lányért, akinek tegnap elvetted a gyermekkorát te állat! – mondta a fiú és elfordult miközben elővette a telefonját, hogy a rendőrséget tárcsázza.
Ekkor azonban meghallotta, hogy a földön fekvő, vérző alak undorítóan felnevet, és ezt motyogja
- Az a kis szűzike jó volt, lefogadom, hogy élvezte is.- és tovább röhögött saját mondatán.
Miló amikor ezt hallotta szó nélkül összecsapta mobilját, megperdült és vasalt bakancsa egyetlen rúgásával berepesztette a vigyorgó őrült fejét. A következő pillanatban meghallotta egy idős nő rikácsoló hangját az egyik emeleti ablakból.
Mit csinál maga? Segítség gyilkos! – Rámosolygott az ablakból őrjöngő asszonyságra és csendesen ezt kérdezte.
- Ugyan hol volt tegnap asszonyom?

Hozzászólások
Torma Zsuzsanna - július 09 2009 09:23:26
Kedves Csaba!
Nagyon szomorú dolog, hogy ilyenek megtörténhetnek.
És az is szomorú, hogy az emberek egy része már csak akkor figyel oda a történtekre, mikor már késő.
Mint például ebben az esetben is...tényleg..., hol volt tegnap az assszonyság...!

Nagyon tanulságos amit írtál, remélem sokan elolvassák!

Üdv.: Torma Zsuzsanna
smileysmiley
Terebesi Orosz Csaba - július 09 2009 09:26:59
Köszönöm kedves Zsuzsanna! Azért érintett mélyen a dolog, mert a kislányom legjobb barátnőjéről szól a történet. Tegnap fényes nappal. A bátyjáról szóló rész egyenlőre még csak fikció azaz lehetséges jövőkép. Ahogy ismerem a fiút ez lesz a vége, és akkor majd ő megy börtönbe egy ilyen hulladék miatt.
wmoncs - július 09 2009 11:28:06
Kedves Csaba,
nagyon megérintett ez a történet, talán azért, mert nekem is lányaim vannak, és ha elképzelem, hogy ez velük is megtörténhetett volna.... én is biztosan elővenném az acélbetétes bakancsomat, mégha tudom, hogy nem is ez a megoldás. kívánom, hogy megbűnhödjön a tettes!
m
reitinger jolan - július 09 2009 19:23:29
Életszerű, és mint olvasom sajnos meg is történt. Régi sebet szakítottál fel bennem. Anno engem is.
Szeretettel Joli
Juliakisasszony - július 09 2009 23:59:30
Nagyon szomorú történet, különösen, mert valós. Egyszerűen hihetetlen, de manapság annyira közömbösek az emberek. Egy ismerősömet is - szerencsére csak - ráncigálták, kergették az utcán, és egy járókelőt sem érdekelt.
Szomorú!
Valahonnan ismerek egy történetet (úgy tudom, az csak kitalált, de már fogalmam sincs, honnan ismerem). Arról szól, hogy sötétedés után apuka megy hazafelé, és kiáltozó lányhangra figyel fel az egyik mellékutcából. Hezitál, hogy beavatkozzon-e, de végül segít. Mikor megmeti a leányt, kiderül, hogy a saját lánya volt épp a barátaihoz indult. (Ha valaki ismeri, és tudja pontosabban, annak örülnék.) Mindenesetre ez azért tanulságos...
Jampa - július 10 2009 20:03:41
Kop-kop Csaba!
Borzongató, felháborító történetet tűztél tollad hegyére. Sajnos léteznek ilyen emberek.

Beteges vágyú lelke,
állat ösztöne kergette
kiéhezett teste
hajlott gyermektestre.
Kedvét lelte benne,
s nem törődve gyermek
élettel, következménye
terhét cipelő lélekkel.
smileyJampa
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 50% [1 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 50% [1 szavazat]
Jó 0% [Nincs értékelve]
Átlagos Átlagos 0% [Nincs értékelve]
Gyenge Gyenge 0% [Nincs értékelve]
Pontos idő
Mai névnapos
Ma 2020. február 25. kedd,
Géza napja van.
Holnap Edina napja lesz.
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Delfinke
24/02/2020 23:01
Hali, szép estét! smiley

Helen Bereg
24/02/2020 18:23
Szép estét Napkorong! smiley

Delfinke
24/02/2020 13:25
Sziasztok, üdv smiley

Manon
24/02/2020 08:13
Szép új hetet mindenkinek! smiley

KiberFeri
24/02/2020 07:31
Legyen kellemes a hetetek, ezt kívánom nektek!

Gyongy
23/02/2020 14:21
Kellemes délutánt Napkorong smiley

orok szerelem55
23/02/2020 11:04
Kellemes, szép vasárnapot kívánok Mindenkinek! smiley

Manon
23/02/2020 10:54
Kellemes pihenést mindenkinek!

Helen Bereg
22/02/2020 19:12
Szép estét Mindenkinek! smiley

Gyongy
22/02/2020 15:24
Kellemes, szép délutánt Napkorong smiley

hzsike
22/02/2020 11:06
Szépséges napot mindenkinek! smiley

Helen Bereg
22/02/2020 10:43
Csodás, tavaszias hétvégét Koronglakók! smiley

orok szerelem55
22/02/2020 10:30
Szép napot és kellemes hétvégét kívánok Mindenkinek! smiley

KiberFeri
22/02/2020 10:30
Kedves korong-lakóink és látogatóink, mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!

Helen Bereg
21/02/2020 19:18
Szép estét Mindenkinek! smiley

Archívum
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes