Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 20 2024 09:26:34
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 7
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,200
Nem aktiváltak: 1
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Juliakisasszony:A játéknyúl
Csupán egy történet


A játéknyúl

Juhé! Már megint vége egy unalmas délelőttnek. Tudom, mert Drágám már végzett az ebéddel. Ahogy beleszimatolok a levegőbe, érzem a paradicsomleves illatát.
Ó, már itt is van értem. Már felöltöztette Kisbogárt, és most jön, hogy betegyen mellé a babakocsiba. Drágám ma is a hosszú ballonkabátját vette fel a sétához, és azt a szép fehér kendőt terítette a fejére. Kisbogár is alaposan be van bugyolálva takarókba, a fején meg egy csöpp kis sapka. Olyan édes! Hogy elmosolyodott, mikor Drágám berakott mellé. Szóval minden kész, indulhatunk.
Nagyon szép idő van, az Ikrek is biztosan virgoncak lesznek. Szeretem, hogy levegőzhetek egyet, amikor minden nap elmegyünk értük az oviba. Csak olyan rövidek ezek a séták. Már meg is érkeztünk. Szeretem a gyerekzsivajt is, ami ilyenkor fogad. Két nagycsoportos összeverekszik, egy fiúcska meghúzza a lányok haját, mindenkinek meg kell keresnie a saját hátizsákját, és a makacs cipőfűzőkkel is meg kell küzdeni. Ajjaj! Kisbogár megint nyűgös. Drágám hiába ringatja a babakocsit, csak sírásra áll a kis prücsök szája. Jön a foga. És már megint a fülemet rágja. Már egész rongyos a vége, és tiszta nyál.
No, megérkeztünk. Hugi, az egyik iker, megmenekít Kisbogár fogaitól, a csap alatt bevizezi megcsócsált fülem végét, aztán cipel is az ebédlőasztalhoz. Nagy, okos szemeivel figyeli, hogy Drágám hogy Drágám mit csinál, aztán elszorítja a nyakam egy ügyetlenül felkötött partedlivel. Kedves is hazajött a munkából, kezdődhet az ebéd. Mondanom sem kell, hogy az Ikrek ragaszkodtak hozzá, hogy ne csak ők és Drágám kapjon puszit, hanem én is. Úgyhogy Kedves engem is összebökdös rövid szakállával, amin az Ikrek csak úgy kacagnak.
- Egyetek szépen! – mondja Drágám, miközben szalvétával itatgatja a bébiételt a terítőről.
Oh! Látom már, Öcsi mire készül. Megint telepakolja az egész arcomat tésztával. Már tiszta maszatos vagyok. Mikor tanulja már meg, hogy a saját szájába tegye a villát? Lassan, de végzünk az ebéddel, megszabadulok a fojtogató előkétől. Újabb bökős puszi Kedvestől, mert megy vissza dolgozni. Drágám pedig viszi lefektetni az Ikreket. Hugi ma is úgy gondolja, hogy magával vihet az ágyba, de… Öcsi persze ki akar szedni a kezéből. Juj! Ismét veszekedés tárgyává váltam. Már tépik is egymást. Öcsi húzza a kislány haját, ő meg belemélyeszti apró körmeit a fiúcska karjába. No és persze folyton engem cibálnak. Ennek biztosan sírás lesz a vége. Én megmondtam. Már püfölik is egymást a szőnyegen. Ajjaj! Leszakadt a karom. Ó, mekkora a csetepaté! De már jön Drágám, hogy szétszedje őket, és miután mindkettejüket beparancsolta az ágyba – két plüssállat kíséretében – ügyes kezeivel, apró öltésekkel, olykor megcsóválva a fejét, visszavarrja a karom. Végre elaludtak az Ikrek, én meg itt maradok az előszobában. Még nagyjából fél óra, és Misi, az Ikrek bátyja hazaér a suliból. Addig Drágám elmosogat.
Igen, már hallom, ahogy bevágja a táskáját a sarokba, és lerúgja a cipőit. Aztán uzsgyi, siet be Drágámhoz, közben pedig felkap engem, és a levegőbe dobálva meséli el a meccs eredményét. Még csak hatodikos, de az egyik legjobb kapus az iskolában. Valahányszor a levegőbe repülök, - esetleg nekicsapódok a plafonnak, - Misi a beszédét rúgásokkal díszíti, hogy bemutassa Drágámnak a legbravúrosabb védéseket. Szeretem, amikor dobál, és szállok a levegőben. Amint véget ért az élménybeszámoló, Misi – engem ottfelejtve a konyhaasztalon – elrobog leckét írni.
Kis idő megérkezik Nővérkém, aki már egész nagylány, idén kezdete a gimnáziumot. Uh, látom, haragos. A szeme villámokat szór, engem dühösen lekap az asztalról, és berohan velem Drágám és Kedves szobájába, ahol van egy hatalmas ágy. Mindig erre dobja le magát, ha valami felzaklatta. Most is végighasal rajta, én a feje alá kerülök, és ismét eláztat könnyekkel. Amikor már lecsendesül, bejön Drágám, és vigasztalja. Olyan furán, félszavakban beszélnek, nem is értem, mi a baj. Szegény Nővérkém… dühében közben hozzávág a falhoz. Újra csak a levegőben repülök. De ez nem olyan kedves dolog, mint mikor Misi dobált. Egy képkeretnek csapódok, és kedves íróasztalára érkezem. Figyelem, mi történik: Nővérkém úgy tűnik megvigasztalódott, mert átöleli Drágámat, és közli, hogy elmegy tanulni.
Mgint magamra maradtam. Innen épp kilátok az ablakon: Lassacskán kezd lemenni a Nap. Már késő délután van, az éjjeliszekrényen lévő óra elüti az ötöt. Percek kérdése, és megjön Kedves a munkából, átöltözik, iszik egy teát, megnézi a híradót, és ide fog jönni hozzám, az íróasztalhoz. Igen, itt is van. Előveszi a papírjait, és nekilát a dolgának. Biztosan ő is a házi feladatát készíti el.
Á, megjött Misi osztálytársa, és sötétedésig a kertben fognak focizni. Ha este ide kerülök, az íróasztalra, mindig látom őket. Olyan vidámak. A végén mindig birkóznak egyet, de látszik, hogy nem vesztek össze, ahogy az Ikrek szoktak. Igaz, Drágám nem szereti ezt, és inkább rájuk szól, hogy még ehhez túl hideg a föld. Kedves persze „nem veszi észre”… ő is volt gyerek. De most már percek múlva végleg lemegy a Nap, a kisfiúnak haza kell mennie. Itt pedig leül az egész család a vacsorához, és a gyerekek tele szájjal, egymás szavába vágva szavalják, kivel mi történt ma. Tudom, mert hallom a beszédüket, és tudom, mert egyedül maradtam.
Lassan múlik az idő. Kedves és Drágám bejönnek a szobába. Már ágyba dugták a kicsiket, a nagyobbak meg még épp a döntő kártyapartit játsszák, aztán hamarosan ők is lefekszenek. Az egész család pizsamába bújt, Kedvesék még megvetik az ágyat, aztán csendben beszélgetni kezdenek. Csak tudnám, hogy Kedves miért simogatja Drágám arcát és nyakát, és puszilják meg egymás száját? Hiszen Kedves ebédkor is olyan szúrós volt. Miért kell segíteni Drágámnak, hogy levegye a ruháját? Hiszen már az Ikrek is majdnem át tudnak öltözni egyedül. Meg miért is akarna átöltözni, hiszen már hálóing van rajta. Nem értem én ezt. Oh! Drágám feláll az ágyról, és a fülemnél fogva, néhány mondat kíséretében kicipel a szobából.
- Ki kell vinnem innen. Nagyon zavar. Olyan szemtelen, ahogy néz minket.
Kedves felül, mert fél karján könyökölt, és most hátravetett fejjel nevet, de kedvesen.
- Nem mondod?! Zavar ez a játéknyúl?!
Ezen mi olyan mulatságos? De azt én már nem hallom, Drágám becsukta az ajtót. No tessék! Ők már nem játszanak velem.
Hozzászólások
Jampa - July 10 2009 19:42:26
Kop-kop Juliakisasszony!
Bűbájos kis történet a nyuszmusz szemüvegén keresztül. smileyJampa
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 50% [1 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 50% [1 szavazat]
Jó 0% [Nincs értékelve]
Átlagos Átlagos 0% [Nincs értékelve]
Gyenge Gyenge 0% [Nincs értékelve]
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 20. Saturday,
Konrád, Tivadar napja van.
Holnap Konrád napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Murak Tibor
19/04/2024 18:57
Annyira megváltozott itt most minden kedves Szerzőtársak. Mi történt? Ki szerettem volna egészíteni az írásomat és nem tudom, képet szerettem volna feltenni és nem tudok.
vali75
17/04/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
Murak Tibor
16/04/2024 18:40
Jó estét kívánok, szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
14/04/2024 07:16
Jó reggelt kívánok! Tibor boldog névnapot! smiley
vali75
10/04/2024 06:31
Jó reggelt kívánok! Boldog névnapot kívánok Zsolt!
vali75
04/04/2024 07:17
Jó reggelt kívánok!
vali75
31/03/2024 08:56
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!
vali75
29/03/2024 11:55
Kedves Dávid! Nem küldtek verset, naponta többször nèztem, csak az utóbbi nèhàny napban.
Szollosi David
22/03/2024 01:16
Március 10 óta nem küldtek be verset???
Wino
18/03/2024 01:35
Jó pihenést mindenkinek!
vali75
09/03/2024 12:28
Szép napot kívanok! smiley
vali75
07/03/2024 06:24
Jó reggelt kívánok! smiley
rapista
05/03/2024 00:47
Jó éjt!
vali75
04/03/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes