Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikáprilis 16 2021 19:22:12
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Kapcsolat
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 8
Tag: Sally

Regisztráltak: 2,202
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Saját fotóalbumok
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Fórumtémák
Legújabb témák
Asszociáció.
Anagramma
Szerelem
Két rímelõ játéka
Minden ami jó... :)
Legnépszerűbb témák
Asszociáció. [10202]
Szótaglánc. [8524]
Földrajzi-né -l... [7724]
MÜFORDÍTÁS [4923]
Szerelem [3573]
Napkorong pályázat nyertesei.
Drogmentes életért
Hurrá nyaralunk!
Küldetésem van
1848-as szabadságharc
Pályázatok
Nem fizetõs pályázatok
Pályázatfigyelõ
Pályázatok
Online rádió
Lépésrádió online
Lépésrádió - Egy lépéssel közelebb hozzád
PageRank mérõ
Google PageRank
nemeti6: Karácsonyi bevásárlás
Németi Csaba
Karácsonyi bevásárlás

Ébredezek. A gyerekek is nyüzsögnek a másik szobában. Ébresztem nejem, akit nagyon szeretek. Megrázom, aludnék még, …motyogta. Hirtelen felugrik s pillanatok alatt a fürdőszobában terem. Közben közli, a bevásárlást mára terveztem. A plafont nézem, „Drága jó Istenem!” Mit vétettem neked? A bevásárlás önmagában nem veszélyes, csak feleségem e téren kicsit szeszélyes. Akit egyébként nagyon Szeretek! Csak vásárolni ne kéne vele.

Készülődés, pénzszámolás, ez itthon marad, kártyával fizetek. Néhány keresetlen megjegyzés.
Nem értesz te ehhez, ami kell, az kell és kész. Mormogok magamban, ehhez a mennyiséghez teherautó kell. Visszük a gyerekeket? Nem! A reggelit készítsd el, tükörtojást süss nekik.
Gondolkodóba esek, tényleg szeretem a nejem? Sóhajt egyet a kedves, nagyon fáj a fejem.
Melyik a hét közül? Szelíden… Nem szól semmit, ajkát összeszorítja, megvillan a szeme. Ilka és Nóra közrefogják anyjukat. Mit kapunk tőletek? Babát, babakocsit, szánkót és korcsolyát.
A többit nem árulom el, megnézni is csak a karácsonyfa alatt lehet. Angyalok lesznek? Ti vagytok az angyalok nekem. Hát én mi vagyok? A válasz nem késik. Te egy nagyképű, hülye férj vagy, aki gúnyolja, sértegeti a mindenről gondoskodó feleséget.
Nem kellett volna semmit kérdeznem, tudhattam volna, hogy a válasz mi lesz.
Ilka, vigyázol Nórára? Igen anya, hangzott a válasz szinte egyszerre.
Elindultunk és elkezdődtek a bonyodalmak. Kocsival mentünk, némi probléma adódott.
Párom a kézifékről megfeledkezett. Mosolyogtam! Mi olyan vicces? Nézése több volt mint lesújtó. Persze ti férfiak mindent tudtok a szexről, a vezetésről, a fociról. Viszont, ha leküldelek a boltba egy kiló kenyérért, tejfölért és parizerért, biztos, hogy zsömlét, turistát és joghurtot hozol. Annyi eszetek van, mint egy hangyának. Csak nem gondolkodtok olyan magas színvonalon. Némi ellenérzés is dolgozik bennem, ha arra gondolok, Imádom a párom!

Megérkeztünk a bevásárlóközponthoz, kapásból két kocsit vittünk magunkkal. S elkezdődött valami, amit a férjek úgy hívnak: Agyrém vagy rémálom!
Volt egy kis pozitívum a dolgokban, nem volt ott az anyósom.
Az én életem, mindjárt a női fehérnemű osztályt kereste. Szakszerű tekintettel mérte fel a polcokon a dolgokat. Volt néhány bizarr darab. Megálltam. Kedvesem hangja ostorként csattant. Persze! Erre van időd és eszed!
Női alsóból, ha nem vett a kezébe 30-40db-ot, akkor egyet se. Mi ez? Mutattam az egyik darabra. Bugyi, te Mafla! Esküszöm, nem volt több 10cm2-nél. Komolyan mondod?
Nem fogok ilyet hordani, téged úgy sem érdekel mi van rajtam. Hát…
Mocskos a fantáziád, vita lezárva! Végül is azért is csak a kosárban kötött ki, vagy 70cm2-nyi bugyi, ami azért több darabból állt.
Következtek a melltartók.

Ebből az árucikkből valamivel több darabot nézett meg a drága. Körülbelül a dupláját. Pár darabot vittünk a szolidabbakból, csak az tűnt fel, mintha egy kicsit nagyobbak lettek volna a kelleténél. Másfél órát töltöttünk ezen a nevezetes helyen!

A női ruhaosztály következett. Vettünk vagy hatot. Volt olyan, amit legalább ötször próbált fel. Hát nem aranyos?! Vagy három kifejezetten kismamaruhára emlékeztetett. Ez az asszony hízott – állapítottam meg. Ez is igénybe vett egy órát. Mi lesz még itt Drága jó Istenem?!

A cipő osztály következett. Lélegzet elállító cipőnek nevezett dolgok sorakoztak a polcon. Kétszer is végigsétált életem párja a sorok között. Megállt az egyik polcnál, vizsgálgatta az egyik pár cipőt. Véleményem szerint vagy három számmal nagyobb volt a kelleténél. Egy suszter veszett el benne, állapítottam meg! Ujjaival lapogatta az anyagot, a varrást, egymás mellé tette, talpával összefordította, egyik nem-e nagyobb a másiknál. Magában beszélt. Most egy időre kényelmesebb kell.
Hogy érted ezt? Ha nem értesz valamihez, ne szólj bele!
Tovább sétált a sorok között, megnézett vagy két párat, amiről nem tudtam eldönteni, hogy sarka van, vagy talpa, vagy csak egyik-egyik. Végül levett két cipőformájú lábbelit, vizsgálati módszere a fent említettek. Kocsiban kötöttek ki. Arra gondoltam, egy karácsonyi bevásárlás az asszonnyal, a férfiúi hűség próbatétele. Nem egészen egy óra hossza. Lassan feljön a Hold. Tágra nyílt szemekkel nézett rám, bevásárlás. Legyintettem.

Játékosztály következett. Szánkót néztünk a gyerekeknek. Meg sem próbáltam választani, úgy sem lett volna jó! Megszólalt: válasszál, te vagy a Férfi. Kocsiba került egy ívben meghajlított háttámlás jármú. Következtek a babák és a babakocsik. Az én drágám úgy sétált közöttük, mint egy apácazárda főnökasszonya. Kirívóbbnál kirívóbb ruhákba öltöztetett babának öltöztetett kész nők voltak a dobozokban. Majd két közepes méretű babát a kocsiba tett. Babakocsit nekem kellett választani. Meg kellett néznem a féket, a kerekeket, úgy látszik, mégis csak jobban értek valamihez, mint ő. Csak semmi elbizakodottság – szólalt meg. A kocsi kezdett tornyosodni. Hetven perc. A korcsolyával végeztünk a leghamarabb. Kértük az eladó segítségét, sima ügy volt. Legdrágább a legjobb.
Vissza a játékosztályra. Az árak láttán megszorult bennem a levegő. Az én kis csillagom szó nélkül a kocsiba tett két doboz Legót. Elhűltem! Ez a lányok karácsonyi ajándéka. Rám nézett…, már megint azok az ártatlan szemek. Tudta mit mondjon, imádom a két kis boszorkányt.
Most megyünk, anyunak veszünk valami ajándékot. Micsoda? Csak nem azt akarod mondani… Nem akarok mondani semmit. Megálltunk a pizzásnál, várj meg itt. Kb. 40 perc.
Anyósomnak vett valami vállkendő féleséget és hozott egy agyonkötözött csomagot.
Ez az asszony tényleg teltebb lett s nehezebben mozgott. Kinéztem az ajtón, mintha szűrkébb lenne az ég.

Szívem a lányok nem ebédeltek. Nyugi, mindent megszerveztem.
A hentes következett.
Egy kiló combot kérek. Az eladó elővett egy darabot, nem abból, a másikból. Nem látja melyiket mutatom? Na az az. Szeleteljem asszonyom? Isten őriz. Henteseknek fogalmuk sincs a szeletelésről. Egy kiló lapocka. Nem részletezem, háromszor faragta körbe a hentes. Szerintem ezzel a hentessel egyetlen egy jó dolog történt aznap, nejem befejezte a vásárlást.
A levesbe való tyúkból kb. a tizedik felelt meg. Az időt már nem mértem. Jöttek a fűszerek. Hihetetlen mennyiséget vettünk mindenből. Jött a megváltás. Pénztárhoz mentünk. 10 kilóval könnyebb lettem. Vagy húszan voltak előttünk. Kiderült, kártyáján nincs elég pénz, tárcámból elővettem egy 20 ezrest. Az én tündérkémnek meg se rebbent a szeme, honnan van nálam ennyi pénz. A visszajáró kb. 15 ezret szó nélkül eltette. Ki az autóhoz, bepakolás. Nem részletezem, a szokásos női útbaigazítások sora. Némi fenntartás kezdett el bennem dolgozni, valóban létezik szerelem, ha ez a vége?

Hazaértünk. Anyósom mosolygott rám. Életemben nem nyeltem akkorát. A nejemnek 7, anyósomnak 12 feje van. Két óra hossza alatt minden a helyére került a lányok segítségével. Csak 4 dobozt emelt ki a párom, amit olyan helyre tett, ahol még én sem szoktam nézelődni, következésképp tudtam hova. Kérdezhetek valamit? Persze! Honnan tudtad mennyi pénz van nálam? Már megint azok a nevető, szomorú, ártatlan szemek. Így csak ő tudott nézni. Holnap szabadságon vagy és felvetted az ünnepi jutalmadat. Leroskadtam a hokedlire. Hát ez nem igaz! Jól van már, ne morogj Te morgó mackó! És megcsókolt. Olyan meglepetésben lesz részed, hogy az összest odaadod nekem. És megint megcsókolt.
Kezdtem rosszat sejteni. Mi a fene ez a nagy csókolózás?
Holnap mindent megfőzünk, elrendezünk Karácsony napjára, csak a fa díszítés, ajándékozás és hozzávetőleg néhány dolog marad. És az én kis párom megszervezte a másnapi teendők mikénti végzését. Tapasztalatom szerint 5-6000 forintba szokott kerülni. A húszezerből visszajáró 15 ezer, egy felni ára gumival együtt, ugrott. Kedvesem, Drága Kis Toncsikám, be kéne szállnod valamivel a vásárlásba. Gondoltam valami 30-35 ezer forint. Azonkívül az ékszerésznél holnap kifizetel 7 ezret és kapni fogsz egy mini kis csomagot. Többit én álltam. A többire nagyon vigyázz, mert lesznek még egyéb kiadásaink a közeljövőben. Szóval kerékcsere ugrott.
Na gyere fiam vacsorázzál, szólalt meg anyósom a legédesebb hangon. Gyere egyél Toncsikám. Furcsa volt ez a becézgetés, csak bizonyos helyzetekben szokott nejem becézgetni. S két csókot nyomott az arcomra. Itt valami nagy disznóság van kilátásban, ez már biztos. Erősen gondolkodóba estem, szükségem van nekem még a pénztárcámra? Lefekvés, nem írom le külön az elkövetkező napot. Nagyjából úgy történt minden, ahogy felvázoltam. Csak a kiadás változott néhány ezer mínusszal számomra.

Eljött a nagy nap.
Ajándékozás. Mindenki azt kapta, amire vágyott. A lányok rajzoltak anyjuknak és nekem, az anyósomnak énekeltek, majd beszaladtak szobájukba, egyből építkezni kezdtek a Legóval.
Hárman maradtunk a szobában.
Párom beállt a fa alá s közölte velem, most jön a TE AJÁNDÉKOD. Hasára tette kezét. Drágám! Itt rúgkapál a KIS TONCSIKA!! Az ultrahang kimutatta, fiú.
Odaléptem hozzá és össze-vissza csókoltam. Hát most mondják meg! Lehet nem szeretni egy ilyen asszonyt?
Szemem könnybe lábadt, és azt mondtam neki:
-DRÁGÁM! NEKED CSAK 1 FEJED VAN!!
-IMÁDLAK!!!...
Hozzászólások
szoszircsi - január 03 2010 23:07:09
Szia Csaba!

..tetszik ahogy írsz, benne van az a természetesség,ami kell egy jó íráshoz...nem agyalsz...ÍRSZ!!

Gratula!
szí.smileysmiley
gufi - január 04 2010 15:15:42
Kedves Csaba!
Szuper jól sikerült írást olvastam, gratulálok.
Minden oké, csak a vásárlás, látom neked sem az erősséged.
Nekem az illatszer osztály a halálom, mikor minden félét végik kell szagolnom, mert az illat az lényeges, a hatásfok mellékes.
Mégegyszer gratulálok, igazán szórakoztató a műved.
Üdv: gufismiley
reitinger jolan - január 04 2010 16:51:43
Kerek, jól megfogalmazott írás.
Szerintem az egészet azért sarkítottad enyire ki, hogy jól üljön a poén, jó, jó lett nagyon.

Szép gyönyörű ajándékot kaptál.

Szeretettel Jolismiley
Torma Zsuzsanna - január 05 2010 13:38:45
Kedves István!

Nagyon kedves, humorosan megfogalmazott karácsonyi történet.
S most már értem, miért láttad a néha "hétfejűnek" vélt kedves feleségedet kicsit kövérebbnek a szokásosnál!

Üdv.: Torma Zsuzsanna
smileysmileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Pontos idő
Mai névnapos
Ma 2021. április 16. péntek,
Húsvét, Csongor napja van.
Holnap Húsvét, Rudolf napja lesz.
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Helen Bereg
16/04/2021 10:51
Szép napot Napkorong! smiley

Helen Bereg
15/04/2021 19:15
Szép estét Mindenkionek! smiley

mamuszka
15/04/2021 11:23
Kiber feri egyszer is elég az időjárás jelentés

KiberFeri
15/04/2021 11:00
Hideges az idő, de kívánom, hogy ettől még mindenkinek legyen jó napja!

Manon
15/04/2021 09:11
Szép csütörtöki napot mindenkinek!

Helen Bereg
14/04/2021 18:19
Szép estét Koronglakók! smiley

Manon
14/04/2021 08:41
Szép napot Napkorong!

KiberFeri
14/04/2021 08:12
Jó reggelt kíváok a lakótársaknak is és az olvasóinknak is!

Delfinke
14/04/2021 07:57
Jó reggelt kívánok Mindenkinek! smiley

Helen Bereg
13/04/2021 19:26
Szép estét Napkorong! smiley

Helen Bereg
13/04/2021 11:08
Szép szeles napot Mindenkinek! smiley

KiberFeri
13/04/2021 08:45
Jó reggelt mindenkinek!

Helen Bereg
12/04/2021 19:48
Szép estét Koronglakók! smiley

Manon
12/04/2021 11:03
Szép napot mindenkinek!

KiberFeri
12/04/2021 10:53
Mindenkinek küldöm az üdvözletemet!

Archívum
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes