Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 19 2024 13:52:48
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 6
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,200
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
ShiKi: Maszk
Sz

Filmesek, színészek minden napjai, emberek akik a dolgukat végzik mégis, valami nem egészen úgy van, ahogy a nagykönyben megvan írva, mi a külünsbég?
Vajon, mi az amit álmodun és mi az ami a valóság? Nem lehet, hogy a valóság is egy álom, amit magunk találunk ki?



MASZK

A tenger vízére álmosan tekintet a hold, sima arca nézett vissza rá, mígnem egy gondola törte meg a képet…

A nyári éjszaka úgy pezsget az emberektől, mint egy felbuzdított hangyavár, azonban, dühös támadás helyett, szerelmes táncosok uralták a terepet. A fények csillogtak, az emberek mosolyogtak, és mindenből sugárzott az öröm. Igen ez Velence, a gazdagság, bujaság, mámor és gyönyör otthona már évezredek óta, a legnagyobb partik helyszínének adója, a legfelsőbb köröknek tudója, igen, ő itt a Bohém élet egyik szülőanyja, Velence.
-1
-2
-3!!!
-Mozgásmozgás emberek, nincs lazsálás! – és mint a jól szervezett katonák, álltak a helyükre a színészek. Mindenkin egy-egy maskara volt látható, és várták jelenetüket. Kívülről mit sem mutatva izgalmukból, szívük bent dörömbölt.
-Felvétel!- Hangzott a producer cseppet, sem kellemes, irritáló és rekedtes hangja.
Megkezdődött a forgatás.
1831. Velence udvarába, egy ifjú utazott messzi tájról… a Királynő örömmel fogadta, és a király felkérte, legyen feleségének portré készítője. Azonban apró pillanatképekből állt össze a teljes, és ehhez nem kevés érzés keveredett. A magányos királynő meglelte művészében a múzsa lehetőséget, és pár „közös munka” és „mélyebb” tanulmányozás után visszatért a király, aki a romantikát vérrel itatta át. Emléküket ma is őrzi egy vászondarab, ami ott lóg a falon…De vajon kitudja?
-És ennyi!!!
Fáradtan, de büszkén távoznak a dolgozók, mindegyikőjük mély álomba merül, és alszik békésen…. Miközben, egy messzi-messzi tájról, fehér kéz lebben, és púderezi tisztává és csábítóvá a kis fiatal ártatlan leányarcot. Felteszik fejére legszebb hajdíszét, miközben több szorgos szolga öltözteti. Vörös rúzs kerül a vérpiros ajakra, késül a leány a csábításra, egy másik életre.
Tudja, hogy amint felveszi a kispapucsát és kilép azon az ajtón, ezt a fehér púdert örökre viselni fogja. Hogy mi végből?
Eljött az este, piától kipirult idősödő emberek ültek egy asztal körül, miközben apró törékeny fekete hajú lányok szórakoztatják őket. Eljött a nagy nap, a nővé érés, az áldozat vissza fizetése, a keserves órák és szenvedések gyümölcsének leszüretelése.
A zene lágyan szálldogált a jókedvű vendégek között, a hold sápadtan beragyogott a kivilágított szobába…majd erősebben és erősebben, ahogy egy feltüzelt vad cserkészi be párját. A szoba csendes volt, a leomló ruhák halk nesze, és az izgatott sóhajok rezegtették meg az ablak előtt álló apró bonszáj fának zöld leveleit. És ekkora egy éles fájdalom nyílalt a lányba, aki mindörökre ennek a ruhának és sminknek a rabja marad.
-Szép volt fiúk!! Arigatou!!
- Bye-bye, see you tomorrow.
És a stáb csapata és álomba zuhant, ki a hasára fordult, ki a hátára és lecsukott szemei alatt és nézte, nézte a sötét, csillagos eget.
A nap már pírkallott, de még mindenki aludt, amikor egy gyenge alkatú fiatal vezér lépet be a palota ajtaján. A császár, rangjának megfelelő ruházatban, napra készen fogadta az ifjút.
-Miben segíthetek?
Éppen hogy csak, elhagyták ajkait a szavak, sötétség borult szemére, és mindet eltakart a néma, puha, semmi. Ott lebegett a tudatlanság vízében, éberen, és tudatában volt mindennek. Mégsem félt, érezte, hogy nem kell tartania semmitől, végre igazán pihenhet, és elengedte fáradt végtagjait…
-Hol a császár, mit műveltél vele?-ordított a hosszú hajú, háborút viselt férfi.
-Miről beszélsz drága vezérem, hiszen itt ül előtted, hát nem látod?
De a katona nem látott mást, csak vért, árulást és hazugságot…mégis körülötte mindenki őt nézte idegennek és furcsának, nem a császárt. Érezte, valami nem stimmel. És tudta, hogy ez a császárban rejlik.
-Kedves barátom, esetleg megzavart hasonmásom, aki mostanában sokat volt előtérben, hiszen a nép elé, ő állt ki helyettem, tudod a súlyos betegség miatt. - A vezér, mégis, tudta, hogy ez nem az ő legjobb barátja, valaki más, akit már látott…és ekkora belevillant kedvenc őrnagyának a képe!
-Nem, az nem lehet!! TE?! O.o
-Igen, én.
-De, hát hogy, és miért?
-Túl sok a kérdés?
- Támadjatok, megölte a császárt, miért nem támadtok?-üvöltötte kétségbe esve, azonban a bitztonsági őrők nem mozdultak helyükről. –Hát nem látjátok, Ő nem a császár!!!!
-De látják, de nem fogják fel.
-Micsoda? :O
- Becsapjuk őket, ahogy téged is. Becsapjuk őket, mert az emberiségnek szüksége van arra, hogy valaki átverje őket. Vágynak rá, éheznek érte…..

A zsibongás betöltötte az aranyozott termet, ahol a romantikával fűtött párok keringőztek, drága pompás ruhájukban, arcukat és valódi énüket álarc mögé bújtatva. Elfeledkezve mindenről, és mindenkiről, mint amikor az ember álmainak szárnyán repül… a végtelen boldogság és egy világ, melynek urai, akkor ott ŐK maguk. Azonban hiába jön el a reggel, és kerülnek le a maszkok…
A filmforgatás folytatódik, és a filmszallag csak pereg és pereg a végtelen időkbe.


A tenger vízére álmosan tekintet a hold, sima arca nézett vissza rá, mígnem egy gondola törte meg a képet… apró darabokra tört, mint egy szív, ha megcsalják és becsapják, mint egy csont mikor haragos emberek taposnak rajta, akárcsak a teljesületlen álmok, be nem tartott szavak, egy összetört tükör. Elmosódott nyoma, ott csillogott a vízen, apró szilánkét hullott bele, és ezer újabb képet mosva el… elpusztítva vele egy város tükörképét, emberek, és érzelmek kivetülését….
Egy maszk hullott a földre és kettétört, kíséretének egy könnycsepp szegült
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 19. Friday,
Emma napja van.
Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
17/04/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
Murak Tibor
16/04/2024 18:40
Jó estét kívánok, szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
14/04/2024 07:16
Jó reggelt kívánok! Tibor boldog névnapot! smiley
vali75
10/04/2024 06:31
Jó reggelt kívánok! Boldog névnapot kívánok Zsolt!
vali75
04/04/2024 07:17
Jó reggelt kívánok!
vali75
31/03/2024 08:56
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!
vali75
29/03/2024 11:55
Kedves Dávid! Nem küldtek verset, naponta többször nèztem, csak az utóbbi nèhàny napban.
Szollosi David
22/03/2024 01:16
Március 10 óta nem küldtek be verset???
Wino
18/03/2024 01:35
Jó pihenést mindenkinek!
vali75
09/03/2024 12:28
Szép napot kívanok! smiley
vali75
07/03/2024 06:24
Jó reggelt kívánok! smiley
rapista
05/03/2024 00:47
Jó éjt!
vali75
04/03/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
vali75
01/03/2024 15:08
Szép napot kívánok! smiley
2xistvn
21/02/2024 10:06
csodás napot "Napkorong"smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes