Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikMájus 25 2020 16:22:44
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Kapcsolat
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 3
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,197
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Saját fotóalbumok
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Fórumtémák
Legújabb témák
Két rímelõ játéka
Szerelem
Asszociáció.
Anagramma
Minden ami jó... :)
Legnépszerűbb témák
Asszociáció. [10200]
Szótaglánc. [8524]
Földrajzi-né -l... [7724]
MÜFORDÍTÁS [4923]
Szerelem [3569]
Napkorong pályázat nyertesei.
Drogmentes életért
Hurrá nyaralunk!
Küldetésem van
1848-as szabadságharc
Pályázatok
Nem fizetõs pályázatok
Pályázatfigyelõ
Pályázatok
Online rádió
Lépésrádió online
Lépésrádió - Egy lépéssel közelebb hozzád
PageRank mérõ
Google PageRank
Etusom: Játszmák..
Pillanatok,percek,órák

Gy.,"Az élet olyan, mint a sakkjátszma: tervünk megvalósulása attól függ, hogy a sakkban ellenfelünk, az életben a sors mit lép." (Arthur Schopenhauer)

Odakönyökölt a képzeletbeli sakktábla elé, és kezdte a helyükre tenni a bábukat.Új parti indul,könnyed mozdulattal lenyomta a sakktáblával egybe kombinált óra indító gombját....

A Duna felől kellemes szellő fújdogált és itt a negyedik emeleti, lépésnyi erkélyről. jól kivehető volt a Batthyányi tér nyüzsgése.Ez a tavasz is jól indít, állapította meg magában ,szinte átmenet nélkül már egy korai nyári kánikulában izzadunk.
Visszalépett a hűs hálóba és megküzdött a rolettával ami nem tudott ellenállni csigáival a múló időnek és csikorogva engelmeskedett faléceivel a parancsnak és mint a félig hunyt szem takarta be az erkély bejáratát.A Margit szigetről szökött szellő még egy utolsót lebbentett a fehér tüll függönyön s még utolérte az asszonyt a nappalinál,felborzolva a nyakszirtjénél a hajtincseit.
Utolsó gyors ellenőrző pillantások, minden a helyén! Idegenül érezte magát ebben a XX.század fordulóján épült vastagfalú hatalmas belső tereket adó lakásban.Évtizedek óta panel lakásban él, nem csoda ha a mennyezet oly magasnak tűnik.
Rábízták ezt a lakást és Ő eleget is tesz a kérésnek, korlátlan használattal hatalmazták fel a tulajdonos aki történetesen az unokatestvére a messzi Sidneyből.Talán augusztusban várhatja látogatóba Őket! Felvette a könyvet a világosra pácolt fenyőfa asztalról és a lábait maga alá húzva elhelyezkedett a kék-türkiz-napsárga shottis kockás kanapé sarkába.Kedvelte ezt a vidám fiatalos svéd designt,jó kedvre hangolta.Belelapozott a kötetbe, de a gondolatai másutt kószáltak.A márciusi végi fiaskó...az ismeretlen nőtől érkező email..A döbbenet ami a fejebúbjától a sarkáig cikázott át rajta.Persze tudta,hogy a férfi családos, és mégis felmentette magát, a harmadikat. Micsoda gyűlölet sugárzott abból mailból, és milyen szánalmasan dadogott a Kedves a telefonban..-Kérlek segíts!
Segített.. mindent magára vállalt! Vállalta,hogy az üzenetek amit a feleség olvasott azok fikciók... az Ő agyament képzelgései egy"elérhetetlen " fickóhoz akit üldözőbe vett, zaklatott.Eszméletlenül suta védekezés, de a másik asszony is alapot keresett a"megbocsájtáshoz" hát szőnyeg alá rugdosta a házastársa vétkét, talán nem először és talán nem is utoljára.

A kaputelefon berregése élesen hasított bele az álmos csendbe, s Ő sietősen markolta fel az ebédlőasztalon heverő kulcscsomót.A politúros faburkolatú tükrös lift komotósan ereszkedett le egymásután maga mögött hagyva az épület szintjeit míg zökkenve megállt a földszinten.A nő maga elé idézte a férfi képét , a fotót amit ismert.Óvatosan nyitotta a két szárnyú belső üveges ajtót és a tömör külsőt .Nem volt ott senki.Fejét kidugva próbált körbepillantani amikor egy szegfű csokor termett az orra elé és mögötte a mosolygó férfi arc.Nagyfejű rózsaszín hollandi szegfűk az apró fátyolkákkal körül ölelve,magában már azt is megbocsátotta, hogy nős és hogy öt évvel fiatalabb,mint Ő.

-Mennem kell Kincsem!-mondta gyengéden a férfi, és gondoskodó mozdulattal húzta a takarót a nő borzongó vállaira.
A fürdőszobából felöltözve került elő,üdén kisimult arccal.A franciaágy melletti szekrénykéről jól beidegzett mozdulattal emelte fel az ékszereit és csatolta a csuklójára az óráját.
-Ne fáradj Drágám-állította meg a nő mozdulatát, mikor az a köntöse felé nyúlt-majd kitalálok...
Hallotta a távoli kattanást amivel a zár reagált a csukódásra!
Igaza volt a Dédinek,gondolta fél álomban,kutya harapást szőrével...

Időt kérek... sáncolni kellene...vagy függő játszma..

http://www.szegedlive.hu/galeria/nagy/1743_uveg-sakkbabuk.jpg

"Az élet olyan, mint a sakkjátszma: tervünk megvalósulása attól függ, hogy a sakkban ellenfelünk, az életben a sors mit lép." (Arthur Schopenhauer)

A mobil szörcsögve elhallgatott.Mi a bánat lehet,és olyan szorosan tartotta a füléhez,
hogy a porcok megfájdultak benne.Naaaa a legvonzóbb testrészem ügyelni kellene rá ,korholta magát némi öníróniával.Próbálta megfejteni talányt.Beszélgettek aztán egy koppanás és csak ezek a háttérzajok érkeztek el hozzá.
Friss női hang szólalt meg.
-Egy pillanat, az Államtitkár Úr a kedves türelmét kéri, visszajön, visszahívja!
Koppanva landolt előtte az asztalon a maroktelefonja.Meglepetésében elengedte!

Visszagondolt, hogy is történt az első virtuális találkozójuk...

Természetesen a bemutatkozó adatlapjára minden elképzelhető és kápráztató dolgot belerámolt, kivéve a képét.Mutatós és frappáns szövegek egy cseppnyi humorral megfűszerezve..Nem is maradt el a hatás,annyian dongták körül a saját fantáziájuk által
megszemélyesítve,hogy nem győzött válaszolgatni.Aztán kreált 3 szabvány szöveget,
A magát igényes partnerkeresőnek,"köszönöm,hogy figyelemre méltattál, de nem gondolnám a kategóriád lennék" a másik az ifjoncoknak,"Kedves vagy,de vagy Te születtél túl későn,vagy Én túl korán! Sorry"és a rámenőseknek,"sajnálom nem készültek Rólam sem cici-kivillantós,sem csípő-ficamos pózban tangás képek".
Ezzel eleget tett az udvariasság követelményének is és hamar végzett a válaszokkal.
Érkezett egy mail.. ez bizony besorolhatatlan volt.A szeretnék megismerkedni Veled szabvány szöveg alatt 3 fotó.Köpni vagy nyelni.. de azt sem tudok..hökkent meg mikor kibontakozott az öv alatti portré és a galád fickó még fokozta is.Akcióban két eltérő
hölggyel szintén derék alatti művész fotóval...A pofátlanság teteje öntötte el a pulykaméreg,micsoda puszta alja, bunkó vetemedik ilyenre.Hát csakazértis válaszolok Neki.Először is a gratuláció.".Minden elismerésem a gigantikus Büszkeségedhez! A referencia fotókhoz őszinte gratulációm és elismerésem de kevesebb több lett volna"
Klikk az ELKÜLDRE és passz.Jött is a válasz,elhűlve nézte a betűfolyamot amit a magyarázkodásra pazarolt a delikvens.Ez a pasi vagy jogász vagy drámaíró esetleg műkritikus,merült fel benne miközben pro és kontra olvasta az érveit.

Sikerült a redőnyt teljesen leengedni és beállítani.A mellette fekvő férfira a réseken keresztül ,fény és árnyék csíkokat vetített a külvilágban tomboló nyári nap.
-Mennem kell Kincsem-hangzott el az ismerős szöveg és vigasztaló simogatás sem maradt el.Tenyerében lassan felmelegedett a dzsúsz, a pohár pára lepte oldalán ,mint egy könnycsepp lassan gördült le a kicsapódott víz.Valami fojtogatta és mély lélegzetet véve halkan megszólalt..
-Tudod Szívem-címezte a szokásos szertartását végző férfinak, óra,karkötő csatolását a szempillája alól figyelve -tudod Szívem, ha egy parányit sietsz akár a lépcsőházban is
találkozhattál volna.. magaddal!
Halk csörrenés-a gyűrűk a parkettán landoltak ..Nem hajolt le értük azonnal, hanem merőn az asszonyt nézte, majd váratlanul leült az ágyszélére.Elhangzott az aminek nem szabadott volna elhangoznia úgy és ott és ahogyan.Nagyon komolyan,és hangsúlyosan!
-Tudod Te mit beszélsz!!-A visszafojtott indulattól rekedtesre váltott hangja
-Egész nap szerveztem,hogy egy kis időt elszakíthassak.Tudod Te mennyien várnak Rám most is.A fiúk tartják a frontot,ígértem rögtön ott leszek,mind ezt azért hogy együtt lehessünk.Ha nem tetszik valami szólj van ezer+egy aki szívesen felvállal.Használlak és lecseréllek ha Nekem úgy tetszik...
Aztán csak a csukódó lakásajtó ismert kattanása.
Nem egy sírós fajta..és a könnyeit már régen elpazarolta nagy világégései során már nagyon régen.A megalázottságtól szárazon égtek a szemei!Lecserél mint egy leszerepelt
középhátvédet az edző...elképedve hallotta a saját hangját..nevetgélt.Kispadra küld..hahaha és már kirobbant belőle a fuldokló nevetés ami igazán kezdett egy zokogáshoz hasonlítani.Rendet tett a redőnyöket felhúzta és elindult haza.Eszméletlenül bántotta a szemét a város forgataga és a változatlanul mindent vakítóan elárasztó napsütés...
Nem vette fel a telefonokat és megnyitás nélkül törölte az sms-ket emailokat.
Egy hét múlva nyári zápor verte be a kapualjba! Igyekezetében alig talált be a kulccsal a zárba, ablak nyílt a szomszédasszonya mosolyogva köszönt oda Neki.
-Régen láttalak-mondta és elpletykáltak egy kicsit.Mire a friss légáramlat és Ő a portörlővel végigjárta a szobákat csengettek.Ő volt! Szóval megszervezte a maga kis hírhálozatát konstatálta az asszony és az ajtóból elhúzódva utat engedett.
-Itt maradt a pecsétgyürüm-kezdett a mondókájába és elnézett a nő feje fölött
-Parancsolj! Én nem láttam igaz nem is kerestem...
Mikor beljebb került a férfi összesúrlódott a testük..
-Mit műveltél Velem-ragadta vállon -Tönkreteszel !szakadt ki a férfiból a felgyülemlett düh.Mert dühös volt, magára, a nőre, a helyzetre. amibe került.Nézte mintha előszőr látta volna.A nem szép, nem fiatal arc, mégis kedves neki, nem bombázó , sőt ,mégis megnyugvást add , szelíd nyugalmat.Mindezt szavakba foglalva elhangzott az újból homályba burkolózott szobában.Nem elsötétített hanem a kora esti alkonyat adta sötétségben.A tér fürdött a kivilágítás pompájában és az égbolton is ott voltak az augusztusi ragyogó csillagok.
Kétszárnyú erkélyajtó tárva-nyitva fogadta a pirkadást, az elhűvösödött hajnali levegő
még szorosabb ölelésre sarkalta mindkettőjüket,,,
-Mennem kell Kincsem, délben indul a gépem...
A felkelő nap egyik rézsútosan behatoló sugára rávetült a szekrényke alatti parkett sávra , s a kósza fény megcsillantotta a gyűrű aranyát.

Amikor átvágott a téren a szeptember végi nap már egy kicsit bágyadtan ontotta a sugarát.Kabátja zsebében türelmetlenül csengett a mobilja.A jól ismert férfihang melegséget árasztott.
-Szívem ez már az utolsó tárgyalás sorozat,itt vagyok már a tranzitban.Csókollak vigyázz magadra.Odacsempésztem valamit....keressed meg...boldog szülinapot.. szeretlek...
Ült az ágy szélén, és nem merte kibontani az apró csomagocskát.Aztán erőt vett magán.Remegő kezében a vékony bokaláncon keskeny aranylapka ,ahová cirkalmas betűkkel a nevét is belevésték...
Rákövetkező évben a férfi exkluzív szerződést kötött egy világcéggel és családostul Kaliforniába költözött....
Ez volt a végjáték ! Véginézett a világos-sötét négyzetek sokaságán,.64 mezőben 32 figura.. aztán besöpörte a bábukat a tartórészbe és miután összehajtotta a táblát elsülyesztette egy fiók mélyére..
Hozzászólások
lenabelicosa - május 07 2010 17:41:05
Érdekes, ahogyan a kívülálló szemén keresztül olvassuk ezeket az eseményeket. Én is sok esettel találkoztam, amiket elmeséltek nekem, ezt fantasztikusan írtad meg ismét.
Vajon mit tud adni a 3. ember a háromszögben? SOKAT. Sajnos vannak esetek, amikor kívülálló marad, és elszenvedi a megaláztatást, és azt is, hogy elhagyják. Lehet, hogy előző életbeli feladatot kell valahogyan megoldani ezzel, vagy másképp cselekedni, mint anno.. smiley

Szeretettel. Léna
Eta-Etusom - május 08 2010 06:45:12
Kedves Lena köszönöm,hogy elnyertem a tetszésed.A 3.szerepére
kérdeztél rá.Alapesetben mikor a férfi hívja be a harmadikat, annak csak két választása van,az egyik és erről a pasik regényeket írhatnánk a merev elutasítás,a másik az,ha nő nem is akar csak kivül álló maradni , erről pedig az asszonyok.Az ok lehet az egyoldalú szerelem de az is hogy a házasság már valahol kijavíthatatlan léket kapott de ott van a megbonthatatlan családi kötelék a megteremtet otthon és a gyerekek.Azzal a 3,nak számolnia kell csak tiszavirág életű lehet a boldogság, ha nem , akkor van igazán nehéz helyzettben mert más életek romjain kell
átvergődnie. Kié a felelőség? Nagy kérdés!
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Pontos idő
Mai névnapos
Ma 2020. május 25. hétfő,
Orbán napja van.
Holnap Fülöp, Ervin napja lesz.
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

KiberFeri
25/05/2020 08:26
Új hétfő, új hét, legyen jó mindenkinek!

Manon
25/05/2020 07:37
Szép napot mindenkinek!

Helen Bereg
24/05/2020 17:42
Szép estét Napkorong! smiley

hzsike
24/05/2020 10:05
Szépséges napot mindenkinek! smiley

Manon
24/05/2020 09:21
Szép napot korongosok!

KiberFeri
24/05/2020 08:12
Már nem is esik, legyen szép vasárnapotok!

Helen Bereg
23/05/2020 18:20
Szépséges estét Napkorong! smiley

Kek Napkorong
23/05/2020 13:13
Szép napot és jó hétvégét kívánok Mindenkinek!

KiberFeri
23/05/2020 07:58
Jó hétvégét kívánok minken kedves lakótársnak és olvasónknak!

Helen Bereg
22/05/2020 19:48
Csodás szép estét Napkorong! smiley

Manon
22/05/2020 09:15
Szép napot Napkorong! smiley

KiberFeri
22/05/2020 07:56
Huh, a mai nap, nagyon nyárinak indul... legyen is mindenkinek kellemes!

Helen Bereg
21/05/2020 19:06
Csodás szép estét Napkorong! smiley

hzsike
21/05/2020 18:31
Szépséges napot mindenkinek! smiley

Manon
21/05/2020 11:19
Szép napot Napkorong! smiley

Archívum
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes