Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 26 2024 19:34:04
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 9
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,202
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
lenabelicosa: Álmok, hit...
Részlet az Isten nyilai, avagy a Titok valóban működik c. könyvemből.
2008 két blogbejegyzés margójára




Visszatekintés, álmok, hit

Ma, ahogyan Eger felé autóztam Egerbakta és Eger között egy autó volt fejre állva a baloldalon. Előttem egy Polo megállt, én is utána. Egy srác a roncs mellett intett, hogy menjünk tovább és telefonált. Fogalmam sincs, hogyan tudott kimászni a kocsiból, hiszen a hegyoldalban az autó motorháza, utastere teljesen összeroncsolódott. Nagyon vigyáztak rá!
Én is óvatosabbra vettem egy kicsit, hiszen néhány méterrel feljebb, 16 éve én is ott puszilkóztam a hegyoldallal még a Trabantunkkal, és én is szinte karcolás nélkül szálltam ki a kocsiból anno.
Ez volt az a nap, amikor rájöttem, hogy muszáj odafigyelni az álmaimra, azóta megtanultam megfejteni is őket, nagyon fontosak és hasznosak!
1992 tavaszán egy héten belül volt három álmom. Először azt álmodtam, hogy meghalt a nagymamám, utána pedig azt, hogy karamboloztam a Trabanttal, majd pedig azt, hogy az ex baltával elvágta a lábát. Az utolsó álom reggelén figyelmeztettem az ex-et, ám hiába. Két óra múlva, a munkahelyemen hívott az orvos, hogy siessek haza, az exet a balesetire kell vinnem, mert baltával elvágta a lábát! Trabanttal indultam neki, szakadt az eső, Egerbakta és Eger között, a második kanyar után meg is csúszhattam, azonban akkor azt állapították meg, hogy leblokkolt a kormánymű, s úgy megserdült a kocsi, mintha Eger felől jöttem volna, és úgy mentem a hegyoldalnak. - Szerencse, hogy nem jött szembe autó! Amikor Egerből Taxival hazajöttünk, beteg lett a nagymamám, nemsokára meg is halt. Az álmok sokszor előre jeleznek, van, hogy csak figyelmeztetnek, vagy üzennek, felhívják valamire a figyelmet. Az álmok a tudatalattink üzenetei.
A számítógépem (kilenc éves) már hónapok óta a végét járja, és már csak többszöri indításra indul el, megsimogatom, becézem, kézrátéttel segítek neki, s imádkozom, hogy kibírja, míg tudok venni egy másikat. Ma jött el a napja, hogy vegyek egy laptopot, amit már vizualizálok egy ideje. Ez is a Titok hatása!
„Határozd el magadban, hogy mindig, amikor meglátsz egy számodra kívánatos dolgot, azt mondod: "Meg tudom venni. Van rá pénzem." Ha változtatsz a gondolataidon, érzéseid is megváltoznak.”
„Ügyelj rá, hogy elmédet a bőség gondolatai uralják! Gondolkodj úgy, mint a gazdagok!”
Nem könnyű ez, ám már alkalmazom néhány hónapja, és tényleg működik. Bennem is volt olyan félelem, hogy nem engedhetem meg magamnak, meg hogy millió helye lenne a pénznek, még is azt mondtam, hogy ez most jár nekem, s majd lesz valahogy! Korábban is lett, most is lesz!

Hihetetlen, mégis igaz

Hogy is szokták mondani? Ha ezt a hónapot túlélem? Már tegnap is meghatódtam, amikor egy szociológus írt Utószót a könyvemhez, ma pedig mikor egy ismert újságíró írt ajánlást, kezdtem azt érezni, hogy ez most valóban kezd komollyá válni. S amikor kiadó írta, hogy jövő héten beszerzik az ISBN számot, küldik a vonalkódot, ami a borítóra kerül, akkor szembesültem vele igazán, hogy ebből valóban kiadott könyv lesz! Leírhatatlan érzés!
Ennek hatására most nem is foglalkoztam a könyvvel, hanem betettem egy DVD-t, s megnéztem a Hegylakó 5-öt. Ki is kapcsolta az agyamat, most aztán kuvikolok egy darabig! :)
A Titok könyvnek megfelelően leírtam a kéréseimet, és fotókat is helyeztem el velem szemben a számítógépsarkom polcán. Van egy sorrend, amit eddig nem is vettem komolyan. A könyvkiadás van az első helyen, és ez a kérésem teljesül elsőnek.
Novemberben kezdtem látni a könyvet, ahogyan dedikálom, s még utána kezdtem el a kutatást, elemzést és a záró részt írni. Közben megtaláltam a megfelelő embereket, vagy ők engem, akik segítettek ebben a munkában.
Most már nem zavarom meg az energiákat az elrendezés körül, ám azt sajnálom, hogy az a kép, amelyik azt mutatja, milyen vékony szeretnék lenni, csak az utolsó helyen van, akkor lehet, hogy ez a kérésem teljesül utoljára?
Úgy néz ki, bekerültem egy országos kutatócsapatba, jövő héten már megyek is tréningre ezen a téren. Szeretem ezt a munkát, még ha most egy megbízás is lesz.
S persze még az ünnepek előtt vár rám a könyv, a képzés, és 10 pályázat megírása, és még néhány adóbevallás is. Visszarendeltek az MR-re is valami kiegészítő vizsgálatra, és beválasztottak szakszervezeti bizalminak is megyei szinten. Nem unatkozom, az biztos!
Találkozó. Erre most valóban nincs időm, viszont a férfiak nem jelentkeztek kellő számban és nem lenne egészséges 13:5 arányban megrendezni. 18 jelentkezőnél fújtam le. Akik jelentkeztek, azoknak itt is üzenem, hogy sajnálom, hogy nem találkozunk ebben a formában, de biztos vagyok benne, hogy ha találkozniuk kell ezeknek az embereknek egymással, akkor fognak is!
A kérések teljesülnek, nem mindig úgy, ahogyan elképzeltük, ilyenkor én is azt gondolom, hogy nem jól kértem. Fontos, hogy a negatív gondolatokat azonnal engedjük el, s lépjünk tovább!
Olyan rezgésszintre hoztam körülöttem a dolgokat, hogy most magam is kapkodom a fejem. Erre mindenki képes. Hinni, akarni, türelemmel lenni és tenni is érte, s felismerni a lehetőségeket.
Én is minden Zoltánnak boldog névnapot kívánok, ám főleg a kedvesemnek, aki most itt nem igen olvassa, reggel azonban egy sms-sel indítom a napot!
Most tele vagyok energiával, mindenkinek, aki olvas, szerető energiát küldök.
Hozzászólások
lenabelicosa - May 15 2010 08:24:29
Kedves Mist, Viktória köszönöm, hogy olvastatok. Örülök, hogy az írásaimat olvassák, még ha kevesen is, s ha csak néhány embernek segít valamiben, vagy csak gondolatot ébreszt, elgondolkodik, már tettem valamit.

Szeretettel. Léna
giziszalay - May 15 2010 16:19:20
Jó olvasni téged, mindig tele vagy lendülettel. Azt hiszen pár apró fortélyodat kölcsön is veszem.
Szeretettel:Gizi
lenabelicosa - May 16 2010 19:53:43
Köszönöm Kedves Gizi, hogy olvastál. Ha valamit tudsz hasznosítani, tedd nyugodtan. smiley
Szeretettel: Léna
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 26. Friday,
Ervin napja van.
Holnap Zita, Mariann napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
vali75
23/04/2024 18:20
Szép napot kívánok! smiley
Murak Tibor
22/04/2024 20:42
Szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
22/04/2024 19:32
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
22/04/2024 18:05
Szépséges délutánt mindenkinek! smiley
vali75
21/04/2024 23:18
Jó éjszakát kívánok!
rapista
21/04/2024 19:18
Jó éjt! Holnap jövök!
vali75
21/04/2024 19:14
Szia István! Örömmel làtlak újra az oldalon. Remélem jól vagytok. smiley
vali75
21/04/2024 19:09
Szia Tibor! Írok pü-t.
rapista
21/04/2024 19:08
Visszaállt! Valika! Köszönöm szépen! üdv
rapista
21/04/2024 19:07
Hová lettek a bejegyzéseim?
rapista
21/04/2024 19:04
Valika! Zszs nevet a prózánál nem tudom kiütni a novellám előtt! Valaki betagadt! Köszönöm szépen!
rapista
21/04/2024 18:43
Most küldök egyet! üdv
rapista
21/04/2024 18:37
Jó napot, lányok, fiúk!
Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes