Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 26 2024 10:09:12
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 7
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,202
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Bobebaba: Megérdemelt jutalom
M

Modern mese






Vasárnap délután füvet kellett nyírnom. Nagyon nemszeretem-munka ez számomra,mióta a rengeteg eső miatt ennyire elszaporodtak a kertben a békák.Én tisztelek minden életet,ezért kész cirkuszi mutatvány ez a tevékenység.Először a gép hátsó kerekein tolva, annak hangjával igyekszem távozásra bírni a rejtőzködő kolóniát, csak aztán eresztem le a gyilkos kést,s kezdek a valódi munkához.
Most is így tettem,ám legnagyobb megdöbbenésemre az egyik termetes példány a fűnyíró tetején nagyot dobbantva a tolókarra ugrott,majd mélyen a szemembe nézve így szólt:

- Régóta figyellek! Szorgos-dolgos, kedves, jólelkű teremtés vagy! Féltőn óvod magad körül az életet. Itt az ideje,hogy elnyerd méltó jutalmad! Tudd meg,én egy elvarázsolt királyfi vagyok! Hosszú ideje vándorlok, s keresem a párom, de Benned azt hiszem,megleltem. Csak csókolj meg, és többé semmi nem állhat boldogságunk útjába!

Bevallom,nem nagyon vonzott ez a dolog. Az én királyfim fajának is egyik legrondább példánya volt; haragos-zöld, nagyra puffadt testével; dülledt, kifejezéstelen szemeivel; nyálkától csillogó testével nem kifejezetten piszkálta fel libidómat. De a boldogságért mindenre képesek vagyunk, ugye? Összeszorított szemmel, számat puszira csücsörítve hajoltam a béka felé, mire ő a számra tapadva egy heves nyelvessel válaszolt. (A gyomortartalmam pedig felfelé indult.) Mindegy, a jövendő boldogság megér ekkora áldozatot. Mikor a csók véget ért nagy várakozással nyitottam ki a szemem, s íme előttem állt álmaim hercege. A látványtól ledermedtem.
Az én királyfim már messze volt az "első virágzásától ! Kosárlabda méretű feje kopaszon csillogott, busa szemöldöke alatt a békakorából ismert kifejezéstelen szem homálylott, duzzadt-borvirágos orra alatt foghíjas száj lifegett. Na,de a termete...! Tokás nyaka szétfeszítette hajdanvolt díszes ruhája gallérját, homorú mellkasa alól domborodó sörhasa nem tűrte a nadrág kényelmetlenségeit.Kurta, zárójelként álló lábaim szabadon engedték kószálni a köztük átfújó szelet. Ez lenne a boldogságom megteremtője? Nem ifjonti, nem délceg, de legalább a lelke biztos gyönyörű, s nem elhanyagolható az sem,hogy királyfi. Bár az ő korában,akár király is lehet már!

- Na mit szólsz, asszony? Ugye elakadt a szavad? Na gyorsan végezz a fűnyírással,addig hozz 1-2 üveg sört, aztán olyan boldoggá teszlek,hogy megemlegeted!

Már kezdtem sejteni,hogy így lesz. Szótlanul kihoztam a sörét, aztán befejeztem a rám váró feladatot.De most valahogy nem volt kedvem akrobatikázni, így gyorsan végeztem. Letelepedtem "boldogságom " mellé, hátha egy jó beszélgetés közben kiderül,hogy a rusnya külső mégis arany lelket takar.

- Még felhajtom ezt a maradék kortyocskát-- vartyogta harsány böffentések közepette- addig szaladj,csinosítsd ki magad! Gondolom, alig várod,hogy a falunak, meg a barátnőidnek eldicsekedhess velem. Aztán szépre sikeredjél, nehogy szégyent valljak veled!!


-Dicsekedjék veled a villám!- gondoltam. Ez hát az én megérdemelt jutalmam? Akkor inkább büntessenek meg mindazért, amit eddig tettem.Csak az járt a fejemben,hogy hogyan szabadulhatnék meg tőle. Elővettem minden asszonyi furfangomat. Felszerelkezve néhány újabb sörrel,visszamentem a kertbe és leültem mellé a padra.

- Nem akarok én most sehova menni! Inkább itthon maradnék. Olyan régóta vártam Rád! Élvezzük ki a találkozásunk minden örömét!- cirógattam meg nagyra nőtt homlokát

Buja sóhajokkal kísérve szavaimat,kérleltem még,hogy meséljen az életéről, a varázslatról, miközben árgus fülekkel csak arra vártam,hogy elszólja magát. Hátha megtudom,hogyan csinálhatnám vissza a "csodát". Ahogy nőtt a bevitt sör mennyisége, úgy dagadt a történet.Végül elérkezettnek láttam az időt, hogy rákérdezzek:

- De ugye már semmi nem fordíthatja vissza a varázslatot?

- Csak ha egy kiadós ketymety közben valaki azt találná mondani nekem: " te undorító varangy ".De erre ugyebár esély sincsen. Mert én egy lepedő-virtuóz vagyok!


Ugye nem kell a továbbiakat részleteznem? Hősies elszánással kormányoztam királyfimat a hitvesi ágy felé. Aztán..... Aztán két tenyerembe fogva egy jól irányzott hátsón-rúgással visszairányítottam a kertbe.

Éjszakánként még most is hallom fület-tépő vartyogását.Talán a hódításával dicsekszik!
Hozzászólások
Torma Zsuzsanna - August 16 2010 13:29:07
Kedves Bobebaba!

Bizony, fergetegesen jó. Nekem az a megérzésem, hogy mindezt csak elképzelted magadban. És talán úgy gondoltad, hogy ha már Te sem vagy fiatal leány, akkor a békából sem lehet fiatal királyfi, vagy herceg!
Jól eltaláltad az idősödő sörívó férfiúk kinézetét és a "dolgokhoz" való hozzáállását. De még ha a fűnyírást vállalta volna helyetted!!!
Akkor talán "kegyedbe" fogadhattad volna. No de így? A munka legyen a Tiéd, a sör meg az övé?!
Még elképzelni is nehezen tudnám.

Úgy látszik, nem rugtad elég távol, azért hallod még mindig an"kvartyogását".

Tetszik, mert mosolyra (vagy egy kis hahotára) fakasztott!!

Üdv.: Torma Zsuzsanna
smileysmileysmiley
mimone - August 16 2010 15:58:00
mesteri....nagyon jót mulattam....találó a hasonlat minden téren.

életszerű a maga nemébensmileysmileysmiley

szeretettel:minesmileysmiley
Bobebaba - August 16 2010 17:40:50
Köszi Kata!

Kedves Zsuzsa! Valóban csak elképzeltem, mert a valóságban ritkán csókdosok békákat,akármit ígérnek is.smileysmiley De valóban nehezen tudom elképzelni,hogy jelenlegi "negatív bombázó " alkatomra egy délceg ifjonc lenne vevő.Bár ,ha egy ily királyfi toppanna be hozzám,néki talán füvet nyírnia sem kéne. smileysmiley

Mimone! Köszi a dicséretet, s örülök,ha jól szórakoztál!

Szeretettel: Böbe
Go-ti-ho - August 20 2010 09:57:03
Ezt az egészet kikérem magamnak a sörhasú, tokás, sörtszerető férfiak nevében!

Egyébként én meg alig várom, hogy egy gyönyörű, hamvas, üdezöld színű békalkány megcsókoljon, és visszaváltozhassak délceg békakirélyfivá!

smiley
Bobebaba - August 20 2010 15:37:01
Drága Go-ti!

Bocsánatodért esedezem,de tudod... Akinek nem ümögje,...

Gyere ide ,látogatóba, itt tényleg iszonytató mennyiségű béka van.Hátha találunk Neked egy kedvedre való békalányt!smileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 26. Friday,
Ervin napja van.
Holnap Zita, Mariann napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
vali75
23/04/2024 18:20
Szép napot kívánok! smiley
Murak Tibor
22/04/2024 20:42
Szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
22/04/2024 19:32
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
22/04/2024 18:05
Szépséges délutánt mindenkinek! smiley
vali75
21/04/2024 23:18
Jó éjszakát kívánok!
rapista
21/04/2024 19:18
Jó éjt! Holnap jövök!
vali75
21/04/2024 19:14
Szia István! Örömmel làtlak újra az oldalon. Remélem jól vagytok. smiley
vali75
21/04/2024 19:09
Szia Tibor! Írok pü-t.
rapista
21/04/2024 19:08
Visszaállt! Valika! Köszönöm szépen! üdv
rapista
21/04/2024 19:07
Hová lettek a bejegyzéseim?
rapista
21/04/2024 19:04
Valika! Zszs nevet a prózánál nem tudom kiütni a novellám előtt! Valaki betagadt! Köszönöm szépen!
rapista
21/04/2024 18:43
Most küldök egyet! üdv
rapista
21/04/2024 18:37
Jó napot, lányok, fiúk!
Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes