Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 25 2024 17:16:39
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 5
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,202
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
mamuszka: Rejtvényfejtés - kalandokkal
Nem mindig örülhet a nyertes a nyereménynek zavartalanul..

Z

Szenvedélyes rejtvényfejtők vagyunk férjemmel együtt. Nyugdíjasok lévén szabadidőnk is van - különösen esős napokon - minden fellehető keresztrejtvény megoldására. Gyakorta együtt működünk egy-egy nehezebb kérdés megfejtésében. Korábban rendszeresen beküldtem a magazinok pályázati rejtvényeinek megoldását, és gyakran nyertem is apró, néha értékes ajándékokat.
Lakóhelyünkön minden évben megrendezi a városi könyvtár a rejtvénykedvelők versenyét kétféle kategóriában, Időre megy a verseny és nem elég a fősor helyes kigondolása, a keresztrejtvény minden egyes betüjének stimmelnie kell. Hiba esetén pontlevonás jár. A leggyorsabb és leghibátlanabb megfejtők értékes könyvjutalomban részesülnek. Férjem már többízben kapott ilyen jutalmat.. Jómagam lassú vagyok és egy-egy betűt felületességből gyakran elhibázok.
Megesik, hogy a megoldandó rejtvény is hibákat hordoz, ez jócskán megnehezíti a megfejtést. Heti és havi magazinokban már többször találkoztam ezzel a jelenséggel. Rutinos és ötletes fejtő lévén ilyenkor is sikerült a helyes megoldást kiderítenem. Mellékelve finoman figyelmeztettem a hibára az ügyfélszolgálat illetkesét. Választ nem szoktam kapni, de szemmel láthatóan jobban figyeltek a rejtvény-feladványra. Előfordult - érzésem szerint - az a hála, hogy a nyertesek közé kerültem jutalomképpen.
A legemlékezetesebb ilyen eset egy híres, nagy multú magazin keresztrejtvényének megfejtésekor esett meg velem. A feladvány - hagyományos típusú - beküldendő fősora több hibát is tartalmazott, mégis megtaláltam a helyes, hibátlan megoldást, be is küldtem. A következő hónapban ismét megvásároltam kedvenc újságomat és örömmel láttam, hogy a főnyeremény - egy huszonötezer forintos vásárlási utalvány nyertese vagyok. Noha semmiféle értesítést nem kaptam, vártam az utalványt két hónapig türelmesen. Nem érkezett meg...Ekkor reklamálni kezdtem:: próbáltam elérni az ügyfélszolgálatot, sikertelenül, majd leveleket írtam, ugyancsak eredménytelenül, választ sem kaptam, nemhogy az utalványt...Bosszantott a dolog - ennyi pénz akkor még - tíz évvel ezelőtt - csinos összegnek számított. A nyereményről júliusban értesültem, és egy pesti barátom többszöri utánjárására kiderült, hogy a magazin tulajdonos-váltást élt át, munkatársak cserélődtek...Kaptam barátomtól telefonszámot, sikerült az új tulajdonostól ígéretet kapnom, majd karácsony előtt egy héttel az utalvány is megérkezett. Csak Budapesten lehetett levásárolni, meghatározott bevásárló központban megadott napon.
Kemény hideg, havas napon férjemmel elutaztunk ajándékokat beszerezni az ajándék-utalvánnyal. Az egész napunk eltelt vele - fáradtan, éhesen indultunk a vonathoz a Keleti pályaudvarra, 130 km-t kellett vonatozni ahhoz, hogy haza érjünk végre. A vonat már benn állt a jelölt vágányon, szinte azonnal indult, amint felszálltunk. Ülőhely is akadt még. Gyanús volt, hogy az utastársak teljesen ismeretlenek és a vonat más irányba kanyarodik, mint amire számítottunk. Kiderült, hogy rossz vonatra szálltunk fel, amely ellenkező irányban halad és legközelebb csak Gödöllőn áll meg. Fizettünk, leszálltunk, vártunk, Pesten átszálltunk és este tíz órakor végre haza értünk...
Hát ennyit a nyereményről ...és a vele járó örömről. Többé nem küldtem be megfejtést ehhez a magazinhoz, sőt meg sem vettem...pedig az ilyen kis incidenseket az emberek kreálják , és a tárgyak mit sem tehetnek róla, mi mégis haragszunk rájuk, mert - bár később nevetünk a kalandon - kellemetlen emléket idéz. Az ajándékoknak persze mindenki örült.
Hozzászólások
mamuszka - September 24 2010 11:05:15
Köszönöm, kedves vagy, hogy nem hagytad magára kis történetemet és hozzáfűzted véleményedet. Igen, vannak még rendes ügyfélszolgálatok is, de sajnos, nem az a jellemző, noha jólesik az embernek a segíteni akarás is --
üdv. mamuszka
Torma Zsuzsanna - September 24 2010 11:40:20
Kedves Mamuszka!

Szomorúan olvastam a "kálváriátokat" a nyereménnyel kapcsolatban. Szerencsére, nekem nem kellett soha ilyen messzire utaznom. Én is sok megfejtést beküldtem valaha, és néhány könyvet is nyertem velük.
Budapesten voltunk ugyan egyszer férjemmel, de csak azért, mert kisorsoltak bennünket, hogy részt vehetünk a lottósorsoláson. Az is már jó régen volt, 20.000 Ft-ot fizettek érte, ebből lejött a felutazás költsége.

Örülök azért, hogy a sok viszontagság ellenére mégis meg volt az öröm a családban!

üdv.: Torma Zsuszanna
smileysmileysmiley
lenabelicosa - September 24 2010 16:03:30
Kedves Mamuszka, bizony vannak ilyenek. Régen én is nagy beküldő voltam, ám soha nem nyertem semmit sem. Most direkt hoztam egy tucat újságot, hogy kicsit a memóriám edzésben maradjon, de olyan sületlenségek vannak benne, meg hülye kitalált szavak, hogy maradok a sudokunál...
Én a tv-be küldtem kérdéseket, többek között a Mindent vagy Semmibe, s egyszer kisorsoltak, nyertem egy hosszú hétvégét Sopronban. Ám az álom úthoz nekem kellett volna biztosítani az útiköltéget és a három napos étkezést, mert csak a reggeli volt benne. Többe került volna a leves, mint a hús, úgyhogy nem vettem igénybe...

Szeretettel. Léna
mamuszka - September 24 2010 21:00:53
Vannak olyan nyeremények, amik nem örömet , hanem bosszúságot okoznak. Majdnem mindenkinek vannak hasonló történetei. Régebben jobb játékok és értékesebb nyeremények voltak - mi a férjemmel 8 napos egyiptomi nílusi utat nyertünk volna, de csak az utat fizették volna, persze nem vettük igénybe mi sem...
Nyerni jó, de - sok a csaló is manapság, aki kecsegtet, aztán meg kész átverés, már semmi sem az igazi...
szeretettel köszöntelek benneteket: mamuszka - Saroltasmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 25. Thursday,
Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
vali75
23/04/2024 18:20
Szép napot kívánok! smiley
Murak Tibor
22/04/2024 20:42
Szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
22/04/2024 19:32
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
22/04/2024 18:05
Szépséges délutánt mindenkinek! smiley
vali75
21/04/2024 23:18
Jó éjszakát kívánok!
rapista
21/04/2024 19:18
Jó éjt! Holnap jövök!
vali75
21/04/2024 19:14
Szia István! Örömmel làtlak újra az oldalon. Remélem jól vagytok. smiley
vali75
21/04/2024 19:09
Szia Tibor! Írok pü-t.
rapista
21/04/2024 19:08
Visszaállt! Valika! Köszönöm szépen! üdv
rapista
21/04/2024 19:07
Hová lettek a bejegyzéseim?
rapista
21/04/2024 19:04
Valika! Zszs nevet a prózánál nem tudom kiütni a novellám előtt! Valaki betagadt! Köszönöm szépen!
rapista
21/04/2024 18:43
Most küldök egyet! üdv
rapista
21/04/2024 18:37
Jó napot, lányok, fiúk!
Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes