Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikáprilis 18 2021 17:31:06
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Kapcsolat
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 6
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,202
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Saját fotóalbumok
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Fórumtémák
Legújabb témák
Asszociáció.
Anagramma
Szerelem
Két rímelõ játéka
Minden ami jó... :)
Legnépszerűbb témák
Asszociáció. [10202]
Szótaglánc. [8524]
Földrajzi-né -l... [7724]
MÜFORDÍTÁS [4923]
Szerelem [3573]
Napkorong pályázat nyertesei.
Drogmentes életért
Hurrá nyaralunk!
Küldetésem van
1848-as szabadságharc
Pályázatok
Nem fizetõs pályázatok
Pályázatfigyelõ
Pályázatok
Online rádió
Lépésrádió online
Lépésrádió - Egy lépéssel közelebb hozzád
PageRank mérõ
Google PageRank
mamuszka:Trükkös csalás
újsághír és személyes élmény


N

/újsághír/
A modern technikához értő fiatalok, akik sem dolgozni, sem tanulni nem szeretnek, de sok pénzt akarnak szerezni, jól sikerült fortélyokat eszelnek ki idős emberek - akik még a régi becsület hitében élnek /nem ostobák!/ - kifosztására. Megszerzik az adatokat és kidolgozzák a tervet, mely akár sok pénzt is hozhat, ha beválik egy ideig, míg le nem buknak ...persze az ötletekben kifogyhatatlanok.

Minap helyi napilapunkban olvastam az érdekes kis színes hírt: "Ál unokának fizettek" - A történet röviden ennyi: az idős házaspár vezetékes telefonon hívást kapott a kedvenc unokától , vállalkozásba fogna a barátjával, de némi pénzre lenne még szükség a vállalkozás beindításához. Az összeg - háromszázezer forint - nem is kevés...de a nagymama mit meg nem tesz, hogy unokájának segítsen...?!
A barátja megérkezik, a pénzt megkapja. Még meg is köszönti a bácsit, nagypapát, akinek születésnapja közeleg. Félóra múlva újabb ötvenezer forintot kérnek, de már nincs több az öregeknek, így sajnálkozva szabadkoznak..Nem gyanakodnak.
Elérkezik a születésnap, jön az unoka boldog születésnapi jó kívánságokkal..Nagyi megkérdi a küldött pénzt megkapta-e..Döbbenet!! Az unoka semmit nem tud a pénzről, nem is kért volna, hisz nincs rá szüksége, külföldön dolgozik, elég jól keres, egyébként meg ismeri nagyszülei anyagi lehetőségeinek szűkös , ám takarékos voltát.

Kiderül, a rokonságban már volt ilyen eset, de nem tartózkodtak otthon a hívás idején, csak a nem fogadott hívásból értesültek az ellenük kitervelt merényletkísérletről.Feljelentést nem tesz senki..holott nyilvánvaló, hogy a nagymama, aki az állítólagos barátnak átadta a pénzt, személyleírást adhatna..
Vajon hányan válnak még jóhiszemű áldozattá a kedves nagyszülők?

A poén kedvéért elmondom: én is potenciális áldozat voltam: vasaltam éppen amikor telefonhívás érkezett - "Szia Mama!" - beköszönővel.Ismerős volt a hang, huszonhárom éves unokáméra emlékeztető - és még tegez is engem, nem volt gyanús. Érdeklődött hogylétem felől - rég találkoztunk, mert vidéken dolgozik és tudta, hogy a közelmúltban orvosi vizsgálaton vettem részt. Néhány szóval beszámoltam neki a vizsgálat eredményéről - ő türelmesen végighallgatott, majd előállt a kéréssel: egy kis pénz kellene egy vásárláshoz, de az meglepetés, ne szóljak senkinek róla, és majd megadja ,- csak kölcsönbe kéri...
-Mennyi kellene? .- kérdeztem
-háromszázezer! /ismerős?/
-annyi nincs most - feleltem, mert még nem kaptam meg a nyugdíjat.
-jó, akkor mennyit tudnál adni?
-legfeljebb százezret
-az is jó, majd a haverom kiegészíti, és ő elmegy érte.
-mi a haverod neve?
-hát az Ákos, tudod, a Liszt Ferenc utcában lakik..
-gyanús a hangod nekem! mintha nem is te lennél
-mert mobilról hívlak..
-előbb megbeszélem a papával, aztán visszahívlak - jó lesz?
-nem, majd keresek valaki mást, felejtsük el..szia Mama

Elgondolkodtatott az eset. Telefonszámom nincs benne a telefonkönyvben, de a banda ismerte, tudta, hogy van ilyen nevű rokon a családban /noha nem az unokám / és az illető nem tegez, de ez csak menet közben derült ki, amikor lassan ráébredtem, hogy pénzt akarnak kicsalni tőlem,,
Azóta kicsit félek felvenni a telefont, magamra zárom az ajtót és csak előzetes bejelentésre fogadok látogatót...
Jól van ez így? Hova jutottunk, ébresztő idős emberek, figyeljetek!! Figyeljetek!!
Hozzászólások
gyongyszem555 - március 08 2011 15:30:23
Kedves Mamuszka! Sajnos - tanulságos- a történeted, a mai világban minden előfordulhat. Sőt, tovább megyek, nem csak a mai világban, csak talán 2o évvel, vagy 3o évvel ezelőtt nem volt publikus. Apukám rendőrtiszt volt - 88 éves lenne, ha még élne - ő mesélt nekem annak idején, hogy mikre képesek emberek egy kis haszon, vagy pénz reményében. /akár embert is öltek, ugyanúgy, mint manapság/

Kedves Mamuszka! Jól zárd be az ajtódat, soha senkit ne engedj be, ha úgy ítéled meg, hogy idegen, csapd le a telefont, ha ismeretlen a hang - menjen el személyesen, ha valamit szeretne Tőled kérni -, nagyon vigyázz magadra kérlek!

Drága Mamuszka! Az utolsó mondatodra reagálva. " Jól van ez így?" Dehogy van jól de mit tehetünk ellene,? Semmi mást, csak védekezni bármilyen módon és bármilyen eszközökkel. Szia Mamuszka.
Szeretettel: Évi.
mamuszka - március 08 2011 17:19:01
Köszönöm kedves Évi, hogy elolvastad és véleményt is írtál. A novella-féle írásoknak nincs olvasó közönsége...időigényes - és nincs türelmünk , időnk olvasni. Bevallom, én is így vagyok ezzel már mostanában...Ezért írni sem érdemes prózát, kevés az érdeklődés. Nekem sokkal könnyebb verset írni, mint elbeszélést, a dallam ott van a fejemben éjjel, amikor nem tudok aludni és nappal szöveget írok hozzá, néhány sor és kész a költemény - még el is olvassák néhányan és ez már jó érzés, barátokat jelent..akik szeretik a verseket és a versírókat is talán egy kicsit.
Örülök neked is - mint új barátnak - kár, hogy már kevés a hátra lévő életem. Két éve kezdtem írni, sokat fejlődtem, mire belejönnék, abba kell hagynom...de amíg képes leszek rá, írok
szeretettel puszillak Mamuszka - Saroltasmileysmiley
fava - március 08 2011 21:07:00
Tudod drága barátnőm hogy én ilyen olgokat szinte naponta hallok...hiszen a férjem rendőr bűnűgyi nyomozó.Nagyon vigyázni kel,mert kihasználják az emberek hiszékeny jó lrlkét,hátha még a családtagok nevében.Tanulságos történeted bár többen olvasnák,értenék.Mert nincs ez igy jól,dehogy van jól!!!!
Szeretettel:v
patakikatalin - március 08 2011 21:16:41
Mamuszka-igaz az a mondás:-Fejétől bűzlik a hal!- Ők biztonságban élnek, testőrök vigyáznak rájuk, páncél autóban utaznak....az alja nép pedig hadd essen egymásnak, legalább fogynak!!!! A lakótelepen szabad prédák lehetünk...Parlagon van az Ország Földje...csak a viz áll rajta. Volt nehéz, és könnyűipar, mezőgazdaság...most kétségbe esett emberek lődörögnek...
Gondolod, hogy a minisztereink láttak ilyen irodalmi oldalt?!
Mi is zárjuk az ajtót!!!
Szeretettel:Glica
pircsi47 - március 08 2011 22:33:19
Mamuszkám!
Döbbenetes amit írtál, rengeteg betörés van a mi városunkban is, de ezeket a telefonos trükköket még nem hallottam.
Sajnos kihasználják az idős emberek hiszékenységét, még szerencse, hogy Téged nem tudtak átverni!
Mi is mindig zárjuk a kaput és csak azt engedünk be akit ismerünk!
Gratulálok, puszillak: Pircsismileysmiley
mamuszka - március 10 2011 19:49:08
Glica drága!

Megértem a haragodat, sokan érzünk így...én már undorodom ettől az egész csalásáradattól, ami minden szinten megmutatkozik.
Sajnos a hatalom -éhség teljesen elvakítja a politikusokat, és olykor megdöbbentő az ostobaságuk, ami talán segít , hogy elveszítsék a hatalmat...
A szegény, de becsületes embereket szinte megvetik...a fiatalok /tisztelet a kivételnek/ - szinte gátlástalanul élen járnak ..és ez a legszomorúbb..
Örülök, hogy már nem kell aktív tanárként küszködnöm, lehet, hogy megvernének, mert elég igényes voltam...de magammal szemben is.
köszönöm, hogy ide látogattál - szeretettel üdv. Sarolta
mamuszka - március 10 2011 19:52:39
Pircsikém, örülj neki, hogy nálatok még nem tombol ez trükközés, mert terjed, és újabb helyszíneket keresnek, nehogy lebukjanak...

Itt a nyugati határszélen mindig sok bűnöző fordult meg..most sokszorosa és sajnos, megússzák legtöbben, ezért félek
puszillak drága, azért te is vigyázz! mamuszka
mamuszka - március 10 2011 19:57:27
Valikám!

Nagyon megviselt az eset, mert unokámat járatta le, akit gyerekként jóformán én neveltem, de ő nagyon becsületes és ezért is nem tudtak becsapni, de sajnos sok időd embert vernek halálra és kifosztanak ...tele van az újság naponta ilyen hírekkel.
Neked nem újság, de ha az ember hallja csak, vagy ő az áldozat, nem mindegy...én annyira buta hiszékeny vagyok...pedig a családom folyton oktat, hogy ne dőljek be semmiféle csaló ígéretnek..

örülök, hogy elolvastad és ölellek Sarolta
Torma Zsuzsanna - március 11 2011 10:59:42
Kedves Mamuszka!

Hihetetlen, hogy milyen pofátlan fiatalok vannak mostanában, no de némelyik idős embert sem kell sajánlni, akik hasonlóan akarják becsapni a hiszékeny embereket.
Jól tetted, hogy azt mondtad, hogy visszahívod az illetőt, így rögtön tudta, hogy rájöttél a turpisságra!
Valószínüleg az idegen (vagy talán nem is annyira idegen?) ismerte unokádat és valahogy megszerezte a telefonszámodat.

Nagyon meg kell gondolni mostanában, hogy kivel állunk szóba még telefonon is!

Köszönöm a figyelmeztető és tanulságos eset megírását!

Üdv.:Torma Zsuzsanna
smileysmileysmiley
mamuszka - március 11 2011 17:56:58
Kedves Zsuzsanna!

sajnos azóta sem tudtam kideríteni, ki akart kifosztani ilyen pofátlanul, de az interneten is lehet adatokat szerezni, erre is gyanakodtam, meg nekem pályám során nagyon sok ismeretségem volt, de egykori tanítványaim már idősek és nem tennének velem ilyent. Lehet, hogy igazad van, és unokám ismeretségi köréből valók, de ez sem akarom feltételezni...hiszen ez egy banda, másokkal is megtették, - ezt az újságból tudtam meg - és be is szóltam, hogy tegyenek ellene, nyomozni kellene...

Majdnem krimi lett, még megölni nem próbáltak, de sok szörnyűség történik itt a megyében - kirabolták a házat, ahol a férj lelőtte nejét, magát..a fiúk pedig sokkosan kórházba került, a lakatlan házból a mozdítható értékeket éjjel elvitték...no comment...
Hát vigyázz te is, és minden nő vigyázzon...szeretettel üdv. mamuszka
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Pontos idő
Mai névnapos
Ma 2021. április 18. vasárnap,
Andrea napja van.
Holnap Emma napja lesz.
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

KiberFeri
18/04/2021 09:18
Jó vasárnapot kívánok minden kedves lakótársnak és olvasónknak is!

Helen Bereg
17/04/2021 18:00
Szép estét Mindenkinek! smiley

Helen Bereg
17/04/2021 18:00
Szép estét Mindenkinek! smiley

Helen Bereg
17/04/2021 18:00
Szép estét Mindenkinek! smiley

Helen Bereg
17/04/2021 12:39
Szép vasárnapot Koronglakók! smiley

Delfinke
17/04/2021 12:19
Szép delutant

pircsi47
17/04/2021 09:00
SZÉP HÉTVÉGÉT KÍVÁNOK MINDENKINEK!

KiberFeri
17/04/2021 08:31
Mindenkinek kívánom, hogy legyen a mai napja, szép és napsütéses...

Helen Bereg
16/04/2021 10:51
Szép napot Napkorong! smiley

Helen Bereg
15/04/2021 19:15
Szép estét Mindenkionek! smiley

mamuszka
15/04/2021 11:23
Kiber feri egyszer is elég az időjárás jelentés

KiberFeri
15/04/2021 11:00
Hideges az idő, de kívánom, hogy ettől még mindenkinek legyen jó napja!

Manon
15/04/2021 09:11
Szép csütörtöki napot mindenkinek!

Helen Bereg
14/04/2021 18:19
Szép estét Koronglakók! smiley

Manon
14/04/2021 08:41
Szép napot Napkorong!

Archívum
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes