Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 16 2024 19:52:07
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 2
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,199
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Piroska54: A házi csoda


Gy.


Ajándékozási szerződés

Kedves hölgyem! Mivel volt oly kedves és ígéretet tett nekem arra, hogy belátható időn belül elhelyez engem egy ***** apartmanban a füzesabonyi luxus házban, ezért cserébe én önnek adom legféltettebb kincsem, valóságos házi csodám, a férjem.
A használati útmutatót alább mellékelem!

Használati útmutató

Termékismertető:
Az önre hagyott házi csoda rendelkezik 76 évvel, 2 db félig süket füllel, fülénél 2-vel több foggal, másfél lábbal, kiemelkedő, (50-es) IQ-val, nagyon gyér hajjal és határtalan önbizalommal.
Kezelési tanácsok:
Ez a házi csoda igen fél a boltokban kapható ételek tartósító anyagának rákkeltő hatásától, így készételt, bolti tésztát nem eszik meg. Nos tehát, gyúródeszkára lehet kapni, és intenzív tészta gyúrásba fogni. Igen kényes a tészta vastagságára, tehát figyelmesen nyújtsa! Nem igazán díjazza a cukrász sütit sem, ezért nem árt memorizálni a nagymama régi süti receptjeit. Nagyon szeret lustálkodni, s igényli a bőséges reggelit, de mivel rágókája kissé viharvert, nem árt azt úgy összeválogatni, hogy ne kapjon gyomorrontást. (Azért is ön lesz a hibás!)
A munkának mindig a könnyebbik végét fogja meg, mondván, ő már koros, és örüljünk, hogy egyáltalán mozog. Ha netalán mégis fúrógéppel jelenne meg a frissen kitakarított szobában, vegye olybá, hogy az egy éve megígért képet akarja felrakni a falra. Ilyenkor nem árt utána érdeklődni a víz, villany, gázszerelőnek, és tanácsos memorizálni a tűzoltók és a mentők telefonszámát.
E házi csoda időnként erőteljes késztetést érez a gasztronómia iránt. Ha netalán halvány célzást engedne el, holmi szilvás gombóc és nudli sajátkezű gyártására, nem árt a nap folyamán beszerezni drótkefét, spaklit, egyébféle súroló rafinériákat, ha ön szeretné eredeti színében látni konyháját, gáztűzhelyét és nem utolsó sorban edényeit.
A házi csoda igen fázékony, ezért ama balga hitétől, hogy ajtót, ablakot nyisson, el kell tántorítsam önt. Erre kísérletet se tegyen, inkább szerezzen be egy gázálarcot. Porszívózásban viszont verhetetlen, 3 perc alatt 120 nm a teljesítménye. Mosásban világbajnok, a kék munkásnadrágot kifőzi a fehér alsó gatyóval, s száradás után vidáman konstatálja, hogy ez utóbbi 2 nap alatt nőtt 15 cm-t.
Nagyon érdekli a világpolitika. A tv-ben a létező összes csatornán megnézi a híradót. Mire végez vele, ön helyezze magát kényelembe egy kényelmes kanapén, és hegyezze a fülét, mert az elkövetkező fél órában hallani fogja a világ híreit, a következő változatos nyelven: az izé, a minekhívják, tudod az a micsoda, a hogyishívják.
Ha este valamelyik korhatáros csatorna nézése után a házi csoda célozna némi kísérletre, ön célozzon nyugodtan holmi szőrtelenítésre, bőrének vízzel való érintkezésére, netalán pár fogának megkefélésére, és biztos a következő válasz: már el is felejtettem, mit akartam. Tudniillik a vizet sem kívülről, sem belülről nem szereti. Annyi bor meg úgysincs otthon, hogy abban fürödjön.
Ha eme házi csodának autózni támadna kedve és ezt ön időben észleli, nem árt figyelmeztetni az ominózus útvonalon közlekedőket, akár hangosbemondón is, hogy saját érdekükben kerüljék el azt az útszakaszt. Tudniillik semmilyen színű és alakú tábla, holmi dróton lógó lámpa különösebb hatást nem vált ki belőle, épp ezért legtöbbször figyelmen kívül hagyja őket.
Bevásárolni igen szeret, főleg a nagyobb áruházakat kedveli. Felhívom szíves figyelmét, hogy reflexeit nem árt a tökélyig fejlesztenie, mert időben kell a pénztár pakolós végére ugrania, ugyanis fizetnie természetesen önnek kell majd.
Ha ön büszke lenne, mert finom ebédet főzött, és még olyasmire vetemedne, hogy meg is kérdezi, ízlett-e, készüljön fel a következő válaszra: meg lehetett enni, de édesanyám jobban főzte.
Ha csupa gonoszkodásból ön meg találná kérdezni, hogy 30 éves sarja miért alszik egész nap, és miért csavarog egész éjszaka, ne lepődjön meg a válaszon: ha 30 évvel ezelőtt bizonyos dolog jólesett, akkor most eb kötelességed gondoskodni szegény gyerekről, hiszen ő nem tehet róla, hogy az EU, a világválság, a feszült közel-keleti helyzet, meg a korrupció miatt nem kap igényeinek megfelelő fizetést, kevesebbért ő meg fel nem kel.
Ha este a csodát saras melegítőben látná az ágyban, ne tegye szóvá, úgysem tud rá mit mondani, reggel meg persze letagadja. Ha nyájasan megkérdezné önt, mi az … val tudnék a kedvedben járni, nyugodtan mondja: tegyél özveggyé. A hatás bombabiztos. Azért írom le ezt az útmutatást, mert fejébe vette, hogy még 30 évig él, s amilyen mákja van, még sikerül neki.
Majdnem elfelejtettem szólni az otthonomnak nevezett ingatlanról. A lakás nagy, 4 szoba összkomfort, garázs, fatároló, műhely és egy hobbitelek. A házhoz tartozik még egy konyhakert, amit zömmel a házi csoda szokott beültetni, több-kevesebb sikerrel. Idén nem sikerült a zöldség, (húsz éve ezt mondja) és igaza van, zöldségnek ugyan nem zöldség, de legalább bio. A permetezéssel ugyanis úgy van, hogy 1 hétig tart eldönteni, mivel permetezzen, 1 hét, míg megkavarja a permetet és még egy hét, mire az időjárási viszonyok lehetővé tesznek egy 10 perces permetezést. Addigra már az egészet megették a bogarak. Kutunk is van! Bizony ám! 8 méter mély. Néha igen erős késztetést érzek egy apró mozdulatra, de ő valahogy mindig megérzi, és sehogy se akar a közelébe menni. Sajnos! Jó nagy terület füves, ezentúl ennek a nyírása is az ön dolga lesz, hisz akit zavar a nagy fű, nyírja le! És bizony őt nem zavarja! Kiskert kapálás ürügyén végzett turkálási manőverei közben a követ nem ám vödörbe rakja, á dehogy, kidobálja az udvarra. Ezt a fűnyíró persze nagyon nem szereti.
Található még a portán egy Meki nevű párosujjú patás, aki állítólag kecske, de szerintem egy ördögfajzat. Valószínűleg gondja van a nyaki gerincével, mert a füvet le kell szedni neki, nem hajol le érte. A káposztalevelet nem, de a rajtam lévő melegítőt szívesen fogyasztja, kedvenc étele a szivacs papucs és a mentolos Szofi. Eme szakállast reggel-este illik fejni, ezentúl ez is az ön dolga lesz. Ezt a következőképpen végezzük: Az állat nyakán lévő övet egy derékszíjjal az oszlophoz fogatjuk, ha lógna a nyelve, engedjünk a szorításon. Térdünket jó erősen az oldalába vágva próbáljuk beszorítani a falhoz. Ha még nem mászott a hátunkra, próbáljuk a cicijét húzogatni. Ha szerencsénk van, nem fogja az utolsó percben kirúgni a kis vödör tejet a kezünkből. Fejés közben előfordul, hogy a szíj meglazul, és a kecske belekap a hajunkba. Gondolom feltűnt önnek, hogy igen-igen ritka a fejszőrzetem. Ennek nem csupán genetikai öröklődés az oka, hanem egyrészt a házi csodám 30 év alatt elért eredménye, másrészt az évek óta tartó kecske cici rángatás következménye.
A házunk végében van egy nagyon szép, de igen szemetelős ecetfa, aki többszöri felszólítás ellenére is a csatornába szórja a leveleit. Szerintem az is utál engem. Nyáron előforduló nagyobb esőzések alkalmával, mint ahogy ez nemrég történt, eldugul a csatorna. Ha ön szól a házi csodának, valamit tenni kéne, mert elázik a fal, na mi a válsz? Majd kisüt a Nap és megszárad. Nincs mit tenni, létra, fürdőruha, sampon, tusfürdő, mire végzünk, persze kisüt a Nap. A házi csoda meg jóízűen röhög, és találgatja, mi történhetett velünk, sok-sok évvel ezelőtt a szülőszobában. Ha még oly galádságot követnénk el, hogy megkérjük, ugyan söpörje már össze, amit mi kikínlódtunk a csatornából, na mit gondol, mi a válasz? Dehogy nyúl ő ahhoz a szerkezethez, amit a magunkfajta teremtmények közlekedési eszköznek használnak. Ha este ön szeretne egy kicsit kikapcsolódni és meggyújt egy gyertyát vagy füstölőt, és Szentpéteri Csilla csodás zongorajátékában gyönyörködik, készüljön fel a következő kedves megjegyzésre, amit a házi csoda a fiacskájához intéz: De művelt anyád van, operát hallgat, a jövő héten már zongorázni is fog.

Jótállás:

A házi csoda nem csereszabatos, fődarabjai nem cserélhetők, garancia nincs. Viszont rendeltetésszerű használat estén ön még jó pár évig örömét leli benne.

Addig én a füzesabonyi apartmanomból kutatásokat végzek, hogy ez a sok ész, báj, jó modor, művészi véna, szépség és nem utolsó sorban szerénység, vajh mily nemesi családból sarjadhat. Azt mondja a fáma, a szerelem vak. Ez nálam átmeneti vakság volt, s ahogy tisztult a látásom, vele egyenes arányban mentek tönkre az idegeim. Főorvos úr is kedvesen megjegyezte: beutalom otthonra, hátha sikerül nekik 2 hét alatt tönkretenni, amit mi 4 hónapja rakosgatunk össze. És mit ad Isten! Ügyes fiúk ezek! Gondolom, most már dereng, hogy miért akarok én Füzesabonyba menni! Jó lesz ott nekem!
Hozzászólások
czegledy66 - April 03 2011 20:57:14
Első voltam aki olvasta!smileysmileysmileysmileysmiley
Gratulálok hozzá! Remek házi csodád van, de mért ajándékozod el?smileysmileysmileysmileysmiley
Piroska54 - April 04 2011 13:32:27
Köszi Marcsi! Annyira szertné az igazgatóhelyetes, hogy na!smileysmiley
heaven - April 05 2011 05:29:38
Eszméletlen jó.smiley
Piroska54 - April 05 2011 15:33:18
Köszönöm! smiley
Tara Scott - April 05 2011 18:54:10
Zseniális! Nagyon jól szórakoztam, köszönöm. smiley
Piroska54 - April 05 2011 20:59:02
Köszönöm szépen!smiley
lira - April 06 2011 19:02:52
A humor a egjobb orvosság! Szeretettel olvastam írásodat. smileysmiley
Piroska54 - April 06 2011 21:14:21
Köszönöm kedves Éva! Az idő és a humor gyógyít! smileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 16. Tuesday,
Húsvét, Csongor napja van.
Holnap Húsvét, Rudolf napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Murak Tibor
16/04/2024 18:40
Jó estét kívánok, szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
14/04/2024 07:16
Jó reggelt kívánok! Tibor boldog névnapot! smiley
vali75
10/04/2024 06:31
Jó reggelt kívánok! Boldog névnapot kívánok Zsolt!
vali75
04/04/2024 07:17
Jó reggelt kívánok!
vali75
31/03/2024 08:56
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok!
vali75
29/03/2024 11:55
Kedves Dávid! Nem küldtek verset, naponta többször nèztem, csak az utóbbi nèhàny napban.
Szollosi David
22/03/2024 01:16
Március 10 óta nem küldtek be verset???
Wino
18/03/2024 01:35
Jó pihenést mindenkinek!
vali75
09/03/2024 12:28
Szép napot kívanok! smiley
vali75
07/03/2024 06:24
Jó reggelt kívánok! smiley
rapista
05/03/2024 00:47
Jó éjt!
vali75
04/03/2024 06:02
Jó reggelt kívánok! smiley
vali75
01/03/2024 15:08
Szép napot kívánok! smiley
2xistvn
21/02/2024 10:06
csodás napot "Napkorong"smiley
vali75
18/02/2024 07:56
Szép napot kívánok! smiley
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes