Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 26 2024 15:47:09
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 10
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,202
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Andy Jazz: Oknyomozás felkérésre!
Össztűz a babonákra és a sorozatüzenetekre!



M



Egy jó barátom küldte nekem az oknyomozás tárgyát képező e-mailes üzenetet kétségbeesve, - ismerve korábbi írásbeli állásfoglalásomat az ilyen ügyekben- hogy már vagy tizedszer került bele az ominózus írás a postaládájába. Mit tegyen?
Nem tudtam nemet mondani kérésének, - bár nem szeretem az ilyen piramisjátékot- nekikezdtem az olvasásának!
Az első mondat nagyon sejtelmesen hangzott:
- Egyedül olvasd el! Különösen az utolsó részt!
Gyorsan az utolsó oldalra ugrottam, és mit látok:
- Ez nem tréfa!
Az ördögbe! Mindjárt rosszabb lett a kedvem, mert én azt hittem valami tréfás kis sztori kerekedik ki ebből a levélkéből. Na, nem baj! Kiküldtem a szobából az Igenemet és az unokámat. 10-ig számoltam, és fölrántottam az ajtót, ellenőrizve, hogy nem leselkednek-e a kulcslyukon. Nem leselkedtek! Ezután kényelembe helyezkedtem a PC-m előtt, bekaptam egy rágógumit is, és abba a reményben lapoztam tovább, hátha egy szexbomba pucér fotóját fogom látni, és azért kellett minden 16 éven aluli és felüli személyt kiűzni a szobából, hogy ne legyenek szemtanúi esetleg felszínre törő férfias gerjedelmemnek.

1. eset, olvasom a címet. Egy férfi 3 évi barátság után vacsora közben megkérte a hőn szeretett hölgy kezét. Aha! Dörzsöltem össze a kezeimet! Ha kép nincs is, azért egy jó zaftos kis kaland kisülhet még belőle. Biztosra veszem, hogy nőolvasóim most fölkapják a fejüket: Hogy milyen rondák a férfiak! Soha nem nő be a fejük lágya, megmaradnak szexéhes kamasznak.- gondolhatják magukban, és hát valljuk be, van is némi igazuk! Ezután egy példátlan eset következik, a nő örömében visszamegy a hivatalba 20 percre. Boldogan kitörüli számítógépéről olvasatlanul az összes e-mailt – hiába, a szerelem már csak ilyen bolondságokra csábítja a nőket. Bár ne tette volna! Nagy hiba volt!
Vajon miért? - ötlött fel bennem a kérdés. A magyarázat nem sokat váratott magára. A férfi, aki spenótot vacsorázott – ezért jött ilyen olcsó helyre, mert itt nem szégyen ilyesmit rendelni,- spórolt, mert a karikagyűrű bizony sokba kerül manapság! Megivott rá egy pohár bifidus essensist és hirtelen szükségét érezte fölkeresni azt a helységet, ahová a királyok is gyalog járnak. Kínzó terhétől megszabadulva toalettpapír után nyúlt, de csak a semmit markolta a keze. Ja, a vendéglősnek is spórolni kell valahol! A tragédiát elkerülendő, óvatosa félig felhúzva a gatyáját, a hátsó kijárathoz osont! Hátha talál valami eldobott újságpapírt, vagy egy kinyomtatott és elhajított e-mailt! S míg így el volt foglalva saját gondjával, egy arra járó targonca gondolt egyet, és elütötte. Barátaim! Embörök! Vigyázzatok magatokra, mert este a városban úgy nyüzsögnek az utcán a targoncák, mint Balatonon a gyötrőszúnyogok.
A férfi összeesett. Utolsó gondolata ez volt: Ha tudtam volna, hogy ma meghalok, rendelhettem volna egy Sztroganoff-bélszint, petrezselymes újburgonyával, és snopszkasalátával. Szájában összefutott a nyál, szemei lezárultak, és teljesen meghalt. A helyszínre kiérkezett rendőr megtapintotta a nyakán a verőeret, majd lemondóan legyintett: vége. Majd odaszólt a járőrtársához: Hívd föl Nellyt, azt a qrvát, és mond meg neki, hogy megmurdelt a pasija. A társ bólintott, nem kellett neki sokat magyarázni, hiszen 3 éve az egész város nem beszélt másról, mint erről a bűnös kapcsolatról.
Ha most a nyájas olvasó egy kicsit a fejét rázza, e történetecskét olvasván, nem csodálkozom. De akkor magyarázza meg nekem, miért kell egy embernek meghalnia, ha nőismerőse nem olvas el egy ismeretlen kéztől származó e-mailt?

2. eset. Kati magába vonuló, a magányt kedvelő, kissé hiszékeny öreglány volt. Ritkán ment emberek közé, nem volt barátkozó alkat. Ezért, amikor megkapta ezt a fenyegető e-mailt, egy kis időutazást téve, elolvasta benne, milyen tragikus vége lesz. Megpróbált ellenszegülni a jövőjének, és elkezdett e-mail-eket küldözgetni barátnőinek, akik bizony csak hatan voltak Még megpróbálkozott a házmester fiánál élet-voksot szerezni – sikerrel. Kétségbeesve tördelte kezeit. Érthető, félt a haláltól, mert abba reménykedett, hogy talál még egy hozzá való élettársat. 39-éves volt. Erősen hitt abban, hogy még ebben a korban is alkalmas a terhességre, mohón olvasta az újságban a 45 éves TV-s moderátornőről szóló híreket, aki ilyen idős korában lett terhes. Nagyon drukkolt neki. Bízva a felsőbb hatalmak megértésében, akik a sorsát irányították, elküldte a hét levelet, és izgatottan várta sorsának alakulását. Eltelt egy nap, – semmi. Eltelt még egy nap, - semmi. Harmadik nap aztán megkönnyebbülve elment egy álarcosbálba, fekete macskának öltözve. Mivel most sem jött a herceg érte fehér lovon, egy kicsit elszontyolodva hazafelé indult. Amíg a slusszkulcsát kereste, szidta magában a huligánokat, akik a bálterem környékén az összes lámpát kicsúzlizták. Végre megtalálta, és amikor egy lépést hátrébb állt, hogy jobban meglássa a kulcslyukat, hirtelen fény villant a kocsijára. Milyen udvariasak az emberek gondolta magában, miközben kinyitotta a kocsi ajtaját. Ez volt életének utolsó pillanata, mert egy részeg autós azt hitte, hogy hazaért, és kinyílt a garázskapuja, és bekanyarodott a kocsijába, palacsintát csinálva a szegény vénlányból.
Mi ebből a tanulság: Gyűjtsd az e-mail címeket; ha sok van, megmentheted az életed!

3. eset. Ricsi, amikor megkapta az e-mailt nem tétovázott! Word 6. verziószámú szövegszerkesztőjének makró programját használva 2 perc alatt –Guiness rekordot fölállítva-elküldte a 10 e-mailt. A jutalom nem késlekedett, 4 óra elteltével találkozott titkolt szerelmével, aki úgy magába szédítette, és megfogta, mint fáradt legyet a konyhai légyfogó. 5 hónap múlva megszületett az első gyerekük, a keresztelőre hivatalos volt a postás is, majd egy ikerszülés következett, és kifelé boldognak látszó házasságban éltek. Vékonyak voltak a falak így a szomszédok tudták, mennyit veszekedtek, és amikor a feleség teljesen elutasította a férje közeledését, elváltak. A válóper során a férfit teljesen kisemmizték, alkoholista lett, elvesztette a lakását, kukázó életmódra kényszerült, és amikor a híd alatt éjszakázva a hold sápadt fénye rásütött rongyos ruhájára, elgondolkozott: Mi a csudának voltam én akkor olyan buzgó mócsing avval a 10 e-maillel.
Ezután bölcs gondolatok következtek a levélben:
- ha a szomszéd utcában levő barátoddal évekig nem találkozol, nem hívod föl, meghal, te pedig nagyon szomorú leszel.
- mond ki mindig őszintén, mire gondolsz.
Hát én kimondom! Szomorú, hogy az Internet teret biztosít ilyen sületlen marhaságoknak, még szomorúbb, hogy vannak, akik ezeket komolyan veszik.
Végül a feladat: 3 órán belül el kell küldeni 10 különböző helyre ezt a zagyvaságot és akkor boldog leszek a szerelemben. Ha nem balszerencse fordítja ocsmány pofáját felém!
Hát tudjátok, én már ingyen utazom a villamoson és a vasúton (ha épen nem sztrájkolnak). Így talán érthető, hogy a boldogságot a szeretetben keresem, és nem a szerelemben.
És nem küldöm tovább az üzenetet. Képzeljétek el, ha a tízből csak 1 nem veszi komolyan a feladatot, nem küldi tovább az e-mailt és mint a példa mutatja meghal, akkor nekem a bíróság előtt kell felelni megfontolt szándékkal, aljas indokból elkövetett emberölésért!

Hozzászólások
patakikatalin - April 17 2011 17:44:26
Töredelmesen bevallom, hogy nálam minden ilyen küldemény zátonyra fut. Nálam található a Bermuda háromszög is. A levelek ismeretlen helyre távoznak....
Küldjétek Bizalommal!!!!
Ezt nevezem "Időm Rablásnak!"
Rengeteg, olyan probléma létezik, amit valóban meg kellene hallani!
Szeretettel:Glica
Andy Jazz - April 17 2011 19:55:24
Kedves Glica!
A hiba valószínűleg az én készülékemben van, mert már vért izzadok, azért, hogy egy adatlapot összehozzak, de minden eddigi kísérletem zátonyra futottsmileysmileysmiley Talán a napkorong nagyfönöke, ha lesz ideje kérvényemre egy pillantást vetni, intézkedni fog ügyemben! A másik megoldás az éhségsztrájk, vagy a síma munkabeszüntetés volna, de az itt nem hatásos, utolsó erőmből talán csak egy nekrológra futná! De ez olyan szomorú dolog volna! Nem igaz?
rapista - April 17 2011 20:29:38
smiley
patakikatalin - April 17 2011 21:02:32
Andy-az imént jártam magamnál, és én is hótt üres vagyok. Nincs azon egy szerencsétlen rajfigura sem....
A Kérelmed és is leszek szives alá dedikálni, mivel sors társak lettünk, de BARÁTOK nem lehetünk....
Talán az Angyalok.....
Ja! Én képtelen vagyok éhezni...hamar rosszul leszek. Találj ki valamit....vagy-zugeszek!!!!
Szép álmokat holnapra:Glica
Piroska54 - April 18 2011 09:55:49
Kedves Andy! Nem vagy egyedül kínlódásoddal, sajnos én sem tudok Glica barátja lenni, pedig nagyon akarok! A sok süket üziből már nekem is elegem van, de azok csak jönnek-jönnek. Gratulálok remek humorodhoz, írásodhoz! Piroskasmileysmileysmiley
patakikatalin - April 18 2011 10:20:29
Piroska- én is nagyon a Barátod szeretnék lenni...üzentem!!!
Harcoljunk az utolsó pillanatig!smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley
Az a pláne, hogy tudom: ott vagy a Sárhegy mögött....Át is kiálthatunk egymásnak.
Délután jössz a klubba?!
Glica:
Piroska54 - April 18 2011 13:57:15
Megyek Glicám! Igaz nagyon náthás vagyok és még éjszakára is megyek dolgozni, de ott leszek! smileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 26. Friday,
Ervin napja van.
Holnap Zita, Mariann napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
vali75
23/04/2024 18:20
Szép napot kívánok! smiley
Murak Tibor
22/04/2024 20:42
Szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
22/04/2024 19:32
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
22/04/2024 18:05
Szépséges délutánt mindenkinek! smiley
vali75
21/04/2024 23:18
Jó éjszakát kívánok!
rapista
21/04/2024 19:18
Jó éjt! Holnap jövök!
vali75
21/04/2024 19:14
Szia István! Örömmel làtlak újra az oldalon. Remélem jól vagytok. smiley
vali75
21/04/2024 19:09
Szia Tibor! Írok pü-t.
rapista
21/04/2024 19:08
Visszaállt! Valika! Köszönöm szépen! üdv
rapista
21/04/2024 19:07
Hová lettek a bejegyzéseim?
rapista
21/04/2024 19:04
Valika! Zszs nevet a prózánál nem tudom kiütni a novellám előtt! Valaki betagadt! Köszönöm szépen!
rapista
21/04/2024 18:43
Most küldök egyet! üdv
rapista
21/04/2024 18:37
Jó napot, lányok, fiúk!
Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes