Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 25 2024 07:13:04
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 3
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,202
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Andy Jazz: Néhány szó a Múzsákról I. rész
Ismerjük meg barátainkat, akik nélkül most nem tudnánk itt találkozni!

Gy.


Balázs Imre József
„…. A múzsa az egy alibi,
csavar a gépezetben,
bármi jó ráfogható
legalább képzeletben.”



Néhány szó a múzsákról.

Első rész

Földtörténetünk kicsit korábbra tehető időszakában egyszemélyes vezetés alatt állt a világ, és ezt a felelősségteljes állást Zeusz töltötte be. Igyekezett munkáját lelkiismeretesen ellátni. A beosztottjai között akadtak azonban egy páran, akik meg akarták fúrni, mert a helyére pályáztak. Ebben a munkájukba titáni erőfeszítéseket tettek sikerük érdekében. Azt próbálták rábizonyítani, hogy munkaideje alatt is szexuális kalandjai vannak.. Biztosra azonban nem mehettek, mert Zeuszt se most szedték le a falvédőről, ügyes csellel, -például hattyúnak álcázva- a hátsó kapun hagyta el parnasszusi irodáját. A gyanút csak az látszott igazolni, hogy több isteni nővel volt kapcsolata, s mivel ebben a korban a gumióvszer még nem volt ismeretes, hát bizony mindegyiktől volt egy pár gyereke. Így Mnemoszümétől is volt IX leánygyereke. Már ebben a korban is nehéz volt az iskolavégzett fiatalok elhelyezkedése. Így Zeusznak is gondot okozott a IX lány munkába állításáról gondoskodni. De lelkiismeretes apa volt, mindjárt utánanézett, hogy lehetne a problémát megoldani.
Mivel akkoriban az emberiségnek nem volt más szórakozása, mint hosszan elnyúló háborúkban egymást öldösni, vagy mezőgazdasági munkát végezni, ezért este, mécsesoltás után unatkoztak, nem volt mit tenniük. Már pedig köztudott, hogy az unatkozás rossz tanácsadó. Mint jövőbelátó, tudta, hogy ezt a problémát később majd megoldja a TV és a rádió, de mivel Prometheusz most más problémákkal küszködött, nem volt alkalmas ember az elektromos áramnak a földre lopására. A nélkül, pedig az egész rendszer kakukkot mondana. Aki most csodálkozva, kérdőleg felemeli a fejét, áram? Nos azokkal sürgősen tudatom, bizonyított, hogy már az akkori Istenek is munkaeszközként használták a villámokat, olyan minőségben és erősségben, melyeknek előállítása mai korszerű tudományunk állása szerint is majdnem megoldhatatlan feladat elé állítja tudós társadalmunkat.
E kis kitérő után térjünk vissza a lányok sorsának alakulására. A fenti gondok megoldásán töprengő Zeusz hirtelen a homlokára csapott: megvan a megoldás! Előhúzta fiókjából az isteni találmányok címszó alatt porosodó akták közül a „Művészetek” felirattal rendelkezőt. Ez az, mormogta magában. A művészetek gyakorlása, és azok élvezete kitöltheti az emberiség szabadidejét! Nem fognak többé unatkozni! Az aktába belelapozva látta, hogy a művészetek IX fő részre oszthatóak. Mit a lányaim száma! Remek! Ezután gyorsan peregtek az események. A fejezeteket római számmal látta el. Előhozattatott egy nagyobb szájszélességű amforát, és abba beledobott I-IX -ig sorszámmal ellátott pergamendarabkákat. Majd behívta a lányait, és mindegyikkel húzatott egy számot. Így evvel mindegyik lánya megkapta azt a feladatot, melynek megszervezésével a továbbiakban felelősséggel tartozik munkaadójának. Egyszerű, költségkímélő munkamódszert is adott nekik. Mindenféle aktatologatás mellőzésével az alvállalkozókat homlokcsókkal vehették fel. Nem volt megkötve a telephely sem. A múzsa csókját bárhol átvehették az emberek. Zeusz gondolt a jövőre is! Tudta, hogy eljön majd az az idő, amikor emberek százainak csak az lesz a feladat, hogy az ilyen „fekete gazdaságokat” adóztatás céljából fölszámolják. Ezért, hogy minden szabályszerű legyen, és ne lehessen belekötni, Zeusz alakított egy „Múzsák” címszó alatt bevezetett betéti társaságot, melynek ő volt az aláírási joggal ellátott főnöke, lányai pedig a minimálbérrel alkalmazott beosztottjai.
Hozzászólások
patakikatalin - April 28 2011 06:53:06
A minimálbér-nél, teljesen elszontyolodtam. Ha az Istenek is féllábon állnak adózás dolgában, akkor én itt most mit tehetek?
Csak egy egyszerű földihalandó vagyok. A nagy Világból, annyit látok, mint egy hangya. Vagy nincs is többre szükségem?
Egy "okos" hivatalnok Puccoska, azt nyilatkozta: "A Művészeknek, nincs szükségük pénzre. Mindig akkor Alkotják a legszebbet, ha éheznek!"
Nos, ezen lehet elmélkedni korgó gyomorral, és a sárga csekkeket csókolgatni...mert ugye a Múzsa csókjáról volt szó!?
Szeretettel:Glica
Piroska54 - May 02 2011 16:54:55
Mit minimálbér! Örüljenek ha alkothatnak, és még az a bizonyos csók is ritkán kapható! Én utálom a sárga színt( csekk). Ha kicsit késve is, de nagy örömmel olvastam remek írásodat. Piroskasmileysmileysmileysmiley
Andy Jazz - May 04 2011 20:47:15
Köszönöm, hogy meglátogattatok!
Sajnos örömében ugráló Smiley nincs, igy csak a szokásost kapjátok szeretettel smileysmileysmileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 25. Thursday,
Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
vali75
23/04/2024 18:20
Szép napot kívánok! smiley
Murak Tibor
22/04/2024 20:42
Szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
22/04/2024 19:32
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
22/04/2024 18:05
Szépséges délutánt mindenkinek! smiley
vali75
21/04/2024 23:18
Jó éjszakát kívánok!
rapista
21/04/2024 19:18
Jó éjt! Holnap jövök!
vali75
21/04/2024 19:14
Szia István! Örömmel làtlak újra az oldalon. Remélem jól vagytok. smiley
vali75
21/04/2024 19:09
Szia Tibor! Írok pü-t.
rapista
21/04/2024 19:08
Visszaállt! Valika! Köszönöm szépen! üdv
rapista
21/04/2024 19:07
Hová lettek a bejegyzéseim?
rapista
21/04/2024 19:04
Valika! Zszs nevet a prózánál nem tudom kiütni a novellám előtt! Valaki betagadt! Köszönöm szépen!
rapista
21/04/2024 18:43
Most küldök egyet! üdv
rapista
21/04/2024 18:37
Jó napot, lányok, fiúk!
Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes