Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikApril 24 2024 14:33:04
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Impresszum
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 4
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,201
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Tik-tak, tik-tak....
Hát ez is én vagyok...









Tik-tak, tik-tak..


Az autó ajtaját megpróbáltam a lehetõ leghalkabban becsukni, szóltam páromnak, hogy csak nagyon óvatosan induljon el, és ha lenne magassági kormány, azt most kéne bekapcsolni, hisz a levegõ súrlódása nem olyan zajos, mint a murvás megfordulás.
Óvatosan a kilincsre teszem a kezem, puhán, a legkisebb erõt kifejtve lenyomom azt, és belépek. Csak most veszem észre hogy, ma is kopogós cipõ van rajtam, így lábujjhegyen közelítek az irodám felé.. már csak néhány lépés,már szinte levegõt is vehetek, amikor egy hang hasít a levegõbe:
- Jó reggelt Ildikó!
- Sziasztok! - mondom vidáman, a határozottság látszatát keltve.
Ma is elkéstem!
Csak a fülem érzékeli a halk kuncogásokat mögöttem, hátra se merek fordulni, gyors léptekre véve az ütemet, szinte rohanok a szobám felé, a magas sarkúm éles hangja visszhangzik az irodaházban, mint ütemes légkalapács. Legszívesebben megsemmisülnék, láthatatlanná válnék, vagy hangyává zsugorodnék!
Miért velem történik ez? Miért történik ez minden reggel?
Persze bennem van a hiba, tuti génhibás vagyok, rendelkezem egy plusszal, egy, a késéseimért felelõs génnel, az a ludas.
Mindent megpróbáltam, hogy kiirtsam.
A legkézenfekvõbbel kezdtem, korábban keltem. Ennek az lett a vége, hogy kb. 09.00-ig magamhoz sem tértem, munkára meg pláne nem lehetett fogni, mert miután benyitottak hozzám és rám néztek, csak azt hallottam, hogy visszajönnek fél óra múlva! Két pezsdítõ kávé után, már vissza tudtam köszönni, és elkezdtem érzékelni a külvilágot, hallottam a telefon hangját és valahol legbelül, a tudatom alatt azért tudtam, hogy ezt nekem most fel kéne vennem, de maga a mozdulat nem jött olyan magától érthetõdõen.
A következõ lépést hozta magával az elsõ, elõbb tértem nyugovóra.
Próbáltatok úgy elaludni, hogy az a bizonyos álommanó, biztosan szabadnapos?
Álom nélkül forgolódtam hosszú órákat, közben az agyam gyors listákat készített, hogy mi mindent kell holnap reggel véghez vinnem, mert egy csomó minden kimaradt, mert én most pihenek, pihennem kell! Kora reggel óracsörgés ébresztett. Egy dolgot biztosan elértem ezzel a módszerrel, félelmetes gyorsasággal magamhoz tértem. Miközben a csipákat távolítom a szemembõl, már elõtte vasalót izzítok, zsemléket vágok félbe, és hitetlenkedve veszem észre, hogy tegnap éjjel kínomban megittam a reggeli müzlihez meghagyott tejet. Boltba is le kell szaladnom! A végeredmény egyértelmû, 6 perc késés.
Számtalan alkalommal majdnem elértem azt a bizonyos álomhatárt, hogy szinte el sem késtem, csak 1-2 percen múlott.
Ki sem kellett találnom kifogásokat, valóban megtörténtek, megtörténnek velem.
Már indulásra készen állok, táska a kezemben, amikor a gyerek álomittasan kitekint az ajtaján, hogy ma tesi lesz és vasaltam-e neki fehér pólót?! Vagy a reggelinek szánt kakaó pont egy másodperccel marad tovább a mikróban és kifut, persze az ajtó nyitásakor biztos, hogy az én ruhámon is landol pár csepp. Vagy a kutya, esõ után csupa szerelembõl felugrik a kosztümömre, esetleg munkába jövet a reggelim vásárlásakor, pont egyel többen állnak elõttem sorba, mint az várható, vagy a mobilomért, esernyõért, kiskabátért szaladok vissza, ha pedig olyan szerencsés vagyok, hogy én kaparintom meg aznap az autó használatát, tízbõl kilencszer tankolnom kell!





A kollegáim szeretnek. A fõnökeim meg vannak elégedve a munkámmal.
Ezt mindössze abból gondolom, hogy évente csak párszor kell bemennem elbeszélgetésre hozzájuk. Ilyenkor persze Robi nagyon komolyan kérdõre von, hogy magyarázzam már el, hogy miért nem tudok pontos lenni? Mert ha 10 - 20 percet késnék, annak még lenne értelme, valami kézzel fogható, megmagyarázható indoka, de 1-2 percnek? Mindig elmagyaráztam. Õ mindig meghallgatott és próbált különbözõ eszközökkel pontosságra bírni. Jelenleg ott tartunk, hogy éves szinten két nap szabadságom bánja. Ez fedezi a késéseimet. Mert ez így korrekt. Bár tudnám azt a két napot mással is eltölteni.
A munkatársaim is biztos szeretnek. Ezt mindig értésemre is hozzák, különbözõ megnyilvánulásaikkor. Nem múlhat el névnapom, valamilyen idõmérõ szerkezet ajándékozása nélkül - legutóbb felhúzós vekkert kaptam, hogy áramszünet esetén, ne az miatt kelljen késnem, mert megállt a rádiós ébresztõm (esetemben, éves szinten kb. 10 késési alkalom oka) , vagy futócipõt kapok, esetleg kis értékû fogadásokat kötnek, hogy aznap hány perccel esek be 07.00 után,csupa szerelembõl!
Gyorsan hozzáteszem, hogy vannak napok, amikor pontos vagyok.
Ekkor gyors kérdések kereszt tüzébe kerülök az egészségi állapotomat illetõleg, vagy pedig mindenki automatikusan az órájára néz, hogy talán elemet kéne benne cserélni!
Párszor volt, hogy elõbb értem be.
Eufórikus érzés kerít ekkor hatalmába.
Elsõ elõfordulási alkalommal, olyan pompás kedvem támadt, hogy beérve, széttárt karokkal szinte kiáltva közöltem az aulában helyet foglalókkal, hogy: MEGLEPETÉS!
Ha szomorú vagyok valami miatt, akkor csak a döbbent ábrázatukat kell elõhívnom, és máris jobb a kedvem.
Hát talán ennyit, késéseim történéseirõl. Ma reggel is elkéstem, és ketten már elsütöttek egy poént a késésem okát találgatva, azért aztán tényleg hódolok ma reggel az élvezetnek, ha nem is abban a formában ahogy azt õk képzelik...orgiát csapok egy tábla csokival, rögtön, reggeli után





Hozzászólások
szoszircsi - February 21 2008 16:10:53
Drágám!!...hihetetlen természetesség árad belõled...szinte itt csacsogsz a nappalimban...hallom a hangod és mi csak nevetünk-nevetünk...magunkon...te az a tipusú ember vagy,aki a legnehezebben oldódó fémet is meglágyítja...közvetlenségével-vidámságával-humorával-öniróniájával...változatlanul iszom a soraidat...naponta többször itt jártam...reggeli után- várárlásból jövet-ebéd után...szeretek itt lenni-nálad...
ha te a beosztottam lennél...én sem tudnék rád haragudni,ahogy te kezeled a dolgokat...az észbontósmileysmiley...már nem írok a stílusról,mert annyira könnyed és élethû,hogy ûberelni igen-igen nehéz lenne...pezsegnek a sorok...szinte látlak a reggeli csetlés-botlásban..rohanásban-kapkodásban.és látom azt a gyermeki ártatlanságot is...ami minden írásodból rám mosolyog...maradj még nagyon-nagyon sokáig ilyen....jó ez nekem / is /...ölelés száll-i.smileysmileysmileysmiley
laszlo1988 - February 21 2008 23:37:26
Bocsi, de némelyik résznél lilut a fejem a röhögéstõl smiley Aranyos kis történet, öniróniával, kedvességgel fûszerezve smiley
Köszönöm a mosolyt és meg ne tudjam,hogy megint elkéstél reggel smiley smiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 50% [1 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 50% [1 szavazat]
Jó 0% [Nincs értékelve]
Átlagos Átlagos 0% [Nincs értékelve]
Gyenge Gyenge 0% [Nincs értékelve]
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Még nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Mai névnapos
Ma 2024. April 24. Wednesday,
György napja van.
Holnap Márk napja lesz.
Ajánló
Poema.hu versek
Versek.eu
Szerelmes versek
Netorian idézetek
Idézetek.eu
Szerelmes idézetek
Szerelmes SMS-ek
Bölcs gondolatok
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

vali75
24/04/2024 08:23
Szép napot kívánok! smiley
vali75
23/04/2024 18:20
Szép napot kívánok! smiley
Murak Tibor
22/04/2024 20:42
Szervusztok Szerzőtársak! smiley
vali75
22/04/2024 19:32
Szép estét kívánok! smiley
hzsike
22/04/2024 18:05
Szépséges délutánt mindenkinek! smiley
vali75
21/04/2024 23:18
Jó éjszakát kívánok!
rapista
21/04/2024 19:18
Jó éjt! Holnap jövök!
vali75
21/04/2024 19:14
Szia István! Örömmel làtlak újra az oldalon. Remélem jól vagytok. smiley
vali75
21/04/2024 19:09
Szia Tibor! Írok pü-t.
rapista
21/04/2024 19:08
Visszaállt! Valika! Köszönöm szépen! üdv
rapista
21/04/2024 19:07
Hová lettek a bejegyzéseim?
rapista
21/04/2024 19:04
Valika! Zszs nevet a prózánál nem tudom kiütni a novellám előtt! Valaki betagadt! Köszönöm szépen!
rapista
21/04/2024 18:43
Most küldök egyet! üdv
rapista
21/04/2024 18:37
Jó napot, lányok, fiúk!
Murak Tibor
19/04/2024 19:01
Jó helyen járok, ha itt vagyok? A Napkorong volt az első internetes portál, ahova beküldtem a verseimet, de akkor még itt nyüzsgés volt. Mi történt, mi ez a nagy csend?
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes