Napkorong
Versek fõoldal · Prózák fõoldal · Gyakori kérdések · Szerzõk és verseik · Szerzõk és prózáikFebruár 24 2020 13:45:49
Navigáció
Versek fõoldal
Prózák fõoldal


Gyakori kérdések
Szerzõk és verseik
Szerzõk és prózáik
Kapcsolat
Alapszabály
Szerzõdés
Online felhasználók
Vendég: 2
Nincs Online tag

Regisztráltak: 2,197
Nem aktiváltak: 0
Tagjainkról-tagjainktól
- Weboldalak
- Saját fotóalbumok
- Pályázatokon elért eredmények
- Saját kötetek
- Megjelenések antológiákban
- Tagjainkról mindenféle
Fórumtémák
Legújabb témák
Asszociáció.
Szerelem
Anagramma
Két rímelõ játéka
Minden ami jó... :)
Legnépszerűbb témák
Asszociáció. [10199]
Szótaglánc. [8524]
Földrajzi-né -l... [7724]
MÜFORDÍTÁS [4923]
Szerelem [3565]
Napkorong pályázat nyertesei.
Drogmentes életért
Hurrá nyaralunk!
Küldetésem van
1848-as szabadságharc
Pályázatok
Nem fizetõs pályázatok
Pályázatfigyelõ
Pályázatok
Online rádió
Lépésrádió online
Lépésrádió - Egy lépéssel közelebb hozzád
PageRank mérõ
Google PageRank
Andy Jazz: YNFORMATIKA TV -Szerencsére csak egy képzeletbeli reklám ötperce
•Előadó: dr. dipl. ing. mech. Mindenttud Ottó, a neves PC guru


V

A guru odalépett az asztalhoz, amin egy vizeskancsó volt 2 pohárral, egy kókadt tulipánt őrző váza, 2 CD tok, egy laptop, egy hosszú mutatópálca és végül egy vékony, A5-ös nyomtatvány-csomag. A hátteret egy vetítővászon képezte. Kigyulladt az adás kezdetét jelző lámpa, és felhangzott a műsor szignálzenéje. A felvevőgép egészen ráközelített az előadó kecskeszakállas fizimiskájára, majd intettek neki, kezdheti a szövegmondást. Előadónk finoman megköszörülte a torkát, hadd lássák a nézők, hogy bár a Parnasszusról jött, sajnos halandó ember ő is, és kissé rekedtes hangon beledzsesszelte a mikrofonba:
- Mai ismertetőm témája az új, Mikroszeg által készített Koporsóba 2010 /béna2 számítógépes program. - Ennek a proginak – az internyekkről egyelőre díjtalanul letölthető, 15 napig működő sárwár-szopvernek - forgalmazója a J.A.W. (Jolátwer)-kft. - kezdte a mondókáját. Azok a regisztrált ekzaktáltak, akik már izgatottan várják a türelmi idő leteltét, hogy hozzájuthassanak az eredeti változathoz, 25% árengedményt kapnak a vételárból. Akik ezt az időszakot képesek ép ésszel átvészelni, és nem is vásárolnak, azok azt sem érdemlik meg, hogy a nap rájuk süssön. A vásárolni szándékozóknak, elárulok egy örömteli titkot! Ha a határidő lejárta utáni 24 órán belül megveszik a programot, kapnak a forgalmazótól még egy tetszetős kivitelű, garantáltan váratlan pillanatban rövidzárlatot okozó 2 Gigámbánja memorypent. De ez semmmmi! A tollhoz jár egy talán még megjavítható-zipzáras, naftalinszagú, lemosható, tetszetős színben választható műanyag tok – folytatta lelkesen verbunkját gurunk. Majd úgy vélve, hogy láthatatlan közönsége még nincs az elvárható magas fordulatszámon, ezért gyorsan rádobott még egy lapáttal:
- És ha mindez nem elég, - folytatta- a program tárolásához mellékelt kazettában található egy színes matrica, amely az eszperantós világnyelven ismerteti a program telepítését, és használatba vételét! Ha akad valaki, aki nem ismerné ezt a nyelvet, nem kell kétségbeesni! – nyugtatta meg nézőit. A telepítőlemezen még 5 másikat talál, óperzsa, délkínai nyelvjárás, mongol, üzbég fordításban, és egyet a mindenki által használt világnyelven, eszperantóul! Végül kap még a vásárló egy alig használt kislapátot a hozzá tartozó seprűvel, hogy legyen mivel összesöpörni, ha felindulásában apró darabokra összetöri a program CD lemezét. Ne felejtsék el tehát: a 24 órás intervallumon belül a programot megvenni! mondta, a guru, és a nyomaték kedvéért néhányszor meglengette jobb keze vigyázzba parancsolt mutatóujját.
Most a menedzser-tanfolyamon tanultak szerint egy kis, lélegzetvételnyi szünetet iktatott közbe, hogy felcsigázza a várakoztatással a tv nézők figyelmét. Töltött magának az asztalon található vizes korsóból egy pohárral, és egy hajtásra megitta. Kicsit összerázkódott tőle, (nem tudhatta, hogy a kancsó víz egy három nappal előbb forgatott jelenet kelléke volt, és a melegben egy kicsit megpimpósodott). Hogy a közönség nehogy észrevegye, hogy porszem került az előadás gépezetébe, rutinosan töltött magának még egy teli pohárral és arra gondolt, most jön a program telepítés, a forrpont, - ki tudja,- lehet, hogy jól jön még majd az a kis víz!
- Ismerjük meg, hogyan telepíthetjük a programot- folytatta az ismertetőjét előadónk. Fölvette az egyik CD tokot, és cakk und pakk megpróbálta úgy, ahogy volt beleerőszakolni a laptop lemezolvasójába. Miután ez nem ment, a közönség felé fordulva, nem zavartatva magát, megjegyezte: Ide bizony szerszám kell. Ha szerszámra van szükségük, ajánlom a nagy választékot kínáló Jólátwer kft. szerszám boltjait. Online megrendelések a kft honlapjáról: http://www.jolatwer.hun Most úgy látom, egy kovács-ráverő kalapácsra lesz szükségünk. Keressék föl a szakáruházat. Úgy tudom, aki azonnal megrendeli a kalapácsot, ingyen kap hozzá egy nyelet is! Táskájából elővett egy fentiekben ismertetett eszközt, és apró, de szapora ütésekkel megpróbálta bepasszírozni a lemeztartó tokot a laptop CD ROM-jába. Természetesen ez most sem sikerült neki, de a tok kettévált, és a földre esett, az egyik felébe beszorulva a CD lemez, valamint a guru tantusza. Csak egy pillanatra borult el a mester arca, a következőkben kényszerű mosollyal orcáján bejelentette: Hehe, hehe, csak tréfa volt az egész, elrettentő példa, hogyan nem szabad. Gyorsan felejtsék el ezt a kis hangulatjavító tréfámat, a szerszámbolt linkjét kivéve.
Úgy látszott, azért szüksége van egy kis pihenőre, hasonlóan, mint a tízig számolásra a kiütés után föltápászkodó bokszolónak, mert rákapcsolta a laptopját a kivetítőre, ahol megjelent a guru által szanszkritből magyarított lemezkezelési útmutató:
1.) Ha lemez könnyen kivehető a tokjából, tegyék be a lemezolvasóba
2.) Ha a lemez nem vehető ki könnyen, használják a kalapácsot. Miközben a szabadon maradó kezükkel égbolt irányba húzzák a lemezt, másik kezükkel a közepéből kiálló műanyagcsonkra apró, de határozott ütéseket mérjenek, vigyázva, nehogy nagyon megsérüljön a lemez.
3.) Ha az előző megoldás nem hoz eredményt, egyetlen erőteljes kalapácsütéssel törjék ripityomra a tokot, majd ahogy diótöréskor a héj közül a dióbelet, olyanformán a törmelék közül előbányászhatják a lemezt. Ne felejtsék el az ajándék seprőt használni!
4.) A kinyert telepítő lemezt, - mint ahogy az írógép papírt szokás a nyomtatóba helyezés előtt, hogy jó legyen a lapok behúzása - ahhoz hasonló módon egy kicsit föl-le hajlítgassák, majd így tegyék be a lemezolvasóba.
Ezt olvassák el most, mondta, miközben az időközben magához vett pálcával a vetítő vászonra bökött. Ha nem sikerül az egészet megjegyezni, türelmes keresgéléssel megtalálhatják a teljes szöveget valahol az YNFORMATIKA TV honlapján.
E kis szünettől egészen felüdülve, gurunk folytatta a program ismertetését.
- A működéshez szükséges számítógép kiépítését bízzuk a forgalmazó Jólátwer kft. valamelyik szakboltjának szakértőjére, aki nevetségesen és alacsonyan megállapított áron, a mindenkori devizaárfolyam figyelembevételével szakért.
- A lemez bedugása után, figyeljék a képernyőn megjelenő utasításokat. Ha nem jelenik meg semmi, a lemezindítás nem automatikus. Na, nem kell mindjárt megijedni! Ilyenkor keressék meg a Help menüben, hogy hová a fenébe is kell beírni a varázsszót: setup. Ha ezen a procedúrán túl vannak, megkezdődik a küzdelem, ember és gép között. Előfordul, hogy a lemezolvasó kattog, és mindenféle ákom-bákomok jelennek meg a képernyőn. Ilyenkor addig próbálkozzon, amíg el nem indul a program, vagy el nem sötétedik a képernyő, jelezve, tönkrement a lemezolvasó. Ebben az esetben keressék fel az informatikai eszközök forgalmazásával foglalkozó http://www.kellez-neCAD/jolatwer.hun honlapot, ahol, igen kedvező árfekvésű számítógép alkatrész ajánlatot találhatnak! Ha most vásárolnak náluk egy olyan sebesen író lemezolvasót, hogy a másolandó rész csak lihegve kullog utána, kivételesen 10% kedvezményt és egy sorsjegyet kapnak, melyre minden százezredik vásárló után kisorsolnak egy tranzisztoros zsebhümmögőt.
- Remélem, hogy az esetleg előforduló nehézségek legyőzésén sikeresen túl téve magát a felhasználó, elindul a program. Megjelenik a Licenc menüpont, olyan apró betűkkel, hogy elolvasásához 200%-os nagyítás szükségeltetik. Ezt nyugodtan átléphetik, mert a lényeg a végén van, a szerzők az előforduló hibákból eredő károkért semminemű felelősséget nem vállalnak. Itt egy lehetőség a menekülésre, ha a licencfeltétel visszautasításával a kilépést választják, mondta gúnyosan előadónk.
- Ismerkedjünk meg a használatbavétel feltételeivel – folytatta.
- Országos erdőtűzben, süllyedő tengerjárón, és hetes erősségű földrengéskor ne használják a programot. A program CD-t a kiskorúak frizbinek nézhetik és a kutyák is szívesen rágódnak rajta, ezért mindig tartsák elzárva!
- Figyelem! – emelte föl a hangját a guru. Most jön a tényleges telepítés. Három lehetőségből választhat:
1.) Gyors (Ajánlott)
2.) Vájtszeműek számára készült, és
3.) Kilépés (menekülés utolsó lehetősége!) menüpontok között.
- Első lépésként az 1. pont javasolható. Először be kell gépelni a lemez képes felére apró betűkkel rögzített program-indító kódot: 1birka-2birka-3birka-4birka… ha a beírás közben elaludna, a program úgy van ragyogó módon megalkotva, hogy nem kell az elejétől kezdeni a beírást, onnan folytatható ahol elaludt! Psssssszt! Ha nem adják tovább, elárulom, az utolsó kódrészt: 100birka.
- A helyes kód beírása után, nyugodt mederben folyik a több percig is eltartó telepítés! Ha elaludnának közben, a gép sikkant egyet, evvel jelezve, hogy most a felébresztettnek kell dolgozni. A telepítés befejeztével újra kell indítani a gépet!
- Ha a program megindul, heuréka, nyertek! Ha nem, és sötét marad a képernyő, akkor újra kell telepíteni mindent, a Windowsos alapprogramtól kezdve!
- Nekem most nincs lehetőségem a program futtatásához, kevés az idő és kicsi már a merevlemezem is. De szívesen várom a programot telepítők és felhasználók tapasztalatait és véleményét, kizárólag csak írásban!
- Viszont látásra egy hét múlva - búcsúzott el a közönségtől! Majd mint akit üldöznek, gyorsan a pénztárba futott, hogy járandóságát fölvegye. Az épületből kilépve az órájára pillantott, majd elégedett mosoly terült szét arcán.
- Ha elkapok egy taxit, pénztár-zárás előtt beérek a Jólátwer kft központjába, - mormolta magában.

Hozzászólások
Robert P Clown - június 20 2011 23:38:21
Hát igen a történet szereplője realisztikusan mutatja be a mai ripacs eladó emberkéket smiley Amúgy tetszett bohóc kolléga Gratulálok!!!
gyongyszem555 - június 21 2011 07:35:23
Kedves Andy Jazz!
Nagyon jó! Hűen tükrözi a kezdő /birka1oo, vagy 1ooo/ csoport felzárkóztatását bármi áron!
Szeretettel: Évi.smileysmileysmileysmiley
Torma Zsuzsanna - június 23 2011 11:02:07
Kedves Andy!

Csak azért most olvastam el ezt a történetet, mert először azt hittem, nem is olyan érdekes, és mert kevés volt az időm. Először ugyanis próbálom mindig a rövidekkel kezdeni.
De mondhatom, ahogy belekezdtem, nem tudtam volna abbahagyni az olvasást, ehhez persze az is hozzátartozik, hogy most nyugodtan elolvashattam, nem siettem sehova sem!
Közben egyre-másra el-elkuncogtam magam. Aki résztvett már informatikai és számítógépkezelői tanfolyamon, az azért össze tudja hasonlítani a jó és a "pancser" előadókat.

Azt hiszem, nem olvastam még Tőled olyat, ami ne tartotta volna ébren az olvasók kíváncsiságát, ha már egyszer belekezdtek az olvasásba!

Amilyen derűs emberke vagy a fényképen, olyannyira derűsek, humorosak az írásaid is!

Üdv.: Torma Zsuzsanna
smileysmileysmiley
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Pontos idő
Mai névnapos
Ma 2020. február 24. hétfő,
Mátyás napja van.
Holnap Géza napja lesz.
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Delfinke
24/02/2020 13:25
Sziasztok, üdv smiley

Manon
24/02/2020 08:13
Szép új hetet mindenkinek! smiley

KiberFeri
24/02/2020 07:31
Legyen kellemes a hetetek, ezt kívánom nektek!

Gyongy
23/02/2020 14:21
Kellemes délutánt Napkorong smiley

orok szerelem55
23/02/2020 11:04
Kellemes, szép vasárnapot kívánok Mindenkinek! smiley

Manon
23/02/2020 10:54
Kellemes pihenést mindenkinek!

Helen Bereg
22/02/2020 19:12
Szép estét Mindenkinek! smiley

Gyongy
22/02/2020 15:24
Kellemes, szép délutánt Napkorong smiley

hzsike
22/02/2020 11:06
Szépséges napot mindenkinek! smiley

Helen Bereg
22/02/2020 10:43
Csodás, tavaszias hétvégét Koronglakók! smiley

orok szerelem55
22/02/2020 10:30
Szép napot és kellemes hétvégét kívánok Mindenkinek! smiley

KiberFeri
22/02/2020 10:30
Kedves korong-lakóink és látogatóink, mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!

Helen Bereg
21/02/2020 19:18
Szép estét Mindenkinek! smiley

Gyongy
21/02/2020 12:52
Kellemes délutánt Napkorong smiley

KiberFeri
20/02/2020 08:46
Kellemes napot kívánok, kedves korongosok...

Archívum
Minden jog fenntartva napkorong.hu 2007-2009.
Powered by PHP-Fusion © 2003-2006 - Aztec Theme by: PHP-Fusion Themes